Ohjeet ja säännöt
Takaisin
HARRASTUKSET - Maanantaina, 19.04.2010 klo 12:01

Koiratanssi

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 6

Sysikoira

Sysikoira
Viestimäärä: 89

KOIRATANSSI - Maanantaina, 19.04.2010 klo 12:01  
+
0
Aloitanpa keskustelun koiratanssista.
Mukava laji, vaikkei olla vielä kilpailtukaan. Tarkoitus olisi kisoihinkin mennä. Liikkeitä on meillä kasassa tarpeeksi, ja koira osaa ne hyvin, myös eri järjestyksessä ja pitkiä sarjoja.
Mutta uudet ideat toki tervetulleita.
Minkälaisia koreografioita tai ideoita muilla on?

kiharapaa83

kiharapaa83
Viestimäärä: 357

VS: KOIRATANSSI - Maanantaina, 19.04.2010 klo 14:05  
+
0
Hei!

Mistä löytäisi tietoa koiratanssi-kilpailuista?
Olemme kaverini kanssa miettineet, että olisi kiva mennä katsomaan kisoja ja saisi inspiraatiota ja ehkä uusia temppuja opeteltavaksi omalle koiralle.
Sekä suurin syy mielenkiinto lajia kohtaan!
kääsna Wilma 09/2008
borcol Windy 08/2011

Wilman ja Windyn kotisivut
Wilman ja Windyn blogi

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: KOIRATANSSI - Maanantaina, 19.04.2010 klo 14:44  
+
0
^Tahtitassujen, eli suomalaisen koiratanssiyhdistyksen sivuilta löytyy :) Youtubesta löytyy myös paljon videoita esim hakusanoilla "dog dancing" tai "koiratanssi". Tahtitassujen sivuilta löytyy myös linkkejä videoihin.

Meillä on harrasteltu koiratanssia tässä nyt vuoden vaihteesta. Kisoissa ei olla vielä käyty, mutta muutamia meidän koiratanssireenailuvideoita löytyy youtubesta hakusanalla "Ruka koiratanssi". Vanhempaan videoon on dupattu musiikki jälkikäteen vaan päälle. Uudemmassa videossa taas oikeasti kuului musiikki kuvatessa, mutta se on noin muuten vähän sellaista puolivillaista touhua, kun kävin vaan pikaisesti koiran ollessa puolivaloilla testaamassa uutta musiikkia ja piti siksi saada videomateriaalia.

(Viestiä on muokattu maanantaina, 19.04.2010 klo 14:45)

Sysikoira

Sysikoira
Viestimäärä: 89

VS: KOIRATANSSI - Tiistaina, 20.04.2010 klo 15:17  
+
0
Pidin erityisesti Sarahian jälkimmäisestä videosta :) Mukavaa menoa, varmasti pienellä hiomisella pärjäisitte kisoissakin.

Innostuin tänään suunnittelemaan vähän koreografiaa. Listasin kaikki koiratanssissa käyttökelpoisetm hyvin osatut käskyt (toki voi opettaa lisääkin, mutta tässä ne mitä nyt osataan) ja mietin niistä variaatioita. Lisäksi mietin aiheen ideoita ja niitäkin keksin jo runsaasti. Nyt ois motivaatiota alkaa harjoittelemaan kunnolla! Musiikkikin pitäs keksiä ja hioa esitys, sitten mentäisiinkin jo mieluusti kokeilemaan kilpailuja:)

Kissu_

Kissu_
Viestimäärä: 15

VS: KOIRATANSSI - Maanantaina, 24.05.2010 klo 21:44  
+
0
Olen aloittamassa koirani kanssa koiratanssin, mistä kannattaisi aloittaa? Koirani on cairnterrieri, pian 3 vuotta vanha. Osaa pujotella jalkojen välistä, osaa hyppiä vaikka miten jne., perusjuttuja. En ole koskaan tehnyt minkään laista kokonaisuutta liikkeistä, kannattaisiko alkaa tehdä pieniä "esityksiä" jo nyt, vai kannattaako ensin harjoitella kunnolla kaikki liikkeet?
Kiitos jo etukäteen vastauksista!
http://cairssu.blogspot.com/

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: KOIRATANSSI - Tiistaina, 25.05.2010 klo 07:27  
+
0
^Mitkä kaikki liikkeet? :) Liikkeitähän on loputtomasti ja niitä opetetaan jatkuvasti lisää, aina kun kesksitään jotain uutta.

Mieti minkälainen musiikki teille sopisi, nopea vai hidas, minkä tyylinen jne. Rupea kuuntelemaan musiikkeja ja kävele koirasi kanssa ja tee liikkeitä. Mieti tuntuuko musiikki hyvältä ja istuvalta koirasi ja sinun liikkumiseen. Vielä parempi, jos saat kaverin katsomaan ja sanomaan miltä näyttää. Tarviiko koira nopeampaa/hitaampaa musiikkia jne. Jos saat kaverin videoimaan teidän liikuskelua, niin voit itsekkin katsoa videolta. Tässä vaiheessa et tarvitse mitään suunnitetua koreokrafiaa, kunhan liikuskelet ja vähän temputtelet musiikkiin, jotta saat valittua teille istuvan musiikin.

Kun musiikki on valittuna, mieti pituus. Ensimmäiseen esitykseen sen ei kannata olla kovin pitkä. Esimerkiksi 1-2min välille tuleva riittää aivan hyvin. Jos valitsemasi kappale on ~3min pitkä, niin katkaise se jostain kohtaa ja päätä, että esitys loppuu tähän. Sitten rupea miettimään kappaleeseen korkeokrafiaa. Mihin kohtaan sopisi mitä liikkeitä, mihin kohtaan liikkeiden vaihtoja. Yhdistele liikkeitä esimerkiksi erilaisilla seuraamisilla (vasemmalla, oikealla, edessä, takana, kaukana, lähellä jne). Nyt, jos tuntuu, että teiltä loppuu liikkeet kesken, niin sitten opettelemaan lisää :) Tahtitassuilla on videokilpailuita aina välillä (1-2krt vuodessa). Seuraan pitää lähettää esitykset juhannukseen mennessä.

Kissu_

Kissu_
Viestimäärä: 15

VS: KOIRATANSSI - Torstaina, 27.05.2010 klo 22:15  
+
0
Joo, siis jalkojen välistä pujottelu, jalkojen yli hyppiminen "sivuttain", peruuttaminen... ei jaksa luetella :D

Eli nyt vaan etsimään jotain kivaa musiikkia, ja yhdistelen liikkeitä? Pari kivalta kuulostavaa kappaletta on jo tiedossa, ne on vaan niin pitkiä että pitää pätkästä poikki jostain kohdasta. Kiitosta Sarahia!
http://cairssu.blogspot.com/

Kaislus

Kaislus
Viestimäärä: 1047

VS: KOIRATANSSI - Torstaina, 27.05.2010 klo 23:54  
+
0
Kannattaa muistaa, että yksinkertainen on kaunista! Ihan parilla-kolmella liikkeellä ja perusseuraamisella/vierelläkulkemisella saa jo tosi kivan ohjelman aikaiseksi. Parissa minuutissa (jonka pidempää ei ekasta ohjelmasta edes kannata tehdä) ei loppujen lopuksi edes ehdi kovin montaa liikettä tekemään. Jos koira koko ajan loikkii, hyppii, pyörähtelee, pujottelee ja nostelee tassujaan, tulee ohjelmasta helposti pelkkä temppushow jossa ei ole mitään yhtenäisyyttä. Niillä seuraamisilla ja siirtymisillä luodaan se yhtenäisyys, ja liian monella erilaisella tempulla ohjelma on sekava ja rikkonainen.

Toki sitten korkeammissa luokissa saa ja pitääkin keksiä kaikkea erikoista ja hienoa, mutta aloittelijan on hyvä aloittaa alkeista. Ei ole yhtään huono juttu toistaa itseään, esim jos musiikissa on selkeä kertosäe, voi sen vetää samoilla tempuilla koko ohjelman ajan.

Meillä tanssataan vähän silloin tällöin, molempien koirien kanssa olen yhden ohjelman esittänyt. Ensimmäiseen ohjelmaan ahnehdin nimenomaan liikaa temppuja (pujottelu, seuraaminen, ympäri pyöriminen, sivuttain kävely ja kekottaminen sekä tietty seuraamista) ja siitä tuli tosi hätäinen ja sekava. Seuraavassa tajusin tuon junnukoiran kanssa keskittyä ympäri pyörimiseen, jalan alta kulkemiseen, paikallaoloon ja luoksetuloon, ja se ohjelma oli paljon reippaampi ja selkeämpi. Nyt olen jonkin verran opettanut tuolle uusia temppuja, pitäisi jaksaa virkistellä niitä paljon että pysyisivät mielessä. Ehkä taas päästään tänäkin kesänä esiintymään, saa nähdä :)

Kissu_

Kissu_
Viestimäärä: 15

VS: KOIRATANSSI - Maanantaina, 31.05.2010 klo 15:18  
+
0
^No ilmankos, pyysin kaveria kerran katsomaan meidän pientä esitysytä (tai oikeastaan treeniä), ja kysyin häneltä mielipidettä. Sanoi että esitys oli jotenkin outo, sekava, liikkeet eivät näkyneet selkeästi. No olin tietysti esitellyt vaikka mitä temppuja... Virheistä oppii :)

Mutta nyt sitten alotetaan ihan parilla liikkeellä, pieniä pätkiä, pikkusen musiikkia.
http://cairssu.blogspot.com/

Murmuu

Murmuu
Viestimäärä: 457

VS: KOIRATANSSI - Maanantaina, 31.05.2010 klo 17:22  
+
0
Hih, aloin tän keskustelun innoittamana harjoitella vähän koiratanssia koirien kanssa. Ollaan kaikennäkösiä temppuja opeteltu jo aiemmin (just esim. pujottelu, pyöriminen), joten nyt vaan tanssimaan. :nauru:

Muoks. Olisi kiva nähdä teidän videoita! Sarahian videot kävinkin katsomassa. :)
(Viestiä on muokattu maanantaina, 31.05.2010 klo 19:15)

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: KOIRATANSSI - Tiistaina, 01.06.2010 klo 00:28  
+
0
Mäkin olen miettinyt Nellin kanssa että voisin ihan kokeilumielessä katsoa miten Nellin kanssa koiratanssi lähtisi sujumaan, kun se on tuollainen kenguru.. Itselläni on vaan todella huono mielikuvitus, onko jossain nettisivua missä olisi liikkeitä ja miten niitä voi opettaa? Ajatettelin käyttää kosketuskeppiä aika paljon harjoittelussa, sillä Nelli on nyt tajunnut jo hyvin kepin idean ja osaa jo mm. seurata sitä sekä tänään sain kepin avulla Nellin pyörähtämään ympäri 360 astetta.
Miten esim. peruuttamista voi opettaa koiralle?
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: KOIRATANSSI - Tiistaina, 01.06.2010 klo 06:42  
+
0
^Minä lähdin opettamaan peruuttamisen niin, että koira oli minun edessäni ja kävelin kohti (käsi merkkiä samalla näyttäen), myöhemmin lisäsin siihen äänimerkin. Alussa riitti, että koira otti askeleenkaan, sitten rupesin vaatimaan lisää. Jalkojen välissä peruuttamisen opetin seuraavana. Ensin opetin koiran tulemaan jalkojen väiliin ja seuraamaan siinä eteenpäin. Sen jälkeen peruutus niin että koira jalkojen väliin, käsi koiran eteen ja "lähdin peruuttamaan ja kädellä "työnsin" koiran alkuun. Tätä käsiapua muutama kerta ja sen jälkeen koira peruuttikin jo pelkällä äänimerkillä kun se hoksasi, että juttu on pysyä siinä jalkojen välissä menin minä minne suuntaan tahansa.

mettew

mettew
Viestimäärä: 53

VS: KOIRATANSSI - Torstaina, 03.06.2010 klo 13:39  
+
0
Voiko koiratanssin alottaa munkä ikäsenä vaan meinaan oon niinku 10.... ja silkkipennunkaa ois tarkotus kokeilla..

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: KOIRATANSSI - Torstaina, 03.06.2010 klo 17:28  
+
0
^Tottakai voi :) Koira ei ole koskaan liian nuori (tai vanha) oppimaan temppuja vaan niitä voi aina opetella lisää.

(Viestiä on muokattu torstaina, 03.06.2010 klo 17:29)

Nemes

Nemes
Viestimäärä: 104

VS: KOIRATANSSI - Lauantaina, 05.06.2010 klo 18:41  
+
0
Opiskellaan tällä hetkellä shetlanninlammaskoirani Uskon kanssa koiratanssin alkeita helsingin konalassa sijaitsevassa Koirakoulu Kompassissa. Kovasti ollaan tykätty, vaikka treenaaminen onkin jäänyt melko vähäiseksi (nytkin kun olisi hyvää aikaa olen kipeänä :<)

Se mikä itseäni on tässä harjoitellessa nyt häirinnyt on se että pidän aikalailla samanlaisesta musiikista mistä Sonicin omistaja Sini pitää. Sekin vielä että edustan suht samaa ikäluokkaa ja koirani on samanrotuinen ja värinen eli bluemerle shetlanninlammaskoira uros -.-; Hankalaa yrittää miettiä liikkeitä ja ideoita ilman että tulee sellaista matkija-oloa.

Noh, tällä hetkellä meillä on kappaleena Ninja Scroll Jubei`s Theme ja koska kappaleen henki on samurai-aiheinen miekka kuuluu tärkeänä osana esitykseen. No samurai on melko kaukana merirosvosta, mutta kuitenkin...

Liikkeistä meillä on opeteltu perus seuraamisen lisäksi jalkojen välistä pujottelu, kurre-asento (koira istuu etujalat ilmassa) ja paikallaan pyöriminen takatassuilla seisten, seuraavana olisi vuorossa miekan kiertäminen, kasin teko jalkojen välistä, miekan yli hyppääminen, syliin hyppäys, jalkojen välistä peruutus, loittoneminen... Paljon on siis vielä opeteltavaa.

Löytyisikö muuten pk-seudulta päin kiinnostuneita kimppatreenailuun? Yksinkin voi toki treenailla, mutta ainakin itsellä motivaatio kasvaa kummasti porukassa. :)

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: KOIRATANSSI - Lauantaina, 05.06.2010 klo 19:06  
+
0
Sarahia: kokeilin tänään koirien kanssa tuota peruuttaamista naksun avulla. Nelli tuntui heti tajuavana paremmin mistä on kyse, kun Anni taas tarjoaa istumaan menemistä. Jouduin vähän toisella kädellä nostamaan Annia nivustaipeesta, jotta se ei laske peräpäätä maahan. Annille seisomiskäskyn oppiminenkin on ollut tosi hankalaa ja koska olen käyttänyt sitä silloin kun trimmaan Annia, niin siihen sanaan liittyy varmaan hiukan negatiivinen sävy Annin mielestä. Siksi tokossa neuvottiin aloittamaan seisomisen opettamista ihan alusta, valitsemalla uusi käsky. Silti Anni on koko ajan tarjoamassa tuota istumista kun on hetken käynyt hetken seisomassa, niin siksi peruuttamisenkin opettaminen on hankalaa. Täytyy vaan treenailla tuota seisomista ahkerasti. Mutta Nellin kanssa varmaan päästään nopeastikin etenemään, kun tuntuu että se on niin nopea oppimaan.

edit// Nemes: mä ainakin voisin joskus tulla katsomaan kun sä treenaat sun koirasi kanssa, niin voisit jakaa mulle vinkkejä. Mä kun olen koiratanssin suhteen ihan aloittelija, niin musta ei sulle ole apua mutta treeniseuraa kyllä.
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010
(Viestiä on muokattu lauantaina, 05.06.2010 klo 19:08)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: KOIRATANSSI - Lauantaina, 05.06.2010 klo 19:10  
+
0
^Minä opetin Rukalle tuon peruuttamisen tosiaan kohti kävelemällä, jolloin koira peruutti. Alussa Rukakin koitti istua, mutta kun käveli vaan kohti, niin ylös siitä oli noustava ja astuttava taaksepäin ja heti tästä palkka. Pian koira hoksasikin homman mistä palkka tulee, eikä enää tarjonnut istumista.

Nemes

Nemes
Viestimäärä: 104

VS: KOIRATANSSI - Lauantaina, 05.06.2010 klo 21:16  
+
0
Juulia, tervetuloa :) Ei se mukaan lähteminenkään ole loppujen lopuksi vaikeaa, esimerkiksi ihan youtubestakin löytyy jotain videoita missä esitellään koiratanssin liikkeitä ja miten kyseisen liikkeen voi koiralle opettaa. Esimerkki.
(Viestiä on muokattu lauantaina, 05.06.2010 klo 21:17)

Kaislus

Kaislus
Viestimäärä: 1047

VS: KOIRATANSSI - Sunnuntaina, 06.06.2010 klo 19:16  
+
0
Nemes, me oltaisiin Aidanin kanssa syksymmällä ehkä innostuneita treenailemaan koiratanssia ja jakamaan ehkä joitain vinkkejäkin (myös ottamaan niitä vastaan), kun palaan Espooeen opiskelujen pariin. :) Jos silloin seura kiinnostaa, palaillaan asiaan myöhemmin!

Nyt ollaan aloiteltu molempien koirien kanssa ihan uuden tempun harjoittelu. Projektin aiheena on ontuminen. Saa nähdä mihin päädytään, vai päädytäänkö mihinkään, mutta tällä hetkellä ollaan siinä vaiheessa, jossa koiran etutassu on mun kädessä ja se ottaa askelia eteenpäin. :D Aidanin kanssa työn alla on myös talvella aloitellut temput; kumartaminen, ryömiminen, jalkojen läpi peruutus, kepin kiertäminen ja ympäri pyörähdys sekä jalan ali meno. Kaksi vikaa opeteltiin viime kesän koiratanssinäytökseen, mutta ne ovat sen jälkeen jääneet ihan unholaan.. Pitäisi ehkä ryhdistäytyä!

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: KOIRATANSSI - Sunnuntaina, 06.06.2010 klo 20:08  
+
0
Nemes ja Kaislus: me voitaisiin kanssa syksyllä tulla treenaamaan porukkaan, kesällä on niin paljon kaikkea etten varmaan kesän aikana ehdi mutta syksyllä olisi kiva kokontua muiden kanssa. Ryhmässä tekemällä saa kuitenkin niin paljon vinkkejä ja palautetta, kuin että itse toistaisi samoja juttuja kokoajan. Ja me ehdittäisiin harjoitella joitain juttuja jo, niin ettei olla aivan lähtöruudussa.
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 6
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25965
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5796
Viestejä yhteensä543760
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään2
Viestejä kirjoitettu tänään2
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263511
(Tilastot päivitetty viimeksi 29.03.2020 klo 17:00)