Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 16:34

"Annetaan koira"

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 5

AinoKo

AinoKo
Viestimäärä: 100

"ANNETAAN KOIRA" - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 16:34  
+
0
Hei!

Varovasti kysyisin teiltä, jotka ehkä pidempään olette erinäisiä lemmikkipalstoja netissä seuranneet, että voiko olla totta, että näin paljon heitellään lemmikkieläimiä omistajalta toiselle, luovutaan koirasta koska se haukkuu, laitetaan päivittäin hämäriä myynti-ilmoituksia eri-ikäisistä ja -rotuisista koirista.. Olen seurannut ilmoittelua jo jonkin aikaa enkä voi käsittää, miksi tällainen on niin suosittua.

Ovatko nämä ilmoitukset ihan tosia? Miten tällaisilla ihmisillä voi edes alunperin olla eläimiä, kun ne kerta niin helposti ollaan valmiita antamaan pois? Uskaltaako tuollaiseen ilmoitukseen vastata? Millainen koira sieltä sitten kotiin tulisi..?

Ei sillä, että olisin koiraa tuota kautta ottamassa, mutta väistämättä sympatiat heräävät ja tekisi mieli pelastaa jok'ikinen..

Muokkasin otsikosta toisen palstan nimen pois.
Vanis
4.10. Eläinten päivänä saapui meille welsh corgi pembroke -uros Kulkurin-Tähden Elonkerjuu, "Letu"
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 14.04.2010 klo 16:47)

ridgeback

ridgeback
Viestimäärä: 626

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 18:30  
+
0
Jaa voiko olla totta? Voi ja on.
Ihmisten elämässä tapahtuu muutoksia, huomataan että meidän koti ei ole se paras koti koiralle. Joskus ihmiset huomaavat että koiran pito ei ollutkaan niin lystiä kuin piti ja koirasta päätetään luopua. Näitä riittää. Parempi se sille koiralle on etsiä koti, jossa sitä ymmärretään, kuin se että koira asuu kodissa jossa se haukkuu itsensä, omistajansa ja naapurit hermoraunioiksi.
Joukossa on varmasti ihmisiä joiden ei olisi koskaan pitänyt minkäänlaista koiraa ottaakaan, mutta jotkut asiat opitaan valitettavasti virheiden kautta. Mitä sille koiralle pitäisi tehdä, jos on selvää että tässä meidän kodissa sitä ei enää voi pitää?

Ja miksi se on suosittua? No ehkä siksi, että niille koirille yritettään mielummin löytää uusi koti kuin viedä ne piikille?

Yllättävän monesti koirat sopeutuvat uuteen kotiin. Koiranomistajille se koiran kodinvaihtaminen on isompi ongelma kuin koiralle itselleen. Poikkeuksiakin varmasti löytyy.

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Torstaina, 15.04.2010 klo 00:40  
+
0
Mä ymmärrän pois antamisen jos koiran kanssa tosiaan yritetty tehdä paljon ja yritetty ratkoa ongelmia mutta rahkeet ei vain yksinkertaisesti enää riitä. Sitä taas en ymmärrä jos koira annetaan liian heppoisin perustein pois; vetä hihnassa, se tuhoaa, ei omistajan mukaan opi mitään jne. Ihmiset luovuttavat liian helpolla. Itsellä on ollut isojakin ongelmia ja on edelleen meidän Lexan kanssa mutta ei ole ikinä tullut mieleenkään että en jaksaisi panostaa siihen ja antaisin sen pois. Ajatuskin tuntuu jo todella pahalta. Jotkut vaan olettavat että koira oppii itsekseen asioita, jostain kumman syystä paljon annetaan ihan ilmaiseksi rotikoita, sakemanneja ja näiden sekoituksia. Ja yleensä siinä pahimmassa iässä, 9kk-2v.Miksiköhän..? :roll:

Ja mitään eläintä ei pitäisi antaa ilmaiseksi. Kuitenkin on näitä vatipäitä jotka päättää sekunnin sadasosassa että haluampa koiran, näkee ilmoituksen ja hakee sellaisen kun kerta ilmaiseksi saa. Jonkinlainen hinta olisi hyvä pitää, oli se sitten vaikka muutama kymppi.
(Viestiä on muokattu torstaina, 15.04.2010 klo 00:42)

Rushdie

Rushdie
Viestimäärä: 142

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Torstaina, 15.04.2010 klo 00:43  
+
0
No ihan totta on, ja aitoja ovat ilmoitukset.

Ei sitä tartte kuin täälläkään lukea noita "mikä rotu meille" -ketjuja, niin ei kauaa enää ihmetytä kun vuotiasta koirista luovutaan milloin ajanpuutteen, milloin allergian takia.

Ja AinoKo, älä nyt ainakaan säälistä edes harkitse ottavasi kodinvaihtajakoiraa! Sillä metodilla pääset vain niiden joukkoon, joiden toimintaa nyt itse kauhistelet.
Hälytysryhmäpelastuskoira, BH Voitto (X -04)
Pelastuskoiraoppilas, FI MVA BH AD Veikko (mudi -07)

Power is nothing without control!
(Viestiä on muokattu torstaina, 15.04.2010 klo 11:20)

Omp

Omp
Viestimäärä: 67

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Torstaina, 15.04.2010 klo 09:40  
+
0
Sitten tällä hetkellä on tietyissä roduissa todella paljon huijausilmoituksia.
Suomi24 Tori on ainakin täynnä niitä.

Johannna

Johannna
Viestimäärä: 3878

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Torstaina, 15.04.2010 klo 09:51  
+
0
^ Oon huomannut ihan saman, toivottavasti ihmiset ei lankea niihin. "Chihupennut hyväksyttävksi 150e". :roll:

Ihmettelen vaan miten palstan ylläpito ei poista näitä ilmoituksia? Koiratoriin laitoin joku aika sitten palautetta noista ilmoituksista, ja nyttemmin niitä ei ole siellä ainakaan pahemmin näkynyt.
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn’t.


(Viestiä on muokattu torstaina, 15.04.2010 klo 09:52)

Omp

Omp
Viestimäärä: 67

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Torstaina, 15.04.2010 klo 10:04  
+
0
Niinpä.

Kyllä sinne ylläpitoon on munkin puolesta lähetetty viestiä.
Joistakin sähköpostiosoitteista löytyy monilla kielillä keskustelua. Niillä myyjillä on monenlaisia tarinoita kuinka haluaa antaa pennun ilmaiseksi ja vain kuljetus maksaa, lähetetään Wester Unionin kautta kuljetus maksu, käytetään oikean lentoyhtiön nimeä, keksittyjä henkilöitä ja numeroita mihin voi ottaa yhteyttä.

Surullista lukea kuinka monet ihmiset on mennyt lankaan.

Onkohan jossakin joku sivu missä on ohje, että näin huijaat typeriä ihmisiä? :mietiskel: Jotenkin tuntuu olevan kovin samanlaisia tekstejä ja juttuja takana.

Johannna

Johannna
Viestimäärä: 3878

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Torstaina, 15.04.2010 klo 10:36  
+
0
Mulle tuli vähän aikaa sitten sähköpostiin vastaavanlainen huijausyritys. Joku mies New Yorkista halusi lähettää mulle 2 siamilaispentua, kun hänen vaimonsa oli kuollut eikä enää pysty huolehtimaan kissoista. Ja ihan ilmaiseksi tietenkin :roll:.

Viesti oli ihan selvästi käännetty jollain google-translatorilla. Ja monet muutkin rotukissakasvattajat ovat saaneet samantyylisiä viestejä.

Näiden takana on kuulemma joku nigerialainen mafia.
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn’t.


AinoKo

AinoKo
Viestimäärä: 100

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Torstaina, 15.04.2010 klo 13:15  
+
0
Tosi surullista! :(

Toki ymmärrän tapaukset, missä on todella yritetty, mutta juuri nuo älyttömät syyt, nuoren koiran pois antaminen.. Ei se olisi iso vaiva viedä koiraa johonkin tottelevaisuusryhmään tms! Niitä kuitenkin varmasti löytyy jos vaan viitsii etsiä.

Ei, en ole ottamassa tuollaista koiraa, etenkin kun se tulisi ensimmäiseksi omaksi koiraksi! Vaan aion opiskella eläintenhoitajaksi ja erikoistua koirankouluttamiseen, jotta voisin sitten auttaa näitä ihmisiä pitämään koirastaan parempaa huolta, eikä kotia tarvitsisi vaihtaa. :)
4.10. Eläinten päivänä saapui meille welsh corgi pembroke -uros Kulkurin-Tähden Elonkerjuu, "Letu"

Rushdie

Rushdie
Viestimäärä: 142

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Torstaina, 15.04.2010 klo 14:23  
+
0
Koirankouluttajaksi ei opi kirjoja lukemalla vaan tekemällä ja erilaisten koirien kanssa toimimalla. Ja kaikki eivät sitten opi millään - on vain olemassa ihmisiä joiden ei koiraa koskaan pitäisi ottaakaan. Tai koira otetaan aivan liian vähäisin tiedoin, ja kuvitellaan omasta osaamisesta aivan liikoja. Surullista se on, kyllä. Valistus ehkä auttaisi jonkin verran, useimmat sekin vain tavoittaa vasta siinä vaiheessa kun "paskat on jo housussa".
Hälytysryhmäpelastuskoira, BH Voitto (X -04)
Pelastuskoiraoppilas, FI MVA BH AD Veikko (mudi -07)

Power is nothing without control!

Loikkanen

Loikkanen
Viestimäärä: 56

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Torstaina, 15.04.2010 klo 16:42  
+
0
Mulla on aikuinen kodinvaihtaja, koira, josta jouduttiin luopumaan allergian takia. Löysin koiran juuri netti-ilmoituksen kautta. Mutta ilmoitus oli järkevä ja nyt tiedän että niin ovat ne ihmisetkin, jotka joutuivat koirasta luopumaan. Toisin on varmaan monen muun ilmoituksen kohdalla...siellä on aika surullisia tarinoita takana. Itse suhtauduin myös ilmoituksia lukiessani kyllä todella epäilevästi - kaikkea siellä on.

No, netissä myydään huonolla suomella mitä tahansa, myös esim. apinoita lemmikeiksi, vaikka apinan pito lemmikkinä on maassamme laitonta. Surullista. Paras keino toimia on varmaankin loppupeleissä tuo aloittajan itsekin mainitsema, eli yrittää valistaa ihmisiä niin, että (vääränlaisia) koiria päätyisi nykyistä vähemmän vääränlaisiin perheisiin.

SaMaJa

SaMaJa
Viestimäärä: 1231

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Torstaina, 15.04.2010 klo 19:59  
+
0
Kerran törmäsin ilmoitukseen, jossa haluttiin luopua nuoresta mäyräkoirasta. Syy oli niinkin mahtava kuin se, että koira oli tippunut sohvalta, halvaantunut ja omistajat eivät omien sanojensa mukaan halunneet/ jaksaneet vaivautua kuntouttamaan koiraa, vaikka eläinlääkärin mukaan parantuminen oli varsin mahdollinen. Ihan kamalaa. Jos ei jaksa omaa koiraa hoitaa edes terveeksi, niin tuskin sitä kannattaa kiertoon laittaa. Toisinaan tekisi mieli hakata tuollaisia ihmisiä mahdollisimman ohuella kepillä. Ja lujaa.
Rhodesiankoira Armas 10/2009

entinen *S*

lallimus

lallimus
Viestimäärä: 500

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Torstaina, 15.04.2010 klo 20:06  
+
0
^ tuo on jo paha :eek: Tommosille ei kyllä pitäis antaa koiraa ollenkaan.

Kyllähän noita on kaikenlaisia ilmotuksia siellä, niin hyviä kun huonoja. Mulle on jäänyt mieleen se, kun joku luopui "ongelmakoirasta", jonka ongelma oli se, kun lapset jätti ulko-ovet auki ja koira karkasi.

Kiruli

Kiruli
Viestimäärä: 31

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Torstaina, 15.04.2010 klo 21:54  
+
0
^Ihan saman viestin olen minäkin nähnyt. Ihan järkyttävää :eek:
Alaskanhusky Kira 5.12.2008 ->
Kissat Ana & Luna 9.5.2009 ->
Kanit Nitta & Nelle -05 ->

Loikkanen

Loikkanen
Viestimäärä: 56

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Perjantaina, 16.04.2010 klo 00:07  
+
0
^^ Luulen, että tollasissa on aina taustalla kyllä jotain muitaki ongelmia. Jotkut ihmiset ei vaan ihan oikeasti kykene ilmasemaan asioita kauheen hyvin. Tuossaki saattaa olla kyse vaikka kuin isosta ongelmavyyhdestä, mut tuo on tullut sitten ilmoitusta kirjoittaessa päällimmäisenä mieleen.

Mut joo, kyllä ongelma on varmaan aika pitkälle siinä, että kaikki ihmiset ei vaan osaa ajatella koiraa ottaessa ihan loppuun asti. Ainahan elämässä tulee yllätyksiä, mutta valtaosasta noita ilmotuksia kyllä loistaa se, että pentu on vaan otettu hetken mielijohteesta, ja kun se ei sitten olekaan kasvanut maailman ihanimmaksi aikuiseksi koiraksi ilman koulutusta, niin tajutaan, että p*rseestä tämmönen. Tuollaisia ihmisiä on tosi paljon, itsekin tiedän muutaman.

Rorschack

Rorschack
Viestimäärä: 154

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Perjantaina, 16.04.2010 klo 10:54  
+
0
^ Samma här, otetaan koira ja vaaditaan että pennulla on tehdasasetukset kohillaan ja se toimii heti sormia napsauttamalla. Monesti tulee ihan mielenkiinnosta lueskeltua ilmoituksia eri palstoilta, ja jo sen ilmoituksen kirjoitustyyli vaikuttaa ainakin omaan mielikuvaan. Ei hirveästi herätä luottamusta jos halutaan ostaa "danskandoggi, rotwaileri tai bittbull" tai vastaavasti myydään tämmöisiä koiria :nauru:
Mutta joo, ihmisten sietokyvyt ovat erilaisia, toinen jaksaa enemmän kuin toinen ja ilmoituksia lukiessa et voi tietää millaista se elämä todellisuudessa on, mitä on jo tehty tai jätetty tekemättä. Joskus nuorempana (ja todella suurena koiraihmisenä ja -tietäjänä) kritisoin ilmoituksia, joissa luovuttiin koirasta vaikka sairastumisen ja eron takia. Kunnes asia tuli itselle kohdalle.
When God created a Man, she was only kidding.

rose86

rose86
Viestimäärä: 173

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Sunnuntaina, 18.04.2010 klo 12:44  
+
0
En kyllä ikinä ostaisi koiraa palstalta jossa yli puolet ilmoituksista on tyyliä "Suloinen ranskalainen sonni koiria myytävänä"
Saisi ylläpito tosiaan siellä vähän katsoa mitä viestejä sinne tulee, varmasti siellä on paljon niitäkin ilmoituksia missä oikea ihminen joutuu luopumaan oikeasta koirasta, ja hyvästä syystäkin vielä, vaikka allergian takia. Itse en jaksaisi ruveta seulomaan viestejä löytääkseni niitä aitoja ilmoituksia.
Rottweiler Chosen Angels Bahira "Ronja"
s. 26.11.2008

SiVe

SiVe
Viestimäärä: 1170

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Sunnuntaina, 03.07.2011 klo 00:54  
+
0
Minä olen tämän nykyisen, sekä edellisen koiran hankkinut Apulan sivuilta. Ensimmäisessä koirassa ei pitänyt olla mitään vikaa, ajanpuutteen vuoksi annettiin pois. Koira sai meiltä muistaakseni neljännen kotinsa, ikää oli reilu 2v. Tämän omistaja tuntui mukavalta, paljon läheteltiin viestejä ennen ja jälkeen oston. Mutta, ei mennyt kauan, kun hän iloisesti kertoi hommanneensa tanskandogin. Ja tästä ei taas mennyt kauan, kun oli dogistakin joutunut luopumaan; sillä oli joku allergia, eikä hänellä ollut enää varaa pitää sitä.

Nykyisen koiran entisen omistajan kanssa pidetään yhteyttä silloin tällöin edelleen. Hekin luopuivat ajanpuutteen vuoksi. Tämäkin omistaja kertoi että oli saanut monta kyselyä meidän Rapesta, mutta ne kyselijätkin olivat olleet sellaisia "Mä voin tulla hakee sen koira huomen, ok?!" yms.

Onhan noissa molemmissa ollut tekemistä, eivät todellakaan ole olleet kovin kummoisesti koulutettuja, mutta en kadu.

Kyllähän tuolla aikamoista tekstiä oli, kun koiria siellä selasi. Itse karsin saman tien pois ne, joiden kirjoituksissa OlI MiLjOoNa HuuToMeRkkiÄ!!!!! ja hyvin lyhyet ja yksitoikkoiset viestit.
- -08 Karjalankarhukoira x samojedi/labradori-mix n. Rape

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Sunnuntaina, 03.07.2011 klo 13:35  
+
0
Näihin erikoisiin myyjiin on tullut törmättyä..
Olimme erästä koiraa katsellut joskus ja kysyttiin asiallisesti koiran luonnetta,terveyttä jne. Vastaukseksi saatiin vain että "Kiva on. 200€ ja hae pois huomenna." Jäi homma siihen.
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

kiivilintu

kiivilintu
Viestimäärä: 2242

VS: "ANNETAAN KOIRA" - Sunnuntaina, 03.07.2011 klo 14:51  
+
0
Mä oon kanssa noita seuraillut aika säännöllisesti ja ihmettelen vaan, miten ihmiset on niin tyhmiä että ottaa koiran (tai ylipäänsä minkään eläimen) miettimättä sen tarkemmin. Serkku otti viime syksynä tällaisen pois annettavan koiran 1v. koiran (valkkari x mustaterrieri) joka oli myyty silloin 17v. tytölle. Tyttö antoi koiran pois ilmaiseksi, koska uusi poikaystävä ei tykännyt ko. koirasta.

Netissä on kyllä niin ääripäitä noi myynti-ilmoitukset. Toiset on justiinsa sellaisia "Minikoirien pentuja, 800€, hae heti omasi" (yms.) ja toiset sitten taas ihan kunnollisia ilmoituksia, missä kerrottaan kaikki oleellinen ja vähän enemmänkin. Mutta ilmeisesti menee nämä yhden lauseen koiratkin aika hyvin kaupaksi, kun ei sama ilmoitus ehdi kauhean kauan palstalla olla.
Pääosassa Jedi ja ne toiset.

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 5
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä24893
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5668
Viestejä yhteensä543494
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään2
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös261563
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.04.2018 klo 15:45)