KENNELREKISTERI

Kennel Visakoivun

Kennelrekisteriin
Visakoivun kennel on " koirahullun" ihmisen unelmien täyttymys. Kun olimme lapsia, emme koskaan saaneet omaa koiraa ja siitä jäi ikuinen kaipaus. Kissoja meillä oli aina kotona ja ne ovatkin mukavia seuralaisia, mutta koira oli se meidän juttumme ja sehän meiltä puuttui. Kirjahyllyssämme on tänäkin päivänä jäljellä kaikki ne koirakirjat, jotka kuluivat käsissämme jatkuvasta uudelleen lukemisesta. Olimme kateellisia kaikille niille kavereilla, joilla oli oma koira ja lähes päivittäin ulkoilutimme monien naapureittemme koiria. Tuolloin olisi kelvannut mikä tahansa koira, sekarotuinenkin, kunhan se olisi ollut koira, mutta nyt, kun koirat ovat vallanneet kotimme, täytyy niillä olla ainakin "kilometrin" pituinen sukutaulu. Tätä elämää miehen ja koirien kanssa en vaihtaisi mihinkään. Kennelnimen Visakoivun olen saanut vuonna 1973.

Vuonna 1997 mieheni Aulis Koivu jäi osa-aikaeläkkeelle ja aikaa jäi muuhunkin, kuin työntekoon. Mietimme yhteistä harrastusta valokuvauksesta golfiin, kunnes mieheni yhtäkkiä sanoi, että hänhän voisi alkaa kanssani kasvattaa koiria. Omaa historiallista kennelnimeäni en kuitekaan halunnut jakaa kennenkään, en edes oman mieheni kanssa, joten päädyimme hankkimaan hänelle oman kennelnimen Yo Soy, mikä merkitsee "minä olen".

Basenjia meillä ei enää ole kotona, sillä rotu on se verran vaativa kasvatettava, ettemme enää katso olevamme tarpeeksi tarmokkaita basenjin hoitajia. Vanha Inkamme on jo kauan ollut sateenkaarella ja kaipaus on suuri, mutta silti olemme päätyneet elämään ilman omaa basenjia.
Näin ollen myös basenjien kasvatus on jäämässä olemattomaksi. Emme kuitekaan sano "ei koskaan enää", sillä tulevaisuudesta ei voi tietää...

Pyrimme kasvatustyössämme aikaan saamaan mahdollisimman terveitä, hyväluonteisia ja oikean tyyppisiä koiria. Tulevat vanhemmat terveystarkastetaan ennen astutusta. Käytämme havannankoirien ja cavalierien kohdalla jalostukseen vain PEVISAn edellytykset täyttäviä koiria (polvet vähintään 1/1 ja silmät puhtaat niiden sairauksien osalta, jotka kuuluvat PEVISAn tarkoittamiin, rodulla vastustettaviin sairauksiin, joita ovat HC, PRA ja TRD. Cavaliereilla myös sydänkuuntelu ja syringotesti). Näyttelytuloksesta suunniteltujen vanhempien kohdalla voidaan tinkiä, mutta terveystarkastusten tuloksista ei.

Pennut kasvavat huolellisesti sosiaalistaen kodissamme kaiken arkipäiväisen elämän keskellä.
Pennut luovutetaan vähintään kahdeksan viikon ikäisinä ja mielellään vähän vanhempinakin.
Pentujen mukana seuraa kirjallinen "käyttöohje" sekä runsas pentupaketti, joka sisältää myös ruokaa riittävästi ensi alkuun.
Luovutamme pennut aina rekisteröityinä ja eläinlääkärin tarkistamina.

Koiramme asuvat kanssamme samoissa asuintiloissa ja ne saavat ulkoilla vapaasti omalla aidatulla pihallamme.

Harrastukseemme kuuluu myös näyttelyissä käyminen koiriemme kanssa. Sen seurauksena kasvateistamme 61 on erilaisia valioita, ja näistä 25 on kansainvälisiä muotovalioita. Havannankorista erilaisia valioita on 36, näistä Suomen muotovalioita on tällä hetkellä 19 ja kansainvälisiä muotovalioita on 16. Näyttelyharrastus on alkanut jo vuonna 1971 ja jatkuu edelleen koirien ehdoilla.

Kennellillämme on Vuolasvirta palkinto nro 44 basenjien kasvatuksesta sekä Suomen Basenjit ry.:n kasvattajalautanen saatu 18.10.1997. Samoin SuKoKan kasvattajapalkinto havaneseista, saatu vuonna 2005, jaettu 2006. 12.12.2010 saimme toisen Vuolasvirta palkinnon, joka tuli havanesien kasvatustyöstä. Palkinnon numero on 751, joten hiukan aikaa ehti vierähtää noiden kahden palkinnon välillä - tosin havanese tuli Suomeen vasta vuonna 1989 ja meille tammikuussa 1990.
Resi

RODUT:

YHTEYSTIEDOT:

Kennel Visakoivun
Kirsti Koivu

Helsinki
Puhelin:
09-3855770
0400-432450
Sähköposti:
kirsti.koivu@jippii.fi
Kotisivut:
www.visakoivun.com