Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Torstaina, 13.05.2010 klo 19:51

Bichon frisèt

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 7

Toiann

Toiann
Viestimäärä: 19

VS: BICHON FRISèT - Tiistaina, 18.05.2010 klo 16:38  
+
0
Juu ei hilseile ja karvoja irtoaa juuri vain kammattaessa ja karstattaessa. Ihana rotu tämä on, toivon että saat oman pikku biisoinin. :)
Bichon frise Nuppu, synt. 6.1.2010

juulia

juulia
Viestimäärä: 656

VS: BICHON FRISèT - Keskiviikkona, 19.05.2010 klo 13:40  
+
0

Joja kirjoitti:

Meillä on myös pian 5kk vanha bichon poika. Onko teillä muilla ollut silmä ongelmia koirien kanssa? Meidän poitsulla kun meinaa silmät vuotaa toden teolla ja tosi ruskeat silmän alustat jo onkin. Oon putsannut niitä booli vedellä, mutta tuntuu että muutosta ei tapahdu. Eläinlääkärin mukaan tulehdusta ei ole ja kasvattajan ohjeitten mukaan olen adult ruokaan siirtynyt..


Mun koiralla on vuotanut silmät vaihtelevasti. Minkään näköistä vaikutusta ruuan vaihdolla meillä siihen ei ole ollut. Välillä kyynenesteen koostumus muuttuu niin, että se värjää naamaa mutta samalla myös sylki tekee sitä samaa suupielille. Näitä kausia on, tulee ja menee ja mitkään taikatemput, ihmelliset silmänpuhdisteet tms. ei ole auttaneet. Sen huomasin, että kun syötin Annille Nutrolin-rasvahappolisää 3 kk, kyynelvuoto väheni huomattavasti ja muuttui värjääämättömäksi.

Jos silmavuoto ongemia on, niiin kannattaa käydä eläinllääkärissä tarkistuttamassa että kyynelkanavat eivät ole tukossa ja silmissä ei ole sisäänpäin kasvavia silmäripsiä, mitkä ärsyttävät silmää aiheuttaen näen vuotoa.
bichon frise Anni 7/2006
kääpiövillakoira Nelli 1/2010

hauvva

hauvva
Viestimäärä: 11

VS: BICHON FRISèT - Keskiviikkona, 19.05.2010 klo 20:41  
+
0
Joo; )) Meidän piha on aika iso,en neliöitä nyt muista mutta kummiskin aika iso pihalla on ainakin tosi paljon tilaa.onko sinun pihassasi aita bichoniasi varten että se ei vaan pääse karkuun?nimittäin meillä ei ole ja uskon,että ei aitaa kauhean helposti laitettaisi.
hauvva

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Keskiviikkona, 19.05.2010 klo 22:26  
+
0
No meidän koira ei ensinnäkään karkaa vaikka pääsisi vapaana ulos, ja tämähän on ollut aina ihan luonnostaan tällanen. Että ihmeemmin ei ole tarvinnut kouluttaa, vapanapito aloitettiinkin vasta aikuisiällä. Ensin tarvittiin nameja, ja vähitellen nyt sitten ei enää. Joten jos ja kun se toisinaan tulee ovesta ulos - tosin vain luvalla, käskynalaisena se ei liiku, se jää siihen tepastelemaan eikä mihinkään lähde :)

Mutta meillä on takapiha aidattu että voidaan kumminkin turvallisin mielin päästää pissalle, kun on tuossa kuitenkin se riski ettei sitten haluakaan tulla sisälle vaikka siksi että huomaa joutuvansa sisälle, ei siis päässytkään lenkille koska ei ehditä viemään. Lenkilläkin otan sen kiinni jo hyvissä ajoin ennen kuin tulemme kotiin (antaa ottaa kiinni lenkillä ihan normaalisti) jotta kiinniotto ei saa sitä merkitystä, että ollaan menossa suoraan kotiin. Kierrellään ja kaarrellaan n. 50 m ja nuuskitaan kunnolla.

Joten kyllä tuo aitaus on todella kätevä ellei aio pitää koiraansa vapaana, muttei missään nimessä välttämätön. Toisaalta itse pidän aika tärkeänä että koira saisi suht säännöllisesti olla myös vapaana jossakin muualla kuin sisällä; pihassa, koirapuistossa, lenkillä tai treeneissä. Meinaan itsestä tuntuu että vapaanapito parantaa meidän suhdetta huomattavasti, parantaa myös tottelevaisuutta ja edesauttaa oppimiskykyä, rentouttaa ja vapauttaa. Hihnassa kasvanut koira on helposti vähemmän oma-aloitteinen ja leikkisä kuin vapaana pidetty, joskaan en sano että vapaanapito olisi välttämätöntä. Mutta itse haluan suoda koiralleni sen ilon.
no you don't know what it's like
welcome to my life

hauvva

hauvva
Viestimäärä: 11

VS: BICHON FRISèT - Perjantaina, 21.05.2010 klo 13:53  
+
0
mitä sairuksia bichon friseillä on?
hauvva

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5794

VS: BICHON FRISèT - Perjantaina, 21.05.2010 klo 14:05  
+
0
Rotuyhdistyksen sivuilla on aika kattavasti kerrottu mahdolliset sairaudet tässä suora linkki
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Perjantaina, 21.05.2010 klo 14:09  
+
0
Vaikka noi bichonit näin yleisesti ottaen on "tommosen näkösiä" (näyttävät mahdollisesti melko ylijalostetuilta) niiden pitäisi jokatapauksessa olla aika perusterve rotu ja ainakaan meillä ei hot spottia lukuunottamatta koskaan mitään sairauksia ole ollut, vaikka ruokinnan ja muun kanssa ollaan kaikki mahdolliset virheet tehty ja madotukset väärään aikaan annettu :) toki en sano että näin olisi suositeltavaa tehdä edes vahingossa.

Mutta meinaten näitä perinnöllisiä sairauksia, ei ole ollut enkä usko että tuleekaan.
no you don't know what it's like
welcome to my life

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5794

VS: BICHON FRISèT - Perjantaina, 21.05.2010 klo 14:13  
+
0
^"ei ole perinnöllisiä sairauksia" :mietiskel: - justhan mä laitoin tuon linkin rotuyhdistyksen sivuille, missä on listattu PERINNÖLLISET sairaudet :wink:
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Perjantaina, 21.05.2010 klo 15:39  
+
0
^ puhuin siis omasta bichonista, en ko. rodusta :) tottakai noillakin sairauksia on, niinkuin kaikilla roduilla, joskin omasta mielestäni melko vähäisesti ajatellen ulkonäköä, turkkia jne. Kun eihän tämä bichoni nyt todellakaan ole mikään alkukantainen rotu. Mutta siis omalla bichonilla ei ole minkäänlaisia perinnöllisiä tai rakennevikoja ollut, muilla bichoneilla toki varmaan, osalla paljonkin. Mutta harvemmin kun ostaa pennun kunnon kasvattajalta ja terveenä sille mitään suuremmanluokan perinnöllisiä sairauksia tulee, tai ainakaan mitään minkä vuoksi jouduttaisiin lopettamaan (toki näitäkin tapauksia on ja se on hyvä muistaa).

Käväisenkin muuten siinä linkissä.

// eipähän noita muuten paljon ollut. O_O' ajattelin listaa pidemmäksi, joten yllätyin positiivisesti.
no you don't know what it's like
welcome to my life
(Viestiä on muokattu perjantaina, 21.05.2010 klo 15:43)

Joja

Joja
Viestimäärä: 4

VS: BICHON FRISèT - Perjantaina, 21.05.2010 klo 19:41  
+
0
Meidän koira syö Jameswellbelovedin napuja mitkä turvotan. Ja nyt juuri oon siirtymässä adult ruokaan, koska kasvattajan mukaan pentu voi saada liikaa vitamiineja pentu ruoasta ja siksi silmät vuotaa. Eläinlääkäri on siis katsonut silmät kaksikin kertaa ja tulehdusta ei ole. Ne vaan vuotavat:(. Meidän poika on menossa ensi viikolla trimmaajalle ensimmäistä kertaa :) :)

Toiann

Toiann
Viestimäärä: 19

VS: BICHON FRISèT - Perjantaina, 21.05.2010 klo 21:57  
+
0
Minkä ikäinen Joja sinun koira on? Meidän Nuppu on nyt vajaa 5 kk ja ollaan siirtymässä aikuisten nappuloihin, ajattelin minäkin tuota ruokajuttua jos se vaikuttaisi silmävuotoon. Nyt tuntuu olevan hiukan vähenemään päin vuoto. Me käytiin trimmissä pari viikkoa sitten. :)
Bichon frise Nuppu, synt. 6.1.2010

Joja

Joja
Viestimäärä: 4

VS: BICHON FRISèT - Lauantaina, 22.05.2010 klo 19:10  
+
0

Toiann kirjoitti:

Minkä ikäinen Joja sinun koira on? Meidän Nuppu on nyt vajaa 5 kk ja ollaan siirtymässä aikuisten nappuloihin, ajattelin minäkin tuota ruokajuttua jos se vaikuttaisi silmävuotoon. Nyt tuntuu olevan hiukan vähenemään päin vuoto. Me käytiin trimmissä pari viikkoa sitten. :)Meidän poika täytti tällä viikolla 5kk :) Jännittävä nähdä minkälainen siitä oikeen tulee trimmauksen jälkeen :)
Mä oon vielä antanu puoliksi pentu napuja ja puoliksi adulttia.. ettei mee hukkaan ne pentu ruoat. Mutta mun mielestä kans on jo vaikuttanu jonkin verran siihen silmien vuotamiseen tuo ruoan vaihto..

Toiann

Toiann
Viestimäärä: 19

VS: BICHON FRISèT - Sunnuntaina, 23.05.2010 klo 08:01  
+
0
Joja, meillähän on sitten samanikäiset pikkuiset. :) Samalla tavalla minäkin olen nyt sekoittanut ne pentunappulat sinne sekaan että ne tulee käytettyä. Ne on ihan näinä päivinä loppu niin sitten siirrytään kokonaan niihin isoihin. Meidän neiti on aina syönyt oikein hyvällä halulla mutta viime päivinä on ruoka maistunut vähän huonommin, tuntuu kuin ei ihan olisi nälkä. Ollaan ruokittu vielä 3 kertaa päivässä mutta luulen että olisi aika siirtyä jo 2 kertaan. Tai sitten on hampaita irtoamassa ja sen takia arastelee syömistä. hmm.. Kuinka monta kertaa päivässä sinun koirasi syö?
Bichon frise Nuppu, synt. 6.1.2010

hauvva

hauvva
Viestimäärä: 11

VS: BICHON FRISèT - Tiistaina, 25.05.2010 klo 19:12  
+
0
Voiko bichon frisen minkä ikäisenä jättää yksin kotiin 5 tunniksi?kun jossain kirjassa väitetään että vasta kun koiran on puoli vuotias,mutta meillä vanhemmat on töissä ja lapset koulussa n.4-5 ja silloin täällä ainakin joku lapsi olisi.kiitos jos vastaat,tämä on minulle tärkeää : ))
hauvva

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Perjantaina, 28.05.2010 klo 17:45  
+
0
Bichon frisèn voi jättää yksin ihan siinä missä muutkin pennut. Kun koira totutetaan pennusta lähtien olemaan yksin, ei tule ongelmaa. Yleisesti ottaen ainakaan tältä suunnalta kotoisin olevat bichonit eivät tosin ole olleet taipuvaisia terrorisointiin edes vaikka ei olisi totuteltu kunnolla yksinoloon ja jäisi puolet päivää yksin, mutta on erittäin yksilökohtaista.

Tottutelu vaan vie jonkun verran aikaa; muutaman viikon ajan pitäisi jättää aina vaan pidemmiksi ajoiksi yksin. Että ihan turha kuvitella että mitään pentua voi tosta vaan jättää kahdeksaksi tunniksi yksin ja kun tulee takaisin ja se on hengissä, kaikki on OK. Kannattaa aloittaa vaikkapa vartista, edetä puoleen tuntiin, tuntiin, puoleentoista ...

Mutta kun sitten huolehtii ruokinnasta, pissatuksesta ym. niin pentu voi olla yksin pitkiäkin aikoja. Sisäsiisteyskoulutusvaiheessa tämä tosin ei ole kovinkaan suositeltavaa, sillä helposti jatkuvien vahinkojen tapahtuessa omistajan ollessa poissa kotoa niiden noteeraaminen jää ylipäätään liian vähäiselle, ja vaikka itse puollan positiivista koulutustapaa (kehu hyvästä käytöksestä, ei huomiota huonosta) niin sisälle pissimisestä on myös pakko joskus torua, siis ainakin jos saa kiinni itse teosta, ja tämähän jää vähäiselle jos omistaja on aina poissa --> koira ei välttämättä yhdistä ulos pissaamista ja kehuja kovinkaan hyvin.
no you don't know what it's like
welcome to my life

hauvva

hauvva
Viestimäärä: 11

VS: BICHON FRISèT - Lauantaina, 29.05.2010 klo 15:52  
+
0
joo : )) mutta siis,haluasin tietää että minkä ajan päästä suurinpiirtein voisi jättää koiran yksin 4-5 tunniksi? Ja toinen tärkeämpi asia on tämä:äitini työkaveri kertoi että koiraa voi oppia vasta puoli vuotiaana pissimään pihalle ja nyt hän pelkää että jos me otettaisiin bichon frise niin kävisi samalla lailla.Onko tämä totta ja onko bichoneilla tälläistä todettu? ps.kiitos vielä kerran jos vastaat: ))
hauvva

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5794

VS: BICHON FRISèT - Lauantaina, 29.05.2010 klo 16:09  
+
0

hauvva kirjoitti:

Ja toinen tärkeämpi asia on tämä:äitini työkaveri kertoi että koiraa voi oppia vasta puoli vuotiaana pissimään pihalle ja nyt hän pelkää että jos me otettaisiin bichon frise niin kävisi samalla lailla.Onko tämä totta ja onko bichoneilla tälläistä todettu? ps.kiitos vielä kerran jos vastaat: ))


Tuskin tuo mitenkään rotukohtaista on :wink: Äitisi työkaveri on varmaan kuullut jostain bichonista, mikä vasta puolivuotiaana oppi pissimään pihalle ja olettaa nyt, että kaikki on samanlaisia.
Se, miten nopeasti koira (ihan minkärotuinen tahansa) oppii tekemään tarpeensa pihalle, on ihan omistajasta kiinni. Eli mitä ahkerammin sitä pentua vie ulos, sen nopeammin se tajuaa että piha on se paikka mihin pissitään.

Esim meillä nuo kaikki kolme ovat olleet jo viimeistään 4kk ikäisinä täysin sisäsiistejä (mutta kyllä mä niitä pentuna ahkerasti ulos veinkin :nauru: ) ja lisättäköön vielä, että kyseessä ei ole bichon, vaan kääpiökoira griffon.
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

Toiann

Toiann
Viestimäärä: 19

VS: BICHON FRISèT - Lauantaina, 29.05.2010 klo 17:13  
+
0
Kyllä se on omasta viitseliäisyydestä kiinni kuinka pian pentu oppii sisäsiistiksi, alussa pitää viedä vaikka tunnin välein että mahdollisimman usein tulisi asiat pihalle. Ja aina kovasti kehutaan ja palkitaan kun se onnistuu, sisälle pissimisestä ja kakkimisesta ei saa torua, jäljet vain siivotaan vähin äänin. Meidän pentu on nyt sisäsiisti, ollut muutamia viikkoja. ( nyt tulee 5 kk. )Vahinkoja sattuu joskus mutta esim. yöllä ei enää tarvi viedä ulos, ja päivät on ollut täällä yksinään eikä lammikoita enää löydy. Ei välttämättä joka kerta pyydä ulos, mutta omistajan tehtävä on huolehtia että pääsee tarpeeksi usein asioilleen. Tuosta yksin olosta, me opetettiin pentua heti alusta asti olemaan itsekseen ensin lyhyitä aikoja, sitten päivällä 6-7 tuntia eikä siinä ole ollut mitään ongelmaa.
Bichon frise Nuppu, synt. 6.1.2010

Agitem

Agitem
Viestimäärä: 1072

VS: BICHON FRISèT - Keskiviikkona, 02.06.2010 klo 14:01  
+
0
Yksilökohtaista sekä ihmisen että koiran osalta; on niitä koiria jotka eivät ehkä ymmärrä kaikelta touhuamiselta ulos pissimisen tarkoitusta niin aikaisin kuin rotukaverinsa, ja on niitä ihmisiä jotka eivät viitsi tehdä mitään koiran sisäsiisteyskoulutuksen eteen.

Joten meitä on moneksi :)
no you don't know what it's like
welcome to my life

Warona

Warona
Viestimäärä: 1

VS: BICHON FRISèT - Keskiviikkona, 02.06.2010 klo 15:23  
+
0
Tuolla toisessa keskustelusa kun Agitem kävi mainitsemassa bichon friset, niin aloin kovastikin kiinnostua rodusta. Miten koiranne suhtautuvat toisiin koiriin, vastaantuleviin ihmisiin, autoihin, ja kaikkeen mahdolliseen? Ovatko kovia haukkumaan?

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 7
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25915
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5793
Viestejä yhteensä543784
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263322
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.01.2020 klo 18:15)