Ohjeet ja säännöt
Takaisin
HARRASTUKSET - Keskiviikkona, 16.06.2010 klo 19:31

Canicross/koiran kanssa juokseminen

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 20

myrkku

myrkku
Viestimäärä: 2138

CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 16.06.2010 klo 19:31  
+
0
Minä ajattelin nyt avata tällaisen aiheen, koiran kanssa pyöräilyyn meinasin lähteä kirjoittamaan, mutta sitten ajattelin että ehkä tällekin löytyy harrastajia!

Mie oon nyt miettiny että aloittaisin tällaisen lenkkityylin jossain vaiheessa (ihan oman kunnon kohottamisen kanssa + koira saisi vetää samalla tosiaan minua ja purettua siihenKIN energiaa), kaksipäinen hihna ja valjaat on jo mutta vyö ja venyvä lisäosa puuttuu.

Kuinka moni tätä harrastaa? Kuinka usein juoksette? Millainen koira sinulla kaverina on? Millaisella temmolla/vauhdilla ja millaisessa maastossa (asfaltti, metsä, pururadat jne)? Meillä on Mindin kanssa vielä ohitusongelmia koirien kanssa joten se varmasti tulee ongelmaksi, siksi ajoittaisin itse joko iltamyöhään tai todella aamuun juoksun, tai keskelle päivää, onko muilla ohitusongelmaisia koiria joitten kanssa juostaan?

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 16.06.2010 klo 21:03  
+
0
Meillä on juniorin kanssa myös suunnitelmissa tämä ihan kisalajiksi asti. Vanhemman kanssa ollaan juostu löysällä remmillä kun se ei vedä, ei sitten millään :)

Meillä käytössä DC zero vetovaljaat, canicross-vyö ja täysjoustava kaksipäinen remmi. Kisatilanteessahan metallisia lukkoja ei vissiin sallita, mutta ne kamppeet joudutaan vyönkin takia hommaamaan sit uusiks, jos kilpailuihin asti päästään. Kovasti paljon ei olla vielä pystytty edes juoksemaan saati sitten vedättämään, kun ihan ei ihan ikä vielä pojalla riitä.

Mutta suosittelisin ennen juoksemaan lähtemistä harjoittelemaan suuntakäskyt 'oikea' ja 'vasen' ja varmuuden vuoksi vielä 'suoraan' (jos koira meinaa kääntyä vaikkei pitäisikään), pysähtymis ja hidastamiskäskyt (eri käskyt, esim. 'rauha' ja 'seis') ja vauhdittamiskäskyt. Lisäksi koira kannattaa myös opettaa vetämään. Kaikki koirat eivät sitä luonnostaan suostu tekemään ja varsinkin jos valjaat ovat vähänkään vääränmalliset tai kokoiset sen huomaa vetoharjoituksista heti. Koira lakkaa vetämästä. Myös itselle on tärkeää se, että koira ei vedä alamäkeen. Sen opettaminen on meilläkin vielä todella vaiheessa, mutta se kyllä vetää mut takuulla nurin vielä joskus, jos tämä ei mene kaaliin :D

Ihan niinkuin ihmisenkin nivelille, on koirallekin pehmeä alusta parempi. Mutta myös raskaampi. Jos siellä on pururatoja missä koiran kanssa saa juosta, itse menisin sinne. Asfalttikin kuitenkin ihan ok, kunhan ei kovin pitkiä matkoja tee vaan totuttaa koiran tassut ja nivelet sille alustalle. Ja muistaa lepopäivät. Ihan metsäpoluille en ehkä vetävän koiran kanssa heti lähtis..siinä mennään kuperkeikkaa kun sattuu kompastumaan juureen tai kiveen esim.

MUOKS. Tuosta ohittamisesta vielä.. Koira on lähes mahdotonta hallita joustoremmillä täysin vaikka se olisikin pääosin asiallinen tapaus. Remmirähjän kanssa voi olla jopa vaarallista. Eli kannattaa suosia ajankohtia, jolloin vastaantulijoita olisi mahdollisimman vähän.
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 16.06.2010 klo 21:04)

myrkku

myrkku
Viestimäärä: 2138

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 16.06.2010 klo 21:12  
+
0
Kiitos ihan hirveästi täysipohjaisesta selonteosta! :)
En kuitenkaan mihinkään kilpailemaan ole luultavasti lähdössä, niin ajattelin ihan "perus-ok" kamppeet hommata itselleni, ja valjaat joissa koiran on mukava ainakin juosta, jos ei vetääkin. Käykö hyvät t-malliset valjaat vetämiseen näin juostessa, vai voiko se tehdä jotain isompaakin vauriota? Ihan näin että jos joskus lähdetään niin osaampahan varautua oikeanlaisin varustein.
Nyt on y-valjaat, mutta ajattelin t-valjaita siksi että niissä paino jakautusi leveämmin rintakehälle ja näin ollen olisi mukavampi juosta?

Ja pururadalle/läheisen rannan hiekkateille olisi aikomus lähteä, matkalla sinne on asfalttia, mutta siinä olisi tavallaan reipas alkulämmittely kävely :)

Muoks. Unohdin tosiaan ne käskyt kokonaan. oikea ja vasen meillä onkin kotiläksynä kouluttajalta, niitä pitääkin alkaa kunnolla treenaamaan. Myös nuo käskyt milloin saa vetää ja milloin ei jne ovat varmasti tosiaan hyödyllisiä koska tämä meinaa aina vetämään lähtiessä innostua, eikä lopettaisi millään ^^
Miten kadi olet opettanut hidastamisen ja vetämisen käskyt?
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 16.06.2010 klo 21:14)

Kaislus

Kaislus
Viestimäärä: 1047

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 16.06.2010 klo 21:45  
+
0
Y-valjaat (istuvat sellaiset!) ovat huomattavasti paremmat, sillä T-valjaat estävät koiran etuosan normaalin liikkumisen.

Meillä on vermeet muuten kasassa, mutta valjaat ovat jääneet pieniksi, joten uudet pitäisi hommata. Pari kertaa ollaan kokeiltu, mutta vielä toi ei ole hiffannut sitä, että nyt saisi ihan oikeasti vetää :)

myrkku

myrkku
Viestimäärä: 2138

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 16.06.2010 klo 21:49  
+
0
Kiitos Kaislus tiedosta, mutta tuntuu että silti pitää toiset valjaat hankkia, nuo ei ole kyllä ne parhaat, ei jotenkin mene..:mietiskel:
Mutta jousto-osa lähti tilaukseen netistä! Luulisin sen ihan kelpaavan. Vielä siis itselle vyö ja päästään juoksemaan! Tai siis käskyt kun osataan edes jotenk kuten :nauru:

Murmuu

Murmuu
Viestimäärä: 457

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 16.06.2010 klo 21:55  
+
0
Meillä tää koirajuoksu on enemmänkin sellaista harrastelua, ei ehkä niinkään harrastamista. Käydään juoksemassa, jos jaksetaan. Y-malliset valjaat on, ja tuon porokoiran kanssa juostaan, kun sillä on koirakaksikosta enemmän energiaa. Asvaltti- ja hiekkateillä juostaan ja lenkit ajoitetaan n. kello 23 jälkeen, koska haluan juosta rauhassa enkä koko ajan väistää ja varoa ihmisiä. Pururadat on inhottavia, kun mua alkaa pelottaa siellä yömyöhällä ja siellä on muutenkin hyttysiä.

Annny

Annny
Viestimäärä: 273

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Torstaina, 17.06.2010 klo 08:44  
+
0
Meilläkin tämä juoksentelu vielä ainakin ihan harrastelua sekä koiran että omistajan kunnonkohotusta :hymy: Lähes joka ilta käydään juoksemassa lenkkipolulla noin 7-10 km. Lore ainakin nauttii tuosta juoksemisesta. Varusteina on ihan y-valjaat. Pitäisi hommata nuo kunnon juoksuvermeet, kun nyt pidän talutinta ihan vain kädessä ja se on välillä hankalaa. Lore osaa siististi juosta ja vetää eikä meinaa toisten koirien luo mennä. Lucan kanssa juokseminen ei taas onnistu...se on tässä hommassa vähän perässä vedettävää mallia ja tuijottelee liikaa vastaantulijoita.
"Anything your dog can do my Border Collie can do better ;)"

Murmuu

Murmuu
Viestimäärä: 457

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Torstaina, 17.06.2010 klo 13:58  
+
0
Tänään kokeiltiin aamujuoksua, kun olin aikaseen hereillä ja ajattelin käyttää sen hyödyksi. Ajelin teollisuusalueelle, jonka varrella kulkevalla jalkakäytävällä saa yleensä ihan rauhassa käppäillä, mutta olipa puoli kahdeksan aikaan siellä rasittavan paljon työmatkapyöräilijöitä. Pyh! Otin vielä toisen koiran mukaan juoksemaan niin, että pidin hihnaa ihan kädellä kiinni, ja se ois halunnut pysähdellä jatkuvasti haistelemaan. Ei siis mikään maailman onnistuinein lenkki. :nauru: Jäi lyhkäseen, noin puolituntiseksi. Taidan suosiolla pysytellä iltajuoksuissa, ellen sitten joku aamu herää viideltä. :nauru:

nefret

nefret
Viestimäärä: 37

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Torstaina, 17.06.2010 klo 14:02  
+
0
Mulla on hommattuna pari vyötä (toisen voisin myydä, jos jotakuta kiinnostaa) + parit joustot. Koirallehan sain oston yhteydessä kunnon valjaat. Ongelma on vaan siinä, että tuota ei tuo vetäminen oikein kiinnosta niin jäänyt homma sitten.. :/

norruska

norruska
Viestimäärä: 236

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Torstaina, 17.06.2010 klo 15:47  
+
0
^ Paljonko pyytäsit siitä? Vois äipälle vinkata, jos hinta ois käypä sillekin.

Me ollaan juoksenneltu molempien kanssa, y-valjaita käyttäen toisella ja toisella olleet vedonestovaljaat kun ei erikoisemmin olla juoksenneltu, vähän tossa koulun kentällä vaan menty löysällä hihnalla :) Pitäs toisellekin y-valjaat hommata, en tykkää vedonestovaljailla juoksennella, mutta sitten jos se innostuu vetämään niin mä oon hyvin nopeasti nenälläni, varsinkin jos se näkee toisen koiran.
spn Dansku (-12)
göötti Toivo (-15)
kissa Eppu (-10)

Hyvää taivasmatkaa murut
göötit Helmi 2003-2015 ja Tiiti 2013-2016
lbu Särmä 2013-2015

Danskun päiväkirjat
(Viestiä on muokattu torstaina, 17.06.2010 klo 15:50)

Lifo

Lifo
Viestimäärä: 231

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Torstaina, 17.06.2010 klo 19:05  
+
0
ite kokeilin pari päivää sitten juosta koiran kanssa niin että oli vyö, täysjoustonaru, valjaat jne (äiti harrastelee enemmänkin tätä oman koiransa kanssa niin oli hyvä kokeilla kamppeita). Juoksemisessa sinänsä ei ole ongelmaa, mutta toi koira ei vaan vedä, ei sitten millään! juoksee nätisti vieressä tai pikkusen takana. Päädyinkin siihen että omalla koiralla helpoin tapa on juostessa ottaa se fleksiin niin ei joudu ite koko ajan keräileen hihnaa pois jaloista. Vyö+fleksi, niin saa kädetkin vapaaksi. Toisin sanoen ei voi canicrossailuks meidän menoo sanoo :)
Äitin koira taas (cockereita siis molemmat) vetää kunnolla kun saa valjaat päälle, suuntakäskyt silläkin vielä vähän hakusessa, mutta täällä mettässä juostessa kun risteyksiä on kilometrin välein (jos sitäkään) ei se oo niin justiinsa :)
Täytyy kävellä ennenkuin voi juosta - lentämisestä puhumattakaan.

hurja

hurja
Viestimäärä: 8

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Lauantaina, 19.06.2010 klo 00:32  
+
0
Ollaan tätä näemmä harrastettu ihan vahingossa. En tiedä onko nuo valjaat y vai t malliset, mutta kaulan ympäri menee ns. länget, rintakehän ja selän päältä menee pehmustetut remmit ja mahan ympäri remmi, hihna tulee selän päälle kiinni. Edestäpäin ne kyllä on y muotoiset...?

Vaikka remu on kova vetämään pannassa, se ei ole vielä oppinut että tuossa saa vetää oikeasti. Mutta talvi mentiin potkukelkalla ja kesällä ollaan menty pyörällä. Välillä haipakkaa, mutta yleensä sellaista vauhtia että koira ravaa. Tähän asti on ollut käytössä vain remmi mitä pidän kädessä, mutta hyvin on poika oppinut ettei silloin pysähdellä haistelemaan niin voitaisiin siirtyä kiinteään remmiin.
Lisäksi ollaan lapsia vedetty kelkassa nahkaisilla länkivaljailla, mitkä on kyllä liian raskaat juoksemiseen. Koira kyllä jaksaa juosta vaikka 8 km helposti, että potentiaalia vaikka kisoihin löytyy, kunhan saadaan käskyt toimimaan.

Edit. Potkukelkkailussa oli käytössä leveä nahkavyö ja siihen kiinnitetty joustava auton hinausköysi. Pyörällä en uskalla tuolla yhdistelmällä lähteä liikkeelle. Paremmalta tuntuu pitää hihnaa kädessä ja löysätä tarvittaessa niin pysyy pystyssä..
(Viestiä on muokattu lauantaina, 19.06.2010 klo 00:35)

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Lauantaina, 19.06.2010 klo 10:47  
+
0
Myrkku: Niistä käskyistä. Seis käskyä on treenattu jo ihan pennusta asti. Eli koira on irti pitkässä liinassa ja kun sanon 'seis', tallon sen narun maata vasten, jolloin koiran matka pysähtyy. Ja sitä vaan niin monta toistoa, että koira ymmärtää pysähtyä jo ennenkuin liina loppuu. Se on helpoin, mutta aika hidas keino. Ja on aivan toinen juttu, malttaako se sit juoksu/vetojuoksu hurmiossaan pysähtyä... :nauru:

Hidastamiseen meillä on käsky 'odota'. Se on ihan vaiheessa vielä, yleensä koira käskyn kuultuaan pysähtyy kokonaan n. 2sek. ajaksi, eli sen verran että remmi löystyy. Mut sit se jatkaa menojaan ihan niinkuin ennenkin pysähdystä. Ja nimenomaan haluaisin että se hidastaa sitä menoaan, kunnes toisin käsketään, mutta menee kokoajan kuitenkin eteenpäin. (kisoissahan koira ei koskaan saa jäädä juoksijan taakse, vaan sen on kuljettava edellä, vaikka ei vetäisikään) Vahingossa olen opettanut sille sen, että kun napsutan sormia itseni vieressä, koira hidastaa sen verran että se 'peruuttaa' vierelle. Ja koska tämä on helppo tyyli niin sitä tulee paljon sitten käytettyä ja sanan opettaminen on jäänyt vähemmälle. Ja kun napsuttelua käytän, se vahvistuu ja oravanpyörä on valmis. Ei sillä, ei se huono tyyli ole tai käsittääkseni edes mitenkään kielletty kisoissakaan, kunhan koira kokonaisuudessaan pysyy juoksijan edellä. Mutta suunnittelin alunperin sen ääniohjattavaksi, niin itseä harmittaa :shifty:

Ja eteenpäin tota ei hirveesti tarvi käskee. Mutta lähinnä sellanen innostava 'menemenemene' mantra saa jätkään aikalailla vauhtia. Mutta koska kyseessä on iso koira, ei sen ikinä tarvi täysiä juostakaan, koska jo kovassa vauhdissa saa itsekin pinkoa aikalailla :D Ylämäkiin tuo käsky vois olla hyvä. Me ei olla mäkivetoja vielä otettu lainkaan.

Muoks. Vetämisen opettamisesta vielä. Eli kannattaa hankkia näihin vetohommiin ihan omat valjaansa. Sellaiset, joilla saa vetää aina. Sillon se on aika helppo opettaa vetämään vetämistä vaativissa tilanteissa, mutta kuitenkin kävelemään nätisti sit talutusvaljaissa/pannassa. Alkuun helpoin tapa jos koira ei todella suostu vetämään, on se, että avustaja kirmaa koiran vierestä vaikkapa lempparilelun kanssa ohi ja jää odottelemaan ja heiluttelemaan lelua n. 10m:n päähän koirasta. Sit vaan annat koiralle luvan mennä ja juokset itse perässä pitäen jatkuvasti pientä vetoa joustavassa remmissä. Tätä muutamat toistot ja kyllä se oppii vetämään. Toinen tyyli on se, että koiralle laitetaan esim. autonrengas perään siihen vetoliinaan kiinni. Ja sit mennään yhdessä. Ihan vaikka vaan kävellen, mutta veto tuntuu koiran perässä kokoajan. Tällöin se ei vedä alkuun sinua, joten sen on helpompi lähteä vetämään vaikka se olisikin opetettu ettei remmissä vedetä.

Jos koira kaikesta huolimatta ei suostu vetämään, tai ensin vetää ja sitten lopettaa, kannattaa miettiä onko valjaissa sittenkin jotain vikaa. Liian suuret tai pienet, vääränmalliset, liikeratoja supistavat, kurkkutorvea painavat tms. valjaat tappavat kyllä vetoinnon siihen paikkaan. Ja voi olla ettei koira sen jälkeen vedä enää koskaan, vaikka varusteet vaihdettaisiinkin parempiin.

Y-valjaat on paremmat kuin T:t. Jos oikeasti tahtoo koiraansa vedättää, niin sitten husky-malliset tai noi zerot mitkä meillä on (Valjakkourheilijoiden sivuilta ainakin voi niitä tilata). Ne on suunniteltu niin, että koiran etukropan liikeradat jäävät täysin vapaiksi remmeiltä ja niska, säkä sekä selkä saavat työskennellä vapaasti. Niissä liinan kiinnitys tulee sinne selän puoleenväliin/takaosan päälle, jolloin veto kuormittaa tasaisesti koko koiraa, eikä se vedä pelkästään esim. rintakehällään. Mutta jos tarkoitus on vaan juosta, ei niinkään vedättää, niin perus y-valjaatkin on hyvät, kunhan se liinan kiinnitys ei tule suoraan sään päälle (esim. meillä hurtta y-valjas, kiinnitys jää liian eteen ja remmin lukko/liinan solmu painaa säkää ja selkälihaksia).
(Viestiä on muokattu lauantaina, 19.06.2010 klo 10:57)

Sancanis

Sancanis
Viestimäärä: 1

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Maanantaina, 21.06.2010 klo 23:25  
+
0
Aina kun puhutaan canicrossista, sillä tarkoitateen juoksemista ja pyöräilyä, mutta mihin on jäänyt hiihto, mä en ole kamalan innostunut canicrossista jos juostaan koiran kanssa, itse aina hiihdän koirieni kanssa juoksuvyöllä kymmeniä kilometrejä. Kutsutaanko enää koirahiihtoa canicrossiksi?

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Tiistaina, 22.06.2010 klo 20:57  
+
0
Canicross on käsittääkseni vain koirajuoksun virallinen nimitys. Koirapyöräily on pyöräilyä ja vetohiihto on hiihtämistä koiran vetäessä. Usein talvella vetohiihtoa harrastavat koirakot treenaavat kesäkaudella näillä ns. sulan maan lajeilla. Eli eivät ne toisiaan välttämättä sulje pois. Itse tykkäisin vetohiihdosta kovasti, mutta oma hiihtotaitoni on niin olematonta, että me jätetään se taitavammille ;)
(Viestiä on muokattu tiistaina, 22.06.2010 klo 20:58)

metteeeeee

metteeeeee
Viestimäärä: 8

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 23.06.2010 klo 00:49  
+
0
Mäkin kyllä ymmärrän canicrossin nimenomaan koirajuoksuksi.
Mut kerro Sancanis, missä sä käyt hiihtämässä sun koirien kanssa? Pelloilla vai jollain ajetuilla laduilla vai...? Miten muut hiihtäjät on ottaneet teidät vastaan? Oon suunnittelut, että ens talvena (jos nyt tulee lunta) aloteltais hiihtoa ton mun lapseni kanssa. Lähellä on kunnan ylläpitämät ladut joilla ois hyvä mennä, mutta mä vähän epäilen, ettei paikalliset himohiihtäjät (joista puolet on mun hörhöjä sukulaisia;)) toivota koiria kovin tervetulleiksi mailleen.. Onko muilla kokemuksia asiasta?

Niin, ja osaisko joku kokeneempi kertoa muutenkin talvella liikkumisesta suksilla/juosten? Miten eroaa kesällä harrastamisesta? Pitääkö koiraa lämmitellä kovin eri tavalla, millaisia lämpötiloissa voi/kannattaa treenata, tarviiko tassuja suojata jne... Kysymys on kovin ajankohtainen (Hyvää juhannusta vaan kaikille!), mutta tulipahan nyt koirahiihdosta mieleen.
:D

Kinoko

Kinoko
Viestimäärä: 1426

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 23.06.2010 klo 00:50  
+
0
Muakin kiinnostaa canicross ihan vaan huvin vuoksi. Täälläpäin on hyviä luontopolkuja, joissa ei oo kauheesti juurakoita niin olis hyvä juosta, ja ihmisiä/koiria liikkuu tuolla metsässä ihan minimaalisesti ainakin meidän lenkkeilyaikoihin. Ollaan aloiteltu kunnonkohotusta ihan normi hölkkälenkeillä. Vetotaipumusta Tomolla on selkeästi, se vetäisi kaiken aikaa jos sen antaisi :D Ja lenkillä kulkee poikkeuksetta melkein mun edellä.

Pitäisi hommata vaan vetovaljaat, ajattelin huskyvaljaat hankkia, kunhan on varaa. Joustava hihna ja vyö olisi myös hankintalistalla. Sit ajattelin pitää lisäksi normaalia pantaa + hihnaa, jos tulee yllättävä tilanne ja koira pitää saada nopeasti kontrolliin. Siis tavallinen hihna olis tietysti löysällä kun juostaan, sellanen ns. varmistus.
Ur kaoset talade en röst som sade: le, och bli glad ty det kan bli värre. Och jag log, och blev glad, och det blev värre!

metteeeeee

metteeeeee
Viestimäärä: 8

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 23.06.2010 klo 00:59  
+
0
Hei kivaa joku muukin yökukkuja. ;)
Kinoko, ison koiran kanssa varmistushihnan lisäksi kannattaa huolehtia, että pääset tarvittaessa nopeasti irti[i][/i] (nimim. yks joka meni mukkelismakkelis). Jonkinlainen "paniikkilukko" on siis hyvä olla.
Munkin ensisijainen tarkoitus on juosta omaksi iloksi, mutta päädyin silti tilaamaan VUL:in sivuilta kisavaatimukset täyttävän vetovyön, sillä se ei ollut olennaisesti kalliimpi kuin vaihtoehtoiset ja onpa sitten valmiina sopiva jos innostutaan kisaamaan (innostutaan kumminkin, oon kamalan kisaviettinen...:D)

Kinoko

Kinoko
Viestimäärä: 1426

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 23.06.2010 klo 01:22  
+
0
^ Kiitos vinkistä, itselle ei juolahtanut mieleenkään toi paniikkilukko. Tosin epäilen, ehtiskö sitä kuitenkaan paniikkilukkoakaan avaamaan, mutta hyvä se on olla silti. Pitää varmaan käydä vierailulla Murren Murkinassa, kun siellä myydään ainakin Zero DC -valjaita ja joustavia hihnojakin näkyi olevan myynnissä. Toki jos sopivia ei löydy, niin pitää tilata, mut olen jotenkin vanhanaikainen enkä mielelläni tilaa netistä. Tarvittaessahan lukko on myös helppo vaihtaa itse sopivanlaiseen.
Ur kaoset talade en röst som sade: le, och bli glad ty det kan bli värre. Och jag log, och blev glad, och det blev värre!

Fay

Fay
Viestimäärä: 1275

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 23.06.2010 klo 10:41  
+
0
Haluaisin hirveästi kokeilla tätä lajia, mutta oma kunto ei riitä edes pieneen juoksulenkkiin. Tarkoitus olisi saada itsensä taas juoksukuntoon, mutta aloittaminen on ihan hirveän vaikeaa.

Koira olisi juuri sopiva tähän harrastukseen, sillä menee luonnostaan jo edellä ja vetää "tarvittaessa" hieman, joten en usko että tulisi mitään ongelmaa koiran suhteen.

Onko kukaan kokeillut tehdä itse canicross-vyötä? Tai mistä olette vyönne tilanneet? Lähinnä "halpa ja hyvä" kuulostaisi nyt hyvältä. Varmaan olisi pitänyt lukea kaikki viestit läpi, sillä tästäkin varmaan on jo ollut puhetta, mutta nyt on hieman "kiire". :shifty:
Raha ei tuo onnea, mutta sillä voi ostaa vaahtokarkkeja ja se on vähän sama asia..

Karhukoira-labradorimix Pörri 09/02
Villakoira-sheltti-cockerspanielimix Bella 10/11

Kuvia otuksista ja vähän muustakin
Blogi

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 20
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25909
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5793
Viestejä yhteensä543784
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263319
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.01.2020 klo 04:00)