KENNELREKISTERI

Kennel Ilveskosken

Kennelrekisteriin
Heippa!



Olen Mirkka, ja kasvatan kotikennelissäni Coton de Tulear -rotuisia koiria. Asumme Valkeakoskeen kuuluvassa "pitäjässä" ihan moottoritien kupeessa (Hki-Tre), Hämeenlinnasta 30km ja Tampereelta 50km. Olemme myös omasta tahdostani ollut lääninhallituksen valvonnan alainen kennel jo vuodesta 2007. Meillä käyneen eläinlääkärin/tarkastajien lausunto onkin "sosiaalisia ja hyvinvoivia koiria, kaikki kunnossa". Meille on myös tehty myös kaksi kertaa yllätystarkastus eikä mitään huomautettavaa ole koskaan löytynyt mistään eli kaikki on oikein hyvin. Olen koirieni käytettävissä oikeastaan 24/7 - tämä on elämäntapa ja harrastus. Olen omistautunut koirilleni, jonkun mielestä vähän liikaakin =) Olemme myös arvonlisäverovelvollisia.

Koirani kasvatan suurella rakkaudella ja huolenpidolla, ja ne elävän kanssani arjen askareita puuhastellen - ja nukkuvat vuorotellen kainalossani. Koirieni hyvinvointi on minulle sydänasia. Minulle koirat eivät ole koskaan olleet "vain koiria". Koirani ovat hyvin avoimia ja sosiaalisia ja siten ne rakastavatkin vieraita, ja haluavatkin kaikki päästä aina yhtä aikaa rapsutettavaksi. Yleensä vierailla on aika hulvattoman hauskaa meidän seurassamme :)

Pennut elävät silmänsä avattuaan olohuoneessamme ja tottuvat normaaleihin elämisen ääniin, ihmisiin ja toisiin koiriin. Ne viipottavatkin asunnossamme pentuaitauksen ulkopuolella muiden isompien seassa, sekä isolla pihallamme, kun ovat niin isoja, että jalat kantavat ja voivat tulla pois "kehdostaan". Pennut luovutetaan noin 8 viikon iässä aina terveystarkastettuina, sirutettuina, rekisteröitynä ja useasti madotettuna. Kasvattajan tuki ei katkea pennun luovuttamiseen, vaan toivonkin koko sydämestäni kuulevani pennuista ja aikuisista kasvateistani myös jatkossa ja minulta voi aina kysyä neuvoa, jos jokin asia askarruttaa.

Pennunostaja saa mukaansa kattavan pennun/koiran hoito-ohjeen, pentupannan ja pienen lelun, lisäksi annan mukaan sitä penturuokaa, jota pentu on tottunut syömään sekä mahdollisesti jonkun pienen yllätyksen näiden lisäksi. Ohjeistan kirjallisesti ja suullisesti jokaisen pennunostajan myöskin koiranhoitoon, varsinkin turkin huoltamiseen. Näyttelyistä kiinnostuneet perheet saavat minulta 100% tuen näyttelyurallaan halutessaan.

Pentujemme vanhemmat ovat CMR- tutkittuja sekä omaavat DNA -tunnisteen. Pentueidemme vanhemmat ovat olleet DNA-testattuja (polvetuminen tai T-tunniste) pentujen ostajia varten (ei Kennelliittoa varten) jo vuoden 2010 alusta lähtien. Cotoneita koskettava "jupakka" ei liity meidän kenneliimme, vaikka Kennelliiton listalla on meidän kennelin koiria. Esimerkiksi meidän Nellin (Hopeanuolen Euro Finlandia) kaikki pennut on siellä, koska niiden isoisä on kennelistä X, eikä esim meidän Nelli liity mitenkään kyseistä kenneliä koskevaan asiaan vaan on aivan toisen henkilön kasvattama koira (myös tämä koira on listalla). Tässä lisää luettavaa Suomen kääpiökoirayhdistyksen sekä Kennelliiton hallituksen jäseneltä kyseisestä asiasta, koska valitettavasti Kennelliiton "tiedote" oli niin epäselvä ettei siitä edes kasvattaja ymmärtänyt missä mennään: http://kaivarinkulma.blogspot.com/2011/05/kennelliiton-coton-de-tulear-paatos.html

Luethan lisää CMR:stä kotisivuiltamme. CMR -sairaita on ilmennyt myös suomessa, mielestäni ei ole mitään syytä vähätellä kyseistä sairautta.

Olemme Kennelliiton, Suomen Kääpiökoirayhdistyksen, Sukokan ja Coton de Tulear Ry:n jäseniä.
Cartoonland's Vroum RYP2

RODUT:

YHTEYSTIEDOT:

Kennel Ilveskosken
Mirkka Ilveskoski
Valkeakoski
37770 Tarttila
Puhelin:
040-7740302
Sähköposti:
kennel.ilveskosken@gmail.com
Kotisivut:
www.kennel-ilveskosken.net/