Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Torstaina, 06.05.2010 klo 11:05

Autoista

Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10 ... 21

johku

johku
Viestimäärä: 146

VS: AUTOISTA - Torstaina, 30.09.2010 klo 14:30  
+
0
Mä ajelin avolla aina katto kiinni, jos koira oli kyydissä. Tosin hyvin nopeasti koiran tulon jälkeen auto meni vaihtoon. Ison koiran kanssa farmari oli huomattavasti käytännöllisempi vaihtoehto. Siinä välissä ehti olla mun käteen todella ihhottava e38 bemari :pyssyt:. Nyt meillä on -07 vw golf, neliveto, diesel. Tämä on ollut kyllä tosi hyvä auto.:hymy:
Sakemanni uros -Taisto *10
Sakemanni uros -Ukko *08
Sakemanni narttu -Kalinka *11

Suzuna

Suzuna
Viestimäärä: 1068

VS: AUTOISTA - Torstaina, 30.09.2010 klo 14:43  
+
0
Meillä on taas tuollainen e38 ja on aivan mahtava :nauru: Koiran kanssa ei niinkään käytännöllinen kun ei ole farkku.

Avoautokin löytyy tallista, mutta sen kyytiin en ole vielä kertaakaan päässyt kun se on miehen laiton alla. Jos koiraa on tarpeen ottaa kyytiin, niin varmasti etujalkatilassa on helpoin kuljettaa, tai sitten takapenkille boksissa.
Shetlanninlammaskoira Siru -08
Saksanpaimenkoira Eve -10
Bordercollie -12

johku

johku
Viestimäärä: 146

VS: AUTOISTA - Torstaina, 30.09.2010 klo 15:04  
+
0
No juu auto itsessään oli hyvä ja sellainen tukeva, mutta siinä oli 20" todella leveät ja ihan sileäksi kuluneet kitka renkaan.:mad: Varsinkin jos oli vähänkään vettä tiellä niin se oli menoa.
Sakemanni uros -Taisto *10
Sakemanni uros -Ukko *08
Sakemanni narttu -Kalinka *11
(Viestiä on muokattu torstaina, 30.09.2010 klo 15:05)

Suzuna

Suzuna
Viestimäärä: 1068

VS: AUTOISTA - Torstaina, 30.09.2010 klo 15:31  
+
0
Samoin :nauru: Kyllä minäkin mieheltä pari kertaa ihmetellen kysyin miksi pitää laittaa niin isot ja leveät pyörät alle, edessä taisi olla kahdeksanpuoli tuumaa ja takana yhdeksäntuumaa.. Uraherkäthän sellaiset leveämmät kyllä on. No käyttöautossa sitten normaalimmat renkaat alla :hymy: Eniten autossa pidän kyllä sen penkeistä, confortit kaikilla mahdollisilla sähkösäädöilä, ihan mieli tekee jäädä istumaan perillepääsynkin jälkeen :D Kaikista naurettavinta on että niskatukikin on sähkösäätöinen.
Shetlanninlammaskoira Siru -08
Saksanpaimenkoira Eve -10
Bordercollie -12
(Viestiä on muokattu torstaina, 30.09.2010 klo 15:32)

sinnii

sinnii
Viestimäärä: 111

VS: AUTOISTA - Torstaina, 30.09.2010 klo 19:41  
+
0

sliippi kirjoitti:

^Nollavitonen rolla on oikein hyvä valinta ekaksi autoksi: luotettava, edullinen kustannuksiltaan ja pitää arvonsa hyvin. :)


Jep näin veliki sano :D
Cairnterrieri Pikerinan Väinö s. 21.2.2009
&
Kääpiösnautseri Silfurskugga Oriel White Destiny s. 21.3.10

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: AUTOISTA - Tiistaina, 26.04.2011 klo 19:14  
+
0
Pitkään kun kerkesin tätä autonvaihtoa pohtia, niin tällainen mulle sit lopulta tuli:Kyseessä on BMW E87 118d vm. -06 aka "Tipi" :cool: Merkki ei vaihtunut mihinkään (epäylläri) ja nuorennusleikkaus oli kokonaiset 8 vuotta. Edellisen kanssa tuli tehtyä myyntiennätys, kun meni päivässä kaupaksi ja jäi vähän sellainen olo, että tuli ilmeisesti pyydettyä vähän liian vähän...

Alun perin suunnittelin tosiaan sitä kolmossarjalaista, mutta tajusin sitten lopulta, että tämän kontti on enemmän kuin riittävä meikäläisen "mastiffille" ja miksei vaikka kahdelle. :nauru:
kääpin uros -09
shelam uros -16
(Viestiä on muokattu tiistaina, 26.04.2011 klo 19:27)

Helmiäinen

Helmiäinen
Viestimäärä: 16

VS: AUTOISTA - Tiistaina, 26.04.2011 klo 20:08  
+
0
Itsellä on ollut reilu kaksi vuotta Toyota Corolla linea terra 1.6, 1997 vuosimallia. Reilu 170 000 ajettu ja hyvin on peli vetänyt. *koputtaa puuta*
Vain takaiskarit ja tuulettimen remmin oon vain joutunut vaihtaan. Iskarit oli jo huonot mulle tullessaan, eikä ne kyllä kestäneet huonokuntoisella hiekkatiellä kovinkaan kauaa. Tällä pelillä mennään nyt opiskeluiden ajan ja vielä tovi kun saan töitä. Auto tuli hankittua heti kun kortin sain, tuo corolla siis ensimmäinen oma autoni. Asun täällä jorpakossa ja kouluun on 30km, joten auto oli hieman välttämätön hankinta.
Koira kulkee etu- tai takapenkillä irrallaan, valitettavasti. Ei kovin turvallista, mutta Tittaa kun ei saa laitettua minkäännäköiseen häkkiin. Hermostuu kun ei näe ulos. Turvavaljaat on kuitenkin ollut mietinnässä, onko jollain kokemuksia?
kääpiöpinseri "Titta" -03
Blogi

naukunen

naukunen
Viestimäärä: 5081

VS: AUTOISTA - Tiistaina, 26.04.2011 klo 21:20  
+
0
Mulla on ollut erinäisiä autonvaihtoaatoksia tässä. Kaksi kuukautta sitten tosiaan saapui piski ja kasvanee tuonne 20 kilon paremmalle puolelle, tällä hetkellä ajossa -97 Nissan Micra ja takapenkki jää auttamatta vähän pieneksi kun tuo koira isoksi kasvaa. Takapaksi on niin onnettoman pieni ettei sinne ole koiran laittamista.

Farmarille mulla ei ole käyttöä kun miehellä kuitenkin oma auto (eli liikaa tilaa pelkästään mulle + koiralle) ja arvostan autossa pientä kulutusta ja kokoa jo ihan kaupunkiystävällisyyden vuoksi. Oon katsellut vähän 90-luvun puolivälin Golffeja, niissä kun tuo takarontti on avoin ja ennen kaikkea suora, Micrassa puolestaan viistottuu hieman takapenkkejä mukaillen ja muutenkin verhottu (toki irrotettavalla) hattuhyllyllä. Kokemuksia koiraystävällisistä pikkuautoista?
Rise to reset the world.

Karvakamu

Karvakamu
Viestimäärä: 6534

VS: AUTOISTA - Lauantaina, 07.01.2012 klo 12:04  
+
0
Täällä on ilmassa taas kerran autokuumetta... :roll: Nyt ois kilometrejä vajaa 43000 tässä Astrassa ja eikös se ole, että 50000km heittää farkun hinnan sitten roimasti alaspäin. Eli oikein hyvä syy vaihtaa auto, sais vielä jotai väliin. :shifty:

Kokonsa puolesta tää pikkufarkku on mun tarpeisiin oikeen hyvä. Mutta viimeaikoina oon haaveillu et maavaraa sais olla enemmän. Viimeksi tällä viikolla jumahdin meidän porukoitten pihalle pohjasta kiinni. Ja kun tulee ajeltua tuolla hiekkakuopilla sun muilla mettäteillä, niin ei se haitaksi ois jos ei pohja ois niin alhaalla.

En vaan hoksaa oikeen mitään sopusan kokosta autoo, joka kriteereihin sopis. Muuten näppärän kokosia maastureitahan on nykyään mukavasti, mutta niissä tahtoo sitten olla kontit tosi pieniä. Ja kyllä mää tykkään että koirilla saa olla vähän liikkumatilaa siellä matkustaessa, varsinki kun niitä nykyää on kaks.
Lotta 09/11
Villa 02/13
Enkelikoira Peppi

Koirailua & käsitöitä

TwoBeans

TwoBeans
Viestimäärä: 1258

VS: AUTOISTA - Lauantaina, 07.01.2012 klo 12:33  
+
0
Mä ostin oman kärryn syksyllä kun kyllästyin ruinaamaan aina isännän Volvoa ja maksamaan kaikki sen bensat. Plus ajamaan hikikarpalot otsalla etten vaan raapase sitä mihinkään. Itelle tuli ostettua Citroenin Xsara Picasso. Tiloiltaan varsin toimiva auto koiran kanssa kulkemiseen. Yllättävän hyvä maavara (joskaan ei nyt tietysti mitään hc-maasturiluokkaa...) ja takana on hyvin tilaa joka suunnassa vaikka ulospäin näyttääkin siltä ettei takatila järin suuri ole.

Nyt mulla on Luna yksinään tuolla takatilassa ihan normaalisti, hattuhyllyn olen ottanut pois ja viritellyt kevyet kalterit takapenkkien niskatukiin ettei kiipeile penkeille. Takapenkit on aika korkeat, eli se rako mistä pääsisi kiipeämään ei ole kovin suuri, mutta tuommoinen Houdini sieltä nyt itsensä sulloo kuitenkin. Siellä on hyvin tilaa tämänkokoisen koiran maata vaikka kyljellään, istua ja seisoa sekä kääntyä. Tulevaisuudessa, kun kuljetustarvetta on kahdelle isolle koiralle, ajattelin irrottaa takapenkit kokonaan (lähtee tästä mallista ihan helposti, ei tarvi hajottaa mitään) ja viritellä häkit tuonne. Harvoin mulla kyytissä yhtä ihmistä enempää on kuitenkaan. Sitten tuon kai voisi rekata pakettiautoksikin, käsittääkseni. Ja koska on korkea auto, sinne saa kyllä ihan hyvän kokoiset häkit.

Joo, näiltä osin kyllä pirun hyvä auto vaikka ensin vähän arveluttikin miten toimii nimenomaan siinä, mihin tarkoitukseen autoa hain, eli koiran kuljetuksessa. Mutta joo, on toiminut. Muuta vikaa siinä sitten kyllä on ollutkin. No, 10 vuotta vanha auto, ei kai sitä nyt ihan uudenveroista voi odottaakaan. Vilkku hajosi, ja vaihdettiin koko viiksi, ja seuraavaksi lakkasi toimimasta puhallin / ilmastointi ja automaattiset ajovalot. Virtalukon pohja oli kuulemma rikki ja se vaihdettiin. Nyt pelittää taas. Sitikoissa on kyllä näitä tämäntyyppisiä vikoja jonkun verran. Muuten olen kyllä ollut tyytyväinen, isoksi autoksi kohtuu pieniruokainen eikä jää kumminkaan tien tukkeeksi tuolla.
- beauceron uros Laku 2/2013
- valkoinen paimenkoira Luna 6/2010
- shetlanninlammaskoira Eetu 2/1993 - 1/2007

aavehamsteri

aavehamsteri
Viestimäärä: 1335

VS: AUTOISTA - Torstaina, 23.02.2012 klo 14:08  
+
0

BeaLiana kirjoitti:

Mulla on aikaisemmin ollut pääasiassa ranskalaisia, jotka on ostettu ajatuksella, että jatkavat multa sitten hetken kuluttua isän firmalle varaosa-autoiksi. On niitä korjailtukin jonkin verran, mutta rahaa ei tietenkään ole uponnut, kun työstä ei ole tarvinut maksaa. Kun piti saada koiraa varten farmari ja ponia varten vetoauto, ostin muutaman tonnin Volvon. Huokaisin, että nyt on toimiva ja kestävä auto. Kulkeehan se eteenpäin (kuluttaen hirveästi bensaa) eikä ole vienyt multa rahaa korjaukseen (koska isä otti hoiviinsa ennen katsastusta ja vaihto jonkin osan). Jäähdytysnestettä vuotaa niin paljon, että saan lisäillä enemmän kuin kerran viikossa. Mä haluaisin vaihtaa pienemmällä kulutuksella varustettuun autoon, mutta eihän tuosta enää mitään saa myydessä ja sitä voi saada vielä pahemman tapauksen tilalle, vaikka ostaisi uudemman.

Mä olen tullut siihen tulokseen, että auto kuin auto voi pettää ja viedä rahaa älyttömiä määriä.Totta on kyllä tuo, että auto kuin auto voipi pettää. Jopa upouudesta mersustakin saattaa vika löytyä.

Appiukolla on vajaa 5 vuotta uudempi ja ~350tkm vähemmän ajettu V70 Volvo kuin meillä (meillä siis -98 ja 670tkm ajettu V70) ja meillä nuo rempat on pääasiassa kuluvien osien vaihtoa. Viimeisimpään remonttiin piti laittaa taakse jarruja, raidetangon päätä, pakoputki (vanhaa piti hitsailla paikalleen, ennen ku saatiin uus), abs-anturi, käsijarrukahva (tämä ei oo kyllä kuluva osa, mutta kun jäi kahva katsastusmiehen käteen, niin vaihtoon meni :nauru:) öljyjen + suodatinten vaihto, käsijarruvaijerit, jarruletku ja tähän päälle vielä katsastusmaksu + päästömittaus. Töineen tuolle satsille tulee hintaa n. 1000e (vähän yli tai hyvin vähän ali).

Kun taas sitten tämä appiukon volvo. Siinä on webasto, jossa on osa joka pitää uusia 1000 käyttötunnin välein. Uusi osa maksaa asennettuna 700e. Tuon mallin tyyppivikana on kuulemma suuttimien pettäminen ja niiden uusiminen (5kpl) töineen maksaisi n. 3000e. Autosta ei nyt onneksi kaikki suuttimet menneet, mutta odotettavissahan sekin on.

Eli summa summarum, samaa kuin BeaLiana totesi: autossa kuin autossa on vikoja ja ne vie aina rahaa. Lisäksi mitä enemmän autossa on härpäkkeitä, niin sen enemmän siinä on osia, jotka voivat mennä rikki. Sitä mitä ei ole, ei tarvitse koskaan korjatakaan! Nimim. Katkera, kun möi vm. 91 Toyota Carina II:sen äidille. Siinä ei ollut edes ohjaustehostinta :nauru:

Muoks. Siirsinkin tän jutun purkautumisosastolta tänne, kun asia koski vain autoja :nauru:
Lbn 11/2010
Mudi 7/2013

"Päätökset pitää tehdä oikeassa mielenvireessä ja mieluiten nopeasti, ettei vire mene ohi."
(Viestiä on muokattu torstaina, 23.02.2012 klo 14:14)

Pikipaimenia

Pikipaimenia
Viestimäärä: 1713

VS: AUTOISTA - Torstaina, 23.02.2012 klo 14:26  
+
0
^Niäh! Mäkin aiemmin kirjotin jonkun autovuodatuksen kait kukkujiin.. Mutta noista tojotoista tuli mieleen oma nykytilanne: kahden auton loukku:wink:

Musta alkaa tuntua etten raatsis vaihtaa tota ´92 liftbackia siihen kotiporukoiden tallissa odottavaan ´95 normisedaniin..yyh.. Tässä kevään kuluessa on tarkotus vaihtaa "uudempaan". On tuosta kyselyäkin jo tullu tosta nykysestä kotterosta.. hehheh.. Ja todella, kulkeehan se ilman mitään ylimääräsiä nykyvarusteluja ja helppo pitää ajossa siten ja on menny katsastuksista läpi kerralla. Siinä sentäs on sähköpeilit ja keskuslukitus joita ei tuosta nuoremmasta löydy, mokoma karvalakki!

No parempi kuitenki näin ku olla täysin autotta ties kuinka pitkään. En voi valittaa kun isä tuon seuraavan auton löysi mulle :kumarrus: Ainoa oikeasti harmittava juttu on ettei enää saa koirahäkkiä takaosaan vaan joutuu laittamaan sen/ne takapenkille:neutral: Kait se siitä sitten "ajonautinnoksi" muuttuu kun sydänsurut vanhan lähdöstä hellittää:cool:
Schipperket Minka s.2005 Kiri s. 2011

Ihminen on ihmiselle apina

raggetti

raggetti
Viestimäärä: 1725

VS: AUTOISTA - Torstaina, 23.02.2012 klo 16:41  
+
0
Mullekkin alkaa tulemaan tämä autonvaihto ajankohtaiseksi. Tällä hetkellä ajelen vm-04 fiat puntolla jossa on hieman pikkuvikoja ja välillä suurempiakin... Ja oma taitolajinsa onkin sitten mahduttaa kaksi isoa koiraa, pennun jolla on houdinin ominaisuudet, viikonloppuvieton tavarat jos vaikka lähtee vanhemmille ja pahimmassa tapauksessa pari kaveria vielä tähän päälle :nauru:
Olen miettinyt jotain pientä farkkua, mutta jostain syystä ihastuin mazda 6 farkkuun joka ei pientä ole nähnytkään. Kokemuksia miten tämä toimii koirautona ja muutenkin ja muistakin otetaan mielellään vastaan vinkkejä?
How to handle stress like a dog:

If you can't eat it
Or play with it

Then pee on it
And walk away

aavehamsteri

aavehamsteri
Viestimäärä: 1335

VS: AUTOISTA - Perjantaina, 24.02.2012 klo 14:45  
+
0
^Mähän aikoinani kammosin farkkuja ja muutenkin isoja autoja, mut farmarista en koirallisena enää luovu. On se vaan eri kätevää nakata sinne takaboksiin matkustamaan. Tuo meidän V70 on tosi kömpelö farmari (tosi iso kääntösäde), mutta hyvin ollaan silläkin kaupunkiajossa pärjätty. Etsii sitten vaan vähän kauempaa väljempiä parkkipaikkoja, niin ei tarvii niin paljon veivata. Kuitenkin samaa kokoluokkaa olevissa farkuissa löytyy varmasti pienemmällä kääntösäteellä olevia autoja, jotka on huomattavasti ketterämpiä kuin tuo V70. Että sitä isoa kokoakaan ei tarvitse pelätä, kyllä siihen tottuu! :peukku:
Lbn 11/2010
Mudi 7/2013

"Päätökset pitää tehdä oikeassa mielenvireessä ja mieluiten nopeasti, ettei vire mene ohi."

RDFC

RDFC
Viestimäärä: 40

VS: AUTOISTA - Maanantaina, 27.02.2012 klo 14:26  
+
0
Just tuli viime kuun lopussa vaihdettua vanha -98 Volvo v40 t4 tehofarkku isompikonttiseen ja tilavampaan -08 Mersu E200 farkkuun, nyt mahtuu kaikki kolme lasta takakonttiin, edellisessä piti olla yks tai kaks aina takapenkillä ja siitä ei oikeen tullu mitään varsinkaan pitkillä matkoilla... Tää on kyllä paljon kätevämpi koirien kuskaamiseen, ja dieseliautomaatti jossa kaikki tripit sun muut toimii on kätevästi vähempi kuluttava ja tasainen pitkillä matkoilla (ja sillä pystyy vetää hevostraikkua mikä oli yks ehto) :) suositellaan.

Jaijah

moderaattori
Jaijah
Viestimäärä: 2048

VS: AUTOISTA - Sunnuntaina, 10.06.2012 klo 20:58  
+
0

Frilla kirjoitti:

Moi! Kertokaahan kokemuksia missä farmarissa on hyvän tilava takaosa. Meillä kun on bokseri ja saksanpaimenkoira, joten niiden tulisi sopia taakse hyvin molempien. :)


maddy kirjoitti:

Väittäisin, että farkkuun kuin farkkuun mahtuu kaksi isoa koiraa. Ei siellä ihmisilläkään huikean lokoisat oltavat matkantekoon ole. Jos nyt tilavempia autoja lähtee miettimään, niin ainakin Toyotan Avensis on osoittautunut monessa kohtaa tilavaksi ja Volvolta esimerkiksi V70.

Manu 6/2008
Morris 3/2013

tonitrua

tonitrua
Viestimäärä: 385

VS: AUTOISTA - Sunnuntaina, 10.06.2012 klo 22:23  
+
0
Kahen bullmastiffin omistajana voisin väittää, että mihin tahansa farkkuun ei mahu kahta isoa koiraa. Tai mahtuu, mutta jos koirien matkustusmukavuutta ajattelee, niin ei kannata. Kuitenki pitemmillä matkoilla olis hyvä jos koirat mahtuis makoilemaan autoon. Autoa vaihtaessa me kiertelimmä autokauppoja mittojen kans ja pohjapinta-alaltaan isoin farkku (jos ei sekaannu E-mersuihin) on Opel Vectrassa (tämä uuempi C-vectra). Muita isoja V70, audin isoin farkku ja passat. Muissa perä viistää niin jyrkästi, että se vie tilaa kontista. Meillä on 2008 C-vectra ja oikeinki hyvin mahtuu isot koirat matkustamaan. Näyttääki ihan hyvälle ku on OPC-line.

Frilla

Frilla
Viestimäärä: 5

VS: AUTOISTA - Sunnuntaina, 10.06.2012 klo 22:52  
+
0

tonitrua kirjoitti:

Kahen bullmastiffin omistajana voisin väittää, että mihin tahansa farkkuun ei mahu kahta isoa koiraa. Tai mahtuu, mutta jos koirien matkustusmukavuutta ajattelee, niin ei kannata. Kuitenki pitemmillä matkoilla olis hyvä jos koirat mahtuis makoilemaan autoon. Autoa vaihtaessa me kiertelimmä autokauppoja mittojen kans ja pohjapinta-alaltaan isoin farkku (jos ei sekaannu E-mersuihin) on Opel Vectrassa (tämä uuempi C-vectra). Muita isoja V70, audin isoin farkku ja passat. Muissa perä viistää niin jyrkästi, että se vie tilaa kontista. Meillä on 2008 C-vectra ja oikeinki hyvin mahtuu isot koirat matkustamaan. Näyttääki ihan hyvälle ku on OPC-line.V70 ei innosta kun katsoin, audiakaan en halua. Passat on ihan ok ja Opel. Sopiikohan Opel astraan -07 2 koiraa hyvin? Vectra näyttää tosi isolta. Onkohan E mersussa isoin perä? Tuo Opel vectra opc line oli nätti , onkohan isompi perä ku astra
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 10.06.2012 klo 23:02)

Karvakamu

Karvakamu
Viestimäärä: 6534

VS: AUTOISTA - Sunnuntaina, 10.06.2012 klo 23:15  
+
0
^ Vectra on Astran isompi malli. Ite luovuin just helmikuussa v. 2009 Astran farkusta. Sinne mahtu just ja just mukavasti kaks walesinsprinkkua, joten eiköhän sakemannilla ja bokserilla olis aika ahdasta. Suosittelen siis Vectraa jos Ooppeliin päädytte.
Lotta 09/11
Villa 02/13
Enkelikoira Peppi

Koirailua & käsitöitä

Destroyer

Destroyer
Viestimäärä: 2016

VS: AUTOISTA - Sunnuntaina, 10.06.2012 klo 23:21  
+
0
Käytiin tänään koeajaan yhtä autoo.. Ja niinhän siinä kävi että auto meille varattu. Avo täytti jo lainahakemuksen tänään ja käsiraha viedään ens viikolla. Heippa volvo, tervetuloa ooppeli... :shifty:

Vähän tekee pahaa luopua volvosta, mutta onhan se nyt kiva saada uudempi ja isompi auto ja joka ei vie niin paljoo bensaa. Paitsi että tää uus on manuaalivaihteinen, volvo on automaatti.. Vaatii ehkä vähän totuttelua :nauru:
Pitkätukkaiset Belgianpaimenkoirat Veikka, Yatsi ja Riia - Blogi

  Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10 ... 21
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26056
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5802
Viestejä yhteensä543763
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263648
(Tilastot päivitetty viimeksi 04.07.2020 klo 14:30)