Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Lauantaina, 13.02.2016 klo 17:25

Kysy mitä vain mistä vain! 23

Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10

naukunen

naukunen
Viestimäärä: 5081

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Tiistaina, 31.01.2017 klo 17:37  
+
0
Minä en sanoisi, enkä haluaisi itse kuulla että mies josta teen kivuliasta eroa on ollut lähipiirin mielestä epämieluisa ja että mulle on luvassa jotain parempaa. En myöskään ihmissuhteissa käytä mielelläni termiä "ansaita" tai vertaile sitä kuka on ketäkin parempi tai huonompi, koska jokainen meistä kuitenkin itse vaikuttaa siihen miten antaa tulla kohdelluksi. Mulle ainakin tulisi itselleni typerä olo, jos musta tuntuisi että mun koko lähipiiri on pitänyt meitä aikapommina. Ei tuohon tilanteeseen ylipäätään ole paljon sanottavaa mistä lopulta kamalasti apua olisi, tekisin varmaan resurssien puitteissa reissun ja veisin kaverin puuhamaan jotakin mieleistä. Jos haluaisi avautua niin neutraalisti kuuntelisin ja myötäilisin, sitä ihmiset kuitenkin yleensä vaan kaipaavat.
Rise to reset the world.

Kaneli

Kaneli
Viestimäärä: 635

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Torstaina, 02.02.2017 klo 12:52  
+
0
naukusella on mun mielestä tosi hyviä, kiteytettyjä pointteja tohon eroasiaan.

Jos rupeaa mollaamaan ystävän exää tai heidän suhdettaan tavalla tai toisella, tälle ystävälle voi tulla tunne, että on ns. hukannut aikaa siinä ex-suhteessa. Liekö se kovin rakentava ja lohdullinen olo kaiken muun haikeuden ja pettymyksen lisäksi.

Minä suosittelisin myös avointa kuuntelemista. Ja ajatus- ja tunnetasolla voisi pitää mielessä niitä hyviä kokemuksia, joita ystävä on saanut suhteen aikana eikä kukaan koskaan niitä häneltä vie pois. Luopumisen tuska voi olla riipivä, mutta hienoista lohtua voi tuoda oivallus, että vaikka suhde ei ollutkaan elinikäinen, se on ollut monin tavoin arvokas ja rikastuttava. <-- Vähän tuohon tapaan mua aikanaan kuunteli/lohdutteli vanhempi, viisas ystäväni. Toimi.

Tutuli

Tutuli
Viestimäärä: 3982

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Maanantaina, 13.02.2017 klo 20:59  
+
0
Osaisko joku vinkata hyvää nettikauppaa, mistä sais ostettua käsintehtyjä villavanttuita? Tai sitten jos Turussa on joku hyvä kauppa, mistä moisia sais. Haluisin ostaa poikaystävälle lapaset synttärilahjaksi, ku ei sillä raasulla oo ku jotkut yhet toppakintaat. :nauru: Ite en osaa harmi kyl neuloa. :(
Shetlanninlammaskoira Alissa 23.11.2008
Muistoissa tiibetinspanieli Mona 1992-2006

jakiem

jakiem
Viestimäärä: 74

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Sunnuntaina, 26.02.2017 klo 09:51  
+
0
Onko kellään kokemusta (britti)ebayn kautta myymisestä? Tai oikeastaan enemmän mie tarttisin kokemuksia ja neuvoja dvd:n ulkomaille postittamisesta :D Tarkotuksena olisi myydä jokunen dvd, joilla Suomessa tuskin on kamalasti kysyntää ja koska ebayn kautta olen ne alkujaan ostanut niin sen kautta ajattelin ne myydäkkin. Paypal löytyy ja kukkuu. Postin sivuilta yritin katsoa, mutta en oikeastaan tullut hullua hurskaammaksi. Menisi helposti kirjeen mittoihin ja kotipunnituksella yksi dvd koteloineen ja vihkoineen jäisi alle 250 gramman painoiseksi. Mutta lähetyksenseuranta on saatavilla vain express kirjeissä joihinkin maihin ja hinnoitelu on "postimerkki". Mitä kävin katsomassa, niin yksi 1,30 euroa maksava ulkomaanmerkki kelpaa 20 grammaseen kirjeeseen, joten hintaa tulisi ~13 euroa miun logiikalla. Paketeissa taas olisi seuranta, mutta hinta nousee heti 25 euroon Euroopan sisällä. EMS löytyy vain yritysasiakkaiden puolelta.
Kuitenkin dvd:n arvo on siellä 50-70 eurossa (käytettynä), joten veikkaan että se lähetyksen seuranta olisi aika pop. Tai sitten vaan olen kamala ja laitan ainoaksi postitusvaihtoehdoksi tuon kirjeen ja toivon parasta.
Ajatuksia? Hjälp?
Kääviln Nella (4/2002)
Toyviln Enni (6/2005)
Buhund Virna (7/2016)

Unesta piirretty, hiilistä hiottu - Kolmen koiran kopla ja se kaksijalkainen.

_Kisse_

_Kisse_
Viestimäärä: 574

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Tiistaina, 28.02.2017 klo 07:25  
+
0
Poistin juuri itseltäni yli 40 Facebook-kaveria ja aloin samalla miettimään hieman oman somen/netin käyttöä.. :mietiskel:

Kuinka paljon ihmiset selaa täällä esim. puhelimella päivän aikaan Facebookia, Instaa ym? Itse en uskalla edes miettiä, kuinka monesti tulee vaan huokaistua ja aivot narikassa selattua jotain Facen uutisvirtaa, sen enempiä ajattelematta. Oon jopa harkinnut Facebookin poistamista puhelimesta kokonaan, kun tuntuu että siihen maailmaan hukkuu tosi helposti pitkäksikin aikaa.
- Welsh Corgi Pembroke, Maxim s. 26.1.2014 -
- maatiaiskisu Sulo Sigmund Mauritzio s. 22.11.2012-

magik

magik
Viestimäärä: 3965

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Tiistaina, 28.02.2017 klo 11:38  
+
0
^Mä en puhelimella surffaile netissä vaikka semmoinen mahis olisikin. Kotona tietokoneella jumitun joskus vähän liian kauksi aikaa esim just faceen :neutral:
*2x serobi-uros ja narttu. Synt. 09/2012
*Kääpiövillakoira mix narttu. Synt. 05/2018

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Tiistaina, 28.02.2017 klo 22:03  
+
0
Minä olen puhelimella facebookissa oikeastaan vain jos lisään sinne kuvia. Mutta tietokoneella olen kyllä ihan liikaa. Minä myös siivosin kaverilistaa, tosin "vain" reilut 10 kaveria lähti. Saman verran voisi kyllä vielä poistaa.

Ilex

Ilex
Viestimäärä: 19

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Keskiviikkona, 01.03.2017 klo 13:08  
+
0
Osaisiko joku suositella mielenkiintoista biologiateemaista kirjallisuutta? Itselläni on tällä hetkellä lainassa ja kesken Dawkinsin Maailman hienoin esitys (mitä nyt kirjailijan tyylissä paikoin häiritsevät vähän väliä sivupoluille harhautuminen & oman kreationismivastaisen asenteen ehkä turhan voimakas korostaminen). Evoluutio siis on eräs teema, josta mieluusti lukisin lisää. Lisäksi kaikkea eläintieteistä ja etologiasta astrobiologiaan, biotekniikkaan, paleontologiaan, meribiologiaan, kasvitieteisiin... Neuropsykologiat ja vastaavatkin muita tieteenaloja yhdisteleeet käyvät. Siispä lähes mitä vain, mutta mikrobiologian ja solutason asiat voi jättää pois. Lajityyppinä nyt lähtökohtaisesti käyvät tietokirjat ja faktapohjaiset pohdiskelevat teokset, mutta jos on ehdottaa muunkinlaista kirjallisuutta, niin antaa palaa. :)

Johannna

Johannna
Viestimäärä: 3878

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Tiistaina, 21.03.2017 klo 13:44  
+
0
Pistetäänpä tännekin pikainen gallup pystyyn, kun käytiin työkavereiden kanssa aihetta läpi, ja suurimman osan mielipiteet vähän yllätti.

Elikkäs ; mikäli joutuisit lopettamaan koirasi, olisiko sinusta ampuminen varteenotettava vaihtoehto?

Minua yllätti se, että melkein kaikki olivat sitä mieltä, että se on "julmaa ja/tai brutaalia".

Itse en kyllä näe asiaa niin. Jotenkin voisi kuvitella, että vaikkapa se, että koira, joka pelkää eläinlääkärissä, joutuu viettämään ne elämän viimeiset hetket peläten (ennen rauhoittavan vaikutusta), on ehkä enemmän "brutaalia", kuin jos vaihtoehtona olisi nopea ampuminen. Ja mieluiten paikassa, jossa koira voisi ensin olla ihan rennosti, syödä esim. jotain herkkua, ja sitten ihan huomaamatta tapahtuisi se lopetus ampumalla.

Toki se ampuminen täytyy tapahtua sellaisen henkilön toimesta, joka tietää mitä tekee.
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn’t.


Mankku

Mankku
Viestimäärä: 1307

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Tiistaina, 21.03.2017 klo 17:04  
+
0
En pidä sitä brutaalina menetelmänä. Tietty ampujan täytyy tietää, mitä tekee, ettei vaan mokaa. Monesti vois ajatella, että se on jopa lempeämpi tapa, kuin että vie eläinlääkäriin ja siellä ensin rauhoitetaan ja sitten lopetetaan. Itse en kyllä tiedä ketään, kenelle luottaisin, että osaisi ampuen lopettaa koirani oikeaoppisesti, joten veisin eläinlääkäriin, tai tilaisin eläinlääkärin meille lopettamaan koiran.
- chodsky pes uros, etsijäkoirakokelas s. 6/2013
- schapendoes uros, s. 6/2017

maddy

maddy
Viestimäärä: 3542

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Tiistaina, 21.03.2017 klo 18:07  
+
0
Ajatuksen tasolla se tuntuu brutaalilta, mutta koiran näkökulmasta se on tosi hyvä. Siis ihan puhtaasti itsekkäästi ajatellen tuntuisi kurjalta ampua/ammututtaa koira. Mulla on parikin tuttua, jotka tarvittaessa voisivat lopettaa koirani ja jos mulla olisi eläinlääkärikammoinen koira, todennäköisesti tarttuisin mahdollisuuteen lopettaa koira ampumalla.

Todennäköisimmin kuitenkin koitetaan myös Oskun kohdalla kutsua eläinlääkäri kotiin lopettamaan, kun aika tulee. Saken kohdalla tehtiin niin ja se oli kyllä kaikin puolin hyvä tapa.

dinski

dinski
Viestimäärä: 1209

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Tiistaina, 21.03.2017 klo 21:58  
+
0
Mua kans vähän ajatuksena inhottaisi ampumalla lopetus. En pystyisi ite olemaan siinä tilanteessa varmaan lainkaan mukana, ja haluaisin kuitenkin olla koirani kanssa sen viimeisillä hetkillä, mikäli mahdollista. Mutta oikein hyvin ymmärrän sen ajatuksen, siinä saisi olla omassa rauhassa koira rentona, ja päästää koiran nopeasti ja kivuttomasti pois, mikäli olisi osaava ihminen sen tekemässä.
Jotenkin ehkä kauhistuttaa ajatus että joku menisi pieleen siinä hommassa... :neutral: Että jos koira liikahtaisikin juuri ampumahetkellä niin, että sille koituisi suuria tuskia. :suru: Tai että se jäisi sätkimään ennen kuolemaansa (luonnollinen reaktio kyllä, mutta en kestäis). Koiran ensin nukuttaminen ja sitä kautta lopetus tuntuu siihen verrattuna jotenkin turvallisemmalta ja rauhallisemmalta. Ja aina on mahdollisuus kutsua eläinlääkäri kotiin tekemään se toimenpide, jos niin haluaa tai koiraa eläinlääkäri paikkana pelottaa. Sit olisi kyllä hankalampi homma jos koira pelkäis ulkopuolisia ihmisiä ja niiden kosketusta. Mut sillon ei meidän tilanteessa toimis se ampuminenkaan, ei ole tuttavapiirissä yhtään kuka aseita osaisi käsitellä. :mietiskel: Hmm.
Welsh corgi pembroke "Leppo", s. 3.4.2014
Leppoisaa -blogi

magik

magik
Viestimäärä: 3965

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Keskiviikkona, 22.03.2017 klo 11:31  
+
0
Mun mielestä ampuminen on ihan ok tapa kunhan ampuja osaa hommansa niin että kerrasta kuolee. Eli en suosittele että joku random rupeaa pyssyä heiluttelemaan.
Koira voi syödä vaikka jotain herkku-lihapalaa ja sit ampuu sen siinä.
Mut ehkä mieluummin veisin piikille omat koirani, ampuminen vähän hirvittää,mutta jos joku haluu silleen lopetuttaa niin onsekin ok. Eläinlääkärikammoiselle koiralle se on varmaan ihan hyväkin vaihtoehto...
*2x serobi-uros ja narttu. Synt. 09/2012
*Kääpiövillakoira mix narttu. Synt. 05/2018
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 22.03.2017 klo 11:34)

Niii

Niii
Viestimäärä: 4297

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Torstaina, 23.03.2017 klo 11:40  
+
0
Meijän ajokoira lähti ampumalla enkä pidä sitä mitenkään kamalana asiana, päinvastoin. En halunnut tietää yksityiskohtia, mutta se että koira on innoissaan ja onnellinen viime hetkillä niin mikäpäs sen parempi tapa lähteä. Taitaa muutenkin olla tuolla metsästyskoira puolella suht yleistä.

Oon miettinyt monesti miten haluaisin omien koirieni kohdalla toimia ja kyllä toi ampuminen ois se paras vaihtoehto vanhemman koiran kohdalla kun se stressaa niin paljon eläinlääkärissä, mutta toisaalta sitä haluais olla ihan loppuun asti oman koiransa vierellä. Toivottavasti ei ole vuosiin vielä ajankohtainen asia.
Rottweiler -08
Isovillakoira-13
Maatiaiskissat -07 -08

Dawkes

Dawkes
Viestimäärä: 787

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Perjantaina, 24.03.2017 klo 18:05  
+
0

Niii kirjoitti:

Meijän ajokoira lähti ampumalla enkä pidä sitä mitenkään kamalana asiana, päinvastoin. En halunnut tietää yksityiskohtia, mutta se että koira on innoissaan ja onnellinen viime hetkillä niin mikäpäs sen parempi tapa lähteä. Taitaa muutenkin olla tuolla metsästyskoira puolella suht yleistä.


Sama täällä, tosin sillä erotuksella että koira sai sairauskohtauksen. Aiemmin pidin kanssa ajatusta ampumisesta jotenkin inhottavana, mutta jälkeenpäin olin pelkästään helpottunut että se pääsi niin nopeasti tuskistaan (14v vanhus), eikä tarvinnut lähteä vielä hädissään autossa kuljettamaan kaasu pohjassa lopetettavaksi.
Aina kun tuntee ikävää
tietää, että omisti jotain tärkeää.

Liinuska

Liinuska
Viestimäärä: 1312

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Keskiviikkona, 16.08.2017 klo 10:15  
+
0
Minkälaisia tee-se-itse-ratkaisuita ihmisillä on pienemmissä autoissa koirille? Jos ei lasketa mittatilausveräjiä ja häkkejä. Itsellä on piiiieni skoda josta takapenkit veks ja siellä lentoboxi pitkittäin, niin että koiralla kulku sivuovesta. Hyvä tila jää vielä takakontinpuolelle, sinne mahtuu kyllä tuleva koira, mutta sit ei voi taas pitää auki takakonttia. Mikälisikäli se nyt ei ole niin iso murhe kun voi pitää auki sitten kaikkia sivuovia.

Mutta mielenkiinnosta olisi kiva nähä ihmisten luovia ratkaisuita koirankuljetuksessa :nauru: Ja ideoita otetaan vastaan jostain näppärästä porttisysteemistä takakontinluukkuun. Verkko/kompostiverkko olis muuten ihan jees idea mutta sen jos virittää atoon kiinni niin sitä ei saa pois ellei pura joka kerta nippusideviritelmiä yms :mietiskel:
Malinois narttu RP Stara s. 9.9.2014 "Tara"

Rottweiler uros Roni s. 1.2.2011 - 1.12.2014

naukunen

naukunen
Viestimäärä: 5081

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Keskiviikkona, 16.08.2017 klo 21:40  
+
0
Mulla oli opiskeluaikoina Nissan Micra, jonka peräloossissa oli kevythäkki kun takapenkit olivat kaadettuina. Olis varmaan ollut tosi turvallinen kolaritilanteessa... :nauru:
Rise to reset the world.

Meow

Meow
Viestimäärä: 51

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Perjantaina, 25.08.2017 klo 17:08  
+
0
Meilläpäin lähes kaikki lopettavat eläimensä ampumalla tai tahtovat jonkun tutun ampumaan jos itsellä ei kantti kestä sitä mustia tai mirriä lopettaa. Täällä melkein kaikki on metsästäjiä ja osaavat ampua paikkaan, joka lopettaa eläimen kärsimykset yhdellä laakilla.
Toki itse olen ajatellut, että jos haluan esim. kissani tuhkattavan niin eläinlääkärillä lopetus olis hyvä.
Mutta minusta on ihan sama millä tavalla lemmikki lopetetaan, kunhan se on nopea ja ammattitaitoisen ihmisen tekemä lopetus, ettei eläin kärsi.
"a Home witouth a cat is just a house"

Welsh Corgi Cardigan narttu "Pepsi" s.28.3.2017
Taloudessa myös kaksi kissaa.

Beauceron

Beauceron
Viestimäärä: 940

VS: KYSY MITä VAIN MISTä VAIN! 23 - Lauantaina, 09.09.2017 klo 15:03  
+
0
Mistä doggi- tai podengopatsaita? Ei siis mitään isoja patsaita sanan patsas varsinaisessa merkityksessä, vaan niitä sellaisia vitriinin hyllylle mahtuvia (figuriineiksiko niitä nyt kutsutaan).
Haaveissa kl u

  Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26606
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5838
Viestejä yhteensä543835
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264404
(Tilastot päivitetty viimeksi 04.12.2021 klo 04:45)