Takaisin
TYTTöPOWERIA KAHDEKSAN TASSUN VERRAN - Tiistaina, 16.04.2013 klo 14:17

Tervetuloa!

Tervetuloa lukemaan blogiani. Kerron perhoskoira- ja seropikoirien elämästä, harrastuksista ja kommelluksista. Olen itse 13-vuotias tyttö, koirat eivät siis ole virallisesti omiani, mutta puuhailen niiden kanssa niin aktiivisesti kuin voin.

Meri (Yönkuningatar Linnea)-perhoskoira on kohta kolme vuotta vanha, ajoittain ihana, ajoittain dramaqueen ärsyttävyyteen asti. Joskus se viihtyy sylissä, mutta joskus se taas saattaa pinkoa karkuun :D Yleensä Meri jää hieman jalkoihin Tinkalle, jonka seuraavaksi esittelen. Silloin se joutuu alistumaan kolme kertaa isommalle tytölle, ja jää nuolemaan tassujaan.

Tinka-sekarotuinen taas on miellyttämisenhaluinen, höperö mutta viisas koira, joka on kova sähläämään mutta myös nopea oppimaan. Se ei kestä sitä, että jotain muuta kuin sitä silitetään, joten se aina väkipakolla tunkee kuononsa väliin. Niinpä Merinkin huomioiminen on ajoittain haastavaa, koska eräs on aina tunkemassa väliin.


Lauantaina olisi Heinolassa ekat mätsärit Merin kanssa tiedossa, jännittää tosi paljon! Meri on ollut kerran aikaisemmin näyttelyssä, mutta en ollut sitä itse näkemässä. Jännittää, osaanko tehdä mitä tuomari pyytää, ja osaako Meri käyttäytyä. Toki se on ONNEKSI leikkimielinen näyttely, niin että ei haittaa, jos vähän mokailee. Me kuitenkin mennään vaan sinne harjoittelemaan. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja että Meri muistaa opetellut asiat. Ollaan vähän harjoiteltu seisomista, ja se aika hyvin sujuu, tänään kokeillaan miltä tuntuu ravaaminen. Toivottavasti likka ei ala hyppimään ja pomppimaan. :D

Tinkan muuten veisinkin mätsäriin, mutta se ei kestä vieraita poikakoiria, hyökkää niiden kimppuun välittömästi. Se on niin miellyttämisenhaluinen, että varmaan lurppisi koko ajan tuomarin käsiä ja koittaisi kiivetä syliin. Siksi ajattelinkin Tinkalla harjoitella vähän tokoa, ja ehkä agilitya joskus, koska Tinka on tosi ketterä ja nopea, sekä niin järjettömän miellyttämisenhaluinen, että tekisi melkeimpä mitä vaan, jos minä haluaisin. Agility voisi olla tytölle ihan sopiva laji, sitten kun toko saadaan kuntoon.

Kirjoittelen sitten mätsärien jälkeen, että miten meni, ja kuinka hyvin Meri onnistui/mokasi. :)


Anna ja turret ~