Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Sunnuntaina, 20.12.2015 klo 07:49

R.I.P. Diego

Siirry sivulle: 1 2

Mankku

Mankku
Viestimäärä: 1307

VS: R.I.P. DIEGO - Maanantaina, 21.12.2015 klo 16:10  
+
0
Siis mitä minä luin? Onko se koira ollut omistajan kotona sen 2 viikkoa? Johan se on ehtinyt näennäisesti tartuttaa ison populaation eläimiä rabiekseen?! :shifty:
- chodsky pes uros, etsijäkoirakokelas s. 6/2013
- schapendoes uros, s. 6/2017

Marras

Marras
Viestimäärä: 5

VS: R.I.P. DIEGO - Maanantaina, 21.12.2015 klo 21:17  
+
0
http://aijaa.com/k8PvhF

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: R.I.P. DIEGO - Maanantaina, 21.12.2015 klo 21:39  
+
0
Niin siis ei kai tässä kyse ollutkaan siitä että koira on "lopetettu" rabieksen takia, vaan sen vuoksi ettei maahantuontisääntöjä tms ole noudatettu, jotka olisi ihan helposti myös ostajan toimesta saatu selvitettyä. Käsittääkseni rabies ei oo ees ainoa tauti mitä koira on saattanut mukanaan tuoda. Ikävä temppu kasvattajalta, mutta toisaalta epäilisin että jotkut myy vaikka hatullisen paskaa tonnilla jos joku ostaa.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

Kerttunen

Kerttunen
Viestimäärä: 1770

VS: R.I.P. DIEGO - Maanantaina, 21.12.2015 klo 21:44  
+
0

eetla kirjoitti:

. Ikävä temppu kasvattajalta, mutta toisaalta epäilisin että jotkut myy vaikka hatullisen paskaa tonnilla jos joku ostaa.Ei ole kasvattajan asia ottaa tuontimääräyksistä selvää. Eihän voida olettaa, että ulkomailla asuva, mahdollisesti kielitaidoton ihminen osaa kaivaa Eviran sivut esille. Suomalaiselta se sen sijaan onnistuu hetkessä. Ostaja on aina vastuussa näistä asioista.
Lauma jenkkicockereita


http://www.adunaic.com

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: R.I.P. DIEGO - Maanantaina, 21.12.2015 klo 21:56  
+
0

eetla kirjoitti:

. Ikävä temppu kasvattajalta, mutta toisaalta epäilisin että jotkut myy vaikka hatullisen paskaa tonnilla jos joku ostaa.


Kerttunen kirjoitti:


Ei ole kasvattajan asia ottaa tuontimääräyksistä selvää. Eihän voida olettaa, että ulkomailla asuva, mahdollisesti kielitaidoton ihminen osaa kaivaa Eviran sivut esille. Suomalaiselta se sen sijaan onnistuu hetkessä. Ostaja on aina vastuussa näistä asioista.No joo toki. Mutta kyllähän se mikälie ukrainalainen kasvattaja todennäköisesti sanoo mitä vaan kuhan saa koiran myytyä. Sitä meinasin. :hymy: Tuossa uteliaisuuttani katselin niin jos sen koiran ois halunnut venäjälle (venäjän kautta) viiä niin sillä pitäs olla se rabies pistettynä ja 30 pv ennen ylitystä olla se rabiesvasta-aine juttu tehtynä. Eikä sitä koiraa ois saanu ees Suomen puolella rokottaa.

Huom en siis meinaa että kaikki kasvattajat on paskoja tai huijaa tai valehtelee, asu ne missä maassa tahansa. Mutta onhan se vähän jännä sanoa että ei tartte rokottaa jos ei tiiä.

Muoks. Tässä lainaus tuolta blogista.
"Kasvattaja lähetti pennun tuttaviensa mukana Suomeen. Kasvattaja väitti, että alle 12-viikkoisella pennulla ei tarvitse olla rabiesrokotusta. Ja niinhän se onkin, että yleensä pentua ei kotimaassaan rokoteta tuota nuorempana. Kolmoisrokotuksen pentu oli saanut. - Itse asiassa Ukraina on ns. korkean rabiesriskin maa, josta tarvitaan paitsi rabiesrokotus, myös vasta-ainetutkimus."

Muoks muoks. on saattanut kasvattaja hoksata että jos sanoo nuorelle tytölle että koiran pitää olla melkeen puolivuotias ennen sen pystyy Suomeen tuomaan olisi siinä saattanut koirainnostus laantua.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011
(Viestiä on muokattu maanantaina, 21.12.2015 klo 22:03)

Melina

moderaattori
Melina
Viestimäärä: 3422

VS: R.I.P. DIEGO - Maanantaina, 21.12.2015 klo 22:04  
+
0

Marras kirjoitti:

http://aijaa.com/k8PvhFRattijuoppo saa sakon (tai muun rangaistuksen) vaikkei olisikaan ajanut kenenkään päälle. Laki sanoo ettei kännissä saa ajaa ja sen lain tarkoitus on ennaltaehkäistä ongelmia, joita humalassa ajaminen suurella todennäköisyydellä voi aiheuttaa.

Tämä pentu lopetettiin (eli sai rangaistuksen) vaikka juuri tässä yksilössä ei raivotautia ollutkaan. Maahantuontisäännösten tarkoituksena on ennaltaehkäistä tautiongelmia joita vapaa tuonti suurella todennäköisyydellä voi aiheuttaa.

Jos se on sitten oma lapsi joka jää rattijuopon alle, niin ihan ymmärrettävää että ollaan vaatimassa tiukempia rangaistuksia ja parempaa ennaltaehkäisevää työtä. Jos se on oma koira joka kuolee harvinaisempaan tautiin jonka aiheuttajana on laiton tuontikoira niin aivan takuulla olisit sinäkin vaatimassa tiukempia tuontimääräyksiä. Ja nyt kun se on oma (tai tuttu) koira joka lopetetaan niin ymmärrettävästi olet barrikaadeilla. Kaikissa näissä tilanteissa ne vaatimukset tulee kuitenkin kohdistaa siihen instanssiin, siihen tahoon joka asialle voi oikeasti jotain. Yksittäinen eläinlääkäri tekee vain työtä valtion edustajana, siinä missä poliisikin. Ei se rattijuoppoa sakottava poliisi ole sitä lakia säätänyt eikä se edistä mitään, jos nettiin laittaa massakampanjan sitä yksittäistä poliisia vastaan.

Mä ihan mielelläni keskustelen asiallisesti näistä tuonnin ja viennin ongelmista ja haasteista ja eduista. Mulla on jonkun verran aiheesta omakohtaista kokemusta ja tosiaan viimeksi viime viikolla ylittänyt rajoja koiran kanssa. Toivoisin kuitenkin vastapuolelta (eli esim. sinulta) nyt hieman laajempaa argumentaatiota kuin vain linkitetyt blogikirjoitukset ja screenshotit.
Ylläpitäjä

mmaija

mmaija
Viestimäärä: 2692

VS: R.I.P. DIEGO - Maanantaina, 21.12.2015 klo 22:09  
+
0
Mitä Marras meinaa tuolla linkillään? Eihän tässä ollut kysymys siitä että pennulla olisi automaattisesti ollut rabies, vaan siitä ettei hetkessä selvitettäviä ohjeita ollut katsottu vaan uskottu sokeasti muita tarkistamatta faktoja.

Ja mitä jos Eviran puolelta oltaisiin annettu sitä armonaikaa 16 tuntia? Säännöt on tehty sitä varten, että ne palvelevat kaikkien etuja, olisihan koko Evira ihan vitsi jos sieltä joillekin annettaisiin lisäaikaa omien sääntöjen vastaisesti, ja toisille taas sitä ei heruisi. Eihän poliisikaan voi jättää ylinopeussakkoja antamatta sen perusteella että kuljettaja on työtön. Tai kännissä ajamisesta jättäisi sakon kirjoittamatta, koska kuljettaja on viehättävä.

Muoks. Oli ihan jäätävän huonoja vertauksia. :nauru:
Pemutyttö Muhku, 1.6.2010
Gööttityttö Mytty, 17.11.2015
(Viestiä on muokattu maanantaina, 21.12.2015 klo 22:11)

Vanis

moderaattori
Vanis
Viestimäärä: 6114

VS: R.I.P. DIEGO - Tiistaina, 22.12.2015 klo 19:04  
+
0
Kaikin puolin surullinen tapaus ja on todella ikävää, että pieni pentu jouduttiin turhaan lopettamaan. Syyttävä sormi osoittaa nyt kuitenkin täysin väärään suuntaan. Tuontia koskevat säännöt ovat kuitenkin hyvin yksiselitteiset ja kaikkien saatavilla. Tällaisista asioista yksinkertaisesti täytyy ottaa selvää hyvissä ajoin.

Suomi on rabiesvapaa maa mm. kattavan rokotusohjelman ja tiukkojen tuontisäännösten vuoksi. Jos kaikkialta saisi tuoda rokottamattomia eläimiä vapaasti, tilanne ei olisi näin hyvä. Rabies ei ole mikään vähäpätöinen sairaus, vaan vakava uhka sekä lemmikkejä että ihmisiä kohtaan. On itsestään selvää, että tällaisiin tuontirikkomuksiin on suhtaututtava vakavasti, mikäli rabiesvapaudesta halutaan pitää kiinni.

Suomessa on ihanan helppoa elää lemmikkien kanssa, koska vakavia sairauksia ja loisia ei tarvitse koko ajan varoa. Toki esim. parvoepidemiat koituvat joskus kokonaisten pentueiden kohtaloksi, mutta ilman tiukkaa valvontaa sekin olisi arkipäivää täällä. Sellaista ei varmasti kukaan halua. Rabies on tietysti moninverroin suurempi uhka, koska se tarttuu myös ihmisiin ja johtaa kuolemaan, ellei osata toimia ajoissa.

Minä reissaan jonkin verran koirineni ulkomailla, ja on aika kuumottavaa kulkea maissa, joissa koirat kantavat kohtalokkaita tauteja ja loisia. Omilleni en sellaisia halua, ja siksi noudatan kaikkia määrättyjä varotoimenpiteitä. Minusta on vähintäänkin kohtuullista, että muut koiraharrastajat toimisivat samoin.

Eläinlääkäri olisi syyllistynyt virkavirheeseen, mikäli olisi katsonut tapauksen läpi sormien. Minusta kaksi viikkoa on yllättävän pitkä aika hoitaa potentiaalinen taudinaiheuttaja maasta pois. Jos poiskuljettaminen jää lopulta joistakin tunneista kiinni, saa omistaja kyllä etsiä syyllistä peilistä.

  Siirry sivulle: 1 2
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26143
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263732
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.09.2020 klo 20:00)