Ohjeet ja säännöt
Takaisin
HARRASTUKSET - Keskiviikkona, 16.06.2010 klo 19:31

Canicross/koiran kanssa juokseminen

Siirry sivulle: 1 2 3 4 ... 20

Angat

Angat
Viestimäärä: 2172

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 28.07.2010 klo 18:26  
+
0
Itse suosittelen ensin koittamaan vetämistä esim. räsymaton tai vastaavan avulla (koiran koosta riippuen, isommalla esim. autonrengas, pienemmällä juuri em. matto tai vastaava). Tuossa toisen koirakon avuksi otossa on aina se riski, että koira - yksilöstä riippuen toki - lähtee vetämään vain toisen perään, ei niinkään vetämisen takia. Jatkossa tästä voi aiheutua ongelmia esimerkiksi ohitustilanteissa, kun edellä ei enää menekään mitään kiinniotettavaa.

Itse opetin jo edesmenneen ei-vetokoirani ensin matonkappaleen ja myöhemmin renkaan avulla vetohommaan. Ensin pystyin itse juoksemaan koiran rinnalla/hieman takana ja kannustamaan vetoon, pikkuhiljaa jäin taaemmas edelleen koiraa kehuen. Lopputuloksena myös ilman jatkuvia kehuja vetävä koira.

Yksilökohtaista toki.

kadi

kadi
Viestimäärä: 839

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Sunnuntaina, 08.08.2010 klo 16:32  
+
0
Nää helteet on pilannu meidän peruskunnon täydellisesti. Kun ei oo voinu käydä kunnon lenkeillä, vaan on touhuttu kaikkea mahdollisimman vähän fyysistä, mutta sitäkin enemmän henkistä toimintaa. Siitä huolimatta koirat on kuumissaan..

Minkälaisella rytmillä/rasituksella olette lähteneet koiran kuntoa juoksuhommiin parantamaan? Jos jollain on ihan treeniohjelma, niin kiitollisuudella otetaan vastaan. Jos nää trooppiset kelit tästä helpottais, niin olis kiva päästä taas hölkälle. Haluaisin kuitenkin aloitta varovasti niin koiran, kuin itsenikin kannalta :D

Jossain vanhassa sport-lehdessä oli treeniohjelma ihmiselle, jolla juoksutaustaa ei käytännössä ole. 2,5kk:n aikana sillä ohjelmalla pitäisi päästä sellaiseen kuntoon, että kykenee helposti juoksemaan 5km näytöskisamatkan.. Oiskohan tuo sopiva rytmitys nuorelle, aika vähän matkaa juosseelle koiralle..?

Kaislus

Kaislus
Viestimäärä: 1047

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Tiistaina, 17.08.2010 klo 21:25  
+
0
Käytiinpä tänään ihan ekalla "virallisella" juoksulenkillä. Aiemmin ollaan siis vaan spurttailtu ja harjoiteltu vetokäskyä, nyt juostiin ~kilometrin lenkki. Alku oli vähän kankea, mutta kun päästiin uusille lenkkipoluille joilla ei olla ennen käyty, johan alkoi koirasta vauhtia löytyä :) Veti liina kireällä koko matkan ja olisi jatkanut vielä pidemmällekin, mutta ajattelin jättää intoa vielä seuraavallekin kerralle.

Tästä tuleekin ihan vakkariharrastus kesäkilojen poistamiseksi ja koiran lihasten kasvattamiseksi! Mä unelmoin jo siitä kuinka päästään kuulaina syysaamuina kirmaamaan pitkin Espoon merenrantateitä.. Uudet vetovaljaat vaan pitäisi tosiaan tilata, tänään mentiin Sandran Hurtilla jotka eivät ole ihan niin istuvat kuin voisi olla.

Anuapina

Anuapina
Viestimäärä: 342

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 18.08.2010 klo 00:51  
+
0
Olen innostunut kokeilemaan kääpiösnautserin kanssa reippailua. En tiedä vielä tuleeko se olemaan juoksua, reipasta kävelyä tai sauvakävelyä. Ostin talutusvyön ja hihnan, jossa on joustopala. Alunperin ostin ne siksi, että ulkoilutin viikon verran kolmea koiraa, ja pääsin helpommalla, kun pidin oman koirani vyössä. :) Innostuin kuitenkin ajatuksesta, että lenkkeilyyn saisi lisätehoa vedon avulla. Nytpä siis kyselen muutaman alkeellisen kysymyksen, johon en vielä saanut selvyyttä lukiessani tätä pinoa läpi.

Olen käyttänyt talutusvyötä ja valjaita (ostin uudet y-malliset) muutamalla lenkillä ja koira vetää välillä hyvin. Olen kehunut ja kannustanut vetämään. Mutta mitenkäs tästä eteenpäin? Millaisella kaavalla teette juoksulenkit eli juostaanko koko matka vai annetaanko koiran välillä pysähtyä haistelemaan vai esim. aluksi ja lopuksi haistelua ja muuten tehokasta liikkumista? Mulla on uroskoira, joka kyllä mielellään pysähtyis vähän väliä merkkailemaan. Mikä olisi siis paras opettaa liikkumaan reippaasti pysähtelemättä? Aiemmin taidettiinkin jo mainita, että voisi käyttää vetoon jotain käskyä. Jos koira meinaa pysähtyä niin toistanko vetokäskyn vai mikä olisi paras tapa? Vetokäskyn vastapainoksi täytyy olla ilmeisesti myös vapautuskäsky?

Miten lenkkeily kannattaisi alottaa? Voiko tehdä suoraa jo 15-20 min reippaita pätkiä vai esim. ihan 5 min reippailu ja sitten 5 hitaammin jne?
kääsna Kapu (11/2008)
kääsna Myy (12/2011)

keimu

keimu
Viestimäärä: 4291

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Perjantaina, 20.08.2010 klo 14:14  
+
0
^Meillä uroskoira kun pääsee juoksemaan niin siinä unohtuu nopeasti kaikki haistelu, kun juokseminen on vaan niin kivaa...edes vastaantulevat koirat ei kiinnosta kun vaan pääsee eteenpäin kovaa!

Mä en ainakaan näe mitään syytä sille, etteikö koiraa voisi samantien juoksuttaa pidempiä matkoja/aikoja, jos koiran kunto on muuten hyvä. Tietenkään koiraa, joka käy 3 kertaa päivässä 15 minuutin lenkin ei voi heittää samantien 30 minuutin lenkille. Mutta jos nyt vaikka normaalisti tehdään 2 lyhyempää lenkkiä päivässä ja sitten yksi pidempi vaikka tunnin lenkki, niin kyllä mun mielestä koiran peruskunnon pitäis olla sillä tasolla että yks puol tuntinen menee juostenkin.

Perussääntönä voidaan kai pitää että niin kauan kun koira jaksaa ja nauttii niin niin pitkään on turvallista juosta.

Angat

Angat
Viestimäärä: 2172

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Perjantaina, 20.08.2010 klo 16:43  
+
0

Anuapina kirjoitti:

Millaisella kaavalla teette juoksulenkit eli juostaanko koko matka vai annetaanko koiran välillä pysähtyä haistelemaan vai esim. aluksi ja lopuksi haistelua ja muuten tehokasta liikkumista?


Meillä vetovaljaat ovat merkki siitä, että koiran on tarkoitus tehdä töitä. Valjaat päällä merkkailu, haistelu ym. tapahtuvat siis ainoastaan, jos annan siihen erikseen luvan. Lähtökohtana on, että omatoimisesti koira ei haistele tai säädä muuta tarpeetonta, tarkoituksena on mennä eteenpäin vetäen.

Anuapina kirjoitti:

Mulla on uroskoira, joka kyllä mielellään pysähtyis vähän väliä merkkailemaan. Mikä olisi siis paras opettaa liikkumaan reippaasti pysähtelemättä?


Itse yksinkertaisesti kiellän koiraa haistelemasta. Melko nopeasti tuo oppi oikean toimintatavan, nykyään käy merkkailemassa ainoastaan kun pysähdymme ja annan luvan mennä puskaan. Periaatteessahan koiralla ei vetäessä ole edes aikaa haistella, ainakin itselleni vetäminen tarkoittaa sitä, että koira etenee nopeudella, jota se pystyy ylläpitämään pidemmän matkan/vaihtoehtoisesti vaihdellen nopeutta käskyjeni mukaan. Kummassakaan tapauksessa vauhti ei hidastu niin, että koira ehtisi rymytä puskissa haistelemassa.

Anuapina kirjoitti:

Aiemmin taidettiinkin jo mainita, että voisi käyttää vetoon jotain käskyä. Jos koira meinaa pysähtyä niin toistanko vetokäskyn vai mikä olisi paras tapa? Vetokäskyn vastapainoksi täytyy olla ilmeisesti myös vapautuskäsky?


Vetokäskyn toistaminen voi auttaa, mikäli koira osaa käskyn ja ymmärtää sen tarkoituksen. Harjoitusvaiheessa tehokkaampaa voisi olla yksinkertaisesti kieltäminen, tai esimerkiksi "mennään", mikäli koiralla on käytössä vastaava käsky.
Meillä ei ole varsinaista vapautuskäskyä. Veto lakkaa, kun käsken koiraa pysähtymään. Haistelemaan/puuhailemaan muita juttuja saa mennä kun annan luvan tai riisun valjaat.

Anuapina

Anuapina
Viestimäärä: 342

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Perjantaina, 20.08.2010 klo 22:15  
+
0
Angat ja keimu: Kiitos vastauksista :)

Me tehdään muutenkin joka päivä vähintään yks tunnin lenkki, joten koiran kunnon pitäis kyllä kestää. Tarkoitus olis aluks mennä reippaita kävelylenkkejä vetäen ja ehkä myöhemmin juosta. Pitänee ruveta vaan reilusti kieltämään merkkailu kun reippaillaan, niin päästään eteenpäin.
kääsna Kapu (11/2008)
kääsna Myy (12/2011)
(Viestiä on muokattu perjantaina, 20.08.2010 klo 22:20)

Nerinna

Nerinna
Viestimäärä: 6

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Lauantaina, 21.08.2010 klo 00:25  
+
0
Tarviiko canicrossin SM-kilpailussa ohjaajalla olla lisenssi?

Angat

Angat
Viestimäärä: 2172

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Lauantaina, 21.08.2010 klo 20:24  
+
0
Nerinna: mun käsittääkseni ei tarvi, mutta silloin ilmottautumismaksu on korkeampi. Kannattaa tarkistaa vielä järjestäjiltä, muistaakseni lisenssittömistä kilpailijoista yritään jossain vaiheessa "päästä eroon", ts. tarjota kaikille kilpailijoille edes se harrastajalisenssi. Kuitenkin elän siinä uskossa, että ainakin tänä vuonna voisi vielä startata ns. häntämaksulla.

Mutta toisaalta, en ymmärrä, miksi monet juoksijat eivät lisenssiä hanki. Itse ainakin ilomielin maksan sen muutaman kympin ja tiedän, että sekä treeneissä että kisoissa sattuneet vahingot korvataan... Itse tosin enemmän pyörin tuolla valjakkopuolella, mutta kuitenkin.

Ja sitten toiseen asiaan... Joku kyseli siitä, millaisella matkalla voi aloittaa koirajuoksun. Riippuu tietysti lähtötasosta, eli koiran kunnosta ennen juoksuharjoittelua. Kannattaa kuitenkin muistaa, että koiralle on ihan eri asia juosta ihmisen mukana kuin juosta ja vetää samalla. Jos siis kävelylenkit ovat aiemmin olleet koiran pääasiallinen liikutusmuoto, saattaa olla paikallaan aloittaa ensin juokseminen ilman vetämistä tai vaihtoehtoisesti vetäen erittäin lyhyillä matkoilla. Toki, jos koira muutenkin on juossut esim. vapaana, on sillä jo ihan erilainen pohjakunto. Normaalit kävelylenkit eivät kuitenkaan takaa, että koiralla olisi kuntoa lähtöä suoraa varsinaiseen koirajuoksuun mukaan.

belgilö

belgilö
Viestimäärä: 494

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Lauantaina, 21.08.2010 klo 21:06  
+
0
Kävin tuolla Suomen Valjakkourheilijoiden Liiton sivuilla ja siellä oli ,että SM-kilpailuissa on lisenssi oltava. Ja täytyy olla jonkun VUL:n jäsenseuran jäsen.

Kansallisissa kisoissa ei lisenssiä tarvita jolloin kisamaksu on noin 7 euroa kalliimpi.

Lisenssejä on kahden laisia:kilpailulisenssi ja harrastajalisenssi. Harrastajalisenssillä saa saa vuoden aikana kilpailla vain yhden kilpailun(ei SM).
Eli jos aikoo kilpailla useammin kuin 2-3 kilpailua,kannattaa jo harkita lisenssin hankkimista.

Lisenssi on voimassa 1 vuoden ja lisenssikausi on 1.9 - 31.8.

Sivuilta saa muutakin tietoa. Esim kilpailukalenteri ja eri luokat joihin voi osallistua.
Kannattaa käydä katsomassa.

Noz

Noz
Viestimäärä: 276

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Lauantaina, 21.08.2010 klo 21:28  
+
0
Viime vuonna vielä ainakin meni niin, ettei harrastesarjassa tarvinnut SM:ssä lisenssiä, mutta muissa ns. oikeissa sarjoissa lisenssi piti olla.

Angat

Angat
Viestimäärä: 2172

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Sunnuntaina, 22.08.2010 klo 09:37  
+
0
No vähän ihmettelinkin, että tuntuu oudolta, että lisenssiä ei tarvisi... Mutta sekotin sen tuohon harrastussarjaan, ja väsyneenä kun kirjottelee, tuloksen voi arvata... :nauru:

Nerinna

Nerinna
Viestimäärä: 6

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Maanantaina, 23.08.2010 klo 19:44  
+
0
VUL:n sivuilta mäkin yritin tietoa hakea, ja jostain ymmärsin, että muissa lajeissa tarvii lisenssin kilpasarjoissa, paitsi canicrossissa?? Halusin sitten varmistaa joltain joka tosiaan tietää.
Täytyy varmistaa asia vielä kisojen järjetäjältä... jos nyt edes saan pojan sinne koiran kaveriksi juoksemaan. :kieli:

Muoks: Nyt löysin SM-kisasivuilta mm tiedon, että kilpasarjaan osallistuvan täytyy kuulua VUL:n jäsenseuraan, mutta lisenssistä ei siellä ole mainintaa...
(Viestiä on muokattu maanantaina, 23.08.2010 klo 19:56)

kiharapaa83

kiharapaa83
Viestimäärä: 357

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 01.09.2010 klo 14:14  
+
0
Me oltiin eilen Wilman kanssa ekaa kertaa vetolenkillä, aikaisemmin ei ollut mahdollisuutta, kun ostin eilen varusteet..
Mutta kivaa oli.. Ja suunniteltiin kaverin kanssa, että ruvetaan tekemään vetolenkkejä 2-3 krt viikossa, aiotaan treenata agilitya kuitenkin se 2 krt viikossa, lisäksi toko, niin kyllä koira saa ainakin liikuntaa ja itse myös..
kääsna Wilma 09/2008
borcol Windy 08/2011

Wilman ja Windyn kotisivut
Wilman ja Windyn blogi

belgilö

belgilö
Viestimäärä: 494

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 01.09.2010 klo 21:07  
+
0
Käytiin tänään juoksulenkillä ja oli paras juoksu aikoihin. Jotenkin se sujui vaivattomasti ja jaksoi
hyytymättä. Juostiin kääntöpaikalle(3 km) niin lujaa kuin jaksoimme. Aikaa kului 12 min! Elikkä coopperin testin ajan. Saas nähdä mikä tulos tulee sitten viikon päästä oikeassa cooperin testissä kun se järjestetään työpaikan tykyliikunnassa.Mikä on koiran vetovaikutus suoritukseen? Toisaalta taas testi juostaan tasaisella urkeilukentällä eikä mäkisessä maastossa.

Takaisin autolle juostiin sitten hieman rauhallisemmassa tempossa,mutta lenkin (6km) yhteisajaksi tuli 30 min.

Mistähän se johtuu kun joskus juoksu ei meinaa oikein sujua? Jalat tuntuu painavilta ja henki loppuu. Joskus sitten taas menee ihan kevyesti. Vaikuttaa varmasti sekin miten on syönyt tai onko syönyt ollenkaan. Joskus sitten vaatetus epäonnistuu ja on pyntännyt liikaa päälle.

Nerinna

Nerinna
Viestimäärä: 6

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Maanantaina, 13.09.2010 klo 09:21  
+
0
Vastaan täällä nyt omaan kysymykseeni :) Canicrossissa lisenssiä ei tarvi kilpasarjoissakaan:

"1.1.1 Suomalaisella osanottajalla on oltava valjakkourheilukilpailuissa voimassa oleva kilpailulisenssi.
1.1.1.1 Koirajuoksu- ja harrastussarjoissa kilpailulisenssi ei ole pakollinen."

Kaislus

Kaislus
Viestimäärä: 1047

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Maanantaina, 13.09.2010 klo 18:05  
+
0

belgilö kirjoitti:

Käytiin tänään juoksulenkillä ja oli paras juoksu aikoihin. Jotenkin se sujui vaivattomasti ja jaksoi
hyytymättä. Juostiin kääntöpaikalle(3 km) niin lujaa kuin jaksoimme. Aikaa kului 12 min! Elikkä coopperin testin ajan. Saas nähdä mikä tulos tulee sitten viikon päästä oikeassa cooperin testissä kun se järjestetään työpaikan tykyliikunnassa.Mikä on koiran vetovaikutus suoritukseen? Toisaalta taas testi juostaan tasaisella urkeilukentällä eikä mäkisessä maastossa.

Takaisin autolle juostiin sitten hieman rauhallisemmassa tempossa,mutta lenkin (6km) yhteisajaksi tuli 30 min.

Mistähän se johtuu kun joskus juoksu ei meinaa oikein sujua? Jalat tuntuu painavilta ja henki loppuu. Joskus sitten taas menee ihan kevyesti. Vaikuttaa varmasti sekin miten on syönyt tai onko syönyt ollenkaan. Joskus sitten vaatetus epäonnistuu ja on pyntännyt liikaa päälle.Tasainen, punainen ympyräurheilukenttä vaikuttaa ainakin minulla suoritukseen negatiivisesti. Tappavan tylsää :)

Koira sen sijaan vaikuttaa positiivisesti. Käytiin Aidanin kanssa toista kertaa virallisesti crossailemassa tänään, vitsit että oli kivaa! Juostiin ankkalammen ympäri (Aidan olisi pari kertaa halunnut juosta lampeen..), matkaa about 1,5 km, ja juoksimme aika kovaa. Ilman koiraa en taatusti jaksaisi juosta noin vauhdilla. Aidan ei vielä vedä ihan täysillä, mutta pieni veto tuntui koko lenkin ajan, vain muutaman kerran remmi vahingossa löystyi kun koira yritti haistella. Hienosti se kuitenkin kiskoi :) Kyllä juokseminen on kivaa, etenkin uusissa kengissä!

belgilö

belgilö
Viestimäärä: 494

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Maanantaina, 13.09.2010 klo 21:18  
+
0
Joo tosi on että urheilukenttä oli tosi tylsä! Kyllä koiran kanssa metsätiellä on paljon hauskempaa.
Ei saatu tulokseksi coopperin testissä kuin 2500m. Aloitin aivan liian hitaasti ja aika loppui kesken.
Jaksanut kyllä olisin enemmänkin ja loppukiri alkoi liian myöhään.

Koiran kanssa kun juoksee niin alkukin on paljon rivakampaa menoa ja kyllä siitä koirastakin on vetoapua. Lisäksi tulee se hyvä mieli kun näkee miten koira nauttii juostessaan.

belgilö

belgilö
Viestimäärä: 494

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Maanantaina, 13.09.2010 klo 21:18  
+
0
Joo tosi on että urheilukenttä oli tosi tylsä! Kyllä koiran kanssa metsätiellä on paljon hauskempaa.
Ei saatu tulokseksi coopperin testissä kuin 2500m. Aloitin aivan liian hitaasti ja aika loppui kesken.
Jaksanut kyllä olisin enemmänkin ja loppukiri alkoi liian myöhään.

Koiran kanssa kun juoksee niin alkukin on paljon rivakampaa menoa ja kyllä siitä koirastakin on vetoapua. Lisäksi tulee se hyvä mieli kun näkee miten koira nauttii juostessaan.

belgilö

belgilö
Viestimäärä: 494

VS: CANICROSS/KOIRAN KANSSA JUOKSEMINEN - Keskiviikkona, 15.09.2010 klo 20:05  
+
0
Tänään käytiin juoksemassa 10 km lenkki. Oli ihana kostea ja happirikas sää ja juoksu sujui todella hienosti. Kyllä tämä syksy onkin parasta kuntoiluaikaa!
Täytyy taas alkaa juoksemaan vaan enempi ja kokeilla josko tuo polvi kestäisi. Oon menossa lokakuussa magneettikuvaukseen sen kanssa ja toivon ettei siinä mitään vikaa olisikaan kun ei ole ollut kovin kipeä viimeaikoina. Tosin en ole pitempiä matkoja juossutkaan kesän jälkeen.

Kyllä olisikin aika kurjaa jos juokseminen pitäisi lopettaa kokonaan. Pyörällä koirien juoksuttaminen
on myös kivaa,mutta jotenkin siinä ei itse saa tarpeekisi liikuntaa. Pitäisi ajaa aika lujaa ja vähintään 15 km joka ainakin nyt tuntuisi olevan koirille aika rankkaa.

Kuinka pitkiä matkoja ihmiset juoksettavat koiriaan?

  Siirry sivulle: 1 2 3 4 ... 20
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25909
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5793
Viestejä yhteensä543784
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263319
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.01.2020 klo 04:00)