Ohjeet ja säännöt
Takaisin
HARRASTUKSET - Sunnuntaina, 30.05.2010 klo 21:13

Rally-toko

Siirry sivulle: 1 ... 31 32 33

Sufa

Sufa
Viestimäärä: 394

VS: RALLY-TOKO - Maanantaina, 07.03.2016 klo 21:10  
+
0
^Onnea hyvästä tuloksesta! :hymy: Ja kylläpä siellä oli idiootti kanssakilpailija. :eek:


Meillä oli Väinön kanssa tänään alkeiskurssin eka tunti ja vitsi oli kivaa! Väinökin tuntui nauttivan, siihen malliin heilui häntä. :nauru: Tästä taitaa tulla se meidän laji! :peukku:

Runox

Runox
Viestimäärä: 1

VS: RALLY-TOKO - Torstaina, 07.04.2016 klo 22:38  
+
0
Moikka koirat.comin rallytokoilijoille! Tein facebook-ryhmän rallattelijoille, mukaan kaivataan hirmuisesti harrastajia keskustelemaan ja jakamaan treeneistä,videoita,kuvia tai mitä vaan lajiin liittyvää, ympäri Suomen, kaikki, kaiken tasoiset ihmiset on enemmän kun tervetulleita ryhmään, tehdään siitä iso! : ) https://www.facebook.com/groups/1532294543739223/?fref=nf

nnora

nnora
Viestimäärä: 2246

VS: RALLY-TOKO - Lauantaina, 09.04.2016 klo 17:48  
+
0
Tulihan se RTK1 sieltä :jjei:
Pisteet 89/100. -3 tuli vasemman täyskäännöksen uusimisesta, toiset -3 tuli kun askel oikealle-kyltissä se askel oli epäselvä.
Lisäksi yksittäisiä -1, yksi eteentulon vinoudesta, tai py esim. liikkeelle lähtö ei ollut välttis ihan samanaikainen, ja täyskäännös oikealle oli koiran osalta vähän viivyttelevä.
Tuomarina oli Heikki Palosaari, josta monet sanoneet että on kauheen tarkka tai tiukka. Olikin, mutta hyvällä tavalla ! Tosi hyvin myös perusteli luokan yleisimmät virheet ja rataantutustumisessa antoi paljon hyviä vinkkejä ja pikkutarkkoja ohjeita.

Kauheesti jännitti taas, ja ikävästi se vaikuttaa koiraan niin että se vähän viivyttelee radalla. Toki se omakaan tahti ei kaikessa jäykkyydessään ole sama kuin treeneissä :nauru:.
Mutta kokonaisuutena täytyy olla tyytyväinen.

Nyt sitten vaan nokka kohti uusia seikkailuja avoimessa luokassa. Ja ilman remmiä, jee !
Avo:n liikket alkaa olla jo aika tuttuja, nyt vaan hiomaan niitä liikoja käsiapuja pois ja ehkäpä jo toukokuussa kisoihin ? Tai sitten pidetään vähän luovaa taukoa, katsotaan mitä tuleman pitää.
Porokoirasukuinen Moona 08/06
Suomenlapinkoira Vilma 09/11

henh

henh
Viestimäärä: 1158

VS: RALLY-TOKO - Lauantaina, 09.04.2016 klo 20:17  
+
0
^Onnea koularista! :)

Mekin korkattiin vuoden tauon jälkeen AVO pisteillä 80/100 viikko sitten. Yksi hassu -10, yksi uusinta ja loput -1p pikkuvirheitä. Kyllä vaan rallyssakin osataan nillittää pikkujutuista, ihan samallaista pilkunviilausta mitä tokokin :D

Me yritetään kerätä RTK2 kasaan tässä kesän aikana ja mietitään sen jälkeen pystyttäiskö osallistua rotujoukkueessa SM-kisoihin VOI-luokkalaisena. "Vähän" on voittajan liikkeet vielä vaiheessa vaikka pohjia mm. oikean puolen seuraamiselle onkin aloiteltu.
Dalmatiankoira Jali -11
Muistoissa seropi Piki

blogi
(Viestiä on muokattu lauantaina, 09.04.2016 klo 20:17)

propione

propione
Viestimäärä: 18

VS: RALLY-TOKO - Sunnuntaina, 10.04.2016 klo 08:22  
+
0
Me käytiin eilen kolmansissa kisoissamme, ja ihme kyllä kaikesta säätämisestä huolimatta saatiin tulos (82p.) ja ensimmäinen RTK1 rotuun! :jjei: Pelkästään peruuttelu-istuhässäkältä -13 pistettä :nolo: , kun ensin koira hämääntyi, kun katsoin taakseni 2 ja 3 askeleen välissä (etten törmää edelliseen kylttiin). Kun uusin koko höskän, Venti vissiin luuli tehneensä ensimmäisellä kerralla ihan väärin ja tarjoili kaikenlaista jännittävää. Totesin, että annan olla, koska kolmannella yrittämällä se olisi varmaan kehittänyt jotain vielä eksoottisempaa :nauru:

Me vähän niinkuin saavutettiin meidän rallytokotavoite tässä, kun en ajatellut että tämä onnistuisi näin "helpolla". Nälkä kasvaa syödessä, joten kai sitä on AVOakin varten lähdettävä treenaamaan. Meille ei vain ulkokisat käy, täytyy olla näköestettä.

On ollut jännä huomata, miten tunnelmaltaan erilaisia kisat ovat! Muistan ekoissa epiksissä miettineeni, että eikö tämän pitänyt olla iloinen ja kannustava laji, kun hallissa oli alusta loppuun hipihiljaista ja tunnelma kuin hautajaisissa. Ekat viralliset kisat olivat symppikset, vähän kotikutoisen oloiset. Toiset taas ison seuran järkkäämät ja hyvin ammattimaiset. Eilen kisapaikalla oli ihan mahtava tsemppihenki ja ihan ventovieraatkin juttelivat ja onnittelivat toisiaan.
cirnecu Venti '12 & cirnecn Tilda '15

vastakohta

vastakohta
Viestimäärä: 383

VS: RALLY-TOKO - Lauantaina, 23.04.2016 klo 21:35  
+
0
Meillä oli tänään varsin huikea päivä: kotiintuomisina peräti kolme koulutustunnusta! Avo lähti juhlimaan serkkunsa häitä ja mut palkattiin kisaamaan myös merleillä sen lisäksi, että Myrn oli avoimessa. Mummokoira 8vee vetäisi 90p, tyttärensä sai 96p ja Myrn meni ja voitti avoimen luokan 97 pisteellä! Ei yhtään hullummin siis. :nauru:
slk uros Hupsis 281109 ♥
shelam narttu Myrn 120712 ♥
shelam narttu Gisli 151215 ♥

Blogi

naukunen

naukunen
Viestimäärä: 5081

VS: RALLY-TOKO - Torstaina, 14.07.2016 klo 11:01  
+
0
Utulle toissaviikonlopun rotumestaruuksissa RTK1 täysillä pisteillä! Samalla alokasluokan toiseksi paras collie ja koko kisan kolmas. Jee, nyt ei enää missään lajissa ikinä tarvitse seurata hihnassa :nauru:

Rise to reset the world.

Cinderellla

Cinderellla
Viestimäärä: 1316

VS: RALLY-TOKO - Torstaina, 26.01.2017 klo 16:39  
+
0
Käytiin nappaseen RTK1 pistein 100/100 pari viikkoa sitten :)
Tiibetinspanieli u 1/2005
Belgianpaimenkoira groenendael n 7/2012
Belgianpaimenkoira tervueren u 4/2014
Belgianpaimenkoira tervueren n 4/2017

loubard

loubard
Viestimäärä: 17

VS: RALLY-TOKO - Torstaina, 02.02.2017 klo 14:52  
+
0
Mekin uskaltauduttiin korkkaamaan kisaura rallyssä viime viikonloppuna. Ei pisteillä varsinaisesti juhlittu (76/100), mutta fiilis oli radalla hyvä koiralla ja ohjaajalla niin ei muutama virhe haittaa :) Hyvä fiilis tällaiselle kisajännittäjälle pisteitä tärkeämpää :D toivottavasti päästään taas pian kisaamaan!
shetlanninlammaskoira Nemo 9/2005
shetlanninlammaskoira Koda 10/2008
shetlanninlammaskoira Capo 9/2009
australianpaimenkoira Cava 10/2015

http://amazingaustralian.blogspot.fi

Ddogs

Ddogs
Viestimäärä: 7

VS: RALLY-TOKO - Keskiviikkona, 12.07.2017 klo 09:48  
+
0
Hei.

Olen alkamassa treenailemaan rallya ja ei ole rahaa hankkia kyltit ym.
Tai saako ne mistään halvalla?
Ainakin kahdelta paikalta on "tilapäisesti loppu" kun googlaa.

Miten olette aloittaneet? Miten muistatte kyltit?

Tuntuu toisaalta että olisi hyvää tietää jotkut niksit ja temput miten eri asiat treenaillaan. Esimerkiksi mietin tällä hetkellä miten olette saanut sen seisominen sujumaan? Tai kun koira istuu edessänne, miten olette harjoitelleet että tulee oikealle puolelle ja ei vasmepaan (mitä on meillä TOOOSi vahvana)?

Ideoita? Vinkkejä?

Onkohan missään muualla missä voisi kysyä neuvoja?

Ddogs

Ddogs
Viestimäärä: 7

VS: RALLY-TOKO - Keskiviikkona, 12.07.2017 klo 09:52  
+
0
Onkohan teillä mitään vinkkejä miten saada treeni suunnitelmaa?
Siis suunnitella treenimme vaikkapa viikkoittain?
En millään saan kasattua miten pitäisi aloittaa tällainen urakkaa... :D

jakiem

jakiem
Viestimäärä: 74

VS: RALLY-TOKO - Keskiviikkona, 12.07.2017 klo 17:03  
+
0
Mie hommasin "kyltit" ihan itse tulostamalla. Jos siis kotoa löytyy tulostin tai kirjastossa voi tulostaa (tai jos pystyy koululla tulostamaan, terveisin värillinen A4 4 senttiä kappale :D). Hommasin vielä parikymmentä muovitaskua suojaamaan käytössä olevia kylttejä, mutta jotain telineen kaltaisia pitäisi vielä kehitellä. Muuten lähtevät paperit taskuineen turhan helposti tuulen mukana eikä aina treenipaikalla ole sattunut olemaan tarpeeksi monta isompaa kiveä niit pitämään paikallaan :D

Kylttien opettelun aloitin kattomalla yhdistyksen sivuilta alon-kyltit selityksineen ja kävin ne pari kertaa läpi. Sen jälkeen suuntasin youtubeen katsomaan videoita. Ainakin jokunen vuosi sitten sieltä löytyi videoita, joissa näkyi mitä kylttiä suoritetaan. Sitten vaan niitä pänttäämään. Kannattaa myös kuivaharjoitella ilman koiraa. Aluksi kyltit saattaa näyttää sekavilta ja että ne pitäisi opetella ulkoa, mutta jossain vaiheessa ne alkavat selkeytyä. Joissain kylteissä pystyn jo vaan katsomaan kuvaa rataa tehdessä, joissain kylteissä pitää vielä lukasta pari sanaa (spiraalit, jotenkin hahmotan niissä paremmin sanallisista kumpaan suuntaan mennään).

Tarkoitatko niitä alo-luokan kylttejä, jossa koira tulee eteen istumaan ja sitten oikean (tai vasemman) kautta paraa perusasentoon/vasemmalle puolelle? Kaksi vanhempaa koiraa opetin sekä eteen tulon että takaa kiertämisen namilla vetämällä. Nuoremman taas kosketuskepillä, se tuntuu helpommalta häivyttää ja vaikka Virna miun koirista isoin onkin, ei sekään ole säkäkorkeudeltaan kuin ~44 cm joten namikädellä vetämällä olisi tullut paljon kumartelua jota halusin kanssa välttää. Saksalaisessa täyskäännöksessä ja tuossa takaa kiertämisessä miulla on ollut kaikilla koirilla sama käsky ja käsimerkki, tarkoituksena olisi Virnan kanssa samaa käyttää myös ohjaajan takana tehtävässä puolen vaihdossa joskus tulevaisuudessa.
Yhdellä kurssilla sain hyvän vinkin tuohon eteen tulemiseen, Virnallakin on tuo perusasento aika vahva ja "vetää puoleensa". Vaikka sitä eteen tuloa tehtäisiin osana kylttiä, palkkaa siitä eikä vasta kun koira on palanut takaisin vasemmalle puolelle. Oikeestihan tuo on tosi loogista, mutta miulla ainakin helposti käy se että kun kyltti on opeteltu niin se palkka tulee vasta kun se on kokonaan suoritettu, vaikka siinä olisikin osia jotka vaatii vahvistamista.

En tiedä kuinka paljon ja mitä muuta ootte harrastanu tai mitä koiruus jo osaa, mutta yksi tärkeimmistä asioista jonka tajusin tuon nuorimman kanssa turhan myöhään, on se että tee kylttien väleistä(=seuruusta) jos ei ihan Parasta Asiaa Ikinä niin vähintäänkin Tosi Kivaa. Virna osasi 5 kuukautisena kaikki alon kyltit ja teki niitä innoissaan, mutta ne välit tuotti ongelmia. Penska oli oppinut että niiden välillä harvemmin tuli palkkaa joten oli sitä mieltä että ihan sama.
Kanssa takapään käyttöä kannattaa harjoitella jo aikasessa vaiheessa. Alossa vielä saa tehdä käännökset loivina, mutta avossa niiden pitäisi olla jo tiukempia ja siellä tulee "koira perusasentoon - käänny x astetta oikealle vasemmalle koira muikana - koira takaisin perusasentoon" kylttejä ja perusasento-askel oikealle-perusasento.

Facebookissa löytyy ainakin Rally-tokoyhdistys (https://www.facebook.com/groups/705875179463403/) ja Rally-tokon harrastajat (https://www.facebook.com/groups/1532294543739223/) joissa voi neuvoa kysellä :)
Kääviln Nella (4/2002)
Toyviln Enni (6/2005)
Buhund Virna (7/2016)

Unesta piirretty, hiilistä hiottu - Kolmen koiran kopla ja se kaksijalkainen.

seibrin

seibrin
Viestimäärä: 43

VS: RALLY-TOKO - Torstaina, 21.09.2017 klo 20:30  
+
0
Mepäs ollaan Reskon kanssa korkattu meidän kisaura tänä vuonna.
Omasta jäätävästä kisajännityksestä huolimatta ihan hyviä tuloksia.

08.04.2017 Tornio, tuomari Heli Kelhälä: ALOHYV 91/100p.
16.09.2017 Tornio, tuomari Tytti Lintenhofer: ALOHYV 97/100p. (2.)
snautseri AD RTK1 CIB POHJ FI SE NO EE RU MVA Wanhan Purolan Wallstreet "Resko" (2013)
kääpiösnautseri CIB FI SE EE MVA Lamigras Black Younger Panther "Kasko" (2015)
muistoissa mukana kääpiösnautseriuros Lamigras Black Pride Panther (2003-2014)
–› snautserit.net

  Siirry sivulle: 1 ... 31 32 33
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25932
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5795
Viestejä yhteensä543786
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263391
(Tilastot päivitetty viimeksi 22.02.2020 klo 23:15)