Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Tiistaina, 24.08.2010 klo 13:44

Jyrsijä- ja kanipulinaa

Siirry sivulle: 1 ... 9 10 11 ... 31

weebl

weebl
Viestimäärä: 4048

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Maanantaina, 30.05.2011 klo 09:41  
+
0
Mie pistän taas rottapläjäyksen :nauru: osa kuvista otettu puhelimella joten laatu on mitä on..
Pallit niskassa :nauru:
klik1
klik2

Kuvia muutettu linkeiksi. Max. viisi kuvaa viestissä, loput linkkeinä.
Jaijah
(Viestiä on muokattu maanantaina, 30.05.2011 klo 13:12)

weebl

weebl
Viestimäärä: 4048

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 23.06.2011 klo 14:30  
+
0
Taitaa mennä yksinpuheluksi tämä, mutta mutta..

Tänään leikkasin ekaa kertaa rottasten kynnet! Ja täytyy sanoa että olipa kyllä helpompaa kuin useiden koirien kynsien lyhentäminen :eek:

Noi on niin lepposia löllyköitä että ei tosikaan :nauru:

tintti

tintti
Viestimäärä: 2881

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Perjantaina, 24.06.2011 klo 11:41  
+
0
Ihania rottasia :) Tulee niin ikävä omia hörökorvia. Rotat on niin mainioita otuksia, harmi vaan ku tulin niille allergiseksi :(
Meilläkin onnistui silloin omilta rotilta ihan hyvin kynsien leikkaaminen. Minä pidin rottaa sylissä ja mies leikkasi kynnet :D Myös peseminen luonnistui aina hyvin, vaikka rotat kovaan ääneen ilmoittivatkin mielipiteensä toimenpiteestä :D Koskaan eivät kuitenkaan purreet, kuten eivät muissakaan tilanteissa.
Näin tänään.

R.I.P. schapeu Poju 1.2.2007 - 17.10.2011

basenjinarttu Keena s. 12/2013

DobberGirl

DobberGirl
Viestimäärä: 89

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 25.06.2011 klo 13:38  
+
0
Siskolle syntyi 5 talvikon poikasta.. Tarkkaa ikää ei tiedetä mutta eilen ovat ollet ensimmäisen kerrn ulkona pesästä,näyttävät terveiltä. Onko jollain tietoa milloin niitä ja miten pitäisi vierota? mamma on pirun kiukkuinen..

Mainostaminen on kiellettyä palstalla, sääntöjen vastainen osa viestistä on poistettu.

Jaijah
Menossa mukana seropi pätkis..
Suom.ajokoira x Sakemanni Homppu

In memorian Seropi Eetu. 96 -09
Dobermann Taikaviitan Qikka Qikattaja 28.6.011
(Viestiä on muokattu tiistaina, 28.06.2011 klo 08:44)

weebl

weebl
Viestimäärä: 4048

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 25.06.2011 klo 15:25  
+
0
^

Vanis kirjoitti:

Kiellettyjä ovat mm. osto- ja myynti-ilmoitukset, astutus- ja pennutusilmoitukset, kotia etsitään tai tarjotaan-ilmoitukset ynnä muut koirapalstalle kuulumattomat ilmoitukset.Poikasten vieroitusikä emosta on noin 4 viikkoa ja luovutusikä uusiin koteihin 5 viikkoa.

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 28.06.2011 klo 01:10  
+
0
weebl:in rotat on kyllä somia. :hymy: Miten sä erotat ne kun kaikki on saman värisiä? Vai tarviiko niitä erottaakkaan? :nauru: Onko ne sisaruksia?

Pikkumöhkö oli taas hereillä aamupäivällä joten otin käteen ja yritin kuvata. :hymy:


Mä ajattelin että tuskin kamalasti tulen sylittelemään tota ja yksi kasvattaja sanoikin että ei ne sitä vaadikkaan. Siltikin tota tulee otettua lähes päivittäin aina joksikin aikaa syliin. Tietokoneella kun olen niin vipeltää näppiksellä (ja kusasee siihen :nauru:). On toi vaan hauska otus. On jo alkanut maistelemaan muutakin kuin voikukkaa, apilaa, ratamoa ja kaupan rehuja. Kermaviiliä on syönyt ja vauvan soseita. Herneisiin ihastui! :hymy:Pitäisi saada vaan syömään jotain lihaa, kanaa tai kalaa kerran viikkoon. En ole huomannut että olisi koskenut lihoihin.

volkodav

volkodav
Viestimäärä: 974

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 28.06.2011 klo 07:02  
+
0
monna83
Eikö teillä ole koskaan ongelmia, kun teillä on niin paljon erilaisia eläimiä? Eikö esimerkiksi kissat jahtaa jyrsijöitä ja koirat kissoja?
Meillä kun koira jahtaa navettakissoja ja kun pojalla oli kultahamsteri, niin kyttäili häkin vieressä ja huohotti, ikäänkuin odotti sopivaa tilaisuutta käydä popsimassa hamsteri poskeen :hymy:

weebl

weebl
Viestimäärä: 4048

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 28.06.2011 klo 08:51  
+
0

monna83 kirjoitti:

weebl:in rotat on kyllä somia. :hymy: Miten sä erotat ne kun kaikki on saman värisiä? Vai tarviiko niitä erottaakkaan? :nauru: Onko ne sisaruksia?Kyllähän ne erottaa, värisävystä, päänmuodosta, ihan yleisestä ulkonäöstä :hymy: ja Veljeksiä ovat.

Yhdellä noista on muita tylpempi pää, oikein hamsterimainen :nauru:

Kyllähän sitä omat lapsoset toisistaan tunnistaa :cool:

ps. ihana möhkö :love:

weebl

weebl
Viestimäärä: 4048

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 28.06.2011 klo 08:54  
+
0
Laitetaan vertailun vuoksi toisesta pojasta


kyllä niis on vissi ero

Sipulu

Sipulu
Viestimäärä: 16096

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 28.06.2011 klo 11:13  
+
0

volkodav kirjoitti:

monna83
Eikö teillä ole koskaan ongelmia, kun teillä on niin paljon erilaisia eläimiä? Eikö esimerkiksi kissat jahtaa jyrsijöitä ja koirat kissoja?
Meillä kun koira jahtaa navettakissoja ja kun pojalla oli kultahamsteri, niin kyttäili häkin vieressä ja huohotti, ikäänkuin odotti sopivaa tilaisuutta käydä popsimassa hamsteri poskeen :hymy:


Meillä oli kissa, koira ja hiiret samaan aikaan ilman ongelmia. Kissa kyttäili kyllä hiiriä ja hiiret oppivat nopeasti, etteivät kiivenneet aivan ylimpiin rakkennelmiin. Hengasivat maassa tai keskitasolla ihan rauhallisina. Koira taas on kisun kanssa ylintä ystävää.

Hiiriä pidettiin makkarissa, joten suljettiin makkarin ovi kyllä aina jos lähdettiin itse kotoa johonkin. Ihan varmuuden vuoksi, koska eläimet on kuitenkin aina eläimiä.

Tuli muuten noista weeblin samannäköisistä rotista (jotka eivät kyllä munkaan silmään ole täysin identtiset!) mieleen, kun kaverilla on kaksi täysin mustaa kissaa ja erottaa ne hyvin toisistaan. Samaten kaverin lapset näkee erot, mutta mies ei ikinä tiedä kumpi on kumpi :nauru:

Kaipa se on kun ne on omia ja niitä seurailee niin paljon, niin erot oppii helposti.
Varjo 12/2010 ♥

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 28.06.2011 klo 18:22  
+
0

volkodav kirjoitti:

monna83
Eikö teillä ole koskaan ongelmia, kun teillä on niin paljon erilaisia eläimiä? Eikö esimerkiksi kissat jahtaa jyrsijöitä ja koirat kissoja?
Meillä kun koira jahtaa navettakissoja ja kun pojalla oli kultahamsteri, niin kyttäili häkin vieressä ja huohotti, ikäänkuin odotti sopivaa tilaisuutta käydä popsimassa hamsteri poskeen :hymy:


Koirat ei jahtaa kissoja koska se yksinkertaisesti ei ole meillä sallittua. Tosin kyllähän varsinkin meidän nuoriso noista koirista painii kissojen kanssa mutta se on ihan ystävällisissä merkeissä. Ei mitään jahtaamista vaan leikkiä puolin ja toisin. Kun oltiin ottamassa rescuekoiraa, koiran piti ehdottomasti olla kissatestattu Espanjan päässä. Vaihtoehtona ei ollut että olisin ottanut koiran, joka ei tule toimeen kissojen kanssa. Sheba testattiin ja osoittautui oikein kiltiksi koiraksi kissojen kanssa.

Talvikolle valitsin asumukseksi dunan. Toi lasiterran jälkeen järkevin vaihtoehto kun taloudessa kissoja ja koiria. Tuo podencosekoitus tuota hamsteria aina katselee iltaisin ja varmaan sen söisi jos saisi mutta ei se pääse meidän Pikkumöhköön käsiksi. Kissat kans seurailee hamsterin touhuja mutta ei ole sellaista silmät kiiluen kyyläämistä, katselevat ihan rauhassa ja eipä niitä näytä pahemmin kiinnostavan vaikka sylittelen hamsteria. Dunaan en ole laittanut kiipeilyjuttuja tohin kattoritilään asti että ei köy niin että kissat pääsisivät raapasemaan pikkusta sen kiipeillessä ritilän lähellä.

Käärmeitä kun ruokin/käsittelen, kissat menee toiseen huoneeseen. Ne yrittää räpsiä noita ja yksi käärme sai kerran osumaakin kynnestä mutta nahanvaihdon yhteydessä naarmu hävisi.

Tottakai vaatii aina erityistä tarkkailua kun on isoa ja pientä elukkaa mutta kun pienillä asiamukaiset ja turvalliset asumukset sekä koirille opetettu että kissakavareita ei ajeta, niin elo on oikein leppoista.

volkodav

volkodav
Viestimäärä: 974

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 28.06.2011 klo 18:47  
+
0
Okei. Meillä koira jahtaa ulkona kissoja, kun niiden kanssa jää keskenään. Oletan, että koira innostuu jahtaamaan siinä vaiheessa kun kissat juoksentelee pihan poikki joko metsään tai rakennukseen - vinhasti liikkuja kohde. Itse kun on paikalla, ei ole mitään ongelmaa. Sisällä meillä ei kissoja olekaan, eikä lemmikki kissoja yleensäkään, mutta sen harvan kerran kun niitä sisälle tulee, koira ei jahtaile sisällä.
Mietin vain, kun kovasti haluaisin lemmikki kisumirrin ja jatkossa asutaan huomattavasti paljon ahtaammin, noin 55-60 neliön tuvassa, että mitähän siitä tulee, kun keskenään jäisivät, kissan pentu ja koira, kun itse ei ole vahtimassa...

Eristätkö ne toisistaan sillä aikaa, kun olette töissä tai yleensäkin poissa vai ovatko kissat ja koirat keskenään, loput kaverukset, käärmeet ja jyrsijät, sitten omissa häkeissään eri tilassa?

eepi78

eepi78
Viestimäärä: 5693

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 28.06.2011 klo 18:59  
+
0
Aika paljon on varmaan kiinni siitäkin mihin eläimet on tottuneet. Meillä esim labbis ja kolme masua elää sulassa sovussa keskenään, marsut toki häkeissään, mutta koiralla yksin ollessaankin vapaa pääsy marsujen huoneeseen. Marsut kun on vapaana niin koiran suljen toiseen huoneeseen, en ihan niin paljon luota siihen. Mutta siis meillä esim koira on marsuihin tottunut, koska niitä on ollut ennen koiraa niin helppoahan tää on. Jollain toisella tilanne vois olla ihan eri samalla laumalla.
Kotona labradorinnoutaja Taavi (27.3.2006) ja Aapo (22.5.2012), marsut Toivo, Vertti, Vilja sekä Illusia sekä kääpiöhamsteri talvikko Myy.

volkodav

volkodav
Viestimäärä: 974

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 28.06.2011 klo 19:38  
+
0
Se on kyllä totta - riippuu mistä roikkuu :cool:
Mietin, kun tuvassa, jossa nyt tullaan ehkäpä kauankin asumaan, ei ole ovia ollenkaan. On siis mahdotonta sulkea kissa toiselle puolelle tupaa ja koira toiselle puolelle. Eli niiden olisi pakko tulla asiallisesti toimeen keskenään, kun olen poissa. Tietysti koiran voi laittaa ulos poissaolon ajaksi, mutten oikein luota sitä tarhaan yksin, kun on mestari murtautumaan ulos tarhasta.
Liekkö tätä kissa-asiaa vielä syytä miettiä useamman kerran, ennenkuin työntää lusikkansa mihinkään soppaan...
Tämä koira on kyllä todella rauhallinen ja rauhaa rakastava jokasuhteessa. Sisällä lähinnä nukkuu, ulkona touhuaa omiaan. Käyttää aikansa lähinnä vaakatasossa :hymy: Otan kuitenkin todennäköisesti sen koiranpennun, jota olen suunnitellutkin, mutta eriasia missä ajankohtaa. Meneeköhän ihan sähläämiseksi, kun paikalla olisi sekä kissanpentu, että koiranpentu ja rauhaa rakastava, itsekäs laiskumus - tällä koiralla ei aina huumorintaju oikein jaksa riittää mihinkään ylimääräiseen häsläämiseen.

eepi78

eepi78
Viestimäärä: 5693

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 28.06.2011 klo 20:19  
+
0
Mun koira oli pentuna ja nuorena vielä erityisen aktiivinen, asuin silloin yksiössä enkä voinut teljetä marsuja ja koiraa eri tiloihin. Suurin pelko oli se, että koira murtautuu yksin ollessaan marsujen häkkeihin ja saa marsut sieltä ja tappaa ne. No ei se tehnyt sitä vaikka kaikkea muuta tuhosikin. Pari kertaa oli rikkonut marsun juomapullon mun sänkyyn, mutta ei muuta. Häkit ja marsut on aina saaneet olla rauhassa. Mutta silti mun luottamus ei riitä niin pitkälle, että voisin pitää marsuja vapaana samaan aikaan koiran kanssa. Koira on kuitenkin aina koira ja sillä on vietit olemassa.
Kotona labradorinnoutaja Taavi (27.3.2006) ja Aapo (22.5.2012), marsut Toivo, Vertti, Vilja sekä Illusia sekä kääpiöhamsteri talvikko Myy.

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 28.06.2011 klo 22:25  
+
0

volkodav kirjoitti:

Meillä koira jahtaa ulkona kissoja, kun niiden kanssa jää keskenään. Oletan, että koira innostuu jahtaamaan siinä vaiheessa kun kissat juoksentelee pihan poikki joko metsään tai rakennukseen - vinhasti liikkuja kohde. Itse kun on paikalla, ei ole mitään ongelmaa.


No meilläkin koirat menee ihan kierroksille kun näkevät ulkona vieraan kissan. Lexa ja Sheba voisi jopa tappaa, jos pääsisi käsiksi. Voi olla että jos meilläkin kissat ulkoilisivat vapaana, ainakin Sheba saattaisi ajaa niitä takaa kun ei välttämättä tunnistaisi kaukaa omaksi porukaksi. Takapihalla ollessa meidän toi läski sfinxi on monesti vapaana ja siellä kaikki koirat hengailevat ihan tyytyväisenä vaikka Kinkku kirmailee pihalla. Kukaan ei kiinnitä mitään huomiota.

volkodav kirjoitti:

Eristätkö ne toisistaan sillä aikaa, kun olette töissä tai yleensäkin poissa vai ovatko kissat ja koirat keskenään, loput kaverukset, käärmeet ja jyrsijät, sitten omissa häkeissään eri tilassa?


En eristä. Jos kissat nyt kokee koirat jostain syystä ahdistavaksi, niillä on paikkoja, mihin koirat ei pääse. Ulkotarhaan pääsevät milloin haluavat ikkunasta. On erilaisia kiipeilypuita, tässä joitain: 1, 2, 3. Lisäksi yhden huoneen seinille on laitettu ihan kissoja varten hyllyja ja tasoja: 1, 2, 3. Huoneen ympäri menee käytännössä tollanen "hyppyrata" katonrajassa. Tälläinen portti on kans mun mielestä todella kätevä, kissat saavat mennä ja tulla vapaasti tonne huoneeseen mutta tarvittaessa Sheba suljetaan tonne huoneeseen ton portin avulla, mm. yöksi. Muut portit on ihan tavallisia ja niistä kiisat pääsee yli tai mahtuvat alikin mutta koirat eivät pääse niistä kissojen perään.

Käärmeet ja hamsteri ovat ihan omissa varmoissa asumuksissaan ihan samoissa tiloissa koirien ja kissojen kanssa kun ollaan pois. Eivät pääse käsiksi. Näkevät elikot lasin läpi mutta eivät pääsee syömään niitä. Itse en esim. ikinä suosittelisi mitään hamsteria tai muuta pikkueläjää kissojen ja koirien kanssa samassa tilassa pidettäväksi sellasessa kokopinnasessa häkissä. Liian iso riski että jos hamsteri työntää nokkaansa tai tassunsa ulos kaltereiden välistä niin kissa räppäsee tai koira pääsee puremaan.

volkodav kirjoitti:

Meneeköhän ihan sähläämiseksi, kun paikalla olisi sekä kissanpentu, että koiranpentu


Ei meillä ainakaan mennyt kun meille tuli aikoinaan melkein yhtä aikaa tuo rotikka sekä tuo maatiainen. Niille on mun mielestä kehittynyt ihan omanlainen suhde kun ovat kasvaneet pienestä asti yhdessä.

Sori OT joiltain osin. :shifty:
(Viestiä on muokattu tiistaina, 28.06.2011 klo 22:35)

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 06.08.2011 klo 13:06  
+
0
Meillepäs taitaneis tulla siili. Työkaverilta 3v naaras (rekattu) :nauru:
Onko muita siilien omistajia? hyviä neuvoja saanu, mutta onko jotaki erikoista mitä kannattais huomioida? Vähän jänskättää kun ei ole kokemusta milläänlailla siileistä, muutaku ulkona mitä nähny :shifty:
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013

Kettuprinssi

Kettuprinssi
Viestimäärä: 2473

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 06.08.2011 klo 14:52  
+
0
Yhdellä kaverin kaverilla on nähnyt siilin, oliko nyt egyptiläinen pitkäkorva. Hyvin aktiivinen ja pippurinen pieni otus oli, sitä piti käyttää pihalla aitauksessa ja päästää vapaaksikin viipottamaan, tai saattoi siilikaapissaan ruveta sotkemaan paikkoja ja olemaan muutenkin kiukkuinen. Kuulemma kummatkin yleisimmät lemmikkisiilit Suomessa on yhtälailla yöaktiivisia, tarvitsevat paljon virikkeitä siilikaappiinsa/terraansa/häkkiinsä, missä nyt pitääkin. Ja kannattaa käsitellä päivittäin paljon, niin ei rupea vieroksumaan omistajaansa.

Täältä löytyy kattavasti tietoa. :hymy:

Muista paljon kuvia siilistä! Itseä on otus kiehtonut lemmikkinä, mutta en usko, että on rahkeita piikikkääseen.
Seropi 2/2000-12/2016
Manteru 3/2012
Manteru 3/2014
Mantern 2/2017

Heartshaped

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 06.08.2011 klo 15:08  
+
0
^Kiitoksia :hymy:
Syyskuun puolella tulis, kun ollaan päästy siihen isompaan asuntoon ja kaikki saatu kuntoon. Sittempä olis tarkoitus kotiuttaa meille :jjei:
Onneksi Tara ei ole nuiden pienten elukoiden perään, ulkonaki menee siilin luokse, mutta pelkää kyllä sen verran että jää hyvän matkan päähän. Meijän tappajakoira :nauru:
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 06.08.2011 klo 21:40  
+
0
Taraaa, ei siili ole jyrsijä. :paapatus: No ei, kyllä mun puolesta niistä voi jutella täällä jyrsijä- ja kaniketjussa. :hymy: Eikös ne tarvitse vähän samoja tavaroita kuin matelijat, ainakin lämpömaton ja syövät jotain jauhomatoja ym. ötököitä? :hymy: En ole ikinä päässyt koskemaan mutta hyvin mielenkiintoisen oloinen elukka.

Ovatko muut muuten kuulleet että haisunäädät on uusin villitys lemmikkinä? :ttou: Huhtikuussa lemmikkimessuilla oli sellainen näytillä ja melkoisen vekkuli elukka oli. Mutta enpä kyllä ottaisi ikinä. Ne sen tuhnaukset. :eek: Samoin kun en frettiäkään. Niiden kanssa tullut touhuttua nuorempana ja sain tarpeekseni.

Meidän Pikkumöhkö on jo iso pimu. :nauru:(Viestiä on muokattu lauantaina, 06.08.2011 klo 21:41)

  Siirry sivulle: 1 ... 9 10 11 ... 31
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26071
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5804
Viestejä yhteensä543768
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263658
(Tilastot päivitetty viimeksi 16.07.2020 klo 03:45)