Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Tiistaina, 24.08.2010 klo 13:44

Jyrsijä- ja kanipulinaa

Siirry sivulle: 1 ... 3 4 5 ... 31

Vanis

moderaattori
Vanis
Viestimäärä: 6114

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Keskiviikkona, 25.08.2010 klo 23:04  
+
0
Tuli väkisin mieleen että miksi koiraa voi pitää yksin vaikka sekin on laumaeläin? Vai onko se vähemmän laumaeläin? Ja kyllähän esim.kissaa ja koiraa voi pitää yhdessä vaikka eri lajia edustavatkin. Ihan yleistä pohdintaa siis vain.

weebl

weebl
Viestimäärä: 4048

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Keskiviikkona, 25.08.2010 klo 23:08  
+
0

Melina kirjoitti:Liittyykö tää nyt siis nimenomaan siihen, kun nää eläimet elää vankeudessa? Luonnossahan ne on kaikki samalla alueella ja pärjäävät keskenään.Eikai villimarsuja ja kaneja luonnossa edes samassa paikassa ole? vai onko? Luulisinpa kuitenkin että kyllä niillä ihan omat reviirit on sittenkin ja puolustavat sitä toisiltaan. En usko että tarkoituksella nämä lajit hakeutuvat toistensa seuraan luonnossakaan, tai toistensa läsnäolosta liiemmin nauttivat.
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 25.08.2010 klo 23:09)

weebl

weebl
Viestimäärä: 4048

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Keskiviikkona, 25.08.2010 klo 23:15  
+
0

Vanis kirjoitti:

Tuli väkisin mieleen että miksi koiraa voi pitää yksin vaikka sekin on laumaeläin? Vai onko se vähemmän laumaeläin? Ja kyllähän esim.kissaa ja koiraa voi pitää yhdessä vaikka eri lajia edustavatkin. Ihan yleistä pohdintaa siis vain.En tiedä vastausta siihen miksi koiraa voi pitää yksin vaikka laumaeläin onkin. Ehkä sitä ei pitäisikään? Jos miettii niin että kumpi on enemmän laumaeläin, rotta vai koira, niin kyllä se mun mielestä rotta on. Sillä periaatteella että rotta ei pärjää ihmisen kanssa niin hyvin kuin koira.

Paulchen

Paulchen
Viestimäärä: 591

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Keskiviikkona, 25.08.2010 klo 23:28  
+
0
Mä sanoisin että marsua ja kania voi kyllä pitää yhdessä, JOS molemmilla on omanlajista seuraa lisäksi ja JOS tilaa on kaikille tarpeeksi. Kanin tilatarpeen huomioon ottaen käytännön toteuttaminen lienee aika hankalaa, ellei sitten kaikki ole isohkossa asunnossa vapaana (mitä pitäisin ihmisen kannalta vähän epäkäytännöllisenä :nauru: ) tai täällä meidän ilmastossa myös jos niillä on jättimäinen ulkotarha, jossa on kaikille myös tarpeeksi piilopaikkoja, mutta Suomessa marsua ei oikein voi vakituisesti ulkotarhassa pitää.

Marsujen ja kanien pitäminen samassa häkissä ei onnistu ihan siksi, että sellaista häkkiä ei ole olemassa missä niitä voisi mitenkään asiallisesti pitää. Kani ei mun mielestä ylipäätään ole oikein häkkiin suljettava eläin.

Eivät nuo varmaan samoilla alueilla yhdessä ole, mutta eivät villimarsut ihmisenkään seuraan hakeudu.

Eikä mun mielestä koirakaan pitäminen yksin ole kaikille koirille mikään ihanteellinen ratkaisu, mutta koirat ovat kuitenkin kovin erilaisia eläimiä kuin vaikka marsut. Koirat kiintyvät hyvin voimakkaasti ihmiseen ja pystyvät kommunikoimaan ihmisen kanssa paljon paremmin kuin vaikka se marsu, koirissa on yksilöiden ja rotujen välillä niin suuria eroja että koirista ei oikein edes voi puhua vain yhtenä käsitteenä. Marsun kaltaisille saaliseläimille se lauma on aina henkiinjäämisen edellytys, koirat ja koiraeläimet eivät kuitenkaan aina liiku laumoissa ja pärjäävät yksinkin.

Tutuli

Tutuli
Viestimäärä: 3982

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Keskiviikkona, 25.08.2010 klo 23:34  
+
0
Koirathan oppii lukemaan ja tulkitsemaan ihmisen eleitä, jyrsijät ei. Vaikka koirat "puhuu" eri kieltä ihmisten kanssa, ne oppii kuitenkin kommunikoimaan ihmisen kanssa. Lisäksi kun siihen eleiden päälle lisää vielä ihmisen opettamat käskyt ja koiran oppimat muut sanat, niin koirahan osaa aika hyvin tulkita ihmisiä. Kyllä se tuhansien vuosien domestikaatio ja ihmisen kanssa läheisessä vuorovaikutuksessa eläminen on tehnyt ihmeitä koiralle. Lisäksi käsittääkseni villikoirat ei muodosta kovinkaan kiinteitä laumoja keskenään, toisin kuin sudet.
Shetlanninlammaskoira Alissa 23.11.2008
Muistoissa tiibetinspanieli Mona 1992-2006

Manna

Manna
Viestimäärä: 303

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Keskiviikkona, 25.08.2010 klo 23:35  
+
0
Luonto on hiukkasen eri asia kuin ihmisten asunnot ja häkit. Siellä on tilaa. Kun elintilasta, ruosta tai muista resurseista on pulaa, välit kiristyy myös saman lajin yksilöillä ja laumassa on yleensä tarkempi hierarkia ja saattaa olla häiriökäyttäytymistä. On paljon esim. kaneja, jotka eivät tule häkissä keskenään toimeen, koska tilaa on niin vähän, etteivät mahdu toisiaan väistämään (kaneja nyt monesti pidetäänkin suhteessa ihan säälittävän pienissä häkeissä), mutta vapaana huoneistossa ovat ihan kaveruksia.

Koira on niin kauan ollut ihmisen kumppani ja sitä on jalostettu niin paljon, että väittäisin sen siksi tyytyvän enemmän pelkkään ihmisseuraan. :mietiskel: Mutta kyllä minusta koiratkin tarvitsevat lajitoverin seuraa. Niille sitä on helpompi järjestääkin tyylillä "koirapuistoilua kerran-pari viikossa". Mun toinen kani ei esimerkiksi ollenkaan toteuta ihmisten kanssa mitään turkinhoitojuttuja. Sitä saa toki silittää ja tykkääkin siitä, mutta ei hoida takaisin, puhdistaa vain toista kania. [edit]Tällä nyt ajan takaa sitä, että on onnellisempi lajitoverin kanssa kuin mun kanssa, koska voi elää paremmassa vuorovaikutussuhteessa.[/edit]

Koiran ja kissan kohdalla käytössä on yleensä paljon suurempi tila. Lisäksi joskus ihmiset ottavat kanille seuraksi marsun tai toisin päin, eivätkä ne saa lajitoverin seuraa, sen takiakin tuohon puututaan, että saman lajin yksilöt yhteen. Ainahan voi totuttaa eri lajin eläimiä toisiinsa, mutta minusta jokaisella laumaeläimellä on oikeus lajitoverin seuraan ja mahdollisuuteen väistää toisia.

Toivottavasti tää ei nyt mennyt ihan sekavaksi. Unohdin jo puolet, mitä aioin kirjoittaa. :nauru:
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 25.08.2010 klo 23:39)

weebl

weebl
Viestimäärä: 4048

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Keskiviikkona, 25.08.2010 klo 23:40  
+
0

Paulchen kirjoitti:

Mä sanoisin että marsua ja kania voi kyllä pitää yhdessä, JOS molemmilla on omanlajista seuraa lisäksi ja JOS tilaa on kaikille tarpeeksi.Niin ison häkin löytäminen voisi olla haastavaa mihin meinasi laittaa 4 suht isoa elukkaa (ja etenkin eri lajeja).. Itse en niitä yhteen laittaisi jo pelkästään sen takia että näin omin silmin että stressasivat toistensa seuraa. Eivät ainakaan tilanteesta nauttineet.
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 25.08.2010 klo 23:44)

Rapido

Rapido
Viestimäärä: 299

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Keskiviikkona, 25.08.2010 klo 23:49  
+
0
Komppailen Paulchenia, Mannaa ja Tutulia :hymy:

Hmm, voisin alkaa selailemaan Zooplussan sivuja, jos sieltä nyt jotain rilaisi....:shifty::kieli:
X-rotu Armi 05/2013
Leonberginkoira Wanda 02/2004-10/2012
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 25.08.2010 klo 23:49)

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 26.08.2010 klo 15:24  
+
0
iBox: Kyllä sitä oppii elämään :wink: Mutta aika suuri eriasia on se, että koko elämäsä ollut toisten kanssa ja ykskaks kaikki häviää kuin että koko elämänsä yksin ollut ja ei tiedä niistä toisista.. Vai olenko väärässä? (ihan ihmisiin tai muuhun verrattavissa ajatus) :mietiskel:

Paulchen: Luonnossa elävillä on aika eri kuin "vankeudessa" elävillä..

Laitetaan esimerkkinä. Töissä 5 hiirtä (samaa sukupuolta) olleet samassa häkissä elämäsä ajan, ykskaks tulee tappelu ja ei voi pitää samassa, joten ne erotetaan. Ei niitä voi yhdistää enää kenellekkään (tai no jos samankokoisia ja enemmän "alistuvia" voi pitää samassa, koska siinä ei ole ketään jotka rökittää nämä toiset). Kaipa ne rökittäjät on onnellisia kun saavat toiset möyhentää henkihieveriin, mutta niillä toisilla tuskin on kivaa oleskella siellä.
Kyllähän jos tuo tulee toimeen toisten kanssa ja laittaisi kaverin, olis varmasti onnellinen. Sit kun se ottaisi pois, kaipaisi sitä.

Mutta pointti siinä; miten kaivata jos ei tiedä?
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013

Paulchen

Paulchen
Viestimäärä: 591

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 26.08.2010 klo 16:01  
+
0

Taraaa kirjoitti:


Paulchen: Luonnossa elävillä on aika eri kuin "vankeudessa" elävillä..Eh, no kyllä on tosiaan, mutta mihinkäs tämä nyt liittyi?


Mutta pointti siinä; miten kaivata jos ei tiedä?Kyllä laumaeläin "tietää" olevasa laumaeläin vaikka se olisi yksinkin. Kyse ei ole kaipaamisesta ja tiedosta, vaan vaistoista ja niiden ohjaamasta käyttäytymisestä.

Siis et kai sinä ole eläinkaupassa töissä...? :shifty:

Paulchen

Paulchen
Viestimäärä: 591

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 26.08.2010 klo 16:19  
+
0
Eläinsuojeluasetuksesta:
Jyrsijöitä, kultahamstereita lukuun ottamatta, pidetään pareittain tai ryhmässä.

Suomen kesyrottayhdistyksen sivuilta:
Muistathan, että rotta on laumaeläin. Sillä pitäisi aina olla samaa sukupuolta oleva häkkikaveri!

Suomen marsuyhdistyksen sivuilta:
Marsut ovat niin sosiaalisia eläimiä, että ne tarvitsevat seuraa toisista marsuista. Kani ei ole sopiva kumppani marsulle. Suomen eläinsuojelulaki suosittaa marsun pitämistä vähintään pareittain. Jos vain mahdollista, hanki yksinelävälle marsulle toinen marsu kaveriksi. Yhdistyksen suositus on myydä/hankkia marsut eläinsuojelulain suosittamalla tavalla aina vähintään pareittain, silloin kun se vain on mahdollista. Suomen Marsuyhdistys painottaa, että marsu on laumaeläin ja sen tulee saada nauttia lajitovereiden seurasta.

Marsujen tulee olla samaa sukupuolta, mikäli niiden ei haluta lisääntyvän.

Poikasesta asti yhdessä asuneet urokset tulevat yleensä hyvin toimeen keskenään, kunhan niillä on riittävästi tilaa. Myös aikuinen uros usein hyväksyy kaverikseen urospoikasen.

Naaraita myydään vain toisen marsun kaveriksi ja ne tulevat hyvin toimeen keskenään isommissakin laumoissa.
(tässä ei ikävä kyllä ole mainittu sitä yleensä kaikkein toimivinta ryhmää, leikattu uros ja useampi naaras. Taitaa olla sen verran vahempi teksti ettei uroksia silloi vielä kovin usein leikattu)

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 26.08.2010 klo 16:36  
+
0
En ole töissä eläinkaupassa. Jos olisin, tulis ehket riitaa siitä kun monet elukat siellä väärin hoidettu.. mm. hämähäkit. Onneksi tuttuja myyjiä niin annetaan vinkkiä millon se paperimytty otetaan pois ja laitetaan oikea juomakippo :shifty:
"Tutkitaan" eläimen käytöksiä/käyttäytymisiä ja sairauksia. Vähän niinkuin eläintenhoitaja. Eläintenhoitaja nimikkeellä ollaan, mutta en osaa sanoa eläintenhoitajaksi itseäni, koska ei hoideta kaikkia elukoita niinkuin yleensä eläintenhoitajat tekevät (mm.eläinlääkärissä).

Paulchen kirjoitti:

Ihmiset tietävät sen, koska ihmiset ovat tutkineet näitä eläimiä ja tietävät kuinka ne luonnossa elävät. Eli eivät ikinä yksin.


Tuohon oli viittaus. :hymy:
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013
(Viestiä on muokattu torstaina, 26.08.2010 klo 16:37)

Rapido

Rapido
Viestimäärä: 299

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 26.08.2010 klo 16:43  
+
0

Taraaa kirjoitti:

Laitetaan esimerkkinä. Töissä 5 hiirtä (samaa sukupuolta) olleet samassa häkissä elämäsä ajan, ykskaks tulee tappelu ja ei voi pitää samassa, joten ne erotetaan. Ei niitä voi yhdistää enää kenellekkään (tai no jos samankokoisia ja enemmän "alistuvia" voi pitää samassa, koska siinä ei ole ketään jotka rökittää nämä toiset). Kaipa ne rökittäjät on onnellisia kun saavat toiset möyhentää henkihieveriin, mutta niillä toisilla tuskin on kivaa oleskella siellä.

Onko hiireet olleet uroksia vai naaraita? Uroshiiret aika harvoin tulee toimeen laumassa, vaan niitä pidetään yksin. Naaraat tykkää asua laumassa, joten kuulostaa vähän kummalliselta että yhtäkkiä onkin tullu tappeluita, jos ovat naaraita. Ja jokaisella on käsitys henkihieveriin rökittämisestäkin..
Emmä pidä välienselvitelyä ja pientä alistamista minään rökittämisenä. Mullakin jos on uusi hiiri/marsu tullut laumaan niin kyllä siinä aina vähän turpaansa ottaa kunnes alkaa kaverustua ja kunnes hyväksytään laumaan.
Mutta tosiaan paha mun on sanoa kun en ole esimerkin tilannetta nähnyt.

Kerran oon marsuporukasta yhden joutunut siirtämään toiseen tyttölaumaan kun sitä vähän komenneltiin liiaksi asti (ei päässyr ruokakupille/heinäseimelle/juomaan joka taas ei ole hyväksi), mutta lienee aika harvinaista kun yleensä marsutytöt tulee juttuun mitä mainioimmin.
Ja toisessa laumassa on nyt varsin onnellinen eikä kukaan pomota.

Sunkin rottasi on niin nuori vielä, että pistää pikkasen kummastuttamaan jos ei sovi kenenkään kanssa yhteen :roll:.
X-rotu Armi 05/2013
Leonberginkoira Wanda 02/2004-10/2012
(Viestiä on muokattu torstaina, 26.08.2010 klo 16:45)

Paulchen

Paulchen
Viestimäärä: 591

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 26.08.2010 klo 16:45  
+
0
^^ok, no kyllä niitä eläimiä toki vankeudessakin on tutkittu :nauru: Sen voi tehdä vaikka jokainen jyrsijän omistaja ihan kotonaan.

Jos sinulla on jokinlainen koulutus tuohon eläitenhoitajan työhösi, niin kai siellä on kuitenkin käsitelty eri eläinlajien perustarpeita, käyttäytymistä ja eläinsuojelulakia?:mietiskel:
(Viestiä on muokattu torstaina, 26.08.2010 klo 16:45)

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 26.08.2010 klo 16:50  
+
0
^^Hmmm.. "pitää myöhemmin kokeilla toisen kanssa, en vielä" olen aikaisemmin ilmaissut.. En tiijä jätetäänkö jotain välillä lukematta :mietiskel:

Naaraita olivat. Ja urokset jos vieroituksesta laitettu samaan häkkiin ja yksikään ei ole ollut kontaktissa naaraan kanssa, tulevat toimeen (todella harvoin tulee tappelu). Naaraat yleensä voi myöhemmälläkin iällä laittaa samaan, mutta joskus tulee vaan niitä konflikteja ja pahoja sellaisia. Se että hiirellä on haavoja selkä ja kylet täynnä ja toinen koko ajan jahtaa eikä anna hengähtää on minusta jo rökittämistä. Aina niitä eripuria tulee, niinkuin meidän koirille. Ja annan niitten selvittää välit vaikka rajun näköistä onkin.

^Juu, kyllähän sitä pystyy tutkimaan kuka tahansa. Mutta huomattavasti erilaista tutkia ja katsoa työkseen joka päivä aamusta iltaan käyttäytymisiä ja kirjata niitä. (vaikea selittää. Tähänhän joku voi vastata että voi hänkin kirjata jne, mutta jos kyseessä on monista elukoista, ei mistää 2-5) On kaikki elukat erilaisia luonnossa kuin vankeudessa.
Ja kyllä, asiat on käyty läpi. Tiedossa on. Tätä kaikkea katsotaankin. Monia rotuja risteytetään, ihan kasvattajat kokeilevat "uutta" ja me tarkkaillaan tälläistäkin, onko niille kehityksessä tai muussa poikkeavaa. Esim. koirat periaatteessa kävisivät samaan kategoriaan. Jos yhdistetään tiettyjä rotuja, mitä se tekee terveydelle ja käyttäytymiselle.
Voipi olla että jotkut käy kasvattajien luona seuraamassa joitakin koiria, mutta minulle ei ne kuulu.
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013
(Viestiä on muokattu torstaina, 26.08.2010 klo 17:01)

Rapido

Rapido
Viestimäärä: 299

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 26.08.2010 klo 17:00  
+
0

Taraaa kirjoitti:

^^Hmmm.. "pitää myöhemmin kokeilla toisen kanssa, en vielä" olen aikaisemmin ilmaissut.. En tiijä jätetäänkö jotain välillä lukematta :mietiskel:

Naaraita olivat. Ja urokset jos vieroituksesta laitettu samaan häkkiin ja yksikään ei ole ollut kontaktissa naaraan kanssa, tulevat toimeen (todella harvoin tulee tappelu). Naaraat yleensä voi myöhemmälläkin iällä laittaa samaan, mutta joskus tulee vaan niitä konflikteja ja pahoja sellaisia. Se että hiirellä on haavoja selkä ja kylet täynnä ja toinen koko ajan jahtaa eikä anna hengähtää on minusta jo rökittämistä. Aina niitä eripuria tulee, niinkuin meidän koirille. Ja annan niitten selvittää välit vaikka rajun näköistä onkin.


Joo, no toi menee jo rökitykseksi ehkä, ite vaan nähyt lähinnä sellaista välienselvittelyriitaa ilman verta ja haavoja, onneksi :hymy:

Joo, ja sopii kokeilla toista tai pariakin kaveria. Mutta jos liian myöhäiseksi menee niin sitä ongelmallisempaa sen luulisi olevan, kun rotta vanhenee. Käsittääkseni nuorille on helpoin niitä nuoria kavereita hommata niin luulis menevän hyvin ilman kamalia riitoja :hymy:
X-rotu Armi 05/2013
Leonberginkoira Wanda 02/2004-10/2012

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 26.08.2010 klo 17:08  
+
0
^Niin, totta. Ajatuksena oli, että kun vaihdetaan taas isompaan, kaveria kokeillaan. (Mitä nyt selvinnyt, niin naaraat tulevat myöhemmälläkin iällä helpommin toimeen). Tänään vaihdoin taas isompaan häkkiin. Parempana todettu, ensin pienenä tietyssä häkissä, jonka jälkeen astetta isommassa ja isommassa. Ei ole sitä "onpa iso häkki-->onpa pieni häkki, tilaa kiitos", vaan koko ajan isompaan jolloin uutta etsittävää ja virikettä vanhojen mukana.
Jotkut voi ajatella tätä kauheana tapana jotkut fiksuna. Esim. hämähäkkeihin ja käärmeisiin tämä kuuluisi tehdä. (ne nyt ei kyllä kuulu asiaan, mutta kumminkin).
Luonnossahan ne myös ensin kolossa ovat, sen jälkeen uskaltavat hieman pihalle ja koko ajan enemmän katselemaan maailmaa.
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013

Rapido

Rapido
Viestimäärä: 299

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 26.08.2010 klo 17:27  
+
0
Joo mä oon kans kuullut et naaraat tulis myöhemmälläkin iällä paremmin toimeen, mutta kokemusta tosiaan ei ole, ja tonkin oon kuullut jostain niin en satavarma ole :hymy:.
Mutta joo :hymy:

Meillä on jännitys päällä, ylihuomenna näyttely, iiiiiiks :jjei:
X-rotu Armi 05/2013
Leonberginkoira Wanda 02/2004-10/2012

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 26.08.2010 klo 17:33  
+
0
^Onnea näyttelyyn! :peukku:
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013

Rapido

Rapido
Viestimäärä: 299

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Torstaina, 26.08.2010 klo 17:34  
+
0
Kiitti! Tänään tai huomenna pitäis vielä toi toinen otus pestä. Tai emmä sitä kokonaan pese, mutta vähän :hymy:.
Inhottaa kun flunssassa ja kuumeessa tässä oon nii on vähän veto veks, mutta enköhän lauantaina ole jo näytsikunnossa :nauru:
X-rotu Armi 05/2013
Leonberginkoira Wanda 02/2004-10/2012

  Siirry sivulle: 1 ... 3 4 5 ... 31
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26064
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5804
Viestejä yhteensä543766
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263653
(Tilastot päivitetty viimeksi 09.07.2020 klo 11:00)