KENNELREKISTERI

Kennel Fragola

Kennelrekisteriin
Olemme harrastaneet 25vuotta menestyksellistä kasvatustyötä kahden arvostamamme rodun parissa VUOLASVIRTAPALKINTO MYÖNNETTY 2016
Rodut:
Kasvatamme omaksi, ja myös muiden iloksi kahta mielenkiintoista metsästyskoirarotua- Petit basset griffon vendeen ja Spinone. Vaikka kennelnimi Fragola on minun nimissäni, toimimme ja hoidamme koiriamme mieheni Jukan kanssa yhteistyössä rintarinnan. Koiramme ovat meille perheenjäseniä ja asuvat isossa talossamme vapaasti kanssamme. Aidatulla laajalla pihallamme koirien on hyvä liikkua vapaana ja maaseutuympäristö antaa metsästykseen ja vapaana liikkumiseen rauhoitusaikoja lukuunottamatta hienot mahdollisuudet. Keväinen merenjää on upea liikuntamahdollisuus kuten myös uinti kesällä. Kasvattimme ovat menestyneet molemmissa roduissa niin käytännön metsästyksessä, koekentillä kuten myös näyttelykehissä.
Koira jonka jätämme itsellemme saa elää kanssamme koko elämänsä, emme luovuta vanhenevia koiria uusiin koteihin.
Pentueet hoidamme aikana jolloin voimme huolella keskittyä niitten hyvinvoinnin vaalimiseen. Emme jätä pentuetta koskaan ilman valvontaa. Maaseutuyrittäjinä kotimme on myös työpaikkamme ja koiramme työkavereitamme:) Usean tapahtuman keskipisteenä olevassa kodissamme koiramme tottuvat hyvin sosiaaliseen elämään.
Mikäli etsit ko. roduista itsellesi metsästyskumppania, tutustu ennen valintaasi yhdistelmän koetuloksiin ja ominaisuuksiin sekä terveystietoihin. Rodunomaisesta kokeesta saatu tulos on tieto käyttöominaisuuksista, jos se puuttuu, mene itse katsomaan koiraa maastoon.


SPINONE– seisova lintukoira, kotimaa Italia. Kokemusta meillä on tästä miellyttävästä seisojasta vuodesta 1989 eli 29 vuoden ajalta. Nykyisin meillä on kaksi spinonea KANS MVA,FIN MVA, & S MVA Fragola Vittoria "Irma" s. -10. Koepuolelta Irmalla on KAER M NUO 1 komeat 93 p ja AVO luokasta sillä on KAER AVO 2 koetúlokset silläkin niin pellolta kuin metsäskokeista. Pikkusiskonsa Fragola Xanelma "Riitu" synt -12 on myös kolmella Sertillä palkittu. Riitulla on vasta vesityökoe suoritettuna täysin pistein, mutta kenties kokeilemme myös KAER kokeessa. Sen koehommat ja koulutus ovat vähän viivästyneet minun tapaturmasta johtuvista syistä. Työkoiran roolin se hoitaa hyvin safareillamme. Jalostukseen käyttämät spinonemme ovat ” palijasjalkasia Lumijokisia” eli kotikasvattejamme. Tunnemme ne pennusta asti ja tiedämme niitten elämätarinan. Voipa sanoa, että meillä on ainoa suomalainen spinonenarttulinja josta voimmekin ansaistusti olla ylpeitä:) Talossa on siis tällä hetkellä kaksi polvea omia kasvatteja ja niitten edesmenneet neljä sukupolvea nukkuvat ikiunta Hällin kankaalla. Spinoneitten koulutuksesta ja kilpailuttamisesta vastaan minä, Jukan rooli on ajureitten kouluttaminen ja valmiilla seisojilla metsästäminen. Minulle on myönnetty SSK.n hopeinen ansiomerkki v 2003, Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin hopeisen ansiomerkin sain v 2008.
Tilamme on ollut yli kaksikymmentä vuotta KAER kokeiden järjestämispaikkana, se on antanut meille mahdollisuuden tutustua näköalapaikalta seisojien koetoimintaan ja arvostamaan niitä asioita mitkä ovat kunnon kanakoirametsästyksessä tärkeitä. Vuosien mittaan olemme seuranneet satoja koesuorituksia. Koetoimitsija pätevyys minulla on KAER ja DRAJ kokeisiin. Olemme SKL:n ,SSK.n, Spinonekerhon ja Suomen bassetkerhon jäseniä, olen myös käynyt kasvattajakurssin ja allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen.
PETIT BASSET GRIFFON VENDEEN– pieni karkeakarvainen ajava koira Ranskasta. Tämä rotu on käyttöpuolella talon isännän Jukan ominta aluetta. Basseteita olemme harrastaneet vuodesta –91. Tällä hetkellä meillä on kolme PBGV,n rodun edustajaa. FI MVA FI KVA Fragola Uniikki " Ninni" s -09 kahden kaksoisvalion jälkeläinen FI MVA Fragola Gala Pilotte " Lotte" s -14 sekä pikkuinen Loten tyttö Fragola Alli Ainokainen synt -2018. Ajokoetuomarina Jukka on valmis opastamaan ajavia kasvattejaan ja viemään koiristamme kiinnostuneet mukanaan jänisjahtiin. Hyvin usea onkin tähän tilaisuuteen tarttunut.
Suomen Bassetkerho on luovuttanut meille kunniakirjan tunnustuksena ansiokkkaasta ja arvokkaasta petit basset griffon vendeen rodun kasvatus – ja kehitystyöstä sekä aktiivisesta toiminnasta Suomen Bassetkerho ry.n hyväksi.
Suomen ensimmäinen Vuolasvirta palkinto PBGV.n kasvatustyöstä luovutettiin joulukuussa 2016 Kennel Fragolalle,

Harkitsemme pentueemme tarkoin, ja toteutamme ne vain, jos on riittävävä määrä petit bassetin tai spinonen metsästyskäyttöön haluavia pennun odottajia. Molemmissa roduissa asetamme terveyden, luonteen ja käyttöomiominaisuudet ykkössijalle. Emme vaadi kasvateiltamme kokeissa ja näyttelyissä kulkemista, kannustamme kuitenkin niitä jotka koetoimintaan haluavat mukaan. Toivomme kuitenkin että kasvattimme pääsevät toteuttamaan luontaisia ominaisuuksiaan. Näemme tärkeäksi että ne koetaan myös kuuluvaksi perheeseen ja saavat kohtelun sen mukaisesti.
Ohjaamme kasvattiemme omistajat omalla kokemuksellamme metsästyksen pariin ja tarjoamme spinonekasvateillemme koulutustapahtumissa harjoitusmahdollisuuden JAHTITORVI -fasaanisafarien puitteissa kotitilallamme ja petiteille hyvät ajomaastot Lumijoen metsissä. Kotisivultamme löydät lisätietoja ja kuvia, puhelimella ja sähköpostilla tavoitat meidät jos haluat kysyä lisää. Koiriimme voi myös käydä tutustumassa kotonamme.

kotisivumme www.ylilauri.com
Facebook https://www.facebook.com/pages/Ylilaurin-Tila/163635070369592?fref=ts

Ystävällisin terveisin kerttu
Irma fasaanilla

RODUT:

YHTEYSTIEDOT:

Kennel Fragola
Kerttu ja Jukka Ylilauri
Kankaanpääntie 100
91980 Lumijoki
Puhelin:
(040)517 8213
Sähköposti:
kerttu(@)ylilauri.com
Kotisivut:
ylilauri.com