Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Perjantaina, 01.06.2012 klo 19:36

Kuinka suuria uhrauksia on tehtävä pennunhankinnan vuoksi?

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 8

KiraKira

KiraKira
Viestimäärä: 803

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Perjantaina, 01.06.2012 klo 22:44  
+
0
^^En mä ole sanonutkaan, etteikö se onnistuisi. Ilmeisesti se onnistuu. Mä vaan oon nyt ilmeisesti niin uuno, etten tajua, miten. Se ei nyt vain jotenkin mun logiikkaan sovi, että kun koira pääsee pissaamaan sisälle enemmän kuin ulos, miten se oppii, että ulos on kannatavampaa? Silläkö logiikalla, että pesään on inhottava pissata? Ulkona superkehuilla? Meidän tämänhetkinen koira ei ainakaan juuri kehuista välitä eikä ole koskaan välittänytkään, joten se, että sitä kehutaan ulos pissaamisesta, ei ole sille kovinkaan hehkeää. Totta kai me kehuimme ja paljon, mutta vahinkoja ei suurimmaksi osaksi päässyt edes tapahtumaan, paitsi aikaisin aamulla. Yöllä ei koskaan tarvinnut mennä, nukkui aina kaikki yöt hyvin kanssamme.
PitaPata Dog tickers
Entiset lemmikit: kääpiökaniuros "Rusina", eli mahtavat n. 10 vuotta, kääpiökanityttö "Sanna", elinikää en muista

Hoitohevoset kuin lemmikit: welsh sec C Englyst Fame, pv Napoleon ja hannover Goldy
(Viestiä on muokattu perjantaina, 01.06.2012 klo 22:45)

Rorys

Rorys
Viestimäärä: 5244

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Perjantaina, 01.06.2012 klo 22:48  
+
0
Ei meillä ainakaan pentu pissinyt kahta lätäkköä enempää, usein vain yhden, sen 8h koulupäivän aikana. Juurikin siksi koska hengasi sen yksinoloajan rauhassa, ei tullut niin herkästi hätä.
Eli enemmän niitä ulospissimiskertoja tuli kuin sisälle. Ja onhan siinä viikonloput aikaa tehostaa harjoittelua.

banaani

banaani
Viestimäärä: 2252

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Perjantaina, 01.06.2012 klo 22:59  
+
0

KiraKira kirjoitti:

Se ei nyt vain jotenkin mun logiikkaan sovi, että kun koira pääsee pissaamaan sisälle enemmän kuin ulos, miten se oppii, että ulos on kannatavampaa?Tuota yritin aikasemmassa viestissäni selittää: jos pentu on oppinut olemaan rauhallisesti yksinollessaan, niin ei niitä vahinkojakaan tapahdu sisälle paljoa. Sitten kun omistaja on kotona, niin ulkona käydään tiheään, jotta pentu ymmärtäisi ulkona käymisen ja tarpeiden tekemisen yhtälön. Näin ollen ulos tulee enemmän pissejä kuin sisälle.
papillonmix Veeti 9/10
islanninlammaskoira Eikar 5/12
blogi

Tonteria

Tonteria
Viestimäärä: 2481

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Perjantaina, 01.06.2012 klo 22:59  
+
0
^Just noin. Suurin todennäköisyys sisälle pissaamiselle oli just syömisen jälkeen kun itse oli paikalla.
Kodinturva(tuho)joukkona häärää ja mökeltää ssu Giteas Inverno, "Pyry"
Rakas enkelikoirani, ssu Giteas Ginori, "Arttu"

Hullut koiranaiset biksukuntoon
Kuvatuksia

~franja~

~franja~
Viestimäärä: 282

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Perjantaina, 01.06.2012 klo 23:37  
+
0
Mun mielestä pentu pitää jättää alusta asti yksin kotiin mutta ei heti kerrasta työpäiväksi. Eikä yksinolo ollu koko pointti vaan se, että tutustuu koiraan ja koira laumaan. Koin omalla kohdallani pahaksi sen että tein pari kertaa ilta- ja aamuvuorot peräkkäin ja nukuin välit eli en juuri touhunnut koiran kanssa ja minä kun haluan opettaa koiralle, että mun läsnäollessa tapahtuu kaikki aktiviteetti ja mun poissaollessa koira nukkuu (en myöskään nuku koirani kanssa). Ei eläinsuojelulaki taida sanoa tästä mitään, itse vain tunsin silloin tehneeni virheen. Pennulla ei selvästi ollut hyvä olla. Kukapa nyt jaksaisi nukkua 20h lähes putkeen?

Minä poistuin kotoa heti ekana päivänä roskiksella käymään yms. Halusin pennun oppivan, että on turvallista olla yksin. Kolmantena päivänä oli 4,5 h yksin ja siitä eteenpäin joka päivä 1-2 kertaa eripituisia lyhyempiä aikoja. Sitten palasin töihin (mutta en ole tehnyt täyttä työviikkoa). Kaikenlaisen sosiaalistamisen kannalta on minusta välttämätöntä, että pennulle on aikaa. Pennussa on työtä ja minusta on välinpitämättömyyttä jättää se oman onnensa nojaan kasvamaan. Joskin hyvä pointti on tuossa, että koira hankitaan ihmisen seuraksi eikä toisinpäin. Mutta pentu on pentu.

Ja sisäsiisteys, sehän nyt on jokaisen oma asia. Mä oon kokenu, että pitkät päivät yksin haittaa sisäsiistiksi oppimista. Mut tuskin se sitä koiraa haittaa.

Vaan liika joutenolo haittaa. Ja tosiaan, mä en halua aktivoida koiraa mun poissaollessa.
"Hyvin mielenkiintoinen on myös havainto, että koirilla, kuten ns sivistyneillä ihmisilläkin, on melko yleisesti neurooseja. Sen sijaan neurooseja ei esiinny luonnonkansoilla eikä susilla. Koirakin maksaa tuon hinnan eläessään ihmisen kanssa - koira on itse asiassa sivistynyt susi." - Kaarina Kauhala

Perunkarvatonkoira ♂ synt. 10.2.2012


Kaksi vireää ikääntyvää kissaa

Pääkaupunkiseudun pentutreffit

Ebeli

Ebeli
Viestimäärä: 1299

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 00:07  
+
0
^ En mä näkis, että pentu kasvaa "oman onnensa nojassa" vaikka jäisikin yksin 8 tunniksi päivässä. Siinä jää aika monta tuntia vielä viettää aikaa sen koiran kanssa. Onko se sitten välinpitämättömyyttä, jos on töihin mentävä.. Tokihan sen asian voi nähdä niin, jos haluaa. Suurella osalla ei ole kuitenkaan mahdollisuutta olla sen koiran kanssa yhtä paljon kun sinä pidät vaatimuksena.

Ja tuota en ymmärrä, mikset halua aktivoida koiraa kun olet poissa? Kerrassaan outo tapa ajatella, onko se jotenkin pois siitä, että aktivoit sitä kun olet kotona? Eikö se ole ideaali tilanne, että aktivoit koiraa kun olet kotona, ja vielä kun olet poissa? Ei ne aktivoinnitkaan tuntitolkulla kestä (esim. kongi) ja loppuajan koira voi vetää hirsiä. En näe mitään syytä, miksi näin ei voisi tehdä.

Eldarwen

Eldarwen
Viestimäärä: 2007

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 01:08  
+
0
Meillä on molemmat koirat heti joutunu kyllä opettelemaan yksinolemisen. Ja sisäsiisteys opittu hyvinkin nopeasti.

En mä näe siinä mitään erikoista. Kyllä se koira hyvinkin nopeesti oppii sisäsiistiks kun ulos tehdessään kehutaan maasta taivaisiin ja saa superherkkua. Yksinollessaan jos pissaa sisälle niin ei kukaan tietenkään huomioi. Ei se koira tyhmä ole.

Jos tosin näin kun pissasi sisälle niin aina moitin ja kannoin pihalle. Siitä taas voidaan olla miljoonaa eri mieltä ja löytynee omat ketjut sille.
(Viestiä on muokattu lauantaina, 02.06.2012 klo 01:11)

~franja~

~franja~
Viestimäärä: 282

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 08:44  
+
0
Parempi otsikko tähän olis:
"Kuinka paljon työtä pennun kanssa on tehtävä"

Mä en halua pennun olevan aktiivinen yksinollessaan koska pentu ei tiedä vielä mihin aktiivisuutta on sallittua purkaa. Haluan siis ehkäistä ei-toivottua käytöstä kuten tavaroiden rikkomista. (Ja joku sanoi aiemmin että ollessaan aktiivinen tekee enemmän tarpeita sisälle*.) Jo parissa viikossa pentu saa jonkinlaisen käsityksen, mitkä esineet ovat ok ja mitkä ei - jos sitä siis ollaan aktiivisesti opettamassa.

Moni on kokenut jälkeenpäin tehneensä siinä virheen kun on jättänyt tekemistä, ts. tuhottavaa esille. Riippuu tietysti vähän millainen taipumus koiralla on mennä kierroksille eri aktiviteeteista. Jos se menee - ja sen kanssa ei ole työssäkäyntien välissä aikaa touhuta - se ihan varmasti tuhoaa paikkoja. Miten pieni pentu voisi tietää, mikä on sallittua? Ensin siis pitäisin lyhyitä aikoja yksin kun pentu on väsynyt jotta se oppii yhdistämään yksinolon nukkumiseen.
Ja kyllä meillä pentu on pissannut öisinkin useita kertoja sisälle vaikka nukkuu öisin eikä siis ole aktiivinen silloin*). Toiset pennut pissaa tiheämpään kuin toiset, 3kk:n asti meillä ei ollut mitään logiikkaa milloin hätä iskee.

Sisäsiisteydestä en ottanu stressiä, ajattelin että töissä on käytävä ja hyväksyin alusta asti sen, että sisäsiistiksi oppiminen varmaan viivästyy. Nyt tuntuu kuitenkin että odotettua paremmin on edistynyt. Viisi tuntia on väli nyt ja tuurilla koko päivä tai yö, kerran 10h. Tähän on kyllä auttanu se, että olen ollut usein vain osan viikkoa töissä ja aina monta päivää putkella ehtiny panostamaan sisäsiisteysharjoitteluun.

Pentu teettää tosiaan paljon työtä kun lasketaan kaikki tavoille opettamiset, koulutuksen alkeet ja sosiaalistaminen. Eri paikoissa käyminen yms vie paljon aikaa. En minä olis ehtinyt tuon kanssa mitään jos olisin tehnyt täyttä työviikkoa (hei mulla on lapsiakin!). Nyt kun pentu on 16 viikkoa voi hellittää noilta osin ja alkaa keskittymään kouluttamiseen ja lenkkeilyyn.

Mä olen ollu hirmu onnekas kun olen saanut ihanan pennun ja järjestettyä aikaa sen opettamiseen. Enkä kyllä toistakaan pentua ottaisi siihen sivuun kasvamaan.. Mutta en ottaisi pentua myöskään pitkän lomakauden alkuun.
"Hyvin mielenkiintoinen on myös havainto, että koirilla, kuten ns sivistyneillä ihmisilläkin, on melko yleisesti neurooseja. Sen sijaan neurooseja ei esiinny luonnonkansoilla eikä susilla. Koirakin maksaa tuon hinnan eläessään ihmisen kanssa - koira on itse asiassa sivistynyt susi." - Kaarina Kauhala

Perunkarvatonkoira ♂ synt. 10.2.2012


Kaksi vireää ikääntyvää kissaa

Pääkaupunkiseudun pentutreffit

Tattistavaan

Tattistavaan
Viestimäärä: 740

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 08:47  
+
0
:poppari: vähän OT mut en tiedä onko vaan oma fiilis, onko muut huomannu sellasta et ihmisillä jotka tälläsistä asioista hössöttää ja yleensä muutenkin ihmisillä jotka koiran kanssa elämisestä tekee itelleen ressiä ja rakettitiedettä niin ovat myös niitä joilla on sitten niin pirusti onkelmia sen koiransa kanssa......??
Owczarek Podhalanski Runo Visenna tuttavallisemmin Nalle
Pyreneittenmastiffi Mini
Keskiaasiankoira Little Freak's Dzhamal tuttavallisemmin Jallu

Piksi

Piksi
Viestimäärä: 685

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 09:01  
+
0
^ Vähän samaa mieltä.

Siis asiahan on niin, että kun koiranpennun ottaa, niin muuta elämää sinulla ei ole eikä tule oleman. Hyvästit saa heittää kaikelle muulle ja vaan se pentu on se pääasia ja mielenterveyden kärsimiseen asti sitä pitää paapoa ja kouluttaa ja sen nukkuessa tankata pää täyteen tietoa ja sitten vielä kaikki muu...

Onhan toki vaativimpiakin tapauksia, mutta itse pärjäsin lungisti ressaamatta. Yksinoloa ei koskaan opetettu, se vaan jätettiin yksin. Sisäsiisteys tuli nopeasti, kun ulkona vietti aikaa enemmän kuin sisällä. En tiedä, ehkä nämä sekarotuiset metsästyskoiramixit vaan on niin älykkäitä. :nauru:

nenssi

nenssi
Viestimäärä: 2161

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 09:09  
+
0
Mä olen saanut tutuilta ei-koiraihmisiltä kommentteja, että olen melko kylmä koiranomistaja. :mietiskel: Kun en hössötä oikein mistään, ja kun koiralla on selvät rajat.

Hukan sisäsiisteys tapahtui hyvinkin pian, olisikohan se ollut suunnilleen 5 kk vanha. Tosin se jotenkin "taantuu" kylässä ja saattaa tulla jotakin sisälle. En tiedä onko se protestointia vaiko mitä. Näin tapahtuu jos vien Hukan hoitoon äidilleni.
ppu Hukka 6/2011
bou Bentley 4/2011, meillä 7/2013 lähtien

hypophrenia

hypophrenia
Viestimäärä: 1231

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 09:29  
+
0
^^^ Minä varmaa lukeudun ikuisena stressaajana noihin, koska onnistun pilaamaa kaiken liialla miettimisellä ja tekemällä joka asiasta hirveen ongelman - oli kyse sitte koiran hoitamisesta tai vaikka normi koulupäivästä.

Mun on varmaa turha tähän aiheeseen pahemmin kommentoida näin eroahdistuskoiran omistajana ku pskat on jo housussa, mut joo. Ehkä pennunhankinnan takia ei tarvi/pysty tekemää pahemmin uhrauksia, mut se onki sit täysin eri asia mitä eroahdistuneen koiran omistaja joutuu uhraamaa. Pennun voi hankkia tietysti loma-aikaan, jos sen pystyy ajottamaa sopivasti tai tuurilla. Uskoisin ettei suuremmalla osalla työssäkäyvistä oo tähän niinkää päätösvaltaa. Eihän sitä jatkossakaa saa töistä lomaa just sillon ku koiran kanssa pitäis tehä jotain.

Ja kyllä, minä oon just niitä, jotka hankki pennun loma-aikana. Oon aina jännittäny ja ongelmoinu julkiselle paikalle menoa, ihan ennen koiran hankkimistaki. Pentu pärjäs aluks yksin eikä ees huomannu olevasa yksinää. Kunnes ei yhtäkkiä pärjännykkää, koska olin pitemmän ajan poissa ja jo rappuun tullessa kuulu hirmunen huuto. Vedin hirveen paniikin, että nyt se ei osaa olla yksin ja apua mitä mä teen. Todennäkösesti alotin ite tän yksinolo-ongelman kierteen. Monta asiaa olisin voinu tehä toisin, mut niinku jo yllä kirjotin; se on turha enää tässä vaiheessa jossitella.
Tälläki hetkellä oon lomalla, mut tän loman aikana onki tarkotus häätää koko eroahdistus.
"Tomorrow - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored."
(Viestiä on muokattu lauantaina, 02.06.2012 klo 11:55)

eepi78

eepi78
Viestimäärä: 5693

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 09:53  
+
0
No mulla oli 5 viikkoa lomaa tän ekan koiran aikana kun se tuli. Siitä tuli silti eroahdistuskoira ja repi kämppää palasiksi työpäivien aikana vaikka yksinolo opeteltiin pienissä erissä asteittan aikaa nostamalla heti alusta asti. Se 9-10h oli vaan liikaa pienelle energiselle pennulle ja nuorelle koiralle. Seuraava ois myös suunnitteilla lomaan, jos ei onnistu niin seuraavaan lomaan. Tai siis otan loman siihen ajankohtaan kun pentu tulee. Haluan sitä sen takia nyt että ehdin totuttamaan ainakin viikon verran koiria toisiinsa ettei tule ongelmia vanhemman ja pennun kanssa. Muuten periaatteessa ihan sama, töihin on joka tapauksessa pakko mennä jossain vaiheessa ja yksin on sen koiran jäätävä.
Ja juurikin vuorotyön takia meillä koira oppi sisäsiistiksi vasta yli puoli vuotiaana, eli meillä ei ollut säännöllisiä ulkoiluaikoja mikä ehkä ois edesauttanut sisäsiistiksi opettelua. Toki pentu ulos vietiin aina kun olin kotona, usein siis. Mutta oppii ne joskus kuitenkin eli en ottanut stressiä.
Siitä olen tyytyväinen ettei pentu koskaan huutanut kotona, se on vieläkin hiljainen ettei naapurit edes aina muista että koira täällä asuu. Kerrostalossa se huuto on pahempi juttu kuin kämpän tuhoominen. Toivon että seuraava on samanlainen, jos se jotain tekee niin repiköön seiniä, kunhan on hiljaa :nauru:
Kotona labradorinnoutaja Taavi (27.3.2006) ja Aapo (22.5.2012), marsut Toivo, Vertti, Vilja sekä Illusia sekä kääpiöhamsteri talvikko Myy.

neruda

neruda
Viestimäärä: 2829

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 09:59  
+
0
Mun piti viimeksi pitää viikko ylityövapaita kun pentu tuli. Sitten kun se ei ollutkaan mahdollista, niin otin pennun töihin mukaan. Olishan sen joo voinut jättää suoriltakin yksin, mutta koska voin ottaa sen töihin mukaan niin otin (varmasti ihan vain siksi, että en itse raskinut jättää sitä suorilta kotiin). Siellä se tutustui moneen erilaiseen ihmiseen ja sai rauhoittua häkissä ilman, että kukaan koski siihen silloin. Samalla sain ruokittua sen ja vietyä pihalle heti kun oli tarve. Samalla sen kanssa totuteltiin portaisiin ja ihmisvilinään ja autoiluun. Parin päivän jälkeen aloin tekemään töitä kotoa käsin ja puoli päivää muistaakseni toimistolla. Pentu jäi silloin eristettynä toisesta koirasta kotiin muutamaksi tunniksi. Pari päivää noin, ja sen jälkeen siirryin tekemään ihan normaalia työpäivää, jolloin naapuri sitten kävi päästämässä pennun pihalle keskellä päivää. Seuraava pentu tulee kun "the one" syntyy, ei ole merkitystä onko lomaa vai ei, se vaan sitten tulee.
Berninpaimenkoira "Manta" s. 2015
Berninpaimenkoira "Mooses" 30.9.2010-7.1.2016
Berninpaimenkoira "Urho" 28.8.2009-5.1.2011

nenssi

nenssi
Viestimäärä: 2161

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 10:07  
+
0
Itselläni oli se päivä vapaa kun Hukka haettii, sekä neljä seuraavaa päivää. Muutenkin kun työvuoroja nihkeästi annettiin, niin eipä tuo maailmaa kaatanut. Siitä pari kuukautta eteen päin niin olinkin jo työtön. Aikaa oli koiralle, mutta rahaa ei ollut mihinkään.

Tuon "pentuvapaan" aikana sitten harjoiteltiin sitä yksin olemista. Meillä meni avon kanssa vuorot aika lailla ristiin, joten maksimissaan Hukka oli yksikseen semmoiset 4 tuntia.
ppu Hukka 6/2011
bou Bentley 4/2011, meillä 7/2013 lähtien

KiraKira

KiraKira
Viestimäärä: 803

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 11:33  
+
0
Mulla oli kolmen kuukauden loma koulujen välissä, joten se oli sitten se oma asenne, joka oli siinä yksinolokoulutuksessa mukana. Tuo ei ole eroahdistunut eikä ole juuri mitään tuhonnut. Kyllä se aluksi vähän itki, mutten koskaan palannut, kun se itki. Vähitellen pidensin aikaa, jonka olin poissa eikä meillä ole mitään ongelmaa tuon kanssa ollut.

Mä vaan mietin, että millainen teillä työssäkäyvillä on tuo yö ollut? Onko koira nukkunut vai onko se pitänyt pissattaa yölläkin? Koska tuo on aina ollut meillä pissaamatta koko yön läpeensä siitä saakka, kun se tuli. Jostain kahdeksasta tai yhdeksästä illalla kuuteen tai seitsemään aamulla.
PitaPata Dog tickers
Entiset lemmikit: kääpiökaniuros "Rusina", eli mahtavat n. 10 vuotta, kääpiökanityttö "Sanna", elinikää en muista

Hoitohevoset kuin lemmikit: welsh sec C Englyst Fame, pv Napoleon ja hannover Goldy

maddy

maddy
Viestimäärä: 3536

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 11:34  
+
0

Ebeli kirjoitti:

Ja tuota en ymmärrä, mikset halua aktivoida koiraa kun olet poissa? Kerrassaan outo tapa ajatella, onko se jotenkin pois siitä, että aktivoit sitä kun olet kotona? Eikö se ole ideaali tilanne, että aktivoit koiraa kun olet kotona, ja vielä kun olet poissa? Ei ne aktivoinnitkaan tuntitolkulla kestä (esim. kongi) ja loppuajan koira voi vetää hirsiä. En näe mitään syytä, miksi näin ei voisi tehdä.

Koirat on erilaisia ja joillekin koirille on paras, että ei anna niille mitään puuhasteltavaa lähtiessä. Esimerkiksi Oskun kanssa parhaaksi tavaksi osoittautui se, että aamulla kävin vain nopsaan pissattamassa ja annoin aamuruuan, jonka jälkeen koira kömpi takaisin nukkumaan ja lähdin itse töihin. Jos olisin herättänyt koiran kunnolla lenkittämällä sen ja antamalla aktivointia, se olisi jatkanut omatoimipuuhastelua myös yksinollessaan. Sitäkin siis kokeiltiin. Ja kun mulla oli myös iltavuoroja, jotka alkoivat puolilta päivin, yritin ajoittaa kunnon lenkin niin, että ehdin olla koiran kanssa vielä vähintään tunnin kotona lenkin jälkeen, jotta se ehti rauhoittua. Jos pitkän lenkin päätteeksi jätin sen suoraan kotiin, se helposti jatkoi samoilla lämmöillä sitten kämpän kimpussa.

Mä olen muutenkin samalla linjalla tuossa, että en koiriani aktivoi yksinollessa. En mä sitä siltä ole toisilta kieltämässä, koska se mikä toimii yhdellä ei välttämättä toimi toisella ja vice versa. Nämä jutut tuntuvat vaan tosi kaukaisilta nyt muutenkin, kun on kaksi veteraani-ikäistä koiraa (okei, Sakella on vielä 1,5kk vetskuikään) ja kummankaan kanssa en joudu funtsimaan yksinolojen suhteen sen kummempaa, kunhan nyt päästän pihalle yleensä vielä juuri ennen kotoa lähtöäni.

creek

creek
Viestimäärä: 1221

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 11:37  
+
0
Pari kommentoijaa tuossa olikin, jotka ovat loma-aikana pennun hankkineet ja harjotuksista huolimatta koirasta on tullut eroahdistunut. -vaikuttaneet asiaan itse?
Omistaako joku eroahdistuskoiran, joka on "kylmästi" jätetty heti yksin pennusta saakka?

Toki kaikki koirat eivät ole samanlaisia, eihän jokaiselle koiralle välttämättä sovi sama koulutustyyli jne. Mutta jotenkin nuo loma-aikana hankitut, pikkupikku hiljaa yksinoloharjotuksia treenanneet tuntuu ruokkivan eroahdistusta?

Mankku

Mankku
Viestimäärä: 1298

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 12:22  
+
0
Olen Franjan kanssa samaa mieltä.
Minäkään en jätä koirille aktiviteettia yksinolon ajaksi. Silloin kun koira hengaa kotona itsekseen, sen ei ole tarkoituskaan touhuilla omiaan.
Meillä porokoira ei ole tehnyt pahojs tuhoja meidän poissa ollessamme, vain jotain vessapaperisilppua on tullut kotiutuessa vastaan.
Tuota tämänhetkistä penneliä en myöskään opeta "keksimään omia toimintoja" minun poissa ollessa. Toki jätän pientä evästä tms. sille, mutta kaiken ei-järsittäväksi tarkoitetun irtaimen olen huolehtinut pois koiran ulottuvilta. Muutenkin olen nyt kahden koiran kohdalla menetellyt niin, että olen rajannut oleskelutilan koiran koon mukaan. Nykyään isompi koira saa hengailla koko alakerrassa, pois lukien portilla rajatun pienen eteisen, missä penneli majailee yksin ollessaan.

Mulla on ollut todella neuroottinen eroahdistuksesta kärsinyt koira ja sen kanssa menettelin alkuunkin tosi väärin. Esim. yksinoloharjoittelussa kokemattomana vastasin koiran kutsuun ja palasin parkuvan koiran luo. WRONG!! Enkä muutenkaan jättänyt sitä mielelläni pitkiksi ajoiksi yksin, kun se tyhjensi itsensä pitkin lattioita sillä aikaa, kun olin poissa, vaikka vain vessassa. :eitietoo: Kaikki D.A.P.haihduttimet yms. oli käytössä, mutta silti koira kärsi hirvittävästi ja yritti syödä itsensä ulos. :roll:

Vaikka olenkin tällä hetkellä ihan kotosalla, teemme joka päivä yksinoloharjoituksia, aika vaihtelee 5min-4h välillä. Pisimmän ajan pentu on ollut yksikseen n. 6h. Penneli on ollut sisäsiisti about kuukauden, eli 4-kuisesta lähtien.

Eniveis. Meitä vastassa, kotiutuessamme, on kaksi hyvin levännyttä ja rentoa koiraa. :heiluti:
- chodsky pes uros, etsijäkoirakokelas s. 6/2013
- schapendoes uros, s. 6/2017

nnora

nnora
Viestimäärä: 2246

VS: KUINKA SUURIA UHRAUKSIA ON TEHTäVä PENNUNHA... - Lauantaina, 02.06.2012 klo 12:36  
+
0
Silloi kun Vilma tuli meille, (kylläkin jo viiden kuukauden ikäisenä), oltiin miehen kanssa molemmat viikko talvilomalla.
Ei olisi ollut välttämätöntä, mutta mielelläni sen loman otin tuohon väliin kun se sattui säkällä olemaan.
Kuitenkin hieman huolehdin siitä, että miten vanhempi koira suhtautuu jo vähän isompaan ja riehakkaaseen pentuun.
Ihan hyvin niillä meni, ja olisi mennyt ilman meidän lomaakin.
Kuitenkin oli ihanaa saada rauhassa tutustua pentuun ja käyttää erikseen lenkeillä ja viedä pentua paljon eri paikkoihin alusta asti.
Vanhempi koirakin vaati jotenkin extrahuomiota ja varmistusta omasta asemastaan laumassa.
Se oli pari päivää tosi parka ja vielä normaalia epävarmempi. Luulen, että siinä kohta olikin iso apu siitä, että pystyttiin huomioimaan vanhempaakin koiraa enemmän kuin ennen ja se sai sitä omaa aikaa edelleen.
Sisäsiisti Vilma oli jo käytännössä kokonaan meille tullessaan.
Porokoirasukuinen Moona 08/06
Suomenlapinkoira Vilma 09/11


  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 8
Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä24949
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5674
Viestejä yhteensä543508
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös261643
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.05.2018 klo 05:15)