Ohjeet ja säännöt
Takaisin
HARRASTUKSET - Lauantaina, 18.09.2010 klo 12:34

Dog Frisbee

Siirry sivulle: 1 2

TeamAussieX

TeamAussieX
Viestimäärä: 6

VS: DOG FRISBEE - Maanantaina, 14.04.2014 klo 10:13  
+
0
^ Meidän friboja on hommailtu vähän sieltä sun täältä. Enimmäkseen koirafrisbeetä myyvistä verkkokaupoista ollaan hommailtu, muutamia on tilattu ulkomailta kun saatiin edullisesti.
Friboja myyvät nettikaupat, kuten Frisbeepoint, Powergrip ja Innovastore. Kaikilla erikseen osasto koirafrisbeet. Hinnat pyörii siinä 5-13 euroa riippuen kiekosta. Yleisesti halvimmat eivät kestä kovaa purua ja kalliimmat taas kestävät. Pari kiekkoa olisi hyvä aluksi hankkia. Kiekon on oltava koiralle suunniteltu, koska ihmiskiekko voi tietyissä tapauksissa tehdä hallaa koiran suulle.

Me ollaan kiekkoilua harrastettu pian neljä vuotta. Tällä hetkellä kiekkoillaan kahden koiran kanssa. Itse perustin oman ryhmän paikkakunnalleni, kun toimintaa ei noin vuosi sitten ollut oikeastaan muualla kuin pk-seudulla. Nyt yhdistyksellä on tavoitteena edistää aluetoimintaa. Luvassa tälle vuodelle on myös kisat ja frisbeekoirat esiintyvät Maailman voittajassa ja Messarissa.
apku Zharmant's Action Man, "Termis", s. 06/10
apkn Coppercreek's Prairie Wind, "Stella", s. 06/10

http://teamaussiex.blogspot.fi

Fay

Fay
Viestimäärä: 1275

VS: DOG FRISBEE - Maanantaina, 14.04.2014 klo 17:34  
+
0
Olisiko teillä mitään vinkkiä siihen kun koira on melko herkkä suustaan eikä halua ottaa tavallisia kiekkoja suuhun? Ihan pehmeän nylonkankaisen kiekon se hakee kyllä, samoin lötköstä kumista tehdyn painavan version, mutta miten lähteä parhaiten opettamaan koiraa siihen että ne normaalit muovikiekotkin on ihan ok?
Raha ei tuo onnea, mutta sillä voi ostaa vaahtokarkkeja ja se on vähän sama asia..

Karhukoira-labradorimix Pörri 09/02
Villakoira-sheltti-cockerspanielimix Bella 10/11

Kuvia otuksista ja vähän muustakin
Blogi

sändi

sändi
Viestimäärä: 1669

VS: DOG FRISBEE - Keskiviikkona, 16.04.2014 klo 15:24  
+
0
^ Millaisia muovikiekkoja sulla on? Niitäkin on niin erilaisia.. Esimerkiksi Jawsin Sofflite ja Hyperflex on oman kokemuksen mukaan jo aika pehmeitä ja reunoiltaan miellyttäviä. Meillä käytössä jälkimmäinen, koska se kestää terrierin hampaat ja taisteluleikit.

Mulla ei siis ole kokemusta herkkäsuisista koirista :nauru: Mutta jos se ei yritä ollenkaan ottaa kiekkoa suuhun edes kovassa vireessä ja saalisvietissä, niin sitten ekana tulee mieleen ihan vaan naksuttelu. Opettaa koira noutamaan kiekko samaan tyyliin kuin naksuttelemalla opetetaan mikä tahansa nouto eli ensin palkataan vaan kiekon katsomisesta, koskemisesta ja lopulta jossain vaiheessa hampailla koskemisesta ja tarttumisesta.
Vehnäterrieri ♂ 4/2009
Suursnautseri ♂ 1/2015

saleee

saleee
Viestimäärä: 1

VS: DOG FRISBEE - Keskiviikkona, 28.05.2014 klo 09:27  
+
0
Hei,

Googlettelin koirafrisbeetä ja tämäkin keskusteluryhmä tuli eteen. Ja kun tämän löysin, niin otan vapauden hieman avata tätä uudehkoa koiralajia.

Nimeni on Sauli Soini ja toimin Suomen frisbeekoirat ry:ssä puheenjohtajana. Lajiin olen tutustunut joitakin vuosia sitten Kirkkonummella järjestetyllä koirafrisbeekurssilla, jota oli vetämässä Jakub Stybr - niminen harrasmies. Tuon kurssin innoittamana laji on alkanut hiljakseen järjestäytymään Suomessa ja nyt toimintaa on jo vähän enemmän.

Koirafrisbee on siis ollut parin vuoden ajan järjestäytynyt laji. Suomen frisbeekoirat ry perustettiin pari vuotta sitten ja toimintaa on siellä jo monenlaista. Tämän vuoden aikana ollaan jo pidetty ja tullaan pitämään joitakin koirafrisbeen alkeiskursseja ja pari jatkokurssia. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kisaillaan Siuntiossa. Koirafrisbeenäytöksiä voi käydä ihmettelemässä myös elokuisessa Maailman Voittaja-näyttelyssä ja joulukuisessa Voittaja 2014-näyttelyssä, Helsingissä siis molemmat.

www.frisbeekoirat.com - osoite johdattaa sinut melko karuille, mutta tiedontäyteisille yhdistyksen nettisivuille. Facebookissa keskustelu on vilkkaampaa ja sieltä kannattaa hakeutua Suomen frisbeekoirien ryhmään https://www.facebook.com/groups/126785897335548/, jos ei vielä ole näin tehnyt.

Mitä noihin kiekkoihin tulee, niin Suomessa vaikuttaa joitakin frisbeekauppoja, jotka myyvät myös koirakiekkoja. Koirafrisbeitä on aika kattava valikoima erilaisia ja erihintaisia ja semmonen helppo perussääntö on, että mitä kalliimpi sen kestävämpi :-) Kiekkovalmistajia ovat ainakin Hero, Jawz, Latitude,Trixie ja Wham-o. Näistä kaksi ensin mainittua taitavat olla niitä yleisimpiä ja parhaiksi havaittuja. Koiran hampaat kestävät mainiosti kiekon, mutta koirat suhtautuvat hieman eri tavoin kiekkoihin. Jonkun koiran kohdalla voi olla järkevää lähteä liikkeelle jollain pehmeämmällä kiekolla ja sitten siirtyä kovempaan ja paremman lentävään kiekkoon.

Tietoa lajista kannattaa siis etsiä tuolta kotisivujen ja Facebook-sivujen syövereistä. Jos ei vastauksia tahdo löytyä, niin kysymyksiä saa esittää myös suoraan vaikka minulle mieluiten sähköpostilla sauli (at) frisbeekoirat.com.

Pahoitteluni pitkästä sepustuksesta, mutta kivasta asiasta on mukava sepustella. Tervetuloa harrastamaan.

Paviaaninkesyttäjä

Paviaaninkesyttäjä
Viestimäärä: 139

VS: DOG FRISBEE - Perjantaina, 30.05.2014 klo 15:19  
+
0
Fay, tulee melkomoisen myöhässä, mutta kun nyt kerran viestin huomasin. :D Oletko koittanut heittää koiralle kovempia kiekkoja rollereina ja vasta sitten siirtyä ilmasta koppaamiseen? Meillä on tällä hetkellä sellainen siirtymävaihe, että keskaripuudeli koppailee ilmasta SofFlitejä ja rollereina kovempia kisakiekkoja. Koiran tuntien ei mene enää kauaa, että voidaan siirtyä enimmäkseen noihin kovempiin myös ilmasta koppailtaessa, tosin SofFlitet varmasti pysyy valikoimassa jatkossakin.

Fay

Fay
Viestimäärä: 1275

VS: DOG FRISBEE - Sunnuntaina, 01.06.2014 klo 18:35  
+
0
Vastaus se on myöhäinenkin vastaus. Ja tässä tapauksessa tulee tarpeeseenkin vielä. :wink:

En ole kokeillut. Tai olen sen verran että kun heitän rollerin, koira juoksee perään ja jättää kiekon siihen, mutta olen tehnyt noita niin vähän että sama kuin en olisi tehnyt ollenkaan.

Meillä löytyi jonkinmoinen apu siitä että käytin koko talven tosi pemeitä kangaskiekkoja joita heiteltiin sisälläkin aina välillä. Koira otti sen suuhunsa aina ja toi minulle. Välillä otti koppia ilmastakin josta sitten pistin bileet pystyyn. Keväällä heitin kaverin frisbeegolfkiekon ja yllättäen koira hakikin sen ja toi minulle. Aiemmin ei ole hakenut kovia kiekkoja joten uskoisin että talven pehmoharjoittelu on syypää tähän.

Luulenpa että tuo rollerien kanssa leikkiminen voisi olla alkukesän THE juttu koska nyt ottaa kovankin kiekon suuhunsa. Kiitos vihjeestä!
Raha ei tuo onnea, mutta sillä voi ostaa vaahtokarkkeja ja se on vähän sama asia..

Karhukoira-labradorimix Pörri 09/02
Villakoira-sheltti-cockerspanielimix Bella 10/11

Kuvia otuksista ja vähän muustakin
Blogi

Fay

Fay
Viestimäärä: 1275

VS: DOG FRISBEE - Maanantaina, 02.06.2014 klo 23:27  
+
0
Käytiin tänään kesän ensimmäinen isompi heittelykerta tekemässä ja ero viimekesäiseen on aika suuri. Viime syksyyn mennessä päästiin siihen pisteeseen että koira syttyi frisbeelle hyvin ja juoksi kiekon perässä mutta ei paljoa muuta, koska se ei suostunut ottamaan kiekkoa suuhunsa. Tänään juoksi kiekon perässä, yritti ottaa pari kertaa ilmasta kiinni jos sattui sopivasti kohdalle, otti maahan pudonneen frisbeen suuhunsa ja kantoi sen minulle tai loppuvaiheessa kentän laidalle. Ei tuonut sitä läheskään joka kerta mutta enpä sitä siltä vaadikaan, pääasia tässä vaiheessa että hakee suuhunsa pudonneen kiekon.

Kokeilin muutaman rollerin mutta ne eivät tuntuneet olevan yhtä kivoja koiran mielestä. Kyllä se perässä juoksi ja törmäili kiekkoon välillä mutta ei esim. kertaakaan edes yrittänyt ottaa kiekkoa suuhunsa rollerista. Ei siis silloinkaan kun kiekko oli kaatunut maahan.
Raha ei tuo onnea, mutta sillä voi ostaa vaahtokarkkeja ja se on vähän sama asia..

Karhukoira-labradorimix Pörri 09/02
Villakoira-sheltti-cockerspanielimix Bella 10/11

Kuvia otuksista ja vähän muustakin
Blogi
(Viestiä on muokattu maanantaina, 02.06.2014 klo 23:28)

  Siirry sivulle: 1 2
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25965
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5796
Viestejä yhteensä543760
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään2
Viestejä kirjoitettu tänään2
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263511
(Tilastot päivitetty viimeksi 29.03.2020 klo 18:30)