Ohjeet ja säännöt
Takaisin
HARRASTUKSET - Lauantaina, 30.11.2013 klo 08:28

Näyttelypulina 3

Siirry sivulle: 1 ... 4 5 6 ... 56

Strikku

Strikku
Viestimäärä: 1820

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Torstaina, 19.12.2013 klo 12:48  
+
0
^^ Juu, siis mä kunnioitan ihan täysin kaikkien mielipiteitä ja mulle on ihan sama, mitä siellä paperissa lukee, jos on todenmukainen ja pystyn tunnistamaan siitä koirani (edes jotenkin). Tälläkään en tarkoita sitä, että arvostelun pitäisi olla sellainen, minkälaisen haluan/miten tulkitsen rotumääritelmää oman koirani osalta, vaan sitä, ettei arvostelussa lue "virheellinen väri", jos koirallani ei ole värivirhettä.

Ja tuolla tarkoitin lähinnä sitä, että jos koira on vaikka muuten selkeästi ERIn arvoinen, onko oikein laskea sen laatuarvosana EH:hon, jos sillä on juurikin vaikkapa se sentin lyhyt häntä?
suomenlapinkoirat Rolle ja Bea

When only the best is enough good.

BaeLiana

BaeLiana
Viestimäärä: 1860

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Torstaina, 19.12.2013 klo 14:01  
+
0
Mä en nyt niin himoseuraaja ole näiden näyttelytulosten suhteen, joten käänynpä tämän topikin puoleen. Sunnuntaina siis nappasi porokoira BIS-tittelin Voittajassa. Onkos tällaista tapahtunut useinkin? Mulle kun on tullut jostain sellainen käsitys, että porokoirat ovat vähän tuollaisia vaatimattomia tapauksia näyttelypiireissä eivätkä pärjää oikein muiden rotujen seassa.

Cruftsiin tuo ei ilmeisestikään pääse, kun ymmärtääkseni ei ole Kennel Clubin hyväksymä rotu?
pystykorvasekoitus Ronja 2010 ->
löytökatti Sulho 2013 ->
porokoira Heili 2014 ->

http://baeliana.kuvat.fi/#/

Inqq

Inqq
Viestimäärä: 1733

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Torstaina, 19.12.2013 klo 14:05  
+
0
Ihan tarkennuksena vain, mä en tosta meän valiovetskun EHsta mitenkää mieltäni pahota tms, lähinnä vaan huvittaa. Että onko se pari senttiä nyt niinkin ratkaisevaa, että pudottaa laatuarvostelua yhen pykälän. Ja sitten SAta annettiin vaikka koira skitsos tuomarin käsitellessä.. [sarcasm]Eihän se käytös tietty oo nii justiin näissä hommissa[/sarcasm].

suibe

suibe
Viestimäärä: 1153

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Torstaina, 19.12.2013 klo 15:02  
+
0

Strikku kirjoitti:Ja tuolla tarkoitin lähinnä sitä, että jos koira on vaikka muuten selkeästi ERIn arvoinen, onko oikein laskea sen laatuarvosana EH:hon, jos sillä on juurikin vaikkapa se sentin lyhyt häntä?Jokainen tuomarointi on oikeasti vain tuomarin mielipide siitä, miten hyvin tai huonosti koira vastaa rotumääritelmäänsä. Mä en tiedä, voiko missään mielipideasioissa sanoa, että joku asia on oikein tai väärin, mutta siis jos rotumääritelmän mukaan hännän kuuluu olla vaikkapa kropan mittainen, ja koiralla on selkeästi tätä lyhyempi häntä (pienellä rodulla jo 2cm suuntaan tai toiseen voi olla selkeä ero, isommalla sitä ei ehkä huomaa), tuomarilla on velvollisuus huomioida se arvostelussa. Se, kuinka vakavana virheenä tuomari moista pitää, on toki tuomarin oma, henkilökohtainen näkemys ja tapa tulkita rotumääritelmää. Jos sama puute olisi esimerkiksi korkeuden/selän suhteessa, kyllä mielestäni (ja huom, tämä vain minun mielipiteeni, muut saa toki olla eri mieltä) siitä kuuluu rokottaa, jos ei nyt kokonaista arvosanaa niin ainakin se SA:n poisjättämisen verran. Ja se, että koira on jo valioitunut, ei saisi mielestäni vaikuttaa nostavasti tai laskevasti sen saamaan laatuarvosteluun, sillä jokaisessa näyttelyssä tulisi tuomarin arvioida koiran senhetkistä kuntoa, eikä sitä, mitä koira ehkä joskus oli/tulee olemaan/voisi olla. Näin olen ainakin itse näyttelytoiminnan perusidean ymmärtänyt.

Nämä kommentit siis eivät ole mitenkään suunnattu inqqulle tai strikkulle henkilökohtaisesti. Mua vaan pistää välillä ketuttamaan, kun monet tuntuvat ajattelevan, että koska koira on jo valioitunut tai sai eilen SA:n, sille ei koskaan milloinkaan enää voi antaa vaikkapa H:ta, ellei tuomari ole joku toistaitoinen räpeltäjä, joka ei tiedä koirista mitään eikä ainakaan tunne juuri tämän rodun hienouksia. Katsokaa esim. facebookissa näyttelytuomaripulinaa. Siellä jengi arvostelee tuomarin osaamista/osaamattomuutta sen perusteella, mitä tuomari on sanonut heidän omasta koirastaan, joka on voittanut jo sitä ja tätä ja tota ja oli pentunäyttelyssäkin ainakin ROP ja BIS-pentu :roll:

Baeliana: Mä ymmärsin, että tämä olisi ollut porokoiran ensimmäinen suuri hetki parrasvaloissa. Ainakin luin netistä jonkun uutisen, jonka mukaan porokoira teki historiaa. Hienoa, että suomalainen rotu saa tuolla tavoin maailmanlaajuista julkisuutta :peukku:
schippn 08/2012
schippn 08/2014

BaeLiana

BaeLiana
Viestimäärä: 1860

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Torstaina, 19.12.2013 klo 15:10  
+
0
^ No tällainen kuva mullakin tosiaan oli, mutta en ollut ihan varma omista tiedoistani. Onhan tuo ihan mahtavaa, kun arvostelemassa on myös ymmärtääkseni ulkolaisiakin tuomareita, joille kyseinen rotu ei varmaan niin tuttu ole. Eikös se yleisestikin ole niin, että nuo vaatimattomat ja vähän "metsäläiset" paimentolaiset eivät muiden rotujen kanssa pärjää oikein isoissa näyttelyissä? Että siinäkin mielessä ihan hieno juttu.

Kyllä se on hieno juttu, mitä enemmän tuollaisia liioittelemattomia peruskoiria ruvetaan arvostamaan näyttelyissäkin.
pystykorvasekoitus Ronja 2010 ->
löytökatti Sulho 2013 ->
porokoira Heili 2014 ->

http://baeliana.kuvat.fi/#/

Inqq

Inqq
Viestimäärä: 1733

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Torstaina, 19.12.2013 klo 15:12  
+
0
^ Joo kyllä mä ymmärrän sun pointin. Ja nostan just hattua näille tuomareille, jotka antaa surutta niille valioluokan koirillekin EHta ja Hta, jos se sattuu jostain syystä olemaan sillä hetkellä sen arvoinen. En piä minnään tuomaria, joka jossain suurilukuisessakin rodussa antaa kaikille sen erin ja lähes joka arvostelu on kopio toisestaan.
Nytkin messarissa kuulosti monellekin käyneen niin, että ensin tuli erinomaista ja jopa SAta, ja sitten yön aikana koira oli muuttunut Hn arvoiseksi. Mutta, toinen tykkää äitistä toinen tyttärestä. That's it.

Lydia79

Lydia79
Viestimäärä: 175

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Torstaina, 19.12.2013 klo 16:48  
+
0
Tokihan ennenkin on lapinporokoiria pärjännyt ryhmissä ja bis-kilpailuissakin, harvemmin isoissa näyttelyissä, mutta ryhmiksissä ja varsinkin erkkareissa. Historiaa kyseinen koira teki voittamalla Voittaja-näyttelyn Best In Show:n.

Tämä kyseinen koira oli Vuoden näyttelykoirakilpailun sijalla 37. eli ei tämä voitto nyt ihan puskista tullut. Niin ja tämä koira on ollut BIS Virossakin.
(Viestiä on muokattu torstaina, 19.12.2013 klo 17:21)

Antimony

Antimony
Viestimäärä: 43

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Torstaina, 19.12.2013 klo 21:25  
+
0
En tiedä saako tätä kysyä, mutta muistaako joku firman nimeä joka Messarissa myi tietääkseni pelkkiä koirien petejä? Oli ihan jäätävä kasa mm. kukkakuosilla. Itseäni jäi mietityttämään ne pedit enkä ole nettikaupoista onnistunut samoja kuoseja bongailemaan. Oli suunnilleen jossain keskivaiheilla ehkä.

Ylläpito poistakoot jos on aiheeton viesti. :)
Tiibetinterrieri uros 04/13

Lydia79

Lydia79
Viestimäärä: 175

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Perjantaina, 20.12.2013 klo 13:44  
+
0
^Ei aavistustakaan mikä firma on kyseessä, mutta aikatauluvihkosta (s. 46) löytyvät messuosastot.

TeeÄss

TeeÄss
Viestimäärä: 52

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Tiistaina, 24.12.2013 klo 12:17  
+
0
Tämän vuoden näyttelyt on käyty,1 Suomessa ja 11 ulkomailla.Viimeinen näyttely oli Tallinnas epävirallinen joulushow.Hyvin järjestetty näyttely ja hyvät palkinnot.Kaikki osallistujat palkittiin.Sama palkinto saatiin kuin muutkin mutta pokaalin sijaan 4 kg Royal Canin rehusäkki.En kylläkään tiedä miksi,mutta rehulle on käyttöä.Mukava reissu takanapäin.Seuraava näyttely Turussa ja helmikuussa Tallinnaan.

TeeÄss

TeeÄss
Viestimäärä: 52

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Tiistaina, 24.12.2013 klo 12:48  
+
0
Siis,kävimme 11kertaa ulkomailla ja 15 näyttelyä.Ulkomailla on usein 2 päiväiset näyttelyt,mikä on hieno juttu.

neruda

neruda
Viestimäärä: 2829

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Tiistaina, 31.12.2013 klo 12:08  
+
0
Myöhästyneet onnet kaikille messarimenestyjille ja tuloksiinsa tyytyväisille! :)

Meillä ei messari tuonut mitään, kuten ei odotettukaan. Pelkästään valioissa 18 urosta joista joka päivä voitti yksi ja sama, upea ruotsalainen joka lauantaina voitti myös ryhmän. Muutenkin vain sunnuntaina sijoittui uroksissa edes yksi suomalainen PU3, muutoin meni kaikki Ruotsiin, Norjaan ja Venäjälle. Me saatiin lauantaina ERI ja sunnuntaina EH koska tuomarin mukaan koira oli liian lihava :D Se olikin meidän ainoa EH koko vuonna ja siihen päätettiin sitten muutoinkin aika alavireinen näyttelyvuosi. No, pääasia messarissa kuitenkin oli se, että näki ihmisiä ja oli hyvä tunnelma. ROP -kasvattaja oltiin lauantaina ja Mooses kävi pyrähtämässä parrasvaloissa sen viitisen sekuntia mitä sen kunniakierroksen tekeminen kestää, mutta se oli kuitenkin hieno juttu.

Nymme ollaan näyttelytauolla ties kuinka kauan, ei vaan huvita eikä innosta. Jos sitä sitten joskus keväällä johonkin menis, mutta alkuvuosi ainakin taukoillaan.
Berninpaimenkoira "Manta" s. 2015
Berninpaimenkoira "Mooses" 30.9.2010-7.1.2016
Berninpaimenkoira "Urho" 28.8.2009-5.1.2011

saije

saije
Viestimäärä: 4425

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Tiistaina, 31.12.2013 klo 17:05  
+
0
Kajaanin aikataulut ja laputkin jo tuli ja hyvin meillä menee tyttöjen kehät- ei onneksi päällekkäin. Lauantaina kaverin kultsin esitän mahdollisesti ja sunnuntaina on molemmat omat. Siitä heti aloitetaan meidän näyttelykausi, pitää katsoa jospa Vaasa huhtikuussa olisi seuraava etappi.
Valkoinen ruotsinhirvikoira "Nimue" Syntynyt 26/3/11 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Nila" Syntynyt 14/12/12 ♀
Valkoinenpaimenkoira "Loru" Syntynyt 13/9/15 ♀
Karjalankarhukoira "Lyyra" Syntynyt 15/6/17 ♀

Cinderellla

Cinderellla
Viestimäärä: 1316

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Lauantaina, 04.01.2014 klo 18:52  
+
0
Nyt on meidänkin vuoden ensimmäisen näyttelyn aikataulut julkaistu! :)
Tästä se taas lähtee.. Johan sitä on juuri ja juuri Messari-viikonlopusta selvitty. Elän vaan pelossa, että tuo kehittelee itselleen valeraskauden ja siinä sivussa hirveät mörköilyt. Karvansa se taas pudottaa, joten onkin hienoa viedä kehään kaljuvaleraskauseläin :D
Tiibetinspanieli u 1/2005
Belgianpaimenkoira groenendael n 7/2012
Belgianpaimenkoira tervueren u 4/2014
Belgianpaimenkoira tervueren n 4/2017

Saarameow

Saarameow
Viestimäärä: 1296

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Lauantaina, 04.01.2014 klo 22:30  
+
0
Joo tosiaan Lahden RN ja Turun KV aikataulut tulleet. Kyllä on taas ihan tarpeeks shelttejä kummassakin, voi jösses :nauru: Olis pitäny valita joku rotu, joita on max 5 per näyttely! Toisaalta, onpahan vertailukohtia ja kilpakumppaneita.
Jyväskylän KV pitäis viel ilmoittautua ihan tässä pian. Siellä varmasti vasta onkin shelttejä kun siellä on tuomarina shelttikasvattaja :roll:
corgi Una 140610
shelam Atlas 190113
auspai Ares 040314

vastakohta

vastakohta
Viestimäärä: 383

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Lauantaina, 04.01.2014 klo 22:53  
+
0

Saarameow kirjoitti:

Joo tosiaan Lahden RN ja Turun KV aikataulut tulleet. Kyllä on taas ihan tarpeeks shelttejä kummassakin, voi jösses :nauru: Olis pitäny valita joku rotu, joita on max 5 per näyttely! Toisaalta, onpahan vertailukohtia ja kilpakumppaneita.
Jyväskylän KV pitäis viel ilmoittautua ihan tässä pian. Siellä varmasti vasta onkin shelttejä kun siellä on tuomarina shelttikasvattaja :roll:Jyväskylässä pitää sit yrittää törmäillä, kun ei Messarissa nähty! Me ei tosin olla itse näyttelyyn tulossa, mut korkataan pikkumustan kanssa rallytokoura siellä ;)
slk uros Hupsis 281109 ♥
shelam narttu Myrn 120712 ♥
shelam narttu Gisli 151215 ♥

Blogi

TeJo

TeJo
Viestimäärä: 724

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Sunnuntaina, 05.01.2014 klo 10:35  
+
0
Meijän( lue Oden, Vanjaa en viitti ilmottaa mihkää) tän vuoden näyttelyt ois tässä (joitakin voi pudota pois)

26.4 Lahti KV
17.5 Helsinki E
8.6 Hämeenlinna R
8.8 Helsinki KV
24.8 Heinola KR
5.10 Hämeenlinna RN
6.12-7.12 Helsinki KV

Saarameow

Saarameow
Viestimäärä: 1296

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Sunnuntaina, 05.01.2014 klo 19:26  
+
0
^^Noni, todellakin! :hymy: Sieltä kehän laidalta meijät löytää! Meil on kirkkaan vihree kevythäkki ja pöytä, soopeli hulivili koira ja silmälasipäinen blondi nainen. Kyl meijät tunnistaa missä vaan :nauru:
corgi Una 140610
shelam Atlas 190113
auspai Ares 040314

Pikipaimenia

Pikipaimenia
Viestimäärä: 1713

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Maanantaina, 06.01.2014 klo 23:37  
+
0
^ Meillä on Lahden ryhmiksessä sunnuntaina schipperkekehässä just se sun haaveilema 5 koiraa, tai ainakin ilmotettuna joista tiedän varmaksi kolme tulijaa, tai kaks oman lisäks.
Musta se taas on aika tylsää että monesti on suht vähän näitä kehässä, ainakin vielä tässä vaiheessa vuotta. Eipä silti, aika vähän loppujen lopuks edes käydään kehissä vuotta kohden, harvemmin jos koskaan tulee lähdettyä useamman tunnin ajomatkan päähän edes kesällä. Nythän me metsästetään viimestä sertiä, ja jos se saadaan lähikuukausina niin pitää katella miten ja mihinkä sitä tulee lähettyä tänä vuonna :shifty:
Schipperket Minka s.2005 Kiri s. 2011

Ihminen on ihmiselle apina
(Viestiä on muokattu maanantaina, 06.01.2014 klo 23:38)

Saarameow

Saarameow
Viestimäärä: 1296

VS: NäYTTELYPULINA 3 - Keskiviikkona, 08.01.2014 klo 18:19  
+
0
Nyt jää sittenkin ainakin jo ilmottaudutut tän viikon Lahden RN ja ens viikon Turun KV välistä :neutral: Atlaksella alko rajut oireet viime yönä ja tuloksena; raju kennelyskä, nenäpunkkiepäily ja silmätulehdus :suru:


Rauhoitettu pieni pentuni..
corgi Una 140610
shelam Atlas 190113
auspai Ares 040314

  Siirry sivulle: 1 ... 4 5 6 ... 56
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26146
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263735
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.09.2020 klo 20:15)