Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 23:49

Matkailupulinaa

Siirry sivulle: 1 2 3 4 ... 39

neruda

neruda
Viestimäärä: 2829

VS: MATKAILUPULINAA - Sunnuntaina, 09.05.2010 klo 17:38  
+
0
^En mä oo käyny, vielä :hymy: Oon vaan tutkaillu kaikkia mahdollisia halpalentoja. Nyt kesällä kai meen Varsovaan ja mahdollisesti Gdanskiin jos päätän lentää sieltä takas Tampereelle. En siis osaa kertoa maasta yhtään mitään muuta kuin että julkinen liikenne ei toimi kun sataa lunta :hymy: Yks kaveri (puolalainen) muistaa sitä aina manata talvisin. Mutta kovasti haluaisin siellä käydä.
Berninpaimenkoira "Manta" s. 2015
Berninpaimenkoira "Mooses" 30.9.2010-7.1.2016
Berninpaimenkoira "Urho" 28.8.2009-5.1.2011

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: MATKAILUPULINAA - Tiistaina, 22.06.2010 klo 18:34  
+
0
Mää aattelinki nähneeni tämmösen topikin jo...

Meillä on nyt melko-äkkilähtö edessä, elokuussa, liput alustavasti buukattu Tunisiaan Port El Kantaouihin (aeioouioäö). Onko ihan sattumalta kukaan koskaan käynyt? Kertomukset ihan Tunisiastakin kelpaa, ja varsinkin kommentit siitä, onko ne ihmiset siellä oikeasti kuinka "päällekäyviä" tämmösen hiljasen suomalaisen mielestä :mietiskel:

Aikasemmin oon matkustellut enempikin, viime vuosina on jääny vaan yhteen Oslon-reissuun. 2007-2008 vuodenvaihde oltiin Panamassa ja se on kyllä ykkös suositteluni kaikille!
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Fay

Fay
Viestimäärä: 1275

VS: MATKAILUPULINAA - Tiistaina, 22.06.2010 klo 19:25  
+
0
Kaksi kertaa käynyt Italiassa. Cattolica&San Marino ekalla kerralla ja toisella kerralla Milano. Aivan ihana maa! Kyllä on vienyt sydämen kummallakin kerralla ja voin varmasti suositella! Mutta ensi kerralla kyllä värjään hiukseni mustiksi.. Ei siellä blondina voi liikkua ilman että koko ajan joku roikkuu kiinni.. "Bella bella!! Can I take a picture?" Aika pelottavaa näin hiljaisen suomalaisen mielestä.. :shifty:
Raha ei tuo onnea, mutta sillä voi ostaa vaahtokarkkeja ja se on vähän sama asia..

Karhukoira-labradorimix Pörri 09/02
Villakoira-sheltti-cockerspanielimix Bella 10/11

Kuvia otuksista ja vähän muustakin
Blogi
(Viestiä on muokattu tiistaina, 22.06.2010 klo 19:25)

Stu

Stu
Viestimäärä: 2198

VS: MATKAILUPULINAA - Tiistaina, 22.06.2010 klo 20:33  
+
0
jannie: Me oltiin Soussessa pari vuotta sitten syksyllä. :) Tunisia on aika semmonen "kevyt" arabimaa, eli esim. pukeutuminen on suht länsimaista. Ainoastaan vanhankaupungin alueella kannattaa katsoa, että olkapäät ja polvet on peitossa.

Kauppiaat on suht päällekäyviä mutta kuitenkin hurjan ystävällisiä. Hintoja ei näy missään tuotteissa, ja hintatiedustelu tai tuotteen käteen ottaminen katsotaan kaupankäynnin aloittamiseksi joten aika tarkkana saa olla. :D Tinkiä kannattaa reilusti, vähintään puolet kauppiaan ensimmäiseksi sanomasta hinnasta voi karsia pois, ja semmoinen tietty showmeininki kuuluu siihen juttuun siellä, käsien heiluttelu ja huudahtelu ja sun kauneuden ylistäminen. Varaudu myös siihen, että hurjan paljon kommunikoidaan sun miehen kautta. Englannilla pärjää suht hyvin, mutta erityisesti vähän vanhempi väestö tykkää kovasti jos hallitsee muutaman perus ranskankielisen fraasin, tai toki arabiankieliset kiitokset ja olehyvät on kaikkein parasta.

Me tykättiin kyllä, sopivasti oli erilaista kulttuuria ja sitten myös sitä ihanaa rantalomailua. When in Rome, do as the Romans do, eli liian tiukkapipoisena ei kannata reissuun lähteä. ;)
"Strength does not come from physical capacity. It comes from an indomitable will."

- Mahatma Gandhi


Wandering & Wondering Down Under

Sohvi

Sohvi
Viestimäärä: 26

VS: MATKAILUPULINAA - Tiistaina, 22.06.2010 klo 20:39  
+
0
Alkusyksystä Kreetalle... :aurinko:

Olen todellakin sen ansainnut, keväällä meni Turkin reissu ohi suun sen eyjafjallan tuhkapilven takia... Kyl vieläkin syö miestä, mut pikkuhiljaa alan toipua siitä.

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: MATKAILUPULINAA - Tiistaina, 22.06.2010 klo 20:52  
+
0
Kiitos Stu, ihan hyvältä kuulostaa :)

Ainut mikä vähän enää huolettaa on se, että Ramadanin alku osuu just meiän matkan alkuun. Googlailin tossa, ettei sen kyllä pitäis hirvittävästi vaikuttaa (jollei ole mikään bilehile, mitä me nyt ei tod. olla :D), pääasiassa vaan aukioloajat on suppeemmat ja taxit ei kulje samalla tavalla iltaisin. Saas nähä sitten...
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Stu

Stu
Viestimäärä: 2198

VS: MATKAILUPULINAA - Tiistaina, 22.06.2010 klo 21:12  
+
0
Me oltiin kans ramadanin aikaan tuolla. Tosiaan alkoholia ei saa ostettua todennäkösesti muualta ku ravintoloistav(eli ei siis tavan ruokakaupoista mukaan) ja sit jos tupakoitte, nii kannattaa tehdä se päiväsaikaan silleen jotenkin syrjässä huomaamattomasti. Auringonlaskun aikaan siellä pysähtyy todennäkösesti lähes kaikki reilun tunnin ajaksi, kun väki lähtee kotiin syömään (meillä meinas tulla kotiinlähtiessä kiire päästä lähtöselvityksestä läpi ajoissa :nauru: meidän ryhmä päästettiin viel läpi ja sit meni luukut kii) mutta sitten taas myöhemmin illalla meno palaa normaaliksi.

Kannattaa lähteä käymään ainakin päiväksi myös Sousseen (Port el Kantaouista joku 7km vaan matkaa), siellä näkee ehkä enemmän sitä 'oikeaa' Tunisiaa varsinkin jos uskaltautuu ihan turistihotellien kyljestä kauemmas. Port el Kantaoui on kuitenkin perustettu sen huvivenesataman ympärille ts. se on aikalailla tavallisien tunisialaisen ulottumattomissa. Mut hurjan kaunis paikka! Kalaa kannattaa ehdottomasti syödä niissä ravintoloissa.
"Strength does not come from physical capacity. It comes from an indomitable will."

- Mahatma Gandhi


Wandering & Wondering Down Under

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: MATKAILUPULINAA - Tiistaina, 22.06.2010 klo 21:21  
+
0
No toi tupakointi voi tuottaa ongelmia, ollaan aikamoisia korsteeneja kummatkin.. Vaikka hyvähän se, jos on joku syy vähän rajottaa sauhuttelua. Alkoholi ei tule tuottamaan ongelmia, luulen ma :)

Sousseen ajateltiin mennäkin käymään, tää Port el Kantaoui tuli valikoitua asemapaikaksi lähinnä sopivan hinta-ajankohta-suhteen takia. Yleensä kartan näitä vartavasten turisteille tehtyjä paikkoja, vaikka onhan noissa kyllä omat hyvätkin puolensa.
Joku Tjäreborgin järjestämä kameliratsastus vois olla kiva (oon pienestä asti haaveillu... :D), ja hyvä kuulla sekin, että kalaravintoloita on ja ne on hyviä, mulle kun on ääreist tärkeää syödä hyvin ulkomailla :)
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Heini

Heini
Viestimäärä: 799

VS: MATKAILUPULINAA - Tiistaina, 29.06.2010 klo 22:08  
+
0
Saisikos täältä vinkkejä kotimaan matkailuun? :)
Ollaan ensi viikolla lähdössä prätkällä ajelemaan Espoo-Ranua-Kalajoki-Espoo -reittiä, ja olisi tarkoitus käydä matkan varrella näkemisen arvoisissa paikoissa. Olisiko ehdotuksia missä kannattaisi pysähtyä? Tarkoituksena siis mennä itä-rajaa pitkin ja takaisin tullessa länsirannikkoa pitkin, viikonlopuksi Kalajoelle Bimmer Partyille :)
Ja hyviä ehdotuksia leirintäpaikaksi tuossa Espoo-Raunua välillä, mieluummin lähempänä Ranuaa?
Kiitos jo etukäteen jos vinkkejä saisi :peukku:
♂ Mudi Csibiti Gezemice "Pyry" (3/2010)
Mudin elämää -blogi

Melina

moderaattori
Melina
Viestimäärä: 3422

VS: MATKAILUPULINAA - Tiistaina, 29.06.2010 klo 22:29  
+
0
^ Miten itäistä itäreittiä meinaatte mennä? Pielisen ympäristöstä löytyy todella kauniita paikkoja, matkaa pk-seudulta vissiin 600km joten soveltuisi hyvin yöpymiseenkin.
Ylläpitäjä

Heini

Heini
Viestimäärä: 799

VS: MATKAILUPULINAA - Keskiviikkona, 30.06.2010 klo 00:49  
+
0

Melina kirjoitti:

^ Miten itäistä itäreittiä meinaatte mennä? Pielisen ympäristöstä löytyy todella kauniita paikkoja, matkaa pk-seudulta vissiin 600km joten soveltuisi hyvin yöpymiseenkin.Varsinaisesti ei ole niin väliä kuinka lähellä rajaa mennään, kuitenkin vain että lähempänä itää kuin länttä.

Voin tarkentaa vielä sen verran että tarkoitus olisi ajaa melko pitkälle kohti Ranuaa päivän aikana pysähdellen matkalla, ja yöpyä sitten lähempänä Ranuaa. Seuraavana päivänä sitten Raunualle asti ja eläinpuistoon kiertämään. Kolmantena päivänä matka jatkuu Kalajoelle asti, missä ollaankin sunnuntaihin asti.

Onko sinulla Melina mitään ehdotuksia hyviksi yöpymispaikoiksi tuolla Pielisen seutumilla?
♂ Mudi Csibiti Gezemice "Pyry" (3/2010)
Mudin elämää -blogi

April

April
Viestimäärä: 201

VS: MATKAILUPULINAA - Keskiviikkona, 30.06.2010 klo 15:22  
+
0
Itsellä tuntuu olevan jatkuvasti krooninen matkakuume. Voisi sanoa että se on harrastus, keskimäärin on nyt noin kolme reissua vuodessa tullut tehtyä. Ihan pienetkin pidennetyt viikonloput saa kivasti irtautumaan arjesta.
Seuraavaksi olisi tarkoitus lähteä syksyllä Prahaan, ja myös Dubrovnik olisi hieno paikka käydä. Onko kukaan käynyt kyseisissä paikoissa hiljattain?
Matkustelu on mukavaa, on vaan niin paljon paikkoja, ja liian vähän aikaa ja rahaa. :)

Melina

moderaattori
Melina
Viestimäärä: 3422

VS: MATKAILUPULINAA - Keskiviikkona, 30.06.2010 klo 15:48  
+
0
Heini: Koli on Suomen kansallismaisema ja ihan syystäkin. Todella kauniit järvimaisemat :) Suosittelen lämpimästi!
Ylläpitäjä

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: MATKAILUPULINAA - Keskiviikkona, 30.06.2010 klo 17:11  
+
0

April kirjoitti:

...ja myös Dubrovnik olisi hieno paikka käydä.Kroatia <3
Dubrovnikissä en oo käynyt, mut hengailin jonkun aikaa Rijekassa & Zagrebissa pari vuotta sitten. Suosittelen lämpimästi.
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

neruda

neruda
Viestimäärä: 2829

VS: MATKAILUPULINAA - Keskiviikkona, 30.06.2010 klo 18:34  
+
0
Mäkin haluaisin Dubrovnikiin. Ei ehtinyt käymään silloin kun olis ollut lähellä ja harmittaa, mutta onhan tässä maailmassa vielä aikaa :hymy:
Berninpaimenkoira "Manta" s. 2015
Berninpaimenkoira "Mooses" 30.9.2010-7.1.2016
Berninpaimenkoira "Urho" 28.8.2009-5.1.2011

SanttuJ

SanttuJ
Viestimäärä: 5302

VS: MATKAILUPULINAA - Keskiviikkona, 30.06.2010 klo 18:48  
+
0
jannie: Me käytiin avokin kans Tunisiassa Soussessa viime syksynä. Stu jo noista kaupustelijoista mainitsiki, mut kannattaa tosiaan olla melkein kädet taskussa ettei "joudu" ostamaan pähkinöitä ja kukkia, kuten meille kävi. Me käytiin siellä ollessa itseksemme Friquia Parkissa eli siellä eläintarhassa. Junamatka maksoi muistaakseni 6 dinaaria (n. 3 €) per nuppi edestakainen matka, ja lippu sinne eläintarhaan 6,5 dinaaria. Jos te haluatte liikkua Port Eli Kantoun ja Soussen välillä niin siinä kulkee semmonen ns. turistijuna (= samantyyppinen ku huvipuistoissa lasten "junat" :nauru:). Sillä jos liikkuu niin kannattaa ostaa lippu vaan yhteen suuntaan, koska muuten te joudutte etsimään samanvärisen "junan" paluumatkaa varten. Taksi oli todella edullinen, eli sitä kannattaa käyttää jos uskaltaa ja viitsii.

muoks. Me ei oltu mitenkään kainoja tupakoinnin suhteen. Kunhan vähä silmäiltiin ettei kukaan kovin pahasti katso. Hyi meitä. Juotiin kylläki aina "salassa" :nauru:
bokseri Luna 14.8.2009 - 13.3.2015
labradorinnoutaja Inni 31.3.2014
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 30.06.2010 klo 18:54)

Karvakamu

Karvakamu
Viestimäärä: 6534

VS: MATKAILUPULINAA - Keskiviikkona, 30.06.2010 klo 21:56  
+
0
Heini, onkohan jo liian lähellä Kalajokea, mutta Hailuoto on kyllä hieno paikka, mun mielestä. Että jos se ei oo liian lähellä, niin suosittelen :)
Lotta 09/11
Villa 02/13
Enkelikoira Peppi

Koirailua & käsitöitä

Stu

Stu
Viestimäärä: 2198

VS: MATKAILUPULINAA - Keskiviikkona, 30.06.2010 klo 23:51  
+
0
Se eläintarha on kyllä näkemisen arvoinen! Eikä semmonen mitä ekana tulee mieleen ulkomaisesta eläintarhasta, vaan niillä on siellä oikeesti luonnonmukaset ja isot alueet olla. :)
"Strength does not come from physical capacity. It comes from an indomitable will."

- Mahatma Gandhi


Wandering & Wondering Down Under

SanttuJ

SanttuJ
Viestimäärä: 5302

VS: MATKAILUPULINAA - Torstaina, 01.07.2010 klo 00:24  
+
0
^Meki oltiin hyvin skeptisiä, mut erittäin kiva paikka :peukku: Jos vertaa esim. Korkeasaareen niin eläimillä oli paljon enemmän tilaa ja kuvaaminen oli helppoa ku ne ei ollu häkeissä vaan ns. avoimissa tiloissa.

Mun piti vielä siitä kameliratsastuksesta sen verran sanoa, et Tjäreborgin ja paikallisten myyjien välillä ei hirveesti eroa tainnu olla. Port El Kantaoui satama-alueella oli ainaki viime syksynä yks myyjä, mut otettiin tosiaan sit ihan matkatoimiston kautta se ratsastus. Näin pystyttiin edes jotenki varmistamaan et ne dromedaarit oli hyvissä oloissa eikä kusetuksen uhriksi jouduttu.
bokseri Luna 14.8.2009 - 13.3.2015
labradorinnoutaja Inni 31.3.2014

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: MATKAILUPULINAA - Torstaina, 01.07.2010 klo 01:08  
+
0
Hyvä kuulla, että eläintarha on kunnollinen.

Meillä on vähän suunnitelmissa käydä juurkin Korkeasaaressa samalla vaivalla ku kerta Helsinkiin joudutaan raahautumaan, tulee sitten isännälle eläintarhaa kerrakseen, se kun ei oo kuulemma koskaan käynyt yhdessäkään :)
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

  Siirry sivulle: 1 2 3 4 ... 39
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26606
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5838
Viestejä yhteensä543835
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264404
(Tilastot päivitetty viimeksi 04.12.2021 klo 05:15)