Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Torstaina, 29.04.2010 klo 21:24

Lapsiperheille sopivat koirarodut

Siirry sivulle: 1 2

Melina

moderaattori
Melina
Viestimäärä: 3422

LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 29.04.2010 klo 21:24  
+
0
En tiedä kuinka moni on vielä huomanntu kcn uutta Uutiset-osiota, mutta laitanpa nyt sinne kirjoittamani aiheen tännekin. Eli vajaa viikko sitten Cottbusissa Saksassa husky-saksanpaimenkoiramix tappoi 8viikkoisen lapsen. Tämän jälkeen Saksassa on alettu pohtia, mitkä rodut todella sopivat lapsiperheille ja mitkä eivät. Bild-lehti listasi lapsiperheille sopivia rotuja, nämä on listattu tähän uutiseen.

Mitä mieltä olette Bildin listasta? Entä ylipäätään siitä, voiko joitain rotuja suositella tai olla suosittelematta lapsiperheille? Ja vaikuttaako lasten ikä siihen, mitä rotuja voi kenties suositella?
Ylläpitäjä

monacorgi

monacorgi
Viestimäärä: 137

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 29.04.2010 klo 21:31  
+
0
Mun mielestä rotu kuin rotu sopii lapsiperheeseen, kunhan rajat tehdään selviksi alusta asti sekä lapselle/lapsille että koiralle/koirille.
Ja täytyy muistaa että koiraa (tai lemmikkiä ylipäätään) ei voi ostaa lapselle vaan vastuu siitä on aina aikuisella. Lapsi ei missään nimessä voi olla vastuussa esim. koiran kouluttamisesta. Toki lapselle voi antaa tehtäviä lemmikkiin liittyen, mutta vastuuta ei voi lapselle sysätä.
Etenkin vaativampien rotujen olllessa kyseessä, täytyy vanhemmilla olla jonkin verran tietotaitoa jotta niitä voisi turvallisesti pitää lapsiperheissä.
Tuo listaus tuossa linkissä on aivan paska suoraan sanoen. Tiedän esim. kultaisen joka on purrut lapsia ja esim. rotikan joka ei varmasti lasta vahingoittaisi. Toisaalta myös toisinpäin. Eli ei ole pelkästä rodusta kyse.
lk holsku ♂ Rochallor Grizzly Bear "Sampo" (s.-11)
wecope ♀ BH TK1 Promisehill Irish Rose, "Mona" (s.-06)
villakoiramix ♀ Myy (s.-02)

Kotisivut
(Viestiä on muokattu torstaina, 29.04.2010 klo 21:37)

saija81

saija81
Viestimäärä: 111

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 29.04.2010 klo 21:56  
+
0
Mulla on kokemusta kahdesta saman rotuisesta koirasta, Roosa oli mitä ihanin lapsiperheen koira, Hope on välillä perheen terroristi. Siinä missä Roosa suhtautu pieniin ylilyönteihin ne jotenkin sietäen Hope käy kiinni. Siinä missä Roosan kanssa oli ulkoilu ihan mukavaa (koira ei kyllä tykänny lenkkeilystä mutta käveli kuitenkin nätisti) niin Hope haukkuu kaikki vastaan tulevat koirat ja hyökkii pyörien eteen. Jos Hope ois ollu meidän eka koira niin viimeseks koiraks se ois jäänytkin, toista ei ois tullu edes välttämättä erirotuista. Koska Roosa oli niin kiva niin tietysti tuli toinen samanrotuinen.

Mun mielestä mikään rotu ei sen paremmin tai huonommin sovi lapsiperheeseen vaan perheestä ja sen jäsenistä riippuu mikä käy kenellekkin. Liikunnalliseen perheeseen tuskin mikään sohvaperuna käy mutta ei aktiivinen perhe on pulassa yliaktiivisen koiran kanssa.

Ispu

Ispu
Viestimäärä: 576

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 29.04.2010 klo 22:09  
+
0
Tähän on vaikea nimetä yhtään varmaa rotua, kun jokaisessa rodussa on yksilöitä millä saattaa naksahtaa päässä. Tosin kaikista pienimmät(kääpiökoirat) ei saisi lasta hengiltä kovinkaan helposti.
Mitä on lueteltu labbiksia ja noutajia lapsiperheisiin sopiviksi. Koon ja voiman vuoksi en ymmärrä, mut yleisesti ovat lempeitä ja kilttejä.
Ja sitä en kans ymmärrä, et heti kun keskikokoinen/suuri koira hyökkää/tappaa niin se pääse otsikoihin ja sitä mustamaalataan. Mites nää pienet, jotka näykkii ja puree suuria rotuja yleisemmin? Miks näistä ei kuule mitään? Mie oon saanu pienemmiltä koirilta useammin hammasta kuin isoilta. Isolta vaan omaa tyhmyyttäni, kun menin koirien keskinäiseen tappeluun väliin.
Blogi
Blip
Muistoissa Kamu&Miki.

ousa

ousa
Viestimäärä: 477

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 29.04.2010 klo 22:23  
+
0
Oon aikalailla samaa mieltä että mikä tahansa rotu sopii, kunhan tosiaan rajat tehdään selväksi ja koiraa koulutetaan ja annetaan paljon virikkeitä. Toki jos on kyseessä perhe jossa on esim useampi pieni lapsi, niin ei välttämättä kannata ottaa kovin aktiivista rotua joka vaatii paljon aikaa ja pitkiä lenkkejä, jos perheellä ei ole resursseja siihen. Itselläni ei ole lapsia, mutta käytän meidän pientä terroristia lastenkin luona että tottuu (Minttuhan rakastaa kaikkia ihmisiä ja kaikkia ois ihan pakko päästä vähä pusutteleen) ja uskoo myös pienempiäkin ihmisiä. Lasten osuus koiran kasvatuksessa on tärkeää, sillä jos lapsen/lasten ei "anneta" osallistua koiran hoitoon, niin tulee sellainen tunne että koira ei sitten edes kunnioita lapsia saatikka pidä itseään korkeampina.
Mieli kyllä meni maahan täysin kun luin noita juttuja koirista jotka olivat tappaneet lapsia.. :suru: Vaikea lähteä ketään suoraan syyttämään nuissakaan tilanteissa.. Vikaa löytyy kaikista
tassun jälkiä seuraten..

Omp

Omp
Viestimäärä: 67

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 29.04.2010 klo 23:33  
+
0
On tää niin väärin.
Rodut joilla on korkea kipukynnys ja jotka saattavat paremminkin olla niitä, jotka eivät nakkaa heti kiinni ovat juuri niitä joita eniten pelätään.
Tuo on kyllä ihan ylivarjelua mutta eihän kenellekkään tietenkään voi suositella esim. amstaffia tai bullmastiffia. Ovathan ne rotuja joiden kanssa kaikkien rahkeet eivät riitä ja siitähän se on kiinni miten tulee sitten muidenkin kanssa toimeen.

Tanskassa ja Saksassa on aina jotain ongelmia.
Kai sinne tulee kohta soveltuvuus testitkin missä määrätään rodut mitkä sopivat kellekkin ja mihinkin tilanteeseen.

SanttuJ

SanttuJ
Viestimäärä: 5302

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Perjantaina, 30.04.2010 klo 00:02  
+
0
^Mä mietin samaa asiaa. Siis sitä et ns. pelottavan näköset rodut puuttuu listalta. Esim. bokseri ei taida olla missään maassa purutilastojen kärjessä ja silti sitä ei löytynyt tuosta listasta. Myös englanninbuldoggi on nykypäivänä erittäin suosittu koira lapsiperheeseen.
bokseri Luna 14.8.2009 - 13.3.2015
labradorinnoutaja Inni 31.3.2014

Oh_no

Oh_no
Viestimäärä: 77

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Perjantaina, 30.04.2010 klo 00:25  
+
0
Kieltämättä meinasi alkaa naurattaa tuo lista, vaikka ehkä olis pitänyt itkettää. Epäusko kuitenkin iski. Minkä tahansa koiran saa pilattua jos sen odottaa olevan sisäsyntyisesti hyväkäytöksinen ja kaikille mukava. Mihin on kadonnut vanha kunnon maalaisjärki? Ehkä olisi kuitenkin fiksumpaa panostaa kunnolliseen infoon ja painottaa faktaa että koira on eläin, eikä lähteä sanomaan ihmisille että tän rotuisen koiran sä voit ottaa kun se ei tapa sun vauvaas..
Ehkä tosiaan koiran hankkimisen pitäisi olla luvanvaraista ja sallittua vain kurssin hyväksytysti suorittaneille, kaikkien rotujen osalta.

Omp

Omp
Viestimäärä: 67

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Perjantaina, 30.04.2010 klo 00:33  
+
0
^ Usein ja monessa tilanteessa mietin mihin ihmiset on kadottanut tuon kyseisein maalaisjärjen.

^^ Niin juuri.
Tai ranskis tai staffi.

Kyllä mä esim. kääpiösnautserin uskon muutaman kerran aikasemmin nappaavan kuin minkään edelle mainituista. Ja mitä vikaa on sitten suursnautserissa? Ai niin sekin on rotu joka voi olla liian kova pala. Mut hei camaon, siis kyllähän pienet koirat kaikista eniten näykkii lapsia (on ihan eri asia pienen puruvoima tottakai) sen takia koska niiden hermot ei vaan riitä.
Aikuisten sitä kuitenkin tulee valvoa joka tilanteessa eikä vaan odottaa, että koira ottaa kaiken paskan vastaan mitä tulee.
Niin kun tää kamala tapaus kun lapsi niittas saksanpaimenen ihon täyteen ja kun koira sitten lopulta puri lasta kun se mitta tuli täyteen. Koira oli tietenkin hullu ja mielenvikainen. :mad:
(Viestiä on muokattu perjantaina, 30.04.2010 klo 00:35)

Lunatic

Lunatic
Viestimäärä: 1375

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Perjantaina, 30.04.2010 klo 08:32  
+
0
^Joo toi oli kauhee juttu!

Ja kuinka usein noi purutapaukset ovat olleet koiran napsahduksesta kiinni... okei, 8 viikkoinen lapsi ei paljoa pääse ärsyttämään koiraa, mutta voisiko tässäkin olla aikuisilla jotain osaa ja arpaa. On esim. lapsen tulon jälkeen unohdettu se koira, joka on ehkä siihen asti ollut se perheen "vauva" ja näin ollen koira on tullut mustasukkaiseksi.

Mutta siis yleisestihän nää tapaukset on olleet sellaisia, että lapsi on mennyt koiran ulkohäkkiin kysymättä lupaa tai kiusannut koiraa koiran ärsytyskynnykseen asti ja sitten saanut hammasta... missä ovat vanhemmat olleet näissä tapauksissa.

Toki on sitten näitä, että irrallaan oleva koira on käynyt lasten kimppuun(tai ihmisten yli päänsä), siis koira joka on päässyt vapaaksi ja on ollut karkumatkalla...

Voi toki olla rotuja jotka "sopivat" paremmin lapsiperheeseen kuin toiset, mutta ei voi olettaa, että esim. minä "uskaltaisin" jättää lastamme ja koiraamme keskenään vaihtimatta... varsinkaan sitten kun lapsi lähteel iikenteeseen, vaikka sen labbiksen omistankin. Kyllä täytyy rajata tehdä koiralle ja lapselle selviksi ja koiraperheessä varsinkin olla ne silmät selässäkin.

Toisaalta en sitten ymmärtänyt näitä kommentteja(ja näit tuli monelta puoli tutulta ja tutultakin ihmiseltä), kun olin raskaana, että "mihinkäs se koira menee kun lapsi syntyy?". "Miten te uskallatte jättää koiran samaan taloon kun lapsi syntyy, eikö se pure". Ja minulla siis tosissaan se "perhekoira" labbis. Taitaa olla aika paljon vaikutusta noilla lehtijutuilla, eikä siis rodulla ollut mitään väliä, kauhistelun aihe oli se, että samassa talossa olisi koira ja vauva/lapsi...:roll:

Omp

Omp
Viestimäärä: 67

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Perjantaina, 30.04.2010 klo 09:00  
+
0
^ Kyllä on ihmisillä kummalliseksi muokkautunu ajatusmalli.

Ei se partacollie niitä lapsia sen paremmin vahdi, että vois olla satavarma ettei mitään ikinä tapahdu. Kai ihmiset tuudittautuu vielä johonkin turvallisuuden tunteeseen kun on lapsiperheeseen "sopivaksi todettu" rotu.
Niin kuin Lunatic sanoit niin kyllä nuo tuntuu olevan aina ihan ääri tapauksia.

Muoks
. sanan korjaus.
(Viestiä on muokattu perjantaina, 30.04.2010 klo 10:18)

Dojota

Dojota
Viestimäärä: 120

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Perjantaina, 30.04.2010 klo 09:19  
+
0
Samaa mieltä monen muun kanssa, että rotu kuin rotu sopii lapsiperheeseen, jos rajat näytetään ja koira saa virikkeitä.
Monesti koira tosiaan jää vaille huomiota, kun lapsi syntyy ja sitten tulee ongelmia. Tai sitten koira saa kyllä virikkeitä, mutta lapsen annetaan kiusata koiraa. Tai sitten nämä tapakasvatus jutut. Koiran on annettu hyppiä ihmisiä vasten ja sitten se hyppää tietenkin myös oman palleron päälle iloissaan. Tyhmä rakki, kun ei tajua olla hyppimättä lapsen päälle. Koira viedään piikille, koska se hyökkii lapsen kimppuun.
Tuo labbis on joka listassa lapsiperheen koirana. No joo, rotuhan on tunnetusti koko perheen koira, kiltti ja sosiaalinen, lasten kanssa helposti toimeen tuleva, eikä se se ole kovinkaan ärhäkkä. Mutta, mutta. Moni unohtaa labbiksen koulutuksen kokonaan, koska "se ei tarvitse, koska se on vaan kotikoira". Sitten talutellaan kylillä 40kg painavaa, sekopäisenä vetävää, ylisosiaalista tankkia, joka tervehtii kaikki vastaantulevat lapset hyppäämällä päälle. Sitten se koira onkin jo ongelmakoira... Näitä on nähty niiiin paljon.
Samaa mieltä myös siitä, että mieluummin (kahden lapsen äitinä) ottaisin isomman koiran perheeseen, koska se kestää enemmän. En tarkoita missään nimessä, että lapset saisi retuuttaa sitä miten sattuu. Mutta koiraa ja lasta ei voi pitää 24/7 erillään toisistaan, joten olisihan se parempi, jos koira ei mene rikki, jos sen päälle könyää.

Myotis

Myotis
Viestimäärä: 51

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 27.05.2010 klo 00:43  
+
0
Minusta tälläiset listat ovat ontuvia. Millä ihmeen perusteella nuo listan rodut on valittu. Onko lapsiperheet muka homogeeninen ryhmä? Rotuvalinta tulisi tehdä omien resurssien mukaan. Lapset eivät ole se olennaisin seikka rotuharkinnassa. Paljon tärkeämpää on miettiä, kuinka paljon koiralle on aikaa, millaisia virikkeitä on tarjolla, kiinnostaako joku laji ja punnita tarkkaan ne omat taidot.

Tällä foorumilla on varmaan turha jauhaa aikuisen vastuusta. Youtubesta löytyy monta videota, jossa näkyy, miten ei kannata antaa lapsen kohdella koiraa. Karkeasti yleistettynä nämä ihmiset ovat sellaisi, joille ei koiraa olisi alunperinkään pitänyt myydä.

nannae

nannae
Viestimäärä: 26

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 27.05.2010 klo 01:42  
+
0
hieman ooteetä, mut kaleva ilmoitti koirien olleen staffeja?:eitietoo:

Myotis

Myotis
Viestimäärä: 51

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 27.05.2010 klo 02:54  
+
0
Ei olllut sama juttu.Tarkoitat varmaan tätä: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Koirat+tappoivat+pikkutyt%C3%B6n+Saksassa/1135257023429
(Viestiä on muokattu torstaina, 27.05.2010 klo 02:54)

keimu

keimu
Viestimäärä: 4291

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 27.05.2010 klo 11:46  
+
0
^Ja se on korjattu eikä olleet staffeja vaan sekarotuisia, joissa kyllä siis oli staffia joukossa. Ainakin HS ja ESS on oikaissut väärän uutisoinnin, muista en osaa sanoa.

Myotis

Myotis
Viestimäärä: 51

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 27.05.2010 klo 11:59  
+
0
^Tsekkasitko linkin? Siellähän lukee 3 staffi-mixiä ja husky.

Melina

moderaattori
Melina
Viestimäärä: 3422

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 27.05.2010 klo 12:00  
+
0
Joo Saksassa on ollu tänä vuonna useampi tapaus, jossa koira(t) on tappanu lapsen. Kcn uutisissa oleva juttu on aikaisempi tapaus, mut nyt on ollut esillä tää uusin, jossa tosiaan tappajina oli staffisekoituksia.
Ylläpitäjä

keimu

keimu
Viestimäärä: 4291

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 27.05.2010 klo 12:40  
+
0
^^Tsekkasin kyllä ja siellä jo jossain vaiheessa luki ihan sekarotuisina ilman mitään rotuja erikseen mainittuna. Henkilökohtaisesti en ymmärrä, mikä hemmetin termi on staffi-mix, tollasenaan oikaisu on ihan yhtä tyhjän kanssa. Jos kerran yks rotu nostetaan esiin, niin nostaisivat sitten myös ne loputkin (muistelisin että kyseessä oli useamman kuin kahden rodun sekotus, en nyt valitettavasti tähän hätään muista mitä, yritän etsiä tarkempaa tietoa).

ESS:n uutisointi:

http://www.ess.fi/?article=283134

Siellä lukee siis ihan asianmukaisesti sekarotuiset.

Syy siihen, miksi tästä väännän on ihan se, että staffit ei tarvitse yhtään enempää huonoa mainetta, mikä niillä jo valmiiksi on. Etenkin kun staffin ei tosiaan kuulu olla tipan tippaa ihmisaggressiivinen vaikka monet niin luuleekin.
(Viestiä on muokattu torstaina, 27.05.2010 klo 13:18)

ressukka82

ressukka82
Viestimäärä: 148

VS: LAPSIPERHEILLE SOPIVAT KOIRARODUT - Torstaina, 27.05.2010 klo 12:48  
+
0
Aivan kamalia tuollaiset uutiset ja voi vaan miettiä, että miten tuollaisiin tilanteisiin joudutaan.
Mun mielestä on turha syyttää koko rotua, jos joku yksilö on päästään vialla tai koulutettu väärin.
Ja tuollaista listaa on aika mahdoton tehdä.
Itse henk.kohtaisesti en ottaisi cockerspanielia vauvaperheeseen. Ne käyttävät loppujen lopuksi aika herkästi hampaitaan (etenkin punaiset). Mulla on siis ollut cockeri itsellä...Ja tosiaan labbikset osaavat olla aikamoisia hössääjiä (kaatavat lapset kumoon mennen tullen).
Meillä on nyt bernhardinkoira ja se on aika kärsivällinen meidän yksivuotiaan kanssa ja pitää vanhemman pojan kavereista (vähän liikaakin). Ison koiran ongelmia vain on ne, että monet lapset pelkäävät isoa koiraa (eli lasten kaverit eivät tule käymään välttämättä niin usein kuin normaalisti) ja osaahan se olla kömpelökin. Se saattaa nojata (bertsuille tyypilliseen tapaan) pieneen lapseen niin, että toinen kaatuu. Ja se kuolaa...

Mielestäni kuitenkin se merkitsee kaikkein eniten, että kuinka hyvin koiralle ja lapsille opetetaan oikea käytös.

  Siirry sivulle: 1 2
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä24949
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5674
Viestejä yhteensä543508
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös261643
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.05.2018 klo 05:15)