Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Torstaina, 15.04.2010 klo 21:30

Terraarioelukat

Siirry sivulle: 1 ... 18 19 20 21

henh

henh
Viestimäärä: 1158

VS: TERRAARIOELUKAT - Torstaina, 10.07.2014 klo 16:04  
+
0

Lurch kirjoitti:


Ei mitenkään erityisen vaativa. :) Parista muutamaan kertaan päivässä sumuttelu (juo pisaroista), uvb-lamppu, ruoaksi sirkkoja, buffalomatoja, torakkavauvoja jne. hyönteisiä ja hedelmämössöjä monipuolisesti, kalkin ja vitskujen lisäys ruokaan. Siinäpä se melkein on.

Ja teikäläisen tavishan on tosi söpö! :hymy: Olkoon leoskit kuinka beisikkejä hyvänsä, ainakin minusta ne ovat kauniita ja hassuja otuksia.No ei kuulosta erityisen haastavalta. Ei varmaan vaadi mielettömän suurta terraa? Korkeutta varmaan lähinnä?

Kyllä mäki tuosta leoskista tykkään mut ois se päiväeläimenä ehkä mukavampi vaikka liikkuukin iltasin tosi rohkeasti ja on muutenkin tosi "seurallinen" otus (jos näin voi liskosta sanoa :nauru:)

Sori, mutta en voi hyvällä tahdollakaan sanoa noita sun viimesimpiä ötyksiä söpöiksi :nauru: aika hyvin maastoutuu nuo kotelot.
Dalmatiankoira Jali -11
Muistoissa seropi Piki

blogi
(Viestiä on muokattu torstaina, 10.07.2014 klo 16:06)

Lurch

Lurch
Viestimäärä: 2091

VS: TERRAARIOELUKAT - Torstaina, 10.07.2014 klo 20:06  
+
0
Ei tosiaan tarvitse mitään massiivisen isoa tilaa. Loikkii kyllä kepeissä, kasveissa ja laseissa aika aktiivisesti eli siinä mielessä käyttää lääniä tehokkaasti hyväkseen, mutta itse lisko on kooltaan niin hirveän pieni että johonkin metrilootaan se varmaan häviäisi. :nauru: Ja pohjalla ei hengaile oikein ollenkaan, eli pohjapinta-alaa tärkeämpi on tosiaan se kiipeilyvara. Tilantarpeen puolesta kuitenkin varmasti liskojen vaivattomimmasta päästä.

henh kirjoitti:


Sori, mutta en voi hyvällä tahdollakaan sanoa noita sun viimesimpiä ötyksiä söpöiksi :nauru: aika hyvin maastoutuu nuo kotelot.


Ei mitään, ei ne loukkaannu. :nauru: Minusta nuo koppikset muuttuu sitä kauniimmiksi mitä enemän niitä tuijottelee, ja osa niistä on ihan kuin jotain koruja. Ja kun tuosta helppoudesta puhuttiin niin tuosta vaivattomammaksi ei elätti enää muutu!

Kotelot tosiaan hukkuvat kyllä kuvassa pohjamateriaalin joukkoon, paljaalla silmällä ne erottaa aika helposti.

henh

henh
Viestimäärä: 1158

VS: TERRAARIOELUKAT - Lauantaina, 12.07.2014 klo 21:59  
+
0
Mulla vaan on haaveissa leoskille isompi terra jossain vaiheessa (ja ehkä kaveri :shhh:) niin jäis sopivasti tyhjä terraario sitten vapaaksi niin täytyy kartottaa jo vähän mahdollisuuksia :nauru: Se vaan ei ole hirveän korkea kun on vanha akvaario eli ei ole malliltaan oikein tuommoiselle kiipeilevälle elukalle oikein optimi. Noo, onneks ei oo milläänlailla vielä ajankohtainen asia.

Ja noista koppiksista niin jos mä oon jännästi mieltyny suklaatorakoihin kun niiden touhuja on seurannut (ruokaeläiminä) niin veikkaisin, että nuo koppiksetkin sais mut puolelleen kun livenä näkis ja pääsis seurailemaan :nauru: Onhan noi omalla tavallaan aika kauniita.
Dalmatiankoira Jali -11
Muistoissa seropi Piki

blogi

Lurch

Lurch
Viestimäärä: 2091

VS: TERRAARIOELUKAT - Sunnuntaina, 13.07.2014 klo 00:12  
+
0

henh kirjoitti:

Mulla vaan on haaveissa leoskille isompi terra jossain vaiheessa (ja ehkä kaveri :shhh:) niin jäis sopivasti tyhjä terraario sitten vapaaksi niin täytyy kartottaa jo vähän mahdollisuuksia :nauru:


Ymmärrän. :wink: Syntihän se olisi hyvää terraa tyhjänä seisottaa!

Ja noista koppiksista niin jos mä oon jännästi mieltyny suklaatorakoihin kun niiden touhuja on seurannut (ruokaeläiminä) niin veikkaisin, että nuo koppiksetkin sais mut puolelleen kun livenä näkis ja pääsis seurailemaan :nauru: Onhan noi omalla tavallaan aika kauniita.


On ne, ja tosiaan livenä hienompia kuin kuvissa tietysti. Kun vauhtiin pääsin niin voisin läiskiä tähän kuvia erilaisista kuoriaisista, eivät ole omia mutta itse kuvattuja kuitenkin.


Chlorocala africana africana


Eudicella schultzeorum


Taurhina bertolonii


Jumnos ruckeri


Mecynorrhina torquata immaculicollis

Erityisesti tää viimeisin on ihan superhieno, sillä on pituutta reiska viitisen senttiä ja paljaalla silmällä se näyttää siltä kuin se olisi päällystetty sametilla. Kuvassa ei pääse lainkaan oikeuksiinsa, mutta vaikuttava mönkijä.

mitz

mitz
Viestimäärä: 50

VS: TERRAARIOELUKAT - Sunnuntaina, 13.07.2014 klo 09:47  
+
0
Minäkin voisin ilmoittautua tänne puolelle! :heiluti: Toukokuun lopussa hain kotiin Tokee uroksen jolla on ikää neljä vuotta. Kuvaa en saa nyt laitettua, kun ei ole missään yleisesti nähtävillä :/
Välillä tuntuu, että tuolle riittäisi ison terran sijaan ihan hyvin vain lämmittely kohtakin :nauru: Iltaisin tuo kyllä liikkuu koko terran koon verran ja tulee etulasistakin tuijottelemaan. Paikoilleen pysähtyminen on taattu jos tuo karvakuono menee nenä kiinni lasiin katsomaan Tokeeta :nauru:

Lurch

Lurch
Viestimäärä: 2091

VS: TERRAARIOELUKAT - Sunnuntaina, 13.07.2014 klo 19:46  
+
0
Koppisterraa penkoessani löysin taas kaksi koteloa lisää, eli nyt niitä on jo yhteensä viisi. Saa nähdä koska alkaa ensimmäisiä kuoriaisia pöklähtelemään, nyt on ollut niin kuumat kelit että touhu on pikakelauksella ja otukset kypsyvät hurjaa vauhtia.

Käärme ja liskokin ovat molemmat ihan killimahoina syötyään juuri. Liskon terraan tässä olen pikkuhiljaa puuhaamassa pysyvämpää sisustusta, tällä hetkellä sen boksi on vain erittäin pikaisesti kokoon kyhätty, koska tyyppi tulla tupsahti meille hieman aikaisemmin kuin oli tarkoitus. En ole viitsinyt sitä sisustusta sitten heti uusiksikaan myllätä, ja nyt kun lisko alkaa kotiutua niin kasailen kaiken valmiiksi ja laitan sitten paikoilleen kun kaikki on kunnossa. Tällä hetkellä kämpässä haisee ihanasti puusauna, kun uunissa muhii känkyräinen kepakko liskolle kiipeilytelineeksi, ja kukkakaupasta roudattu pieni saniainen odottelee mahdollisten torjunta-aineiden hajoamista ja häviämistä että on sitten varmasti turvallinen sisustuselementti. Huuhtelin sen eilen, ja odotan nyt vielä varmaan viikon-pari että kaikki aineet haihtuvat jos siinä sellaisia on. Tosi kivaa kyllä että tuon terraan voi laittaa eläviä kasveja, kun se ei napostele niitä tai rusikoi painollaan. Aikomus on hommata ainakin yksi-kaksi kasvia lisääkin, kunhan vain silmään osuu sopivia.

Eldarwen

Eldarwen
Viestimäärä: 2007

VS: TERRAARIOELUKAT - Sunnuntaina, 27.07.2014 klo 17:54  
+
0
Meillä toinen konna teki pienen katoamistempun. Olin menossa normaalisti ulkotarhalle konnia ruokkimaan, mutta näin jo kaukaa että nyt on tarhan ovi auki. Syytä en tiedä, en voi käsittää miten ne ois sen ite saanut auki, mutta auki oli kuitenkin. Toinen konna veti sikeitä kopissa mutta toinen oli päättänyt sitten lähteä. En tosiaankaan uskonut että sitä enää löytyy, nuo kun menee ihan mahdotonta vauhtia kun sille päälle sattuu.

Pari viikkoa myöhemmin naapuri katteli ikkunasta kun meidän kissa käveli niiden pihassa. Ihmetteli että mikä sitä kissaa oikein vaivaa, kun kävelee aina ihan pienen matkan ja istuu alas uudestaan. Naapuri meni sitten katsomaan että mikä kissalla on ongelmana, ja ongelmana olikin konna. :nauru: Kissa seurasi konnaa ja istu aina viereen odottamaan kun konna pysähtyi. Joten voidaan kiittää kissaa sekä naapuria että konna löytyi. :nauru: Tosi hyvässä kunnossa oli, ei huomannut mitenkään ulkoapäin että oli pienellä seikkailulla käynyt. Ja nyt on tarha niin tiukasti kiinni ettei varmana enää lähde.

Reppis

Reppis
Viestimäärä: 1960

VS: TERRAARIOELUKAT - Sunnuntaina, 27.07.2014 klo 22:25  
+
0
^ Meidän kreikkalainen katos ulko-aitauksestaan kesällä 2006, eikä sitä löydetty koskaan. Vajaan tunnin ennen katoamista kävin sitä kattomassa ja siinä vajaassa tunnissa oli jo ehtiny piiloon niin, ettei sitä enää koskaan löydetty. Tiedä sitten, että kaivautuiko vai juosko kauas pois.. :roll:
Bolognesenarttu 7/2012

Lurch

Lurch
Viestimäärä: 2091

VS: TERRAARIOELUKAT - Maanantaina, 28.07.2014 klo 12:18  
+
0
Voi Eldarwenin kilpuria, hyvä että löytyi! Ja ihana killi, odotellut laiskanpulskeaa lenkkikaveriaan. :nauru: Melkoinen munkki kyllä että kilpinen on pysytellyt kokonaiset kaksi viikkoa noin pienellä alueella.

Meillä tää örvelölauma on ainakin väliaikaisesti taas lisääntynyt, kun meille tuli kyläilemään tämmöisiä:


Tässäpä kokoluokkaa


Ja tässä juuri nahkansa luonut nappisilmä


Nää tuli mulle vähän raadonsiivoushommiin, mutta ne perkuleethan jyrsivät reikiä siihen kalloon joka niiden piti putsata. :nauru: Sitten ne innostuivat sikiämään (mitä eivät ole siis tehneet moneen, moneen kuukauteen), joten kai ne nyt sitten lomailevat täällä ainakin jonkin aikaa.

Dawkes

Dawkes
Viestimäärä: 787

VS: TERRAARIOELUKAT - Maanantaina, 28.07.2014 klo 19:35  
+
0

Lurch kirjoitti:

tänään töihin mennessä löysinkin meidän kenttäpäällikön jättämän "lahjan" mulle, eli hän oli tuonut omat vanhuskuoriaisensa meille eläkepäiviä viettämään. :hymy:


Kauanko aikaa tuollaset kuoriaiset yleensä elävät? Metkan näköisiä otuksia. :nauru:
Aina kun tuntee ikävää
tietää, että omisti jotain tärkeää.

Lurch

Lurch
Viestimäärä: 2091

VS: TERRAARIOELUKAT - Tiistaina, 29.07.2014 klo 18:19  
+
0
Riippuu vähän olosuhteista, lajista jne., mutta noin yleistäen voisi sanoa että muutamasta kuukaudesta reiluun vuoteen on aikuisen koppiksen elinikä. Toukkana ja kotelonahan ne viettävät yleensä useamman kuukauden, osa lajeista vuoden-parikin.

Tänä aamuna herättyäni rupesin katsomaan torakkaboksiin, että sielläpä on eläväinen kaurahiutale. Vastasyntynyt, valkoinen ja hirveän pikkuinen kakaratorakkahan siellä viiletti, ja kun katselin vähän tarkemmin niin boksista löytyi myös koko joukko sisaruksia. Pian munakennosuojastaan mönki myös mamma, jolla oli parasta aikaa synnytys meneillään. Elävät poikaset olivat ilmeisesti juuri päässeet möyrimään pitkin asumusta, mutta rouvatorakka pungersi persiistään vielä kehittymättömiä ja kesken jääneitä munia/poikasia. Enpä ole tuommoistakaan ennen vierestä seurannut.

Lurch

Lurch
Viestimäärä: 2091

VS: TERRAARIOELUKAT - Sunnuntaina, 07.09.2014 klo 00:43  
+
0

Lurch kirjoitti:

Minäkin haluaisin vähän lisää käärmeitä käsiteltäväksi.
***
Lajejakin on mielessä jokunen, musta meksikolainen on yksi josta olen haaveillut vuosia.No minä vahingossa


Tosiaan varmaan kymmenen vuotta tämmöisestä haaveillut, ja nyt kun tuli kotimaisia poikasia vastaan niin ajattelin että tämän parempaa saumaa ei tule.

^Natina

^Natina
Viestimäärä: 227

VS: TERRAARIOELUKAT - Lauantaina, 27.09.2014 klo 13:57  
+
0
Lurch: Sullahan löytyy kuoriaisia paljon :) Missähän päin suomea asustat ? Ei sua kiinnostais lemmikkimessuille tuoda niitä näytille ? Meillä on vähän kuoriais puolesta pulaa :/

Lurch

Lurch
Viestimäärä: 2091

VS: TERRAARIOELUKAT - Lauantaina, 27.09.2014 klo 20:22  
+
0
^Natina, multa itseltä ei löydy kuin c.a. oertzeneja, nuo muut kuoriaiset on kuvattu töissä. :neutral: Fb:n koppisryhmässä (Suomen kovakuoriaisharrastajat) kannattaa kysäistä, josko sieltä löytyisi joku jolla olisi vähän enemmän valikoimaa :hymy:

Eldarwen

Eldarwen
Viestimäärä: 2007

VS: TERRAARIOELUKAT - Sunnuntaina, 28.09.2014 klo 16:43  
+
0
Mulla alkaa palaa hermot tohon toiseen konnaan. :ttou: Se pääs oikeen seikkailun makuun sillon kesäsellä karkuretkellään. Mä en saa millään pidettyä sitä enää akvaariossa kun tulee läpi kaikista mun viritelmistä kun haluis taas lähteä jollekkin seikkailulle! Tossa yks aamu heräsin kauheeseen ääneen kun konna mätkähti maahan selälleen tuolta 1,5 metristä.. Ei onneks käyny mitään.

Niillä on tollanen ritilä lämmittelypaikan yläpuolella että valo ja lämpö pääsee läpi mutta konnien ei pitäis päästä ulos, niin tää on nyt päättänyt siitä ritilästä tulla keinolla millä hyvänsä läpi. Ihan pystysuoraan lasia pitkin kiipee ylös. Mun viimeisin epätoivonen yritys oli jeesusteipillä kaikkien viritelmien lisäks teipata se ritilä kiinni akvaarioon, mut ei.. Kun kaupasta tulin kotiin niin ritilä oli revitty irti ja koko lämmittelytaso romahtanu siinä samalla akvaarion pohjaan. Ei kauheesti tohon houkuttas mitään painojakaan päälle laittaa kun toi vaan pudottaa ne ittensä päälle.. Huoh. Kesällä oli niin helppoa kun konnat laidunsi ulkona. :nauru:

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: TERRAARIOELUKAT - Perjantaina, 03.10.2014 klo 01:58  
+
0
Nyt se sit on mullekkin muuttamassa ehta terraarioelukka..
Jahka ehdin ja pääsen hakemaan Tuusulasta, niin meille muuttaa phantom lavender värinen viljistyttö Piina :love:

Kuva tyttösestä linkkinä, kun ei ole itse otettu. (Kuva Fennocornland)
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

Lurch

Lurch
Viestimäärä: 2091

VS: TERRAARIOELUKAT - Perjantaina, 03.10.2014 klo 10:23  
+
0
Onnea Sonikille kärmeksestä! :hymy:

Ja Eldarwenille pitkää pinnaa houdinikonnan kanssa. :nauru:

Muoks: Meiltä kuulumisia sen verran, että pikkukäärmeen aikuisterran kimpussa on tullut viime ajat häärättyä. Sain ihan naurettavan halvalla terran, lämpömaton ja sisusteita kun satuin kerrankin olemaan hereillä oikeassa internetin kolkassa, ja sitä boksia tässä on nyt puleerattu ja metsästä käkkyräpuuta, kääpää ja muuta roipetta haettu.
Pikkuliskon terraankin sain viimein nikkaroitua vähän järkevämmän näköisen kannen, ja iskettyä siihen mustan taustan.

Koppiksia poksahtelee lisää tasaiseen tahtiin, nyt niitä on pikaisten laskujeni mukaan 8. Muutenkin elukat pelittää ja voi hyvin, pikkukäärmettäkin on näemmä siunattu semmoisella ruokahalulla että söisi vaikka kiviä jos ne lämmittäisi.
(Viestiä on muokattu perjantaina, 03.10.2014 klo 10:28)

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: TERRAARIOELUKAT - Maanantaina, 10.11.2014 klo 00:39  
+
0
Pikku Piina on viimein eilen kotiutunut.. Käytiin noutamassa lemmikkimessuilta kasvattajan luota..
Hän on ai-van täydellinen pieni vauva :love:
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

Lurch

Lurch
Viestimäärä: 2091

VS: TERRAARIOELUKAT - Keskiviikkona, 12.11.2014 klo 13:52  
+
0
Hihihii mikä spagetti! :nauru: Onnea uutukaisesta!

Lurch

Lurch
Viestimäärä: 2091

VS: TERRAARIOELUKAT - Lauantaina, 15.11.2014 klo 21:37  
+
0
Kun en enää voi tuota edellistä viestiäni muokata, niin jatketaan horinaa tähän meidän kuulumisilla. Pikkukäärme on ahne porsas ja söisi varmaan vaikka joka päivä, ja katselin tuossa että pyllyssä alkaa olla hiukkasen pyöreyttä joten pitää olla tarkkana noiden ruokintojen kanssa ettei lipsahda läskin puolelle. Ja kiukkuinen perkele se on myös! Häntä pärisee julmetusti kun lootaan menee asiattomat tonkimaan, ja on se jo kerran napannut kynsillekin. Se on tosin niin pieni etteivät sen olemattomat hampaat edes lävistäneet ihoa. :nauru: Toothless. :love:


Isompi käärme koohottaa pitkin kattoja ja molskii sieltä vesiastiaansa ihan entiseen malliin, eikä piittaa tuon taivaallista kun yritän hyssytellä että jos se vähän talvea kohti rauhoittuisi kuten soveliasta on. Massiivinen ruokahalu löytyy myös häneltä, ja nyt kun ruokintaa on tuon edellämainitun talven takia harvennettu, niin naama linttaantuu tuijottamaan lasin läpi entistä syyllistävämmin.

Samaa linjaa jatkaa lisko. Tässä hän paistattelee onnellisena banaanipäivän jäljiltä, ja näky on sama joka kerta kun banskua on tarjolla. Ei se ihan noin killimaha ole siis koko ajan.


Koppisten terraariosta löytyi juuri pari päivää sitten ensimmäiset uudet toukat, elikkä seuraava sukupolvi on kasvamassa!

Torakat sikiävät kuin punasilmäkanit. Mies tuossa yhtenä päivänä tuumaili, että meidän pitää hankkia lisää elukoita jotka niitä syövät, koska niitä on niin paljon. Ei siis puhettakaan että vähennetään ruokaötököitä, vaan loogisesti haalitaan lisää ahneita suita. Ukko on useamman vuoden koohottanut että haluaa parta-agaman, ja kun tuossa sattui sopuhintaan tulemaan iso terraario vastaan, niin ostin sen pois ja semmoinen lisko meille nyt sitten on suunnitelmissa hankkia. Herppimäärä siis on edelleen kasvamaan päin, mutta sepä nyt oli tiedossa kun isompaan asuntoon päästiin.

Ja nyt ruvetaan lauantai-illan huumassa siivoamaan torakoita.

  Siirry sivulle: 1 ... 18 19 20 21
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26060
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5803
Viestejä yhteensä543765
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263652
(Tilastot päivitetty viimeksi 08.07.2020 klo 10:15)