Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Tiistaina, 13.04.2010 klo 14:40

Hullut hortonomit

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 27

Vanis

moderaattori
Vanis
Viestimäärä: 6114

HULLUT HORTONOMIT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 14:40  
+
0
Avataan tämäkin kun puutarhakausi on vihdoinkin aluillaan :aurinko:
Piha on kuin hävityksen jäljiltä kun lumi on sulanut. Lumimassa on runnonut istutukset ja kukkapenkit aivan vinksalleen, ja nurmikkokin näyttää painuneen kasaan. Hommaa siis riittää.
Uskaltaako jouluruusut jo istuttaa ulos? Entä liljansipulit? Dahliat saavat vielä odottaa kun ovat sen verran kylmänarkoja.

Ursula

Ursula
Viestimäärä: 322

VS: HULLUT HORTONOMIT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 14:47  
+
0
Mitkä istutukset? Mitkä kukkapenkit? Mikä nurmikko? :mietiskel: Aa, kukkapenkin virkaa pitää varmaan nuo sokkelin päälle miten sattuu istutetut rehut, ja nurmikko on varmaan tuo sammal- ja havupeite :nauru: Joo meillä pitäisi tehdä aika pirusti pihahommia, ja mulla on ihan kivasti alkanu peukut vihertämään, mutta valuutta puuttuu...Talon kulmille pitäis kaivaa sadevesikaivot, ruusupöheikko leikata maan tasalle ja YRITTÄÄ raivata ja rajoittaa sen kasvua (kurtturuusu = stanallinen kasvi...), sokkelin päältä pitää kaivaa kaikki rehut pois ja kaivaa kunnon penkit...Todennäköisesti tän kesän aikana ei saada mitään näistä tehtyä :nauru:

Vanis

moderaattori
Vanis
Viestimäärä: 6114

VS: HULLUT HORTONOMIT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 14:51  
+
0
^No ok, sulla on isompi urakka edessä :nauru: Kurtturuusu on tosiaan melko sitkeä sissi. Suosittelen liekinheitintä :nauru:
(Viestiä on muokattu tiistaina, 13.04.2010 klo 14:52)

Ursula

Ursula
Viestimäärä: 322

VS: HULLUT HORTONOMIT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 14:55  
+
0
Liekinheitin kuullostaa hyvältä! Mä olen itsekseni miettinyt bensan valelua ja tulitikku perään tms. :pyssyt: Se on ihan nätti ruusu mutta se tarvii pitää tosi tiukasti kurissa tai muuten leviää ihan holtittomasti jokaiseen ilmansuuntaan, niinkuin tässä talossa oli entisen omistajan kohdalla käynyt.

Ursula

Ursula
Viestimäärä: 322

VS: HULLUT HORTONOMIT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 15:42  
+
0
Se piti sanoa vielä, että kukista mä en tiedä mitään. Pitäis tutustua jos meinaa jotein istutella.

Vanis onko sulla kui iso piha/tontti myllättävänä? :) Löytyykö kasvimaata?

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: HULLUT HORTONOMIT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 15:47  
+
0
Tänään asettelin paikoilleen jo pitkät pervekelaatikot tajapihalle. Niihin tulossa persiljaa, salaattia ja ruohosipulia. Niitä meillä menee. Milloinkohan uskaltaisi istuttaa etti tarvitsisi huolehtia että jäätyvät..?

Kukkapolitiikkaa olen miettinyt amppeleihin ja ikkunalaatikoihin. Mitäköhän sitä täksi kesäksi laittaisi. :mietiskel: Jotain mikä ei tarvitse aurinkoa, meillä kun hirveän varjoinen piha niin etu- kuin takapihallakin.

Vanis

moderaattori
Vanis
Viestimäärä: 6114

VS: HULLUT HORTONOMIT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 16:06  
+
0
Torii, ei mulla ole kuin sata neliötä ( plus pieni laajennus aitojen ulkopuolelle :shifty:). Tämä pläntti ei kyllä riitä yhtään mihinkään, ja koirathan mylläävät minkä kerkeävät.. Odotan innolla muuttoa maalle, jotta saan koirat eristettyä varsinaisesta puutarhasta. Puoli hehtaaria tarvittaisiin. Kasvimaata ei siis ole, ruukkupalsta vain. Tänä vuonna kasvaa salaattia, tomaattia, kesäkurpitsaa, yrttejä ja papuja :hymy:

Nutti

Nutti
Viestimäärä: 1149

VS: HULLUT HORTONOMIT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 16:15  
+
0
Tulipas kun tilauksesta tää ketju. :hymy: Just kävin pihalla tarkastelemassa tuhoja ja saldona on aikamoinen kasa hommaa. Tosin meillä on vielä luntakin aika paljon, nyt vasta pääsi ensi kertaa koko pihan ympäri niin, että ei uponnu polvia myöten hankeen. Biojätteen voi ottaa taas käyttöön kun on sulanut ja kompostit pitäis kääntää. Talon vierustat on mullikolla kun koirat kaivaa nyt niitä, kun ovat sulia ja omenapuille tarvis tehdä kevätleikkaus. Jostain syystä mies oli vieny kasan mattoja tuonne ulos varaston viereen, vaikka syksyllä käskin sen viedä ne sinne varastoon. Nekin täytyy raijata varmaan kaatopaikalle, hyviä mattoja siellä ois, mutta ei kelpaa enää mihinkään kun ovat talven olleet pihalla. :mad: Etupihalla ois ruusutappelun paikka, tuo levinnyt puska pitää saada alasleikattua ja kaivettua ylös ja siihen paikalle jotain havuja, varmaan tuijaa. Kasvimaa kunhan tulee esiin lumen alta niin se täytyy kunnostaa, syksyllä sinne laitettiin hevosenlantaa aika paljon ja nyt tänä kesänä ois tarkoitus saada jo ihan kunnon satoakin. Perunaa, sipulia, porkkanaa ja palsternakkaa nyt varmaan ainakin. Yrtit, tomaatit ja chilit kasvatan ruukuissa, niistä on osa jo esikasvamassa. Kukkia en varmaan laita kuin etupihalle kahteen amppeliin ja ruukkuun ja takapihalle jos löydän kivan ison ruukun. Ai niin, ja noi loput vuorenkilvetkin täytyy kaivaa ylös kasvimaan vierestä ja takapihalta, samoin kuin tuo pikku lampi.

Että puuhaa riittäs, orjaa tarvitaan. :enkeli:
Englanninspringerspanieli "Iitu"s. 21.12.2002
Rottweiler "Tara" s.23.8.2006
(Viestiä on muokattu tiistaina, 13.04.2010 klo 16:16)

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: HULLUT HORTONOMIT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 16:30  
+
0
Meillä ei taida kannattaa paljon pihahommia tehdä, kun pitäs toi pikkanen pläntti aidata sit koiralle. Toi sireeni siitä varmaan pitää pistää nurin ja kaivaa toi edellisten asukkaiden hiukan ruohottunut kukkamaa ylös, jossa muuten kukkii jo kevään eka krookus. :jjei:

Joskohan sitä partsille kans laatikot laittais ja noi yrtit (persiljat ja muut) kuullostaa kyllä hyvälle idealle. Mä kun oon hiukkasen allerginen ampiaisille, enkä haluais millään kukkivalla siihen houkutella niitä yhtään. :aurinko:
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

lallimus

lallimus
Viestimäärä: 501

VS: HULLUT HORTONOMIT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 19:30  
+
0
Mulla on näinkin kaunis nurkkaus tuossa pihalla.. jotain ehotuksia, mitä tohon n. 1,20m x 40cm kokoselle alueelle vois istuttaa? Jotain mikä ei edesauta muurahaisten lisääntymisvimmaa (niitä jo ihan tarpeeks) eikä siihen tule mitää sellasia kukkasia, missä ampiaiset sun muut viihtyy. Plus aloittelevalle sopiva ;)


Ja sit, mikä toi kuivunu risukasa tossa oikeella on (ilmeisesti joku "peruspuska" koska niitä näkee joka paikassa) ja onko noi mustat multamöykkyset joidenkin myyrien tuhoja tms.? Jos on, miten estää myyrien pilaamasta pihaa?

Vuorisumu

Vuorisumu
Viestimäärä: 1642

VS: HULLUT HORTONOMIT - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 11:49  
+
0
Piha puuttuu, mutta parveke on ollut tapana olla suht vihreä. Mulla on nyt kahdessa minikasvihuoneessa itämässä yrttejä, kirsikka- ja amppelitomaattia, herneitä ja päivänsineä (?). Persiljaa lukuunottamatta kaikissa näkyy jo jotain elämää ja pisimmät päivänsinen taimet on jo yli 10 cm. Toivottavasti saan ne tarpeeksi ajoissa oikeaan ruukkuun olos etteivät viimevuotiseen tapaan katkeile siirrellessä.
Kasvimaatakin himoitsisin, mutta aika ei taida riittää siirtolapuutarhapalstaan.

Suzuna

Suzuna
Viestimäärä: 1068

VS: HULLUT HORTONOMIT - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 13:18  
+
0
Olenkin tässä jo pari päivää kaipaillut tätä keskustelua, mutta en tohtinut aloittaa.

Sisällä esikasvatuksessa on orvokkia, unikkoa ja pensaskrassia. Hyvin lähtivät itämänä ja kohta pitää jo koulia. Jännää nähdä mitä tästä tulee, ensimmäinen vuosi kun mitään kasvatan siemenestä asti. Aikaisemmin on tullut ostettua vain valmiita rehuja sen verran mitä nyt on tullut pienelle parvekkeelle laitettua. Nyt kun tuota parvekealaa onkin nelinkertaisesti olisi tarkoitus laitella hieman enemän kasveja sinne. Uudet laatikot pitäisi käydä kanssa hakemassa. Minäkin mietin juuri tuota että milloinka noita uskaltaa alkaa ulos istuttelemaan, ja suoraan ulos istutettavia kylvämään. Kai sitä mennään ihan vain pussin kyljen yksinkertaisten ohjeiden mukaan :nauru:

-nimim. Viherpeukalo keskellä kämmentä
Shetlanninlammaskoira Siru -08
Saksanpaimenkoira Eve -10
Bordercollie -12

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: HULLUT HORTONOMIT - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 13:55  
+
0
Mun äiti on oikee viherpeukalo ja se sanoo aina, ku kyselen siltä mitä kannattas laitella partsillekkin, et "Viherpeukalo keskellä kämmentä kasvattaa taas kuivakukkia.."
Minkäs teet, jos joskus unohtaa kastella. :nolo:
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

JenCa

JenCa
Viestimäärä: 79

VS: HULLUT HORTONOMIT - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 16:49  
+
0
Mä meinasin tänä keväänä aloittaa viherpeukalointielämän! Muutama huonekasvi on jo hamstrattu, nyt olis sitten aika miettiä mitä parvekkeelle. Joitain yrttejä tai salaattia tmv. olis kiva kasvatella, pitäiskö niitä jo nyt näillä ilmoilla alkaa laitella ulos? Sitten olis hakusessa jotain kivoja kukkasia parvekelaatikoihin, saisivat kasvaa suht tiheästi että vähän suojaiskin tota muuten aika avonaista parveketta. Aurinko paistaa aamusta iltapäivään tohon. Oisko teillä hyviä ideoita?
cirneco dell'etna Colombian Friend's Magic Diamond, Nipsu 2/07
whippet Rokinet's Blackcurrant, Kujo 2/11
whippet Rokinet's Handsome Surprise, Onni 4/13

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: HULLUT HORTONOMIT - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 17:01  
+
0
Nii ja tietäiskö tääl joku, et voiko limoviikunan nakata kesäks parvekkeelle?
Netistä nyt ei oikein ottanut selvää, kun yhdessä puhuttiin et vois ja heti perään et on kuulemma herkkiä vedolle. Eiks tossa oo hiukan ristiriitaa.. :mietiskel:
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

Amos

Amos
Viestimäärä: 376

VS: HULLUT HORTONOMIT - Keskiviikkona, 14.04.2010 klo 22:40  
+
0
^
mä arveleisin niin että se kesän pärjää siellä parvekkeella mutta ei kestä alle +10 astetta.
Sekarotuinen Luna 06/09
R.I.P Lusifer 20.2.2006 - 5.2.2013

Katja

Katja
Viestimäärä: 115

VS: HULLUT HORTONOMIT - Torstaina, 15.04.2010 klo 07:34  
+
0
Meillä alkoi puutarhan kunnostus kesää varten. Ensimmäisenä tyhjennettiin uppopumpun kanssa piha-allas ja voi järkytys sitä mätien lehtien hajua kun niitä sieltä pohjalta otin pois :roll:

Kevätleikkaukset on saatu tehtyä kaikkiin niitä tarvitseviin pensaisiin.

Etupihalle pitäisi tehdä uusi numrikko, mietin vain miten tuo alppiruusu suhtautuu nurmikkoon, joku sanoi ettei se tykkää nurmikko alustasta. Tokihaan sitä ei sinne juurelle saakka tehdä vaan jätetään sen alus paljaaksi :)
(Viestiä on muokattu torstaina, 15.04.2010 klo 07:42)

Katja

Katja
Viestimäärä: 115

VS: HULLUT HORTONOMIT - Torstaina, 15.04.2010 klo 07:41  
+
0
lallimus: mää tekisin tuohon jonkinlaisen kukkapenkin monivuotisista kasveista :)

Meillä on kukkapenkit tehty silleen, että mahdollisimman tiiviisti kasvit = hyvä peittävyys ja ei näy rikkaruohot :D (kiitos puutarhaexperttiystävän)

inni

inni
Viestimäärä: 612

VS: HULLUT HORTONOMIT - Torstaina, 15.04.2010 klo 07:47  
+
0
Mä odottelen kans että lumet sulaa pihasta ja pääsee pihaa laittamaan. Tällä hetkellä uppopumppu imee lampea tyhjäksi, ja siinä meneekin aikaa. Vuorenkilvet revin irti portaiden ja olkkarin ikkunan luota, lammen luokse saa jäädä,. Olkkarin ikkunan alla on myös pieni ruusupuska (muutama onneton oksa) ja senn haluan myös pois. Puita on vielä kaadettavana, meinataan kaataa meidän tontin ja pellon välistä melkeinpä kaikki puut, niin päiväaurinko pääsee paistamaan pihaan ja kuuset ei keräisi hyttysiä ihan niin paljon. Kunhan pihasta on liiat puut kaadettu, niin pystyn miettimään mihin haluan omena- ja kirsikkapuut laittaa, varmaan pari molempia.

Pihassa on muutenkin aika paljon siivottavaa, kun edelliset asukkaat on näköjään rikkonut vanhan lavuaarin ja vessanpöntön palasiksi ja piilottanut ne pellon viereen, meidän tontille. Peitellyt risuilla ja lehdillä. Niiden jäljiltä täällä on muutenkin vaikka mitä pihassa.:roll:

Meidän tontilla on 18 tuijaa ja mä en ole muistanut huputtaa niitä. :nolo: Yksi on vielä kokonaan katolta tippuneiden lumien alla, muut jo näkyvissä.

Mä en todellakaan ole mikään viherpeukalo, tiedän harvan pihassa kasvavan kasvin/kukan nimeä. Viime kesänä katselin netistä kuvia ja kirjoittelin ylös mitä pihasta löytyy, niitä sitten ostan joihinkin penkkeihin lisää, ja toisaalta taas otan joitain kamalia pois.

Perennoissa on mm:
- kaunokainen
- patjarikko
- mehitähti (pallomehiparta ja kattomehitähti)
- kangasajuruoho (?)

Ainakin noita kaunokaisia ja mehitähtiä voisin laittaa lisää. Pitäis keksiä mitä laitan portaiden luokse vuorenkilpien tilalle. Vuorenkilvet on kamalia, mutta koirien kusen kestäviä. Tilalle pitäs saada jotain sellaista, mikä myöskään ei ole herkkää koirien merkkailuille, ellen sitten nurmea kasvata tilalle.
(Viestiä on muokattu torstaina, 15.04.2010 klo 07:50)

CaraMelli

CaraMelli
Viestimäärä: 653

VS: HULLUT HORTONOMIT - Torstaina, 15.04.2010 klo 10:33  
+
0
En ole minäkään huputtanut tänä keväänä noita tuijia ja ihan hyviltä näyttävät. Tuskin ne enää kuivuvatkaan, kun täälltä on ainakin jo varmaan routa sulanut. Ostin muutaman karjalanneidon mukulan ja nyt ne pitäis istuttaa, jos vaikka sais kesällä amppeliin tonne ulos.
Tänään on taas tämmönen päivä, että aurinko ei näy ja niin hitsin kylmäkin. Naapuri oli viritellyt aurinkokatoksen paikoilleen ja vitsaili, että toivottavasti ei takatalvi ja lumisade riko katosta.
Vaahtera on levitellyt siemeniään oikein urakalla ja osa siemenistä on vielä puussa. Haravoidessa huomasi, että osa oli alkanut itää siellä lehtien ja ruohon suojissa. Terhakoita pieniä taimia nousi sieltä täältä. Pitääköhän niitä alkaa nyppiä ylös yksitellen vai kuolevatko suosiolla, kun nurmikko alkaa kasvaa ja aletaan sitä ajelemaan?
Heila -01, Cara-Melli -07, Toffo -09, Omppu -11, Hani -12

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 27
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25931
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5795
Viestejä yhteensä543786
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263388
(Tilastot päivitetty viimeksi 22.02.2020 klo 00:30)