Ohjeet ja säännöt
Takaisin
HARRASTUKSET - Maanantaina, 14.06.2010 klo 13:12

Vesipelastus, vepe

Siirry sivulle: 1 2

tsindi

tsindi
Viestimäärä: 37

VESIPELASTUS, VEPE - Maanantaina, 14.06.2010 klo 13:12  
+
0
Täällä ei tainnut olla vielä keskustelua vepestä. Onko täällä ketään, joka kävisi vepe-treeneissä? Olisi kiva saada aiheesta keskustelua.

Haluaisin kovasti treenaamaan vepeä rottweilerini kanssa, mutta ei ole vielä löytynyt mistään treeniryhmästä tilaa. Taitaa olla kovin suosittuja ryhmiä kun ei ole tilaa...Olen kovasti koittanut lisää etsiä treeniryhmiä, mutta en vielä löytänyt, siis pääkaupunkiseudulta. Ikävää, kun kuitenkaan tätä ei voi yksin koiran kanssa harrastella.

Löytyispä oma treeniryhmä. Me ollaan kuitenkin ihan alottelijoita, mutta ollaan kovasti käyty uimassa, koira tykkää noutaa leluja vedestä.

Neputin

Neputin
Viestimäärä: 35

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Tiistaina, 15.06.2010 klo 15:36  
+
0
Itseäkin kiinostaisi kokeilla vepe, mutta täällä pohojanmaalla ei pahemmin ole tota vesistöä. ;) Ei sillä, kyllä varmaa jossain täälläkin järjestetään, mutta ei ole vielä omiin korviini kantautunut, mistä pitäisi lähteä edes etsimään moisia ryhmiä :)

(Enkä kyllä tiedä, suostuisiko toi Doggi-neiti edes uimaan, mutta aina voi kokeilla!)
Rakkaat karvakorvat;
- Cockerspanieli / u. / Zimbalo's Fallingstar / Rekku / s.2001
- x-rotu / n. / Dina / s.2006
- Tanskandoggi / n. / Evanesence Vom Napoleonstein / Neela / s.2009
- Cavalien King Charles Spaniel / u. / Cavannes Ben's Surprise / Roxy / s.2010
----- R.I.P.------
- Labradorinnoutaja/Saksanpaimenkoira-Mix / u. / Jesse / 1998 - 2010 <3

tsindi

tsindi
Viestimäärä: 37

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Keskiviikkona, 16.06.2010 klo 08:33  
+
0
Tuolla vepe-ryhmien sivuilla kerrotaan että laji sopii suurinpiirtein kaikille, jotka osaavat uida, pitävät siitä ja osaavat noutaa. Ei siis tarvitse olla mikään Landseer tai Nöffi, että voi harrastaa. Täytyy olla kuitenkin sen verta vahva, että jaksaa vetää venettä, jossa on 1-2 henkilöä kyydissä. Kriteerit eivät siis ole mitenkään liian kovat että vois aloittaa tän lajin. Meillä koira on just oppinut kuukausi sitten uimaan, ui hyvin mielellään ja noutaa mielellään vedestä lelua. Ja hinku ois kova päästä treenaa tätä johonkin ryhmään. Mutta niissä on jonoa, ainakin täällä pääkaupunkiseudulla :(

Lunatic

Lunatic
Viestimäärä: 1375

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Maanantaina, 21.06.2010 klo 20:35  
+
0
Tuhansien järvien maa ja Vepe treeniryhmissä tunkua! :mietiskel::nauru:

No joo, eihän se siitä vesien määrästä tietty ole kiinni.

Mä oon kanssa jonossa jo yhteen paikkaan ja nyt kyselin toisesta paikasta kanssa, mutta täyttä on, ei voi mitään... Kesä on lyhyt aika treenata ja jos ei heti keväällä pääse ryhmään niin on taas odotettava tyyliin vuosi ennen kun on mahdollisuus päästä edes treenaamaan, jos siis pääsee silloinkaan ryhmään.

Jännä, ettei enempää ole tälle harrastukselle treenejä, kun tunkua näyttäisi kyllä olevan!:roll:

Lenni

Lenni
Viestimäärä: 2

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Tiistaina, 05.10.2010 klo 15:44  
+
0
Mekin oltaisiin lansupojan kanssa kiinnostuneita vesipelastuksesta..
löytyykö Satakunnasta vepeharrastusmahdollisuuksia???

Luu

Luu
Viestimäärä: 49

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Tiistaina, 12.10.2010 klo 21:28  
+
0

Neputin kirjoitti:

Itseäkin kiinostaisi kokeilla vepe, mutta täällä pohojanmaalla ei pahemmin ole tota vesistöä. ;)Pohjanmaalla ei vesistöjä? Jokapuolellahan niitä on...

Ei sillä, kyllä varmaa jossain täälläkin järjestetään, mutta ei ole vielä omiin korviini kantautunut, mistä pitäisi lähteä edes etsimään moisia ryhmiä :)Esim. täältä?

(Enkä kyllä tiedä, suostuisiko toi Doggi-neiti edes uimaan, mutta aina voi kokeilla!)Uimistahan voi kokeilla ilman veperyhmääkin.

Mutta mukava laji, suosittelen. :)
(Viestiä on muokattu tiistaina, 12.10.2010 klo 21:31)

Sysikoira

Sysikoira
Viestimäärä: 89

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Keskiviikkona, 13.10.2010 klo 19:22  
+
0
Treeniryhmiä on kyllä vähän.. Mulla ratkaisuna tähän ongelmaan oli alkaa opettaa itse vesipelastusta. Ensin ihan koiran kanssa kahdestaan, opetin tuomaan yhä painavampia esineitä vedestä. Rantaan-käskyn opetin, sekä raahaamaan minut rantaan kankaasta, narusta tai kepistä. Samoin uimaan veteen ja vasta vedessä heitän lelun. Tuomaan lelua vedessä, leikkimään vedessä yms. Ja sitten raahaamaan perheen lapsia rantaan, lapsia ohjeistin samalla. Sitten tuntemattomia vapaaehtoisia aikuisia.
Myös tottelevaisuutta voi harjoitella jo etukäteen; esim. että koira ei saa mennä veteen muuta kuin käskystä ja sieltä on tultava käskystä, eikä saa noutaa esinettä ilman lupaa. Ja että ei saa sännätä veteen ilman lupaa vaikka itse tai joku muu juoksisi uimaan..
Harjoiteltavaa kyllä löytyy kun keksii vain ja jos osaa opettaa :)

Luu

Luu
Viestimäärä: 49

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Keskiviikkona, 13.10.2010 klo 20:41  
+
0
Yksin minäkin treenailen paljon, vaikka yhteistreenitkin löytyy, mutta ihan kuten kaikissa muissakin lajeissa niin ei niillä pelkillä kerran viikkoon tekemisillä edisty lähellekään samaa vauhtia kuin jos tekee sillä välillä itsekin jotain.

Nuppeli

Nuppeli
Viestimäärä: 90

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Maanantaina, 21.02.2011 klo 20:41  
+
0
Itsekkin olen kiinnostunut Vepestä, vaikka koiraa ei vielä (toistaiseksi) ole. Tolleri olisi harkinnassa kesäksi ja ajattelin tuolloin kesällä sitten mökillä vähän leikin lomassa opettaa vesipelastuksen alkeita (: Täytyy varmaan sitten pelastusliivit aluksi hankkia ja muutenkin, kun veneillään paljon. (:
Saksanpaimenkoira ''Ira'' s. 14.12.2011

Lunatic

Lunatic
Viestimäärä: 1375

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Keskiviikkona, 23.02.2011 klo 12:53  
+
0
Me päästiin piiitkän jonotuksen jälkeen Vepe ryhmään! :jjei: Toukokuussa sitten alotellaan... :peukku:

Umber

Umber
Viestimäärä: 572

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Torstaina, 12.05.2011 klo 14:59  
+
0

Lunatic kirjoitti:

Me päästiin piiitkän jonotuksen jälkeen Vepe ryhmään! :jjei: Toukokuussa sitten alotellaan... :peukku:Hei, uteliaisuuttani kysyisin minne menette harrastamaan? Jos ryhmän toiminta on jo alkanut, olisi kiva kuulla tarkemminkin minkälaista on opetus, mitä olette koiran kanssa tykänneet :hymy:

Olen valmiiksi selaillut googlen kanssa mahdollisuuksia, mutta ryhmistä tuntuu edelleen olevan vähän infoa, etenkin pääkaupunkiseudulla. Oma harrastus odottelee vielä koiran saapumista talouteen joten vielä en uskalla aloittaa jonotusta minnekään, vaikka kaiketi ne seuraavankin kesän ryhmät alkavat jo olla täynnä :mietiskel:
Newfoundlandinkoira 2011
Amerikanakita 2014
(Viestiä on muokattu torstaina, 12.05.2011 klo 15:04)

Lunatic

Lunatic
Viestimäärä: 1375

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Torstaina, 12.05.2011 klo 15:47  
+
0
Päästiin oman seuran ryhmään eli HSKH:lle.
Treenit alkaa vasta maanantaina, sen jälkeen voin tulla kertomaan miten meni ekat treenit.:hymy:

Lunatic

Lunatic
Viestimäärä: 1375

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Tiistaina, 17.05.2011 klo 08:36  
+
0
Nyt on ekat treenit takana ja meni meidän osalta kyllä mahtavasti.
Luna suoritti ensimmäistä kertaa alokasluokan liikkeen ja suoritti sen virheittä.:jjei: Tosin matka oli 30 metriä ei 50 mikä kisoissa vissiinkin sitten on se matka.
Näyttäisi olevan kyllä tuolle koiralle juuri passeli harrastus! :peukku:

Umber

Umber
Viestimäärä: 572

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Tiistaina, 17.05.2011 klo 09:32  
+
0
Jes, hienoa :) ! Mikä liikkeistä oli kyseessä? Ja montako teitä oli ryhmässä? Millä rannalla treenit muuten pidetään? Yritin vaklata seurasi sivuilta, mutta löysin vaan agi/toko kentät sieltä tiedoista. Voi toki olla, että olen täys puunsilmä, mutta.. :D

Pakko myöntää että oon kade, vepeily kuulostaa ja näyttää just meikäläisen jutulta :nauru: Avo on myös innoissaan. Toivottavasti kohdalle osuu myös sopiva koira. Noh, kohtahan se nähdään..
Newfoundlandinkoira 2011
Amerikanakita 2014

Lunatic

Lunatic
Viestimäärä: 1375

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Tiistaina, 17.05.2011 klo 10:42  
+
0
Veneestä hyppy ja uinti rantaan.

Sivuilla on Vepen tiedot erikseen ja ei kait siellä kauheasti mainosteta sitä rantaa. Tokihan voit laittaa viestiä menemään sinne vepevastaaville niin saat viime hetken tiedon mikä jonotus yms. tilanne.

Jonossahan mekin oltiin varmaan pariin paikkaan ja tuonne omallekin seuralle jonotettiin vuosi, kokonaisuudessaan varmaan 3-vuotta odotettiin vaan tietoa siitä josko pääsisi treenaamaan.:mad:

Umber

Umber
Viestimäärä: 572

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Tiistaina, 17.05.2011 klo 11:52  
+
0
Positiivista, että jouduitte tuonne jonottamaan "vain " vuoden kun kuulemani mukaan esimerkiksi sopuun saa odotella sen useamman. Tottahan tilanne kokoajan elää ja jonon pituus voi nyt olla jotain ihan muuta. Kysymällähän se selviäisi, kuten sanoit, mutta...
Viestiä aijon laittaa vasta jahka koira on kotosalla. Ennen en uskalla liittyä seuraan ja jonottaa paikkaa (enkä edes kysellä) jos suunnitelmat ei yht'äkkiä toteudukaan. Muuttujia on vielä paljon. :)

Ja rannan sijaintia mietin lähinnä ajomatkan pituuden kannalta, en ajatellut tulla stalkkaamaan ketään :nauru:

Mutta olisipas mukavaa jos jaksat päivitellä vepekuulumisia tänne, kiinnostavaa luettavaa :peukku:
Newfoundlandinkoira 2011
Amerikanakita 2014

Lunatic

Lunatic
Viestimäärä: 1375

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Tiistaina, 17.05.2011 klo 14:59  
+
0
^Joo en mä sillä, yleinen rantahan sekin on ja Sipoossa siis sijaitse, että kyllä auto tarttee olla jotta sinne fiksusti pääsee. :roll:

Nyt en muista enää mihin kaikkialle olin jonossa, mutta ensimmäisiin paikkoihin laitoin sen kolme kevättä sitten kyselyjä ja jonoon päästiin. Nyt olisi siis tullut jo neljäs kesä jonossa jos ei oltaisi nyt päästy... Että siinä mielessä ainahan voit itsesi jonoihin ilmoittaa ja sitten jos koira ei ole vielä kotiutunut tms. käy niin aina voi ilmoittaa että ottaa pois jonosta, tai antaa paikan seuraavalle. :wink:

Rixi

Rixi
Viestimäärä: 32

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Torstaina, 26.05.2011 klo 20:57  
+
0
Moikka vaan!
Täällä oltas ihan harrastus mielellä kattomassa, että miten koirilla vepessä menee. Kiinnostuin vepestä tätä luetessani, että miten sitä sitten voisi mökillä omatoimisesti harjoitella. Olisiko jotain vinkkejä?:hymy:

Lunatic

Lunatic
Viestimäärä: 1375

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Torstaina, 26.05.2011 klo 21:56  
+
0
Mitä nyt kaksien treenien pohjalta(ja konkareiden kertomuksista) voin sanoa, niin vepeä on kyllä loppujen lopuksi vaikea yksinään harjoitella... siis tietysti jos on apureita käytettävissä ja vene jne. Toki ihan vedestä noutoa voi harjoitella ja esineen vientiäkin, ainakin maalla, mutta en mä ainakaan itse pystyisi sitä treenailemaan ilman treeniryhmän apua ja tarvikkeita.
Mutta en sano tietysitkään ettäkö se ihan mahdotontakaan olisi...:hymy: Hankalaa ehkä kylläkin. :hymy:

ja sitä piti sanoa vielä että monessa yhdistyksessä kait katsotaan hyvällä sitä jos tähtäisi edes kisoihin, tokihan on muutamia jotka vaan harrastuksena käy, mutta aika useaan paikkaan mihin olin jonossakin niin aika usein kysyttiin että millä mielellä meinasin alkaa treenaamaan. Paikkoja on rajoitetusti ja kait niitä halutaan jakaa ensi sijaisesti niille ketkä kisoihin tähtäävät, mikä toisaalta on ihan ymmärrettävääkin.
Toki jos jostain bongaa jonkun vepe tutustumisviikonlopun tms. mihin voisi mennä kokeilemaan innostuuko koira ollenkaan ko. lajista.

(Viestiä on muokattu torstaina, 26.05.2011 klo 21:59)

Rixi

Rixi
Viestimäärä: 32

VS: VESIPELASTUS, VEPE - Perjantaina, 27.05.2011 klo 14:01  
+
0
^ Niin, kai sitä kannattaisi varmaan alkaa kysellä paikkoja, mutta jos se jonotus menee yli kahden vuoden niin en rupea jonottamaan. Kilpailuakin voisin yrittää, mutta en usko, että me juurikaan pätjättäisiin. :roll: Muuten kyllä Riksi tykkää uida mutta kilpailu mielessä ei onnistuisi.

  Siirry sivulle: 1 2
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25965
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5796
Viestejä yhteensä543760
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään2
Viestejä kirjoitettu tänään2
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263511
(Tilastot päivitetty viimeksi 29.03.2020 klo 18:00)