Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Torstaina, 09.08.2012 klo 15:57

Sisustusta

Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10 ... 34

naukunen

naukunen
Viestimäärä: 5081

VS: SISUSTUSTA - Tiistaina, 04.12.2012 klo 22:54  
+
0
Meilläkin on kyllä aika perinteisen tylsiä nää koiria koskevat sisustusratkaisut. Koiraportteja tai muita tilanrajausratkaisuja ei tarvita joten niitä ei ole, eteisessä toki roikkuu ulkoiluvälineet ja keittiön nurkilla on juomakuppi. Jääkaapin ja ikkunan välissä on tällainen käsittämätön matala työtaso, jonka oon sisustanut joulunurkaksi tilapäisesti kun en keksi että mitä sinne muka laittaisin. On kyllä just passeli korkeudeltaan noille kahdelle pöntölle, joten sieltä pilkottavat murkinat. Olkkarissa on lelukori, kylppärissä tassupyyhe, sit tietty muutama taulu. Sohvalla on myös usein tällainen talja ihan vaan näön vuoksi.
Rise to reset the world.
(Viestiä on muokattu tiistaina, 04.12.2012 klo 22:56)

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: SISUSTUSTA - Keskiviikkona, 05.12.2012 klo 11:29  
+
0
Mä varmaan Janniena hakisin järeemmän hiomakoneen vuokraamosta (jos kädentaidot riittää) ja sitten vetäisi siihen päälle sen lakan tai maalin. Mä varmaan maalaisin esim mustaksi tai valkoiseksi.
löysin blogin missä niin on tehty tässä valkoiseksi maalattun

Muoks. ja tässä vielä blogiin mistä näkyi ohjeetkin parketin maalaamiseen.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 05.12.2012 klo 11:31)

ooa

ooa
Viestimäärä: 780

VS: SISUSTUSTA - Keskiviikkona, 05.12.2012 klo 14:40  
+
0
Googletin ihan huviksi korkkilattian hintaa, se siis on ollut itselläkin mahdollisena lattiavaihtoehtona yläkertaan ja sen hinnat oli n. 60e/neliöltä. Laminaatit näyttivät nopealla vilkaisulla olevan n. 20-40e/neliöltä.

Meillä on betolux akvalla maalattu vanha parketti, se on oikeasti aika iisi homma. Tavaroitten siirtelyähän se vaatii ja jos on pienet tilat, niin se voi olla aika haastavaa. Betoluxia ennen parketin lakkapintaa ei tarvitse hioa kokonaan pois millään kummoisella laitteella, meillä hiottiin pinta vain rikkonaiseksi, jotta maali kiinnittyy paremmin. Ja huomattiin, että mitä enemmän sitä lakkaa lähtee pois sitä enemmän se kohta vaatii maalia, koska se puu imee aika tehokkaasti kosteuden ja maalin itseensä. Lopullisesti taidettiin maalata lattia kahteen kertaan, jotkin kohdat kolmesti.
Shibatrio <3

Ebeli

Ebeli
Viestimäärä: 1299

VS: SISUSTUSTA - Keskiviikkona, 05.12.2012 klo 14:44  
+
0
^ Porukat laittoi tuollaisen korkkilattian. Olihan se kallis, mutta on se kyllä hieno ja kulutusta kestävä. Se on sellainen aavistuksen harmaan sävyinen, todella hieno kyllä. Ottaisin heti itsekin jos olisi varaa.

ooa

ooa
Viestimäärä: 780

VS: SISUSTUSTA - Keskiviikkona, 05.12.2012 klo 15:40  
+
0
Tässön kuvia meidän lattiasta (josta osittain puuttuu vielä listoja ja kynnyksetkin on maalaamatta :viheltel: ) ja ylipäätään tosta keskikerroksesta joka aika lailla on nyt sen näköinen kuin pitääkin. Joitain tauluja/hyllyjä puuttuu ja ton olkkarin kelta-mustan Ilmari Lappalaisen tuolin raahaan johonkin muualle. Mut nyt on vuoden odotuksen jälkeen verhotkin :nauru:

Tällä alotetaan, kun tullaan sisälle. Eli eteinen, vasemmassa kulmassa näkyy koiranpeti. Koirat ei ylipäätään näy kovinkaan kummoisesti sisustuksessa, tai mahdollisimman vähän jos mahdollista.Eteisestä pääsee ympäri keittiöön. Keittiölle ei olla tehty vielä mitään, paitsi otettu pois kamalat verhot ja vaihdettu paremmat tilalle, mut joulu siellä jo on :hymy: Keittiössä on koirien ruoka ja vesi, ja nappulapurkkina toimii vanha Riihimäen lasin purkki.Keittiössä on myös koirien sallittu paikka, se on tuo kiinteä penkki ikkunan alla. Toki siinä muutkin istuu.

Keittiöstä voi pyörähtää ruokahuoneeseen pariovien kautta. Keittiöön siis näkyy tosta alla olevasta kuvasta. Tuollakin on joulu. Nykyään tossa huoneessa on koirilla oma tuoli, missä on lampaantalja lämmikkeenä. Ja lattia, siinä se nyt on :)
Tässön kuva vielä sieltä pariovilta olohuoneen suuntaan.

Olkkari on tässä, koirat näkyy lelukorin verran, joka on pimeässä nurkassa.Toinen kuva olkkarista ja näkymä siitä, kun istutaan soffalla. Muutamia hämäriä tyyppejä mukana kuvassa ja karvaisetkin siellä nököttää. Tosta kuvasta näkee sitten jo taas eteiseen, jonka pikkusoffalla koirilla on taas lupa olla.

Tossa kerroksessa on vielä vessa ja vaatehuone, ne nyt ei niin mainittavia ole. Pieniä kopperoita vain.
Shibatrio <3
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 05.12.2012 klo 16:04)

hypophrenia

hypophrenia
Viestimäärä: 1231

VS: SISUSTUSTA - Keskiviikkona, 05.12.2012 klo 16:21  
+
0
^ Mä muutan teille! :eek: :love:
"Tomorrow - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored."

Sanni

Sanni
Viestimäärä: 1032

VS: SISUSTUSTA - Keskiviikkona, 05.12.2012 klo 16:46  
+
0
ooalla on kyllä kaunis koti! :love:

Meilläkin oli btw vanha Riihimäen lasin purkki raksupurkkina aiemmin, se oli kätevä ja nätti. Kunnes toinen kissoista oli kiivennyt yläkaappiin ja räsäyttänyt koko komeuden lattialle. Prkln akrobaatti! :roll:

Meidän sisustuksessa näkyy kissat ja koira tosi selkeästi. Pitäiskin räpsiä muutama otos. Kissojen huoneessa on 60" tuuman telkkarin laatikko, jota nuo kissat rakastaa - ei raskita heittää roskiin. Petejä ja kiipeilypaikkoja niillä on siellä sun täällä, kiipeilypuita kaksi, kantokopat nurkissa jne. Koiralla häkki nurkassa, käytössä kuluneet lattiatyynyt raakojen luiden syöntipaikkana, lelut milloin missäkin ja puoliksi järsittyjä luita siellä täällä jajaja..

Muuten olen kyllä sisustuksen kanssa melko tarkka, värien täytyy sopia toisiinsa, tavaroille pitäis löytyä omat paikat.. Mutta eläinten kanssa kun elää, jostain täytyy luopua. Oli mullakin joskus koti, jossa ei pahvilaatikot nurkissa lojuneet, jos en ihan väärin muista :shifty:
"Jotta säilyttäisi todellisen suhteudentajun omasta tärkeydestään, jokaisella pitäisi olla koira palvomassa häntä ja kissa, joka jättäisi hänet huomiotta."
http://vilmaneiti.blogspot.com/

blanko

blanko
Viestimäärä: 1890

VS: SISUSTUSTA - Keskiviikkona, 05.12.2012 klo 18:03  
+
0
Ihanan näköistä teillä ooa :love:

jannie

jannie
Viestimäärä: 4637

VS: SISUSTUSTA - Keskiviikkona, 05.12.2012 klo 18:53  
+
0
Ooalla on kyllä ihanan kotoista... :aurinko: Ja teille tosiaan toi lattia sopii kuin nenä päähän!

Mä olen kyllä enempi ja enempi hukassa mitä enempi ajattelen tota lattia-asiaa. Aika monessa paikassa varoiteltiin sitäkin, että vanhan mosaiikkiparketin hiominen ei välttämättä edes onnistu, riippuen siitä, kuinka hyvin asennus on aikoinaan tehty. Tää on alkuperäinen lattia eli rakennuttajan asentama, eli pitäis olla ihan ammattitaidolla tehty, mutta you never know...
O.o there's no s**t like oh s**t
Perhospojat Hugo & Elmo http://blog.perhosvaikutus.net/
kollektiivilaihduttajat http://crazydogladies.blogspot.fi/

vevve

vevve
Viestimäärä: 658

VS: SISUSTUSTA - Keskiviikkona, 05.12.2012 klo 19:56  
+
0
ooa teillä näyttää niin mukavan viihtysälle,wau!

ooa

ooa
Viestimäärä: 780

VS: SISUSTUSTA - Torstaina, 06.12.2012 klo 11:05  
+
0
Kiitos :heiluti:

Mulle on ihan hirmuisen tärkeää se, miltä kotona näyttää ja tuntuu. Kotona on ihan välttämätöntä viihtyä, muuten mää varmaan kuolisin ankeuteen :eek: Ihan kaiken täytyy olla silmälle semmosta herkkua, harmonista ja sopusuhtaista, ja jos vaikka verhot ois liian lyhyet tai väärän väriset en pystyis nukkumaan ku ahistais niin paljon. Tai jos tekstiilien/ tapettien kuosit/ puupinnat riitelis keskenään niiin ääks!

Huomaan kans, että musta tulee pikku hiljaa meidän äitee tolla romantiikalla, joka on salakavalasti päässyt kotiin hiipimään. Mulla on ollut superretro-vaihe muutama vuosi sitten sisustuksessa ja väriä oli vaikka muille jakaa. Nyt kaikki hempenee ja vaalenee, ehkä se on joku aikuisuus :nauru:
Mummolameininki on just jepa!
Shibatrio <3

nnora

nnora
Viestimäärä: 2246

VS: SISUSTUSTA - Torstaina, 06.12.2012 klo 21:30  
+
0
^Hei mummolameininki, mäkin muutan teille ;)
Porokoirasukuinen Moona 08/06
Suomenlapinkoira Vilma 09/11

Vuorisumu

Vuorisumu
Viestimäärä: 1642

VS: SISUSTUSTA - Perjantaina, 07.12.2012 klo 10:01  
+
0

jannie kirjoitti:

Ooalla on kyllä ihanan kotoista... :aurinko: Ja teille tosiaan toi lattia sopii kuin nenä päähän!

Mä olen kyllä enempi ja enempi hukassa mitä enempi ajattelen tota lattia-asiaa. Aika monessa paikassa varoiteltiin sitäkin, että vanhan mosaiikkiparketin hiominen ei välttämättä edes onnistu, riippuen siitä, kuinka hyvin asennus on aikoinaan tehty. Tää on alkuperäinen lattia eli rakennuttajan asentama, eli pitäis olla ihan ammattitaidolla tehty, mutta you never know...Meidän asunnon mosaiikkiparkettilattia (näkyy siinä olkkarin kuvassa) on hiottu edellisen asukkaan toimesta joskus kolme vuotta sitten ja oli kyllä ihan siisti, kun me muutettiin siihen. Samoin kaverilla oli vastaava lattia, joka myös hiottiin ja lakattiin uudelleen ja hyvä tuli. Tiytysti jos ammattilainen tekee homman niin eihän sekään ilmaista ole. Tuossa hionnan yhteydessä lattian voi kai myös petsata tms. jolla sävyäkin pystyy muuttamaan.

Tosin sen verran pitää vielä täydentää, parketti on kai alunperin asennettu sen verran virheellisesti, että se alkoi viime talvena kupruila eteisestä pahasti, joten vaihdoimme eteiseen nyt laatat ja lattialämmityksen.

Makkarissa ja työhuoneessa on laminaatit ja ne on kyllä todella paljon kylmemmät etenkin kovilla pakkasilla versus toi parketti, joten vanhempaan rivariin/ok-taloon jossa ei ole lattialämmitystä, niin harkitsisin kyllä kaksi kertaa laminaatin laittoa ihan tuon kylmyyden takia.

Lapikas

Lapikas
Viestimäärä: 1790

VS: SISUSTUSTA - Perjantaina, 07.12.2012 klo 11:39  
+
0
Tein ehkä parhaimman huutokauppalöydön ikinä...... ei oo meinaan tahran tahraa tai muutakaan virhettä, aivan kuin uus.

...ja hintaa soffalle tuli 35€. :heiluti:
En tahtonut muuta kuin kaiken.

griffon

griffon
Viestimäärä: 5795

VS: SISUSTUSTA - Lauantaina, 08.12.2012 klo 22:02  
+
0
^Kolkytviiseuroo tuosta sohvasta :eek: Sehän oli melkein ilmainen! Melkoisen ihana ja sopii tuohon ympäristöön kuin nenä päähän eli teitpä hyvät kaupat :peukku:
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

keimu

keimu
Viestimäärä: 4291

VS: SISUSTUSTA - Keskiviikkona, 12.12.2012 klo 09:44  
+
0
O-ou! Mun tartteis tänään aloittaa tekeen meidän seinämaalausta. Onko kellään viime hetken vinkkejä, miten kannattaa toimia? Heijastan siis kuvan piirtoheittimellä seinään ja toimintasuunnitelmana olisi ensin piirtää siitä ääriviivat hyvin ohuella siveltimellä ja sitten maalailla sisälmykset isommalla. Maali on mattaa.

Onko kellään kokemuksia muuten puun öljyämisestä? Me tehtiin semmoinen loistava päätös tuossa pari kuukautta sitten, että ostettiin tammiset (lakatut) tuolit kun halvalla saatiin. Nyt sitten löydettiin ihana öljytty tammipöytä ja värieroa on tietty sen verran, että se häiritsee. Onkohan ihan itsemurha lähteä hiomaan lakkaa pois tuoleista ja öljytä ne, tavoitellen suht samaa sävyä kuin pöydässä?

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: SISUSTUSTA - Keskiviikkona, 12.12.2012 klo 22:15  
+
0

keimu kirjoitti:

O-ou! Mun tartteis tänään aloittaa tekeen meidän seinämaalausta. Onko kellään viime hetken vinkkejä, miten kannattaa toimia? Heijastan siis kuvan piirtoheittimellä seinään ja toimintasuunnitelmana olisi ensin piirtää siitä ääriviivat hyvin ohuella siveltimellä ja sitten maalailla sisälmykset isommalla. Maali on mattaa.Mä oisin tehnyt lyijykynällä ne ääriviivat. Sitten maalannut välit ja jos oisit jotain rajausta halunnut niin vetänyt viimeiseksi ne rajaukset kun työ on kuiva.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

Tigru

Tigru
Viestimäärä: 2736

VS: SISUSTUSTA - Keskiviikkona, 12.12.2012 klo 23:33  
+
0

keimu kirjoitti:

O-ou! Mun tartteis tänään aloittaa tekeen meidän seinämaalausta. Onko kellään viime hetken vinkkejä, miten kannattaa toimia? Heijastan siis kuvan piirtoheittimellä seinään ja toimintasuunnitelmana olisi ensin piirtää siitä ääriviivat hyvin ohuella siveltimellä ja sitten maalailla sisälmykset isommalla. Maali on mattaa.

Onko kellään kokemuksia muuten puun öljyämisestä? Me tehtiin semmoinen loistava päätös tuossa pari kuukautta sitten, että ostettiin tammiset (lakatut) tuolit kun halvalla saatiin. Nyt sitten löydettiin ihana öljytty tammipöytä ja värieroa on tietty sen verran, että se häiritsee. Onkohan ihan itsemurha lähteä hiomaan lakkaa pois tuoleista ja öljytä ne, tavoitellen suht samaa sävyä kuin pöydässä?


Mä en piirtäis ääriviivoja yhtään millään sillä ne jää mitä suurimmalla todennäköisyydellä näkyviin (ja lyijykynä voi ajan kanssa puskea maalista läpikin) vaan rajaisin teipillä ne ääriviivat. Mitä monimutkaisempi kuva niin sitä enemmän vie aikaa, mutta lopputulos on huomattavasti parempi.

Puun öljyämisestä taas: suurella todennäköisyydellä ette saa saman sävyisiä pöydästä ja tuoleista. Öljytyn lopputuloksen sävyyn vaikuttaa aika paljon se millä öljyllä (myös millä öljymerkillä ja joskus jopa minkä erän öljyllä) sen puun öljyää. Lisäksi puun väri vaihtelee ja öljyäminen nostaa sävyerot esiin (eli esim 6 samanlaista tuolia ei välttämättä olekaan samanlaisia öljyttynä). Öljytty pinta myös elää ja monesti sävy muuttuu jonkin verran iän myötä eli aikoja sitten öljytty pöytä ja tuolit eivät välttämättä ole samansävyisiä jo senkään tähden että pöytä on öljytty aiemmin. Toki lakan voi hioa (varaudu hiomaan urakalla sillä sitä ei saisi jäädä yhtään ja varaudu siihen että öljytty pinta voi värjätä ja sotkea aluksi vaatteita) ja tuolit öljytä, mutta miettisin tarkkaan alanko siihen hommaan (ja öljyä mieluummin käyttäisin tuoleissa vahaa).
Taigalta (poetry in motion): bedlingtoninterriereitä.

keimu

keimu
Viestimäärä: 4291

VS: SISUSTUSTA - Torstaina, 13.12.2012 klo 07:24  
+
0
Maalausohjeet on nyt myöhäsiä kun homma on jo paketissa. Lyijykynää (tai mitään muutakaan kynää) en uskaltanut käyttää koska tosiaan olen lähes varma, että se loistaa sieltä läpi. Teippaukset tiesinkin, mutta kuva on on varsin monimutkainen teipattava kun ei sisällä varmaan yhtään suoraa viivaa ja sisältää paljon pikkunyperrystä.

Rajaamisella tiesinkin olevan riskin, että jää näkyviin lopputulokseen mutta ainakaan eilen ei sitä näyttänyt tekevän, toki täysin kuivuneena asia voi olla tänään eri.

Kiitos Tigru tuosta öljyämistiedosta, pitää nyt miettiä asiaa vielä tarkkaan sen suhteen mitä teen. Pidänkö tuolit sellainenaan kuin ne on ja hyväksyn pienen sävyeron, ostanko uudet tuolit vai öljyänkö/vahaanko. Tuleekö öljyämisellä/vahaamisella kuinka erilainen lopputulos?

NiiNu

NiiNu
Viestimäärä: 1727

VS: SISUSTUSTA - Torstaina, 13.12.2012 klo 12:04  
+
0
Mulla olisi suunnitelmissa ostaa seuraava koiranruokasatsi 15kg säkissä (tähän asti kiikutellut kk välein kotiin 2kg säkin), mutta ongelma on se, että meillä ei sisällä ole mitään tilaa mihin sen kokoinen säkki mahtuisi vaan sitä joutuu säilyttämään häkkivarastossa. Sattuuko kellään olemaan tiedossa, mistä saisi jotain kivoja kannellisia purkkeja, jossa voisi säilyttää nappulaa pienemmissä annoksissa sisällä ja sitä voisi varastossa käydä sitten aina täyttämässä?
Shelttityttö Hertta, s. 05/2012

  Siirry sivulle: 1 ... 8 9 10 ... 34
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26057
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5802
Viestejä yhteensä543763
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263648
(Tilastot päivitetty viimeksi 04.07.2020 klo 15:30)