Ohjeet ja säännöt
Takaisin
HARRASTUKSET - Perjantaina, 23.07.2010 klo 11:39

Rata- ja maastojuoksu

Siirry sivulle: 1 2 3

piupau

piupau
Viestimäärä: 22

RATA- JA MAASTOJUOKSU - Perjantaina, 23.07.2010 klo 11:39  
+
0
Saapi kurmottaa jos tällainen aihe jo jossakin on, alkoi tuolta koulutuspalstalta osana pallohullun koiran vieroitusohjelmaa ja selvisi, että kerran juoksukisoissa käyneenä käsitykseni lajista oli jokseenkin puutteellinen.

Tamperelaisena ajattelin uskaltautua joku elokuun pariton torstai Kaupin radalle ainakin katsomaan touhua. Meillä käytösongelmainen flätti/vinttis, onko asian harrastajilla vinkkejä miten voimme aloittaa sähköpupun jahtaamisen täysin nollasta keskenämme - toisten koirien maistelutaipumuksista johtuen kaveria ei ihan kylmiltään voi radalle viedä.
(Viestiä on muokattu torstaina, 06.06.2013 klo 07:51)

tohoruksis

tohoruksis
Viestimäärä: 7

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Sunnuntaina, 01.08.2010 klo 20:50  
+
0
Vastataanpa nyt edes lyhyesti, kun kukaan muu ei ole vastannut..
En käynyt katsomassa tuota mainitsemaasi koulutuspalstan ketjua ainakaan vielä, mutta toivottavasti sait siellä ohjeita myös siitä, miten pallohullun koiran kanssa kannattaa noin muuten toimia koska varmasti tiedätkin, ettei vieheen ajaminen pelkiltään tilannetta paranna. Parhaimmillaankin näkisin sen vain äärimmäisen pienenä osana pallohullun koiran pakkomielteen poistamisena tai paremminkin luvallisena tekemisenä saalisvietin purkamiseksi.
Mutta itse aiheeseen.

Menkää vain rohkeasti ratatreeneihin Kauppiin - vieheenvetäjät varmasti neuvovat teidät alkuun! Muutenkin Kaupissa uskaltaa kyllä ihmisille jutella ja neuvoja kysellä :) Sinun ei tarvitse oikeastaan tietää etukäteen mitään, tai osata mitään. Kyllä siellä radalla sitten varmasti opastetaan. Vieheen perässä juoksemista helpottaa, jos koirallasi on saalisviettiä ja se on tottunut kilvoittelemaan esimerkiksi ihan vain rätistä. Tietämättä sen enempää koirastasi ja sen pallohulluudesta, on vaikea sanoa miten sinun ylipäätään kannattaa koiraasi minkään lelun perään riehuttaa. Toki koiran on hyvä saada leikkiä, mutta tuollaisessa tapauksessa leikille pitäisi rakentaa tarkat säännöt, ettei koira tarpeettomasti stressaannu.

Edes puhdasrotuiset vinttikoirat eivät koskaan mene radalle kaverin kanssa, ennen kuin ne ovat siihen valmiita eivätkä silloinkaan ilman kuonokoppia. Omaksi ilokseen radalla käyvän muunrotuisen taas ei ole koskaan eikä missään vaiheessa pakko juosta radalla kaverin kanssa. Älä siis suotta murehdi siitä, ettei koiraasi voi viedä juoksemaan kaverin kanssa.

En tiedä miten vahvasti koirasi on taipuvainen maistelemaan muita, mutta itse varmaankin tiedät miten paljon etäisyyttä sinun tulee rata-alueella muihin pitää. Vuoroaan odottavat koirat saattavat käydä melko kuumana, ja jos omassa koirassasi on kuumakallen vikaa niin turvallisuus ennen kaikkea, niin kuin varmasti olet ajatellutkin :)

Nakuna

Nakuna
Viestimäärä: 60

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Maanantaina, 02.08.2010 klo 19:28  
+
0
Mä voin sanoa "vääränrotuisen" kanssa ratajuoksua juurikin Kaupissa harrastavana, että laji on mitä loistavin koirille, joilla tuntuu energiaa riittävän vähän liikaakin ja joilla saalistusviettiä löytyy. Meidän koira (amerikan bulldoggi) ei ole koskaan niin ventti ku radalla käynnin jälkeen ja se tuntuu tykkäävän hommasta ihan älyttömästi :)
Kun tuut radalle, niin kerrot vaikka siinä ilmoittautuessasi, että oot ekaa kertaa paikalla ja tarvitset neuvoja. Meitä on neuvottu aina tosi avuliaasti ja tsempattu mikä on tosi mukava, koska vääränrotuisen kanssa vinttikoira touhuihin oli aluksi tosi jännittävää tulla mukaan. Mä suosittelisin ensimmäisenä testaamaan käsivieheen kanssa koiran taipumusta hommaan, koska se oikea viehe voi aluksi olla vähän turhan jännä. Käsivieheet vedetään Kaupissa aina reenien lopuksi, sitten kun muut ovat juoksunsa juosseet oikean vieheen kanssa.
Me käydään juoksemassa Kaupissa keskiviikkoisin klo 18 -> jolloin siellä on TSGK:n reenivuoro. Tämä siksi, että on helpompi muistaa joka keskiviikko olla paikalla ku joka toinen torstai :) Sinne siis on kaiken rotuiset tervetulleita ja porukka on mukavan rentoa ja auttavat mielellään. Normaalivieheellä se veto maksaa 4e ja käsiviehe 2e. Suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan lajia rohkeasti.
Chinese Cresteds & American Bulldog

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Keskiviikkona, 04.08.2010 klo 18:45  
+
0
Mites Helsingin päässä/pääkaupunkiseudulla pääsisi harrastamaan ratajuoksua "vääränrotuisen" kanssa? Minulla on kääkkäpoika, joka on juossut muutaman kerran vieheen perässä RotuRace-kisan harjoituksissa ja tietty itse kisassa. Poitsu rakastaa touhua ihan älyttömästi, kun saalisviettiä löytyy vaikka muille jaettavaksi. Jo ensimmäisellä kerralla juoksi vieheen perässä kuin vanha tekijä. Ajattelinkin, että jos tästä saisi kehitettyä jotain harrastuksentynkääkin, kun on niin onnellista poikaa viehettä jahdatessaan. :)

Itse olen ihan lajista tietämätön, joten tyhmä kysymys heti alkuun. Onko käsiviehe se, jota vedetään maata pitkin vai mikä? :nauru: Sellaista maata pitkin menevää viehettä siis on ajanut.
kääpin uros -09
shelam uros -16
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 04.08.2010 klo 18:47)

Nakuna

Nakuna
Viestimäärä: 60

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Keskiviikkona, 04.08.2010 klo 21:23  
+
0
Mä en osaa vastata pk seudun juoksutilanteeseen, mutta kuvittelisin, että tuomarinkartanolla tai hyvinkäällä sceitsissä pääsis myös vääräuskoiset juoksemaan. Mutta siis tosiaan käsiviehe on se jota rotu racessakin käytettiin :)
Chinese Cresteds & American Bulldog

Vanis

Vanis
Viestimäärä: 6114

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Sunnuntaina, 08.08.2010 klo 21:55  
+
0
^Tuomarinkartanon radalle ei pääse vääränrotuisen kanssa lainkaan. Hyvinkäälle pääsee.

Nakuna

Nakuna
Viestimäärä: 60

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Maanantaina, 09.08.2010 klo 11:07  
+
0
Onpas suppeeta :nauru:
Chinese Cresteds & American Bulldog

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Maanantaina, 09.08.2010 klo 11:23  
+
0

Vanis kirjoitti:

^Tuomarinkartanon radalle ei pääse vääränrotuisen kanssa lainkaan. Hyvinkäälle pääsee.


Kuka näitä Hyvinkään juoksumahdollisuuksia järjestää & milloin?

Kuulin myös huhua jostain Paloheinän mäellä järjestettävistä treeneistä, jonne olisivat myös vääränrotuiset tervetulleita. Tietääkö joku näistä lisää?

Kumman hankalaa tuntuu olevan ratajuoksu ei-vinttikoirarotuisen kanssa, kun harrastusmahdollisuudet taitavat olla ihan kiven alla. Harmi, kun mukavaa touhua kuitenkin on, ja tätä olisi kiva päästä tekemään vähän useammin kuin 3 kertaa kesässä (RotuRace-harjoituksissa).
kääpin uros -09
shelam uros -16

tohoruksis

tohoruksis
Viestimäärä: 7

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Perjantaina, 13.08.2010 klo 14:35  
+
0
Käsivieheen (akkukäyttöinen) erottaa jo äänestä, tai paremminkin sen puutteesta: moottorivetolaite pitää sen oman metelinsä. Käsivetolaite ei myöskään kulje kiinni ovaalin kaiteessa vaan naru kelautuu ihan vain sinne vetolaitteeseen.

Hyvinkään treeneistä tiedotellaan Luhtilaukkaajat ry:n sivuilla - jos sieltä ei selviä, milloin kaikenrotuiset ovat tervetulleita radalle niin kannattaa kysäistä yhdistyksen edustajilta.

Tuo, että ratajuoksumahdollisuudet (ja maastojuoksu myös, ei sen puoleen) on tehty kumman vaikeaksi ei-vinttikoirarotuisille on vähän sellainen asia, johon en voi ottaa kantaa minkään yhdistyksen puolesta. Kuitenkin: oli laji mikä tahansa, niin harjoitusmahdollisuudet ovat kilpailuoikeudettomille roduille huonommat jos ja kun tilanne on se, että osallistujamääriä pitää treeneissä jotenkin rajoittaa. Ja onhan se toki ainoa looginen tapa rajoituksia asettaa. Valitettavasti kisakausi kestää puolisen vuotta ja sinä aikana on myös järjestettävä ne rataharjoitukset mitä koiralleen joutuu tarjoamaan. Mahdollisia treenipäiviä on rajallisesti, talkooväkeä vieheenvetäjät mukaan lukien on rajallisesti eikä aikaakaan aivan määrättömästi ole. Voisin veikata, että näistä syistä ei joka paikassa yksinkertaisesti ole resursseja tarjota avoimia harrastusmahdollisuuksia etenkään, kun ratajuoksu tuntuu aika monia koiranomistajia kiinnostavan.

huldahuoleton

huldahuoleton
Viestimäärä: 10

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Perjantaina, 13.08.2010 klo 20:48  
+
0

tohoruksis kirjoitti:

oli laji mikä tahansa, niin harjoitusmahdollisuudet ovat kilpailuoikeudettomille roduille huonommat jos ja kun tilanne on se, että osallistujamääriä pitää treeneissä jotenkin rajoittaa. Ja onhan se toki ainoa looginen tapa rajoituksia asettaa.Juuri tämä on se syy, miksi Tuomarinkartanon treeneihin ei valitettavasti voida ottaa "vääränrotuisia": aika ei yksinkertaisesti riitä. Lainaus HVK-uutisten (Helsingin Vinttikoirakerho ry:n jäsenlehti) päätoimittajan palstalta:

Avajaisjuoksuissakin oli yli 100 lähtöä --. Joka vuosi tulee kyselyjä pääsisikö myös muut kuin perinteiset vinttikoirat harjoituksiin mukaan ja aina sama vastaus. "Harjoituksissa käy vinttikoiria niin paljon, että aika ei tahdo riittää niillekään."

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Perjantaina, 13.08.2010 klo 21:29  
+
0
Kiitoksia tiedoista, täytyypä selvitellä asiaa tohoruksisin linkittämältä yhdistykseltä. :)

Juu, ymmärrän kyllä hyvin, että treenejä on varmasti naftisti vinttikoirillekin, eikä tarkoitus ollut purnata mistään "vääränrotuisiin" kohdistuvasta "syrjinnästä". :nauru: Tottakai vinttareiden kuuluukin mennä etusijalla. Mutta kummastelin vain asian taustoja kummemmin tuntematta, ja nytpä olen taas hiukan viisaampi.

Tavoitteellisesti kun ei joka tapauksessa pääse harrastamaan, niin lähinnä satunnaista hupiahan nuo sessiot olisivat, ja jokainen pienikin mahdollisuus päästä harrastamaan lajia kiinnostaa. :)
kääpin uros -09
shelam uros -16

monna

monna
Viestimäärä: 3958

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Lauantaina, 20.11.2010 klo 03:19  
+
0
Saako näihin väärän rotuisten ratajuoksuihin osallistua myös seropit? Entä järkätäänkö maastojuoksuja ei-rodullisille? Olisi mielenkiintoista kokeilla, miten tuo podencomix kiinnostuu vieheestä. :hymy:

Aiheeseen liittyen: vaikuttaako satunnainen vieheen perässä juokseminen siihen, että koira lenkilläkin lähtee sitten herkemmin kaiken liikkuvan perään? Tällä hetkellä Sheba pysyy todella hienosti hanskassa irrallaan. Ei uskoisi että on ollut meillä vasta pari viikkoa. Rällää kyllä välillä kaukanakin minusta ja ottaa ilon irti kun pääsee vapaaksi mutta tulee hienosti luokse kun kutsuu. Mietin vaan että voiko nuo viehetreenit vaikeuttaa tulevaisuuden irtipitoa?

Kinoko

Kinoko
Viestimäärä: 1426

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Sunnuntaina, 21.11.2010 klo 13:09  
+
0
Meillä ainakin vieheen perässä juokseminen on vahvistanut saalisviettiä, mutta irti tuo pysyy ja kuuntelee niin kuin ennenkin. Lähinnä hihnassa liikkuessa herkemmin bongaa jänöt ja oravat yms. Pimeässä myös muut nopeasti kauempana liikkuvat kohteet (pyörän takavalo, muut koirat, lapset) aiheuttaa semmosta silmien kiilumista, mitä ei aikaisemmin ollut. Mutta tän kyttäämisen lopettaa kiellosta kyllä.
Ur kaoset talade en röst som sade: le, och bli glad ty det kan bli värre. Och jag log, och blev glad, och det blev värre!

sliippi

sliippi
Viestimäärä: 778

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Sunnuntaina, 21.11.2010 klo 14:34  
+
0

monna83 kirjoitti:

Saako näihin väärän rotuisten ratajuoksuihin osallistua myös seropit? Entä järkätäänkö maastojuoksuja ei-rodullisille? Olisi mielenkiintoista kokeilla, miten tuo podencomix kiinnostuu vieheestä. :hymy:

Aiheeseen liittyen: vaikuttaako satunnainen vieheen perässä juokseminen siihen, että koira lenkilläkin lähtee sitten herkemmin kaiken liikkuvan perään? Tällä hetkellä Sheba pysyy todella hienosti hanskassa irrallaan. Ei uskoisi että on ollut meillä vasta pari viikkoa. Rällää kyllä välillä kaukanakin minusta ja ottaa ilon irti kun pääsee vapaaksi mutta tulee hienosti luokse kun kutsuu. Mietin vaan että voiko nuo viehetreenit vaikeuttaa tulevaisuuden irtipitoa?


Ainakin pääkaupunkiseudun tilanteesta osaan kertoa (etkös sä jossain tuntumassa asunut?): Helsingissä kaikki koirat rotuun katsomatta ovat tervetulleita treenaamaan Paloheinän mäelle käsivieheen perässä juoksemista (en tosin tiedä, että järjestetäänkö näitä talvisin). Samoin käsittääkseni Hyvinkäälle pääsee rodusta riippumatta, tosin itse en ole vielä tuolla käynyt. Olen myös kuullut huhua, että myös maastojuoksutreeneihin saisi osallistua vääränrotuisen kanssa. Nyt ollaan ratajuoksutauolla, ens vuonna sit uudestaan, jos aikaa riittää. :hymy:

Tottakai vieheen perässä juokseminen vahvistaa saalisviettiä. Eli ratajuoksu ei ole hyvä harrastus, jos ei halua vahvistaa viettiä. Itse en ole huomannut konkreettista vaikutusta, mutta tämä mun tapaus on jo luonnostaan tosi voimakkaasti saalisviettinen, eli on ollut "viehevarma" jo ihan ensimmäisestä vedosta lähtien. Meillä onneksi saalisvietti rajoittuu pikkuöttiäisiin, kuten pupuihin ja oraviin - autojen, pyöräilijöiden tms. perään ei ole ikinä lähtenyt, eikä viehetreeni ole voimistanut taipumusta näiden ajamiseen. Mutta jos poitsu olisi irti ja jänö sattuisi kävelemään vastaan, ei siinä varmaan paljon kieltoja kuunneltaisi... :nauru:
kääpin uros -09
shelam uros -16
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 21.11.2010 klo 14:36)

Cressie

Cressie
Viestimäärä: 319

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Perjantaina, 31.08.2012 klo 15:22  
+
0
Troilus on harrastanut nyt puoli kesää ratajuoksua Tampereella. Kun mentiin ensimmäistä kertaa niin vinttari-ihmiset oli aika varmoja ettei Troilus lähde käsivieheen perään. :nauru: Tällaiset arvelut laittaa aina naurattaan, kun Troi on niin kauhean vietikäs kaikin tavoin. Ja niinhän se lähtikin vieheen perään ihan vauhdilla. Saatiin lupa siirtyä moottorivieheelle heti seuraavalla kerralla ja hyvin on mennyt. Troi on vetänyt nyt 280 metriä. Tosi räjähtävästi lähtee, mutta kaarteessa hieman hyytyy. Loppuun asti tulee kuitenkin kovalla innolla. Ensi kesäksi sitten koiteaan peruskuntoa vaan kasvattaa ja vauhtikestävyyttä.

Meillä viehejuoksu on auttanut just normielämässä saalisviettiin. Ennen ratajuoksua Troilus kääntyi aina jahtamaan pyöriä ja vähän ihmisiäkin, mutta kun oltiin pari kertaa käyty juoksemassa niin sen jälkeen ei pyörät ja ihmiset ole samassa määrin kiinnostaneet. :jjei:
Bordercollie Troilus 28.11.2010
Beauceron Jago 6.6.2014
blogi

Kettuprinssi

Kettuprinssi
Viestimäärä: 2473

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Perjantaina, 31.08.2012 klo 21:16  
+
0
Meistä olisi kiva päästä kokeilemaan ihan kunnon radalle viehejuoksua, ollaan nyt käyty Paloheinässä. Ilmeisesti ainakaan Tuomarinkartanolle ei oteta muita kuin 10-ryhmäläisiä ja basuja? :eitietoo: Pääseeköhän minnekään ton terrierin kanssa?

//Korjattu roturyhmä. :hymy:
Seropi 2/2000-12/2016
Manteru 3/2012
Manteru 3/2014
Mantern 2/2017

Heartshaped
(Viestiä on muokattu perjantaina, 31.08.2012 klo 22:58)

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Perjantaina, 31.08.2012 klo 22:05  
+
0

Kettuprinssi kirjoitti:

Ilmeisesti ainakaan Tuomarinkartanolle ei oteta muita kuin 9-ryhmäläisiä ....


Siis FCI9 -ryhmäläisiä = kääpiö- ja seurakoirat Tuomarinkartanon ratajuoksutreeneissä? :mietiskel: Nyt en ihan usko tuota väitettä.
Mistä sä tommosen tiedot oot bongannut?
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

Tonteria

Tonteria
Viestimäärä: 2481

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Perjantaina, 31.08.2012 klo 22:19  
+
0
Taitaa tarkoittaa kymppiryhmää...
Kodinturva(tuho)joukkona häärää ja mökeltää ssu Giteas Inverno, "Pyry"
Rakas enkelikoirani, ssu Giteas Ginori, "Arttu"

Hullut koiranaiset biksukuntoon
Kuvatuksia

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Perjantaina, 31.08.2012 klo 22:42  
+
0
Piti oikein surffailla tuolla Tuomarinkartanon sivuilla ja tuli mieleen että ethän sä Kettuprinssi vaan tuota seuraavaa kappaletta ole käsittänyt väärin:

Suomessa ratajuoksukilpailut on vinttikoirien virallinen koemuoto, johon voivat osallistua rekisteröidyt Suomen Kennelliiton hyväksymät vinttikoirarodut sekä basenjit. Ratajuoksukilpailuja on järjestetty jo 50 vuoden ajan. Kilpailuja on vuosittain n. 25, ja ne juostaan kuudella radalla (Helsinki, Hyvinkää, Mikkeli, , Oulu, Tampere, Turku). Kilpailuihin osallistuu vuosittain 230-250 eri koiraa edustaen 9 rotua. Osallistumisoikeus rata- ja maastojuoksukilpailuihin on koiralla, jolla on FCI:n jäsenmaan hyväksymä voimassa oleva ratajuoksukirja tai maastojuoksukirja


^Yllä oleva teksti lainattu Tuomarinkartanon sivuilta - kohdasta Ratajuoksut
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

Kettuprinssi

Kettuprinssi
Viestimäärä: 2473

VS: RATA- JA MAASTOJUOKSU - Perjantaina, 31.08.2012 klo 22:57  
+
0
Kymppiryhmää siis tarkoitin, pahoittelut! :nauru: Vinttikoiria ~ plus basuille on myös ratajuoksut.
Seropi 2/2000-12/2016
Manteru 3/2012
Manteru 3/2014
Mantern 2/2017

Heartshaped

  Siirry sivulle: 1 2 3
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26146
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263735
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.09.2020 klo 19:15)