Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Tiistaina, 24.08.2010 klo 13:44

Jyrsijä- ja kanipulinaa

Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 31

Manna

Manna
Viestimäärä: 303

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 22.01.2011 klo 14:00  
+
0
Kiitos vastauksista. Minulla on omien kokemuksien perusteella varsin positiivinen kuva marsujen äänenköytöstä, sellaista mukavan kuuloista, mutta voi olla, etten niitä pahimpia huutoja ole sitten kuullut. Mutta kun minulla tosiaan vertailukohtana tosi isoääniset papukaijat, niin... Niiden kanssa teki oikeasti mieli jo pistää kuulosuojaimet, kun korviin sattui. Siinä syy, miksi en kovin helpolla ainakaan tiettyjä lintulajeja tule kotiini ottamaan.

mmaija

mmaija
Viestimäärä: 2692

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 22.01.2011 klo 14:08  
+
0
Voin kertoa että marsujen vikinä ja purina on musiikkia korville verrattuna joihinkin lintuihin. (ainaki mei mummon vanhaan papukaijaan) :jjei:
Pemutyttö Muhku, 1.6.2010
Gööttityttö Mytty, 17.11.2015

Savara

Savara
Viestimäärä: 9

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 22.01.2011 klo 14:41  
+
0

iBox kirjoitti:

MUOKS: Onko Savaran kuvassa allekirjoituksessa mainittu "ExRosario's Elliot "Elliot" sinisoopeli white uros s. 03/09" olevinaan tuo oikeanpuoleinen pupsi? Eikös se ole ruskesoopeli white väriltään, ainakin kuvien perusteella? :mietiskel:Oi, jäänyt allekirjoitukseen kummittelemaan sini. Tosiaan ruskeasoopeli white on meidän Elliot herra :hymy:

Ja mitä tulee marsuihin, niin se kuikutus ja kujerrushan on vaan ihanaa! Kyllä mäkin aion vielä marsuja tänne jossain välissä ottaa. Oon etenkin ihastunut peruaaneihin ja niitä (ja muita pitkiksiä) perheessä onkin aina ollut.
Kääpiölupat:
Lulu luonnonharmaa naaras s. 09/09
Elliot ruskeasoopeli white uros s. 03/09
Kleinspitz:
Nooa musta uros s. 11/10
Sateenkaarisillalle siirtyneet:
Risteytyskani Iines ja hermeliini Sanni.
Muistoissa ja sydämessä aina. Kiitos, että otitte minut elämäänne.
(Viestiä on muokattu lauantaina, 22.01.2011 klo 14:42)

MinttuMetsala

MinttuMetsala
Viestimäärä: 135

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 22.01.2011 klo 15:46  
+
0
Chinchilloja kasvatan ja gerbiileitä olen myöskin omistanut aikoinaan. Parhaimmillaan chinchilloja on ollut ~30 tietämillä (jalostuseläimet + sillä hetkellä kotona olleet kasvatit). Nyt chinchilloja on enään vain 10 tällä hetkellä. Palleroille on pyhitetty kokonaan oma huone, koska häkit ovat isokokoisia ja cincujen on hyvä saada olla rauhassa niin kissoilta, kun koiraltakin, vaikkei ne mitään muuta tekisikään kuin haistelisi häkin läpi :kieli: Näyttelyissä käymme ahkeraan ja chinchilloja on tullut useammastakin maasta tässä vuosien varrella. Nyt tekeillä on kokonaan uudet (sisustukseen) sopivat isot itsetehdyt häkit ym :cool:
* Saksanpaimenkoira Roni -10
* Persialaiskissa Sissi & maatiaiskissa Mimmu
* Chinchillat; Sørigs Spirulina, Sørigs Helloween**, Sørigs Dream Come True, Sørigs All My Life, Sørigs Highest Star*, Sørigs Forever More, Sørigs Blue Ice Queen, Sørigs Eros*, Santiago´s Amazing Purple, Tellus Booutas, Vendetta*, Blue Hue, Evening Star, Chained To You, Heavenly Blessing* & Harlequin`s Karelia (+ Charmiss Holly, Poisonblack & Noni)

iBox

iBox
Viestimäärä: 743

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 22.01.2011 klo 17:08  
+
0

Savara kirjoitti:

Oi, jäänyt allekirjoitukseen kummittelemaan sini. Tosiaan ruskeasoopeli white on meidän Elliot herra :hymy:Noniin, hetken jo ihmettelinkin, että vääristääkö näyttö väriä noin paljon. :nauru:

Pikipaimenia

Pikipaimenia
Viestimäärä: 1713

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 22.01.2011 klo 20:10  
+
0
Juu, komppaan noita marsujen ääniä. Ne vaan on niin hassunhauskoja lemmikkejä, omat lemmikkiversiot on teddyjä, siis nyt ei yhtään kotona, mutta kun joskus vielä, niin ehdottomasti teddyt. Tosin viimeisin ukkeli oli rusettibastardi, sellanen valkonen punasilmä jolla kunnon irokeesi selässä, luuvly:love:
Schipperket Minka s.2005 Kiri s. 2011

Ihminen on ihmiselle apina

Pikipaimenia

Pikipaimenia
Viestimäärä: 1713

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Lauantaina, 22.01.2011 klo 20:24  
+
0

iBox kirjoitti:

Meillä kyllä avokki tykkäs marsuista sillon aikoinaan. Yhessä rakenneltiin upeita virikkeitä ja sisustuksia isoon taikakuutio aitaukseen. Pyyhkeen päälle se niitä aina otti telkkaria kattomaan. Ihme sylirupsuja ne olikin, pari tuntia sylissä meni ihan huomaamatta.Meiän isä tykkäs kanssa noita marsuja (ainakin sitä ensimmäistä) pitää sylissä noin pyyhkeellä ja kävi myös säännöllisesti sille lässyttämässä, melko huvittavaa käytöstä jäyhältä pohjalaiselta:nauru: Kävi myös aiemmin lässyttämässä "leskeksi" jääneelle kesyhiirelleni:kieli:

Joo, minäkin olen jo "aikuinen ihminen" ja saan kuulla että et kai sä nyt enää mitään jyrsijöitä meinaa..:eek: no, hittovie, joskus vielä tulee taas pupeltavia mullakin olemaan, ettäs tietävät! Miten tätä jyrsijä ja kaniharrastusta edelleen pidetäänkin lähinnä lasten harrastuksena, vaikka aikuisethan ne useimmiten kasvattavat niitä, en jummarra.. ei auta muu kuin skipata moiset aatokset siinä määrin kun mahdollista:lallati:
Schipperket Minka s.2005 Kiri s. 2011

Ihminen on ihmiselle apina

moora

moora
Viestimäärä: 17

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Sunnuntaina, 23.01.2011 klo 17:06  
+
0
Täältä meiltäkin löytyy kanirouva Nelli, joka on kyllä saavuttanut jo aika ennätysiän.. Nelli täyttää ensi heinäkuussa 13-vuotta, eli nyt ikää plakkarissa 12. :D Ihan touhukas ja reipas tapaus rouva on edelleen, nytkin kovasti häkissään järjestelee.
Nelli on siis ihan risteytyskani, kääpiökokoinen ja riistanvärinen. Ihan citykanista menisi. Katsellaan nyt jos se jakselisi vielä ensi kesään niin pääsisi taas viettämään lokoisia päiviä mökille. :)
Monirotuinen Taika -07
Monirotuinen Mörkö -01

+ kotikissat Miska ja Mooses, sekä maatiaiskani Nelli

visko

visko
Viestimäärä: 138

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Sunnuntaina, 23.01.2011 klo 20:31  
+
0
Minulla on keväällä 9v. täyttävä hermeliini-leijonaharjas Leevi, kotoisammin Gösta tai Nysse.:hymy:
Gösta asustelee vanhempieni luona, en hennonut sitä muuttaessani viedä omakotitalosta kerrostaloon. Ostin sen lahjaksi itselleni rahoilla, jotka sain kun pääsin ripille. Reipas ja vetreä se on edelleen, oli luonani muutaman päivän hoidossakin kesällä, eikä yhtään arkaillut lähteä tutkimaan uutta ympäristöä heti kun häkin luukun aukaisi. Heräsin tuolloin joka aamu pupu jalkopäässä.:love: Tulee hyvin juttuun koiran kanssakin. Kerran on Neva sille ärähtänyt, ja täysin minun virheestäni; en ollut huomannut että koira oli tuonut pihalta omenan sisään ja mutusteli sitä matolla, kun Gösta päätti sen käydä pöllimässä suoraan koiran suusta.:eek: Oma persoonansa tämäkin on, utelias, huomionhakuinen ja kiltti, mutta toisaalta vähän veijarimainen pappa. Sillä on vähän ikävänä tapana välillä näykkiä jos ei saa huomiota ja ruokaa nätisti kerjäämällä. Erityisesti sen bravuuri on ottaa kiinni yhdestä ainoasta ihokarvasta sääressä ja nykäistä siitä. Minulle se ei ole sitä aikoihin tehnyt, mutta äidilläni on toisinaan tapana sille antaa jotain että se lopettaisi... heh.

iBox

iBox
Viestimäärä: 743

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Sunnuntaina, 23.01.2011 klo 20:42  
+
0
Mua ärrrrrrrrsyttää toi jänis! :pyssyt:
Mino on siis leikkaamaton uros. Ikinä aiemmin ei oo merkkaillu ja on ollu muutamaa papanaa lukuunottamatta täysin sisäsiisti. Ja ikää on päälle 3 vuotta.
Nyt reilun viikon ajan se on nylkyttäny koiraa taukoamatta ja asiaan kuuluu tietysti kosiskelu -mihin taasen kuuluu toi hemmetin kusen ruikkiminen!! :pyssyt: Matolla on koko ajan kusivanoja ja sit välillä toi ihan röyhkeesti vaan nostaa töpön pystyyn ja alkaa pissata oikeen kunnolla.
En kuitenkaan viittis sitä häkkiinkään teljetä kun se on niin seurallinen ja on tottunu juoksentelemaan vapaana. Mut jos tolle ei loppua näy niin se on soronoo kulkusille.

katz90

katz90
Viestimäärä: 68

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Maanantaina, 24.01.2011 klo 11:30  
+
0
Heissan, uusi ihminen ilmoittautuu tähän topiciin~

Haaveena ollut jo yli 10 vuotta oma hamsteri joka vasta nyt saattaisi toteutua. Äiteeni kun pieniä jyrsijöitä pelkää eikä ole antanut lupaa taloonsa hamsteria tuoda. Nyt kun omillaan asun niin hamsterin hankinta olisi aikeissa. Tahtoisin vain kuulla ihmisten juttuja hamstereista, kirjoja on tullut luettua mutta ihmisten kommentit ja tiedot yleensä parempia loppupeleissä kuin kirjat.

Eli pari kysymystä:
Kuinka rauhalliseen paikkaan häkki olisi hyvä sijoittaa? Tilaa ei kuitenkaan ole paljon ja tv sun muut vempeleet ääntä tuottavat joten kuinka paljon hamsteri tästä häiriintyisi?
Mikä olisi hyvä hamsteri aloittelijalle. Talvikko kiinnostaisi tai jokin muu pienikokoinen laji.
Onko eläinkaupoissa näkyvät muoviset häkit ihan hyviä vai pitäisikö olla sellainen "kalterimalli"
Kissa ja koira myös aikanaan taloon tulisivat joten lisäävätkö nämä hamsterin stressiä suunnattomasti?
Vinkit sun muut neuvot otetaan myös vastaan. Ihan vielä ei ole hamsteri hankinnassa vaan vähän myöhemmin tässä kevään aikana.
Little critter in the big (bad) world

iBox

iBox
Viestimäärä: 743

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Maanantaina, 24.01.2011 klo 15:15  
+
0

katz90 kirjoitti:

Eli pari kysymystä:
Kuinka rauhalliseen paikkaan häkki olisi hyvä sijoittaa? Tilaa ei kuitenkaan ole paljon ja tv sun muut vempeleet ääntä tuottavat joten kuinka paljon hamsteri tästä häiriintyisi?
Mikä olisi hyvä hamsteri aloittelijalle. Talvikko kiinnostaisi tai jokin muu pienikokoinen laji.
Onko eläinkaupoissa näkyvät muoviset häkit ihan hyviä vai pitäisikö olla sellainen "kalterimalli"
Kissa ja koira myös aikanaan taloon tulisivat joten lisäävätkö nämä hamsterin stressiä suunnattomasti?
Vinkit sun muut neuvot otetaan myös vastaan. Ihan vielä ei ole hamsteri hankinnassa vaan vähän myöhemmin tässä kevään aikana.Osto- ja myynti -ilmoitukset ovat kiellettyjä keskustelupalstalla.

Sitte noihin kysymyksiin. Ilmiselvää lienee, että telkkarin vieressä ei ole paras paikka hamsulle mutta tääki riippuu mun mielestä ihan vaan asumuksesta. Esim. terraarioonhan äänet ei mene samalla tavalla kuin kalterihäkkiin. Tosin en kyllä terraakaan sijoittaisi telkkarin välittömään läheisyyteen.
Aloittelijalle sopii kaiketi mikä vaan hamsu, ei niissä isoja eroja ole. Syyrialainen on toki isompi ja siten helpompi käsitellä, hamsuista ehkä eniten "lemmikin tuntuinen". Talvikko on ok, itsellänikin oli semmonen. Roborovskeja olis yleensä hyvä ottaa pari, ne kun ainoana hamsuista viihtyy laumassa. Toki cämpsykin saattaa viihtyä laumassa. Kiinari on sitten melkein vaan katseltava lemmikki, pieni ja yleensä omissa oloissaan viihtyvä.
Itse en suosittele kalterihäkkiä. Hamsut on kovia kiipeilemään niissä ja kun katon verkosta tippuu esim. ruokakupin reunan päälle, siinä voi sattua pahastikin. Umpinainen muoviduna on parempi. Itse tykkään terraarioista, ne on mielestäni esteettisempiä ja "sisustukseen sopivia" ja niistä näkee hamsun touhut paremmin kuin dunasta missä on paksu muovipohja.
Kissaa varten toki täytyy terraarioon tehdä kansi. Koira tuskin on terrasta kiinnostunut. Hamsua ei kannata kissoille ja koirille edes esitellä, pieni karvainen vipeltäjä herättää monesti saalistusvietin ja sitten voi sattua vahinko. Omassa asumuksessaan ihmisen käsiteltävänä hamsu on onnellinen ja tuskin edes tietää talon muista elävistä.

Tässä minun mietteitä aiheeseen liittyen. :)

MUOKS: kirotushäröt

Osa viestistä poistettu sääntöjen vastaisena. Jaijah
(Viestiä on muokattu maanantaina, 24.01.2011 klo 18:02)

katz90

katz90
Viestimäärä: 68

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Maanantaina, 24.01.2011 klo 17:41  
+
0
Iboxille kiitoksia vastauksesta :heiluti:
Robovskeista muistinkin kuulleeni että laumassa viihtyvät paremmin mutta aivan varma en ollut joten hyvä että tuli varmennus asiaan. Mukavan näköisiä ovat mutta luulen että aloitan hamsteriharrastuksen lajista joka pärjää yksinään, katsoo siitä sitten myöhemmin uudestaan. Talvikko tällä hetkellä tosiaan se ehdoton suosikki ulkonäkönsä ja kokonsa puolesta. Pieni hamsteri mieluisampi kuin esim. syyrialainen vaikka kokonsa puolesta paijattavampi olisikin. Pieni on kaunista. :)
Terra kuulostaa kyllä tosiaan järkevältä vaihtoehdolta esteettisyyden ja tarkkailtavuutensa puolesta, että pitänee harkita. Mutta näissä miten jos tahtoisi nikkaroida kerroksen/kerroksia niin onnistuuko kuinka helposti?

Osa viestistä poistettu sääntöjen vastaisena. Jaijah
Little critter in the big (bad) world
(Viestiä on muokattu maanantaina, 24.01.2011 klo 18:01)

iBox

iBox
Viestimäärä: 743

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Maanantaina, 24.01.2011 klo 17:46  
+
0

katz90 kirjoitti:

Mutta näissä miten jos tahtoisi nikkaroida kerroksen/kerroksia niin onnistuuko kuinka helposti?Ei se periaatteessa ole sen kummempaa, pitää vaan olla "jaloillaan seisova" taso kun terran seiniinhän ei oikein saa mitään kiinni. Mut ku jalat tekee puusta niin siinä on hyvää hampaiden terotusmateriaalia samalla. :peukku:

Laitoin yksäriä! :viheltel:

Emuli

Emuli
Viestimäärä: 326

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 25.01.2011 klo 10:34  
+
0
Täälläkin ilmoittautuu jyrseilijä :nauru: Meiltä löytyy 2 chinchillaa Eelis ja Vincent :love: Vincent on hirvee tulipallo ja tempperamenttinen tapaus joka aina on komentamassa kaikkia. Eelis taas on hirmu kiltti ja aina kiinnostunu mitä muut touhuaa. Ihania kultamussukoita molemmat :kieli:

Tällä hetkellä ottaa päähän noitten häkit... Molemmilla on _todella_ epäkäytännölliset häkit jotka on hajalla/kuluneet ja hirmu hankalat siivota. Haaveissa olisi hankkia 2kpl Ferplastin Joker-häkkejä. Ei sitten tuo koiranpentele olisi niin häkkien perään kun olisi edes vähän ylempänä. Ainoa ongelma on vaan se häkkien hinta... 500e yhteensä on aika suolanen hinta opiskelijalle.

Mistä te olette hankkineet häkkinne jyrsijöillenne? :hymy:
Beagletyttönen Ava (10/2010)
Beagletyttönen Ellu (6/2012)
Avan blogi

Manna

Manna
Viestimäärä: 303

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 25.01.2011 klo 14:29  
+
0
^Yksi häkki (100*50cm) on synttärilahja teinivuosilta ja oli ensin kaniasumuksena, myöhemmin rotilla alahäkkinä, ja ostettiin ihan eläinkaupasta. Rottien ylähäkin ostin käytettynä toiselta jyrskäharrastajalta ja tuo nykyään käytössä oleva kanihäkki tuli edesmenneen luppasen mukana (kodinvaihto..).
Tuo 70*40*80 (muistaakseni) kokoa oleva häkki taisi kustantaa kuutisenkymppiä. Isompi kanihäkki tuli siis pupun ja muiden sen tavaroiden kanssa, yhteensä maksoin noin 40 €, ja tuo eläinkaupasta uutena ostettu oli jotain 100 euron luokkaa. Käytettynä ostaminen kyllä selvää säästöä...

iBox

iBox
Viestimäärä: 743

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 25.01.2011 klo 14:57  
+
0
Ensimmäisen terran huusin huuto.netistä, pieni ja tosi kallis. Tää nykyinen isompi on porukoiden vanha akvaario.

MinttuMetsala

MinttuMetsala
Viestimäärä: 135

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 25.01.2011 klo 15:35  
+
0
Osan häkeistä olen koonnut kahdesta kanin/ marsun tehdastekoisesta häkistä. Tällöin olen poistanut alimmaisen häkin kattoluukun ja poistanut päällimmäisen häkin pohjan ja yhdistänyt nämä kaksi häkkiä kiinni toisiinsa, yleensä rautalangalla. Korkeus ja muut mitat täyttävät standardimitat cincuille, ja häkki on suht edullinen, jos on joku tuttu eläinkaupassa töissä tai sattuu löytämään samanlaiset häkit edullisesti esim: huutonetistä/ keltaisestapörssistä. Minulla nuo koottavat tehdastekoiset häkit tulivat maksamaan 70e/ häkki (kaveri töissä eläinkaupassa, eli alennuksella saatu).
Osan tehdastekoisista häkeistä olen ostanut muilta harrastajilta, käytettyinä (mutta hyväkuntoisina) ja silloin hinta on ollut ~50-100e. Vanhat omatekemät häkit ovat maksaneet siinä 200 euron kieppeillä (puuta, metallia, vesivaneeria, verkko-osa ym). Uudet alumiinipohjaiset itserakennetut (koottavat ja kevyet) häkit tulivat maksamaan noin 300e/ kpl ja näitä on aluksi kuusi tekeillä. Myöhemmin mahdollisesti tulossa lisää vastaavia häkkejä.
* Saksanpaimenkoira Roni -10
* Persialaiskissa Sissi & maatiaiskissa Mimmu
* Chinchillat; Sørigs Spirulina, Sørigs Helloween**, Sørigs Dream Come True, Sørigs All My Life, Sørigs Highest Star*, Sørigs Forever More, Sørigs Blue Ice Queen, Sørigs Eros*, Santiago´s Amazing Purple, Tellus Booutas, Vendetta*, Blue Hue, Evening Star, Chained To You, Heavenly Blessing* & Harlequin`s Karelia (+ Charmiss Holly, Poisonblack & Noni)

mmaija

mmaija
Viestimäärä: 2692

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 25.01.2011 klo 16:51  
+
0
Toissapäivänä marssin Muhkun kanssa äitille kun se ei ite osannu tyhjentää kameraansa, siellä nimittäin oli viimeinen otettu kuva rakkaasta Reino marsusta :)

Pemutyttö Muhku, 1.6.2010
Gööttityttö Mytty, 17.11.2015

sufi

sufi
Viestimäärä: 639

VS: JYRSIJä- JA KANIPULINAA - Tiistaina, 25.01.2011 klo 18:05  
+
0
Nyt on kyllä pakko sanoa, että huhhuh tän ketjun alkupäätä.. Miten oikeesti joku, joka nimittää itseään eläintenhoitajaksi voi verrata laumakäyttäytymiseltään marsua ja hamsteria. Uskomatonta. Ihan pakko vähän rollata :roll:

Nii ja ei kannata ihan kaikkia eläinkauppoja pilkata raha-ahneiksi tai tietämättömiksi. Faunataressa ainakin myydään vain kaksi marsua kerrallaan, jos ei kotona jo ole kaveria. Jos sanotaan kaveri olevan, niin ostaja tentataan hyvin tarkkaan asiasta.

Itseltäni löytyy tällä hetkellä kaksi marsupoikaa.

Mursunen, sokea yltiösosiaalinen marsuherra


Ja Tupee, The heviletti


Joka näytti kesätukassaan tältä :nauru:
Team Puikkonokat & Läskipäät

  Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 31
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26192
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5816
Viestejä yhteensä543793
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263792
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.11.2020 klo 14:45)