Ohjeet ja säännöt
Takaisin
AIKUISTEN PALSTA - Sunnuntaina, 02.07.2017 klo 06:23

Tyhmä ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa?

Noniina

Noniina
Viestimäärä: 2

TYHMä EI OLE SE JOKA PYYTää VAAN SE JOKA M... - Sunnuntaina, 02.07.2017 klo 06:23  
+
0
Rekisteröityjen koirien ja muittenkin hinnat on kyllä korkealle hinnoteltu.Ei paljoa mieltä ylennä että joutuu heti kättelyssä kysymään osamaksua kun rekisteröidyn koiran hinta on vähintään 1000€ ja siitä ylöspäin yleensä.
Tulee tunne että on ihmisenä jotenkin huonompi kun ei ole 1500€ tuosta vain repäistä.
Vaikka muut edellytykset koiranpitoon olisikin paremmin kuin monella muulla "rahamiehellä". On toki niitäkin jotka ei maksa edes sovitussa erissä se on harmi.Yks mätä omena pilaa koko korin as you would say.
Itsellä on huonojakin kokemuksia koiranpidosta.Johtuen osittain silloisesta sinisilmäisyydestä. Kävin hakemassa yhdenkin koiran Helsingistä jonka luonteessa ei ollut moitittavaa mutta oli täynnä täitä ja oli ilmeisesti munuaisiin liittyvä sairaus.
Toinen tapaus tuli kun haettiin kasvattajalta ja saatiin erämaksut ja kaikki.No paljastui että koiramme ei kuitenkaan kelvannut näyttelyihin eikä radoille.Oli ei jalostukseen kelpaavista vanhemmista ja tehtailtu. Tämä koira oli muuten ihana mutta totaalisen adhd joka söi mm. uuden divaanisohvan ja repi uutukaisen nahkasohvankin.Muutamat silmälasitkin rikkoi/söi.
Mieheni ei ihan heti halua meille täystuhoa ja ymmärrän kyllä.Sairaskuluja maksettiin koiran kauppahinta x 15.Oli niin tapaturma -altis.
Kouluttaa olisi pitänyt enemmän.Heti dominanssi/johtajuusongelma,saalisvietti ja mustasukkaisuus nosti päätään kun laitokselta tultiin.
Ei vaan jaksanut kun tuli rankan pitkittyneen raskausmyrkytyksen
jälkeen kotiin niin enää kun piti huolehtia vauvasta ja itsestä jotta pysyy hengissä ja toipuu.Siihenkin meni monta kuukautta.Koiralle etsittiin uusi hyvä koti ja on ihana nähdäkin joskus. Kyllä harmitti luopua.Itkettiin molemmat,mieheni ja minä ja monenakin yönä.
Ja nyt ollaan ilman koiruutta siihen asti kun asuntovelat ja ym maksettu eli ilmeisesti vanhainkodissa saatan saada koirakaverin syliin jos elän niin pitkään.

Kuukio

Kuukio
Viestimäärä: 86

VS: TYHMä EI OLE SE JOKA PYYTää VAAN SE JOKA M... - Sunnuntaina, 02.07.2017 klo 18:02  
+
0
Jos ei ole varaa maksaa koiran ostohintaa niin miten sitten on varaa vaikka yllättäviin eläinlääkärikuluihin? Sen verran pitää osata laittaa rahaa säästöön. Ja ne kasvattajat pitää osata valita tarkkaan. Normaali kasvattaja ei anna täikoiraa eikä jätä kertomatta jos ei sovi näyttelyyn. Ellei sitten kasvuiässä ala ilmetä jotain puutteita. Mielelläni maksan siitä että saan nähdä koiran suvun olevan terve. Paperittomista sitä ei näe. Ei voi tietää yhtään mitä sairauksia suvussa on, onko huonot lonkat, mihin on kuollut, onko päävikaa... Nämä tiedot kun tietää niin voi sitten valita hyvän pennun hyvästä suvusta. Seropit ei ehkä maksa paljoakaan mutta ei niistä sitten myöskään tiedä paljon mitään.
Itsellänikin on paperiton susikoira, se oli ensikoirani ja otin sen aika nuorena koska se asui lähellä, oli oikeaa rotua ja ilmainen. Paperittomuus ei haitannut mutta ei sitä silloin edes miettinyt että miksi ne paperit pitää olla. Noh onneksi ei ole sairastellut ja luustokin on ihan kunnossa. Nyt 10v ja nivelrikkoa lukuunottamatta ihan terve. Olisi voinut käydä huonompikin mäihä.
"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson

griffon

griffon
Viestimäärä: 5794

VS: TYHMä EI OLE SE JOKA PYYTää VAAN SE JOKA M... - Sunnuntaina, 02.07.2017 klo 19:04  
+
0
Mä en nyt ihan ymmärrä aloittajan viestiä... "Tyhmä ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa" - juu, näinhän se menee. Ja rekisteröidystä saa maksaa (henkilökohtaisesti mielelläni maksan ja olen maksanutkin)

Eli olette ostaneet rekkaamattomia ja ne onkin olleet sutta ja sekundaa? Vai mitä en nyt tajua?
Miksi ei kelvannut näyttelyihin?
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

Noniina

Noniina
Viestimäärä: 2

VS: TYHMä EI OLE SE JOKA PYYTää VAAN SE JOKA M... - Maanantaina, 03.07.2017 klo 08:33  
+
0
Toinen oli seropi maltan ja perhosen-mix.
Ja toinen kasvattajalta ostettu rekisteröity paperillinen koira.
Kyllä on varaa hoitaa koira.Ja aina olen hoitanut hyvin.Halusin ilmaista sen että koirien hankintahinta on nykyään korkea.Monessa rodussa.Jopa on tarjottu 3000€ maksavaa koiraa.
Kohtuus kaikessa.

Yst terv.

Kuukio

Kuukio
Viestimäärä: 86

VS: TYHMä EI OLE SE JOKA PYYTää VAAN SE JOKA M... - Maanantaina, 03.07.2017 klo 18:18  
+
0
Pikkukoirathan ne eniten maksaa. Mutta ne syövät vähemmän kuin isot ja pienten koirien tarvikkeet maksavat vähemmän. Joten pidemmän päälle saattaa tulla jopa halvemmaksi kuin ison koiran hoitaminen.
"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson

magik

magik
Viestimäärä: 3965

VS: TYHMä EI OLE SE JOKA PYYTää VAAN SE JOKA M... - Keskiviikkona, 12.07.2017 klo 16:55  
+
0
Niinpä esim villakoira 1600-2000e. Ihan järkyttävät hinnat :roll:. Ja on niitä muitakin rotuja mitkä maksaa tosi paljon...
*2x serobi-uros ja narttu. Synt. 09/2012
*Kääpiövillakoira mix narttu. Synt. 05/2018

firestarter

firestarter
Viestimäärä: 29

VS: TYHMä EI OLE SE JOKA PYYTää VAAN SE JOKA M... - Lauantaina, 22.07.2017 klo 08:53  
+
0
Joo, kyllä koirien hinnat on ihan hirveitä tänä päivänä (ja olleet jo pitkään), pikkukoirasta en ikinä alkais maksaan yli 1500 euroa ja melkein poikkeuksetta näin on. Aikoinaan hommasin exäni kanssa ranskiksen, hinta oli silloin 1100 euroa, ei riittäisi tänään kuin puolikkaaseen ranskanpullaa.. Kääkkiä on omassa taloudessa ja yksi chihu, hintaahan niilläkin on ostettaessa ollut ihan kohtuudella, mutta olen täysin samaa mieltä koirien hinnoista. Ihan taivaissa.

Mankku

Mankku
Viestimäärä: 1307

VS: TYHMä EI OLE SE JOKA PYYTää VAAN SE JOKA M... - Sunnuntaina, 23.07.2017 klo 09:27  
+
0
Ihan kauhistelen joidenkin hintapyyntiä pennusta, tai ihan aikuisestakin koirasta. Kuka haluaa maksaa sekarotuisesta yli 400€ Jotkut seropien hinnatkin lähentelevät jo rotukoiran hintoja.
Onko tuo ihmisten rahanahneutta, vai hätävarjelun liioittelua siitä, ettei koiraa oteta tuosta noin vaan?
Ymmärrän kyllä, että pennutuksesta aiheutuu jonkun verran kustannuksia, mutta silti. Jotenkin vaan absurdia tämä nykymeno.
- chodsky pes uros, etsijäkoirakokelas s. 6/2013
- schapendoes uros, s. 6/2017
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 23.07.2017 klo 09:28)

Helmi12

Helmi12
Viestimäärä: 1591

VS: TYHMä EI OLE SE JOKA PYYTää VAAN SE JOKA M... - Keskiviikkona, 26.07.2017 klo 13:49  
+
0
Labradoodlet, cockapoot ym. mixit maksaa jopa 2000€... Huh huh. Ja rekisteröimättömistä "puhdasrotuisista" pyydetään 1000€. Rekisteröidyn saa melkein samalla hinnalla. Ei mitään järkeä.

Omat koirat ovat maksaneet 1400-1500€ (2 villakoiraa ja chihuahua), enempää en maksaisi. Toyvillakoirista pyydetään usein 2000€, samoin muista pikkukoirista, esim. pomeranian. Onhan noilla pentueet pieniä (1-3 pentua) mutta silti.

Meow

Meow
Viestimäärä: 51

VS: TYHMä EI OLE SE JOKA PYYTää VAAN SE JOKA M... - Torstaina, 24.08.2017 klo 16:10  
+
0
Niinhän se menee. Itsellä meinasi olla vaikeuksia päästä katsomaan pentuetta pitkän välimatkan takia, mutta onneksi sekin sitten järjestyi ja olin tyytyväinen näkemääni. Hyvin hoidetut pennut, emä ihan loistava, tilat hyvät yms. Myös pennun hakiessa sain kaikenlaista tavaraa (pentupaketti) ja mielelläni maksoinkin yli tonnin kun olin tyytyväinen kaikkeen kasvattajasta koiriin yms.

Siskollani aikoinaan ei ollut yhtä hyvä onni. Oli iloinen kun sai unelmiensa koiran, mutta aika äkkiä selvisi että pentutehtailijalta oli koiransa ottanut. Oli teettänyt sairailla koirilla pentuja tietäen tämän. Myöhemmin sisko myönsi, että olihan se paikka mistä haettiin vähän epäillyttävä, mutta kun halusi juuri sen koiran niin oli ummistanut silmänsä. Koira jouduttiin myöhemmin lopettaa, sillä se ei pystynyt elää täysipainoista elämää. Myös muut pentueen koirat olivat sairaita. Koira oli otettu kasvattajalta, joka oli ihan rodun sivuilla kasvattajalistassa. Nykyään ei kyllä enää.
"a Home witouth a cat is just a house"

Welsh Corgi Cardigan narttu "Pepsi" s.28.3.2017
Taloudessa myös kaksi kissaa.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26021
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5801
Viestejä yhteensä543759
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263617
(Tilastot päivitetty viimeksi 01.06.2020 klo 06:00)