Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Tiistaina, 27.04.2010 klo 21:59

Siivous/Kodinhoito

Siirry sivulle: 1 ... 6 7 8 ... 15

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Maanantaina, 19.09.2011 klo 19:53  
+
0
^Toi on muuten tärkeetä, että pyyhkii pissat pois eri rätillä kuin "pesee" sen lattian. Eihän se pissan haju siitä rätistä veden alla mihinkään häviä, eikä ole suihkeista just hyötyä, jos sillä samalla pissanhajusella rätillä menee pyyhkimään päältä.
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Tiistaina, 20.09.2011 klo 12:11  
+
0
Kyllä mä saatan pestä sen sillä samalla luutulla. Mä vaan huuhtelen sen hyvin siinä välillä. Ja kerran pari viikkoon pyöräytän sen pesukoneessa 60 asteessa. Ja ei haise pissa huoneissa. Mutta tosiaan jos se luutu alkaa haisemaan pahalta niin siinä vaiheessa joko uusi luutu tai sitten pyykkikoneeseen tarpeeksi kuumassa pesu. Mulla on halpoja (rumia) froteepyyhkeitä ja niitä sitten käytetään luutuina. Imevät paremmin ja ovat isompia ylipäätään, tai senhän saa saksilla jus sopevaksi. Samoin kestävät hyvin konepesua.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Tiistaina, 20.09.2011 klo 12:24  
+
0
^Noh, joo, siis eihän se varmastikaan ihmisen nenään haise, mutta sen kaverin kyllä kuka ne pissat siihen lorautti... :wink:
Enkä mäkään ole joka aamu silloin aikanaan jaksanu kahdella rätillä pestä, mutta ei siinä paljon hajunpoistot ja pesuaineet auta jos se sama haju pyyhitään siihen heti takaisin.
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Tiistaina, 20.09.2011 klo 13:08  
+
0
Eli hajuttomuuttai ei kannata edes tavoitella. On syytä muistaa, että koira haistaa nyrkin kokoa pienemmän malmipalan yli kahden metrin syvyydestä, ja säilyketölkkiin "säilötyn" huumenyssäkän täysinäisen bensatankin sisältä.

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Tiistaina, 20.09.2011 klo 13:15  
+
0
Meillä on lankkulattiat joten se mitä siinä kahden luutun taktiikassa voittaisin niin mä häviän siinä kun se kusi väkisinkin valuu jonkin verran sinne lautojen "väliin". Meillä ei myöskään pissata samaan kohtaa kahta kertaa juuri koskaan. Ja jos oikeen aletaan vääntämään niin samalla tavalla siihen toiseenkin luutuun jää pissaa, jos sillä sitä pissaista lattiaa pyyhitään (vaikka enimmät olisikin otettu pois). eli jos ei joka kerta ala vaihtamaan luutua niin se hajun täysin koiran nenäänkin hajuttomaksi saaminen on suhteellisen vaikeaa. Jos täysin hajuttoman luutun haluaa niin sitten kannattaa siirtyä talouspaperiin.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

neruda

neruda
Viestimäärä: 2829

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Lauantaina, 29.10.2011 klo 21:56  
+
0
Onko kellään täällä kokemusta tv shopissa houkuttelevan kuuloisesti markkinoitavasta H2O Mop X5:stä? Toimiiko se? En jaksaisi raahata sellaista jättimäistä höyrypesuria kun haluaisin puunata pelkän kylppärin, niin tuo vois ehkä olla ihan kätevä moiseen, jos on.
Berninpaimenkoira "Manta" s. 2015
Berninpaimenkoira "Mooses" 30.9.2010-7.1.2016
Berninpaimenkoira "Urho" 28.8.2009-5.1.2011

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Lauantaina, 19.11.2011 klo 13:35  
+
0
^Itselläni on ollut harkinnassa kyseisen höyrymopin hankinta, kun nuo aiemmin käyttämäni putkimalliset ja kuivauslastan kanssa käytettävät mikromopit ovat kulumassa loppuun. Näitä siivouslätkään kiinnitettäviä mikroläpyskä- tsydeemejä en totta vie hanki!

Noin viikko sitten lähetin sähköpostia Kuningaskuluttaja ohjelmaan, että ottaisivat testattavakseen kyseiset höyrymopit. Nyt kun markkinoille on ilmestynyt useampia mallejakin. Hintahaitari lienee 99,95 - 149,00 €. Ei ole vielä vastausta kuulunut.

neruda

neruda
Viestimäärä: 2829

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Lauantaina, 19.11.2011 klo 22:44  
+
0
^Kerro ihmeessä jos testaavat sitä siellä, tai jos pääset itse jossain testaamaan. Mun tutuilla ei kellään ole tuota, enkä viitsisi ostaa sikaa säkissä.
Berninpaimenkoira "Manta" s. 2015
Berninpaimenkoira "Mooses" 30.9.2010-7.1.2016
Berninpaimenkoira "Urho" 28.8.2009-5.1.2011

Shane

Shane
Viestimäärä: 946

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Lauantaina, 19.11.2011 klo 22:49  
+
0
Mä lainasin äidiltä pari päivää sitten tommosen höyrymopin. Taitaa olla ton h2o-mopin vanhempi versio (semmonen valkoinen ja iso). Ihan hyvin sillä nukkamatto tuli puhtaaks! Muualle en uskaltanut kokeilla, koska ohjeiden mukaan ei sovi kovin hyvin muovimatolle. Uskon kuitenkin, että kyseinen laite toimii hyvin esim. laattalattioilla, kivilattioilla ym.
Menossa mukana saku Riki, corgi Natu sekä huskyvauva Nova!

Aberkios

Aberkios
Viestimäärä: 778

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Lauantaina, 31.12.2011 klo 12:20  
+
0
Kuten mainitsin, olen pannut harkintaan höyrymopin oston. Tämän yhden merkin (H2O Mop X5) mainonta on ruvennut pahasti sieppaamaan. Varmasti kyseessä on oikeastikin kelpo laite. Tämä ei markkinoijille ole kuitenkaan riittänyt, vaan laittesta on pyritty tekemään ihmekone valheellisella markkinoinnilla ja turhilla lupauksilla.

Tarkoitan näitä lupauksia laitteen desinfioivista vaikutuksista. Ensinnä lattiatasojen desinfektio: siivottavan pinnan ja höyryn välissä on mikrokuituinen moppiliina, joka melko varmasti torppaa höyryn desinfektiovaikutuksen. Jos esim. parkettia mopattaisiin sellaisella höyrymopilla, että sen desinfioiva vaikutus olisi todellinen, se parketti olisi hyvin pian entinen parketti.

Toiseksi; mainoksessa kuvataan päiväkotia, missä pelkällä suuttimella varustetulla mopin höyrystimellä roiskitaan vesihöyryä "vähän sinne päin" mm. lasten leluihin ja joihinkin tekstiileihin. Samalla kerrotaan, kuinka näin saadaan päiväkodissa muutoin vapaana riehuvat patogeenit mikrobit hallintaan.:ttou:

Todellisuudessa tämän kaltainen vesihöyryn suihkiminen lisää etenkin bakteerien ja homeitten kasvua, myös pölypunkkien määrä todennäköisesti kasvaa.

Mieleen tulee kissanäyttelyiden näyttelyhäkkien "desinfioinnit", joita olen nähnyt vuosien mittaan useammankin kerran. Vapaaehtoiset järjestävästä yhdistyksestä keräävät desinfektiota varten kasaan näitä häkkielementtejä. Sitten he nostavat yhden elementin kerrallaan pystyyn, pitävät toisella kädellä elementtiä pystyssä ja suihkuttelevat toisessa kädessä olevasta suihkupullosta pari suihkausta desinfektioainetta verkon suuntaan, ja TA-DAA näyttelyhäkistä tuli turvallinen! :roll:

Todellisuudessa tämän kaltaisen verkkomateriaalin asiallinen desinfektio vaatisi verkkojen uppottamisen desinfektioliuokseen riittävän pitkäksi aikaa. Ensinnäkin; näyttelyissä käytetyn desinfektioaineen voimakkuus tuskin riittää todellisen desinfektiovaikutuksen aikaansaamiseen. Toiseksi; tämä desinfektion suoritustapa on erityisen epäluotettava. Kolmanneksi; mikrobit tulevat aikaa myöten vastustuskykyisiksi, joten tehoaineita tulisi määräajoin vaihdella.

Näitä kahta "desinfektio" -keissiä vertaan toisiinsa siksi, että kummassakin uskotellaan, ja ehkä uskotaan osin itsekin, että tällä toiminnalla saataisiin aikaan oikeasti desinfioituja ja tautiturvallisia pintoja. Uskonkin, että etenkin tässä näyttelyhäkkitapauksessa itsepetoksella on vahva rooli. Ei syyttä sanota, että itsepetos on petoksista pahinta lajia! :mietiskel:

RDFC

RDFC
Viestimäärä: 40

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Keskiviikkona, 29.02.2012 klo 13:16  
+
0
^ tuo h2o moppi muuten toimii oikeasti! pestiin sillä isoisän vanha kivitalo katosta lattiaan kun joutui sairaalaan, ja kaikki monen vuodenkin takaiset, pinttyneet p*skat lähti kohtuu vaivattomasti irti :) eikä tartte turhia tököttejä tuuppia mihkään kun höyryllä pelaa.

TwoBeans

TwoBeans
Viestimäärä: 1258

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Keskiviikkona, 29.02.2012 klo 13:48  
+
0
Olisko suositella jotain hc imuria? Siis semmosta oikeasti tosi hyvää mallia / merkkiä. Arvatenkin koirankarvojen siivoukseen ja kesällä jostain kumman syystä hiekkaakin tuppaa kertymään nurkkiin. Nyt meillä on Electroluxin Ultra Silencer, ihan kiva peli, ja on tosiaan hirmu hiljanen, mikä on aina plussaa, mutta maxitehokin on välillä vähän turhan laimea mattoon tarttuneisiin koirankarvoihin... Olkoon sitten pölypussi täynnä tai tyhjä... Saati sitten jos jotain kangassoffaa tai patjoja imuroi, ei tahdo yty riittää.

Onko ne Dysonit hintansa arvosia? Onko kovakin meteli niissä? Entisen työkaverin joku siskonmies tms kaupitteli joskus jotain ylijumalaimuria jolla lähtee kai nöftät sohvien ja patjojenkin uumenista, mikäköhän se mahtoi olla... Ei siis ollut mikään kaupoissa myytävä käsittääkseni, vaan tällä oli siihen joku edustus / maahantuontisopimus. Voiskin oikestaan ex-duunikaverilta kysellä...

Koirataloudessa voisi ajatella että imuriin voisi ehkä satsata hiukan enemmän, muuten olenkin vähän laiska siivoaja... Imurikin heiluu max kerran viikkoon vaikka kuinka olisi karvanlähtöaika ja koti lumimaailmana...
- beauceron uros Laku 2/2013
- valkoinen paimenkoira Luna 6/2010
- shetlanninlammaskoira Eetu 2/1993 - 1/2007

tarun

tarun
Viestimäärä: 900

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Keskiviikkona, 29.02.2012 klo 14:05  
+
0
^ Meiltä löytyy Dyson DC29 AnimalPro. Hiljaisempi kuin meidän aiempi imuri, joku perus-Hooveri, mutta turbiinisuulakkeen kanssa lähtee paljon enemmän ääntä. Toi turbiinisuulake on kyllä pelastanu tän talouden sängyt ja sohvat.

Mää kauhistelin kun miäs ton osti, että tarviiko sen olla noin kallis ja ihmeellinen. Nyt kuukausi pari jälkeen päin sanon, että tarvii! :nauru: Äite ja yks kaveri ostivat meidän suosituksesta samanlaiset, ja molemmat koiranomistajina olleet myös ihan megatyytyväisiä.
Carlos, sekarotuinen, s. 14.9.2010

Tonteria

Tonteria
Viestimäärä: 2481

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Keskiviikkona, 29.02.2012 klo 14:18  
+
0
^Meillä on sama, ja halleluuja! Meinasi melkein laatta lentää kun tuolla imuroi ensimmäistä kertaa vuoden vanhan sohvan, joka oli viikottain imuroitu. Sitä pölyä ja kakkaa lähti kolmen tuollaisen säiliöllisen verran.

Mutta ilo tuolla on imuroida, vähän on äänekäs mutta teho on niin hyvä ettei pois vaihtaisi ikinä. Ja tykkään pölypussittomuudesta. :peukku:
Kodinturva(tuho)joukkona häärää ja mökeltää ssu Giteas Inverno, "Pyry"
Rakas enkelikoirani, ssu Giteas Ginori, "Arttu"

Hullut koiranaiset biksukuntoon
Kuvatuksia

FCI

FCI
Viestimäärä: 964

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Torstaina, 01.03.2012 klo 19:10  
+
0
Kysäisen nyt täältä, jos jollain on kokemusta: eli millä tuollaiset puuportaat voi käsitellä, ettei vallan kuluisi koirien kynsistä puhki? Tuntuu että ei tarvitse kun hiekanjyvä olla sukan alla, niin on kolo rappusessa :eek:
Muoks. ja kyse asunnon sisäportaista
kodinturva pk saksanpaimenkoira Ninja -06
etevä pelastuskoiran alku bordercollie Bea -08
pelastuskoira-oppilas saksanpaimenkoira Piina -10
missikeisarin alku vinttipimee venakko Eero -11
(Viestiä on muokattu torstaina, 01.03.2012 klo 19:11)

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Torstaina, 01.03.2012 klo 21:24  
+
0
Ärrr.. Nyt meni hermot tuohon imuriin... Yritäppäs imuroida kotia puhtaaksi, mutta imuri vain siirtää roskia! Pussi ei ole edes puolillaan...

Huomenna lähtee tilaukseen uusi imuri, täälläkin suositeltu dyson animalpro dc29. Pitänee vain avolta pyytää vaikkapa lainaan puolet, tai sitten saa siivota ihan ite!

// Näissäkin näkyy olevan eroja... Mistä olisi hyvä ostaa?
tämä?, tämä?
Tuntuu että verkkokaupan olisi parempi monien suulakkeiden kera, mutta mitä mieltä te olette?
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀
(Viestiä on muokattu torstaina, 01.03.2012 klo 21:31)

FCI

FCI
Viestimäärä: 964

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Torstaina, 01.03.2012 klo 23:06  
+
0
^Minäkin olisin hankkinut dysonin, mutta siinä on hirvittävän kova ääni. :neutral: Siihen loppuikin mun tietämys noista :nauru:
kodinturva pk saksanpaimenkoira Ninja -06
etevä pelastuskoiran alku bordercollie Bea -08
pelastuskoira-oppilas saksanpaimenkoira Piina -10
missikeisarin alku vinttipimee venakko Eero -11

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Torstaina, 01.03.2012 klo 23:16  
+
0
^Totta. Miten onko yleensä pölypussittomissa ääni kova?
Mielelläni kallistuisin pölypussittomaan vaihtoehtoon, mutta eihän se ole kiveen hakattu.

Onko teillä muita hyviä imureja mielessä? :)
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

FCI

FCI
Viestimäärä: 964

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Torstaina, 01.03.2012 klo 23:23  
+
0
Kaveri osti Electrolux ultraperformerin ja on ollut tyytyväinen imuriinsa. Mun isällä on Electrolux ZB ja siitä ainakin lähtee hirmunen meteli.
kodinturva pk saksanpaimenkoira Ninja -06
etevä pelastuskoiran alku bordercollie Bea -08
pelastuskoira-oppilas saksanpaimenkoira Piina -10
missikeisarin alku vinttipimee venakko Eero -11

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: SIIVOUS/KODINHOITO - Perjantaina, 02.03.2012 klo 05:08  
+
0
Mie tuumin tätä. Ääntähän tuosta varmasti lähtee, mutta ei varmaankaan niin paljon kuin tästä nykyisestä vekottimesta. Pääasiahan olisi että puhasta saataisiin. Tuossa yhistyis hepa ja pölypussittomuus.
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

  Siirry sivulle: 1 ... 6 7 8 ... 15
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26027
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5801
Viestejä yhteensä543761
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263620
(Tilastot päivitetty viimeksi 05.06.2020 klo 06:00)