KENNELREKISTERI

Kennel Rosears

Kennelrekisteriin
PÄIVITETYT TIEDOT 6.9.2017
Asun mieheni kanssa Kotkassa omakotitalossa, lapset ovat jo muuttaneet pois, ja tärkein harrastukseni on koirat. Olen ensitapaamisesta alkaen vannoutunut Glennien ihailija. Kotiin on pikkuhiljaa kertynyt oma pieni lauma näitä pelottomia ja vilpittömiä maastomakkaroita. Kotona asuvat/asuneet koirat Miimoksen Hsi ja Ho eli Manta (18.8.1998- 14.6.2012) poistui luotamme vähän ennen 14v päiväänsä ja Miimoksen Ophiuchus eli Junnu (19.3.2002-6.9.2014) äkillisesti 12,5v iässä. Rosears Ablooming Bud eli Nuppu sairastui pahanlaatuiseen syöpään ja lopetettiin 4.1.2015 10v8kk iässä. Kotona on nyt Siru eli Rosears Everything U´Wish 7,5v seuranaan Alma Rosears Kate The Duchess 2,5v sekä 1v1kkk Herkko Rosears Master Of The House. Sijoitustyttöni Rosears Allspice Lass eli Lotta 13v on siirtynyt Christianin omistukseen ja Sanni eli Rosears Bumblebee 9v iässä on siirtynyt sateenkaari sillalle. Hannan perheen omistukseen on siirtynyt "häikäisevä hippunen" Olga, eli Rosears Dazzling Dab 9v. Susannan ja minun yhteisomistuksessa ollut saksalainen neito Bwrenna Vom Au Deich a.k.a.Venni 7v asuu Lean ja Justuksen luona, Anitan ja Juhon omistukseen on siirtynyt hurmaava Irlantilaispoika Hessu eli Abberann Bearnard 6v, Ullan omistukseen on siirtynyt Roosa eli Rosears Fairchild 6v, Heidin omistukseen on siirtynyt Moona eli Rosears Flying Colors 6v, Kirsikan omistukseen on siirtynyt Kipi eli Rosears Gold For Lions 4v, Marian omistukseen siirtynyt Lindy eli Rosers Halo 5v, Reetan omistukseen on siirtynyt Doris eli Susamurun Aniline 3v, Tiinan omistukseen on siirtynyt Helmi eli Rosears Incredible Me 4v ja Anun luon pikkuinen Irlantilaisneito Clodagh eli Clodagh of Carrighglen 3v. Martta eli Rosears Jealous Helena 2v asuu Maaritin luona. Tanskasta Kate Benzenin kasvatti Vilma eli Bilbo´s Sêarlat 2v asuu Heidin ja Moonan luona. Hilma eli Rosears Lioness 1,5v asuun Nooran luona ja Runo eli Rosears Miss Miimos on yhteisomistuksessa ja sijoitettu Katin luokse.


Glennillä on suuri sielu ja rakkautta jaettavana määrättömästi. Niillä on myös suuri EGO, eikä niiden kanssa pimeällä metsätielläkään tarvitse pelätä. Glenni on ystävällinen muillekin koirille jos sille ollaan ystävällisiä, mutta armoton jos joku aloittaa riidan. Sopii myös lapsiperheisiin, mutta ei alle 10 vuotiaan ulkoilutettavaksi kokonsa vuoksi. Ulkonäkö on sopivan konstailematon "pese ja pidä" koira. Ei mikään pikku puudeli vaan kunnon koira, jota perheen miesväkikin kehtaa ulkoiluttaa.

Omien kanssa olen harrastanut näyttelytoiminnan lisäksi agilityä, tokoa ja jälkeäkin on harrastettu. Näyttelymenestystä on saavutettu Manta oli Kans&Pohj& Fin & S & Est & Rus & Lv & Lt & Dk & Balt Ch, WW-02 , V-02, BaltW-00, AmW-02, BaltVW-09, BalTerW-09, BalterVW-09 & EstVCh. Junnu Kans & Pohj & Fin & S & Est & Rus & Lv & Lt & Dk & Pl & Balt Ch, JWW- 03, WVW-10, BaltW- 03, -04, -05, BalTerW-09, HeVW-12. Nuppuliini oli Kans & Pohj & Fin & Est & Dk & Rus & S &LV Mva & VVV-12 & BaltW & EEVV. Siru on C.I.B. FI & LV& EE MVA, LVW-14 ja LTW-12. Kipi on Kans & FI & SE Ch, Lotta ja Sanni ovat Fin Mva ja Helmillä, Vennillä, Martalla ja Vilmalla on sertejä. Hessu on Kans & FI & DK & SE & EE &LV & LT & Nord & FrJW-11, WJW-11& EUW-13. Olgalla on Kans & FI & DK& LT Ch. Lindy on Kans & FI & EECh & EUW-13. Alma on Fi & EE & LV &RU & RKF CH. Samoin useilla kasvateillani on näyttelymenestystä. Kuitenkin kaikkein eniten koirani ovat perheenjäseniä ja mukana kympillä kaikessa mitä teemme.

Kasvatustyöni on vielä alkutaipaleellaan ja pienessä mittakaavassa. Tähän mennessä olen kasvattanut 13 pentuetta. Pyrin kasvattamaan laadukkaita, terveitä ja tervepäisiä koiria ja toivon saavani seurata kasvattieni elämää koko niiden eliniän. Tavoitteeni on, että tämän harvinainen rotu pysyy elinvoimaisena ja, että muillakin on mahdollisuus nauttia tämän oivan terrierin seurasta. Tulevaisuuden toiveena uuden "veren" tuominen ja geenipohjan laajentaminen. Seuraavaa pentuetta odotetaan syntyväksi nyt elokuun puolenvälin jälkeensa 2017. Varauksia otetaan vielä vastaan.

Olen ollut Suomen Glennit yhdistyksen sihteeri lähes kymmenen vuotta (katso sivut www.glennit.fi) ja edelleen mukana hallituksen jäsenenä. Yhdistyksessä olen toiminut mm. geeniverien keräyksen puuhanaisena. Olemme tehneet yhteistyötä muiden maiden kanssa lähettäessämme PRA- tutkimusta varten näytteitä Bochumiin. Sekä Bochumissa, että USAssa on nyt mahdollista testauttaa Glennien verinäytteestä PRA geeni. Olenkin jo testauttanut koiriani sekä Saksassa, että USA:ssa. Kuulun myös Kotkan Kiva- koiraseuran aktiiveihin ja olen Kotkan Koiraseuran jäsen. Päivätyöni lisäksi olen myös VIPStore (mm. First Choise & Bento Kronen ym.) tuotteiden jälleenmyyjä. Olen käynyt Kasvattajan peruskurssin, jalostusneuvojan perus- ja jatkokurssin, kehäsihteerikurssin ja mikrosirumerkitsijän peruskurssin. Olen myös mikrosirumerkitsijä. SuKoKa:n (Suomen Koiran Kasvattajat ry) Kasvattaja Akatemia-14 on suoritettu.

Lisää meidän koirista löytyy KOTISIVUILTANI: www.rosears.com
Manta

RODUT:

YHTEYSTIEDOT:

Kennel Rosears
Anne Kaskela
Kokoojatie 23
48410 Kotka
Puhelin:
040-5780912
05-2287241
Sähköposti:
anne.kaskela@kymp.net
Kotisivut:
www.rosears.com