KENNELREKISTERI

Kennel Zaijas

Kennelrekisteriin
Kauan sitten ensimmäistä saksanpaimenkoiraa kouluttaessa, kilpaillessa ja näyttelyissä käydessäni, haaveilin omasta kennelistä ja kasvattavani koiria jotka olisivat luonteeltaan käyttökoiria, voimakasluonteisia, terveitä ja elinvoimaisia.

Tavattuani mieheni Mikan 1989 teimme haaveesta totta, saksanpaimenkoira kantanarttuni Karhukoplan Clarissa viitoitti tien Zaijas koirille, se jätti jälkeensä 5 pentuetta ja 47 jälkeläistä, joiden jälkeläiset jatkoivat äitinsä luonnetta ja perimää armeijan ja poliisin palveluksessa sekä harrastekoirina!

Pyreneittenmastiffi liittyi joukkoon 1992, pentueita ei ole kuitenkaan ollut vuoden 1998 jälkeen kun kantanarttumme EST&RUS&FIN MVA Tamarixin Zorra kuoli tapaturmaisesti keväällä 1999. Uusi sukupolvi syntyi joulukuussa 2002 kun perheeseemme liittyi kesällä uusi nuori narttu Mörkömaan Tassi. Tassin jälkeläinen Zaijas Evita jäi kotiin ensimmäisestä pentueesta ja on toisen sukupolven onnellinen äiti. Evitalla toiset pennut 2009 joista sitten jäi kotiin kasvamaan Zaijas Hemera.

Vuonna 1995 hankimme ensimmäiset kaukasiankoiramme Sirius Brahman Dindrielili "Rambon" ja nartut Mörkömaan Majesteetti ja venäjäntuonti Yunvaran. Vuonna 2000 toimme venäjältä vielä uroksen Akela iz Othego Doman. Nämä koirat ovat olleet kantakoiria kaukasianpaimenkoiriemme kasvatuksessa. Nyt pentueita maailmalla jo 12+1. Kaukasiankoiramme ovat luonteeltaan rodunomaisia laumanvartioita, herkkiä ja helliä omalle väelle mutta tinkimättömiä vartioita omalla reviirillään.

Vuonna 1999 toimme Ukrainasta Etelävenäjänpaimenkoiranarttupennun Vorozheya Krim Ak Kayan ja 2001 uroksen ranskasta ASKANIA SKAZKA ROMANOVV-RASSVET. Koska olin jo päättänyt lopettaa saksanpaimenkoirakasvatuksen tämä alkukantainen laumanvartija toi sitä haastetta harrastukseen jota olin kaivannut. Vaikka rotu kuuluu laumanvartijoihin, toimii se alkuperäiskäytössään myös paimenena ja se on koulutettavissa paremmin kuin kaukasialainen. Se on erittäin älykäs ja oppivainen mutta vaatii määrätietoisen laumanjohtajan.

Zaijas Tähkäpään Dmitri

RODUT:

YHTEYSTIEDOT:

Kennel Zaijas
Saija ja Mika Järveläinen
Kolunpurontie 219
72840 Saarela
Puhelin:
(045) 674 6100 Saija
(045) 6746101 Mika
Sähköposti:
zaijas@gmail.com
Kotisivut:
zaijas.wix.com/kennelzaijas