Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Lauantaina, 30.06.2012 klo 09:11

Colliet - osa 3

Siirry sivulle: 1 ... 9 10 11 ... 46

pec

pec
Viestimäärä: 68

VS: COLLIET - OSA 3 - Perjantaina, 19.10.2012 klo 10:48  
+
0
Väinön tassuista ei mitään mainintaa nytten mutta voinkin kertoa tuon isomman otuksen tassuista. Punoittaa myös, tai pikemminkin se karva näyttää siltä että verta ois, mutta kun tassujen ihoa kattoo niin ei oo mitään näkyvää, pientä punoitusta havaittavissa ulkoilun jälkeen ja alkoi nytten sade kelien yhteydessä. Pesulla ja kuivauksella on hoidettu.
Bokseri Vaa'as Feena, Sk Collie Acting Top Gear
Blogi

virtahepo

virtahepo
Viestimäärä: 1788

VS: COLLIET - OSA 3 - Perjantaina, 19.10.2012 klo 19:46  
+
0
Tolla oli tosiaan semmonen pieni haava siellä, siinä päällä oli kylläkin jo rupi. Ja sitten siinä oli semmoista limaa välillä siinä tassussa. Nyt vaan ulos vaseliinia tassuun ja kunnolla pesemistä. Onneks nyt ei tunnu enää luputtelevan niitä
skcu Pongo

körppis

körppis
Viestimäärä: 149

VS: COLLIET - OSA 3 - Lauantaina, 20.10.2012 klo 18:07  
+
0
Ei näytä olevan Kakella ainakaan tassut tai anturat mitenkään kipeänä. Kynnet siltä pitäisi leikata, mutta yrittää purra kiinni pitelijää ja hätävinkasee aina... Äh. Kuonostako vaan kiinni ja muuten tiukasti kiinni? Kuitenkin haluaisin kynsien leikkaamisesta vähän positiivisemman mielikuvan koiralle, kuin se, että aina sakset nähdessään hiffaa että nyt tuli noutaja...
Sk collieuros Kake, s. 07/2012

Lyytikäinen

Lyytikäinen
Viestimäärä: 461

VS: COLLIET - OSA 3 - Lauantaina, 20.10.2012 klo 23:15  
+
0
Meidän varsinaiset tassuvaivat rajoittuvat yhteen tassuhaaveriin, kun Lyyti sai ilmeisesti takatassuunsa lenkkeillessä lasinsirun tai terävän tikun, joka aiheutti minimaalin naarmun joka teki koiran olotilasta yhtä helvettiä. Se meni siis ihan jalattomaksi ja jyrsi hysteerisesti takajalkaansa, repi siis ihan kunnolla tassun ihoa vereslihalle. Pistin sen kymmeneksi minuutiksi seisomaan kylpyammeeseen (jotta mahdollinen lasinsiru irtoaisi), puhdistin tassun Betadinella ja laitoin tossun yöksi suojaamaan tassua. Seuraavana päivänä pidin tossua jalassa vielä ulkoillessa ja taisin Betadinella kertaalleen sen puhdistaa, mutta sitten siinä se sitten olikin.

Kesällä niitä tassuhaavereita sattuu enempi, kynsistä tulee verta kun tuo tuppaa kalliolla päästelemään ihan täysiä. Niitä haavoja en puhdista mitenkään, vaan annan olla ja ne ovat aina tyrehtyneet itsestään ja parantuneet kokonaan muutamassa päivässä. Olen muutenkin vähän huono stressaamaan pikkuhaavoista, korkeintaan putsaan ne puhdistusaineella mutta sen suurempia hoitotoimenpiteitä en kyllä tee.

Omaan mieleen voisi kuulostaa siltä, että rasvoittuva tassu voi olla vähän tulehtunut (ellei kyseessä ole hiiva, haiseeko tassu hiivaiselle?) ja voi vaatia ihan kunnon lekurivoiteita. En välttämättä mitään omia salvoja siihen laittaisi, puhdistaisin lähinnä vedellä ja Betadinella ja laittaisin tossun jalkaan suojaksi, ettei koira pääse sitä jyrsimään. Ulkoilureissuille reippaasti puhdasta tossua jalkaan. Jos ei muutamassa päivässä lähde paranemaan, niin sitten tutkiskelisin tassun tilannetta ja mahdollista hiivaa tarkemmin.

Körppis, pennun kanssa kannattaa vain olla kärsivällinen ja palkita reippaasti hyvästä käytöksestä. Koita saada joku kaveri leikkaamaan kynsiä, eli pitämään pentua sylissä. Sinä otat reippaalla ja pitävällä otteella pennun tassusta kiinni, annat namia, sitten viet leikkuria lähemmäs tassua, namia, kosketat tassua saksilla, namia, jne. Pikkuhiljaa ja useita toistoja päivässä. Muista olla itse rauhallinen, älä hössötä pennulle. Meillä oli ihan täyttä taistelua, jos itse jouduin alkuun yksin leikkaamaan pikkupennun kynsiä. Muutaman "sylileikkuun" jälkeen oli homma tullut pennulle niin tutuksi, että pystyin leikkaamaan kynsiä sujuvasti sen istuessa edessäni. Nykyään, kun kaivan kynsisaksia kaapista, tuo tulee automaattisesti eteeni istumaan ja tarjoamaan tassua. ;) Etutassujen jälkeen se osaa myös kellahtaa kyljelleen takakynsien leikkuun ajaksi. Kärsivällisyyttä siis - ja paljon herkkuja!

virtahepo

virtahepo
Viestimäärä: 1788

VS: COLLIET - OSA 3 - Sunnuntaina, 21.10.2012 klo 13:46  
+
0
körppis, meidän kasvattajan vinkki eli siis tuli meille kun P oli pentu niin auttamaan, kun meillä oli samantyylistä ongelmaa. Nykyään ei mitään ongelmia tassujen leikkauksien kanssa. Eli siis me vain pidettiin omalla keholla koira jotain vasten esimerkiksi seinää vasten ja tassu kerrallaan leikattiin ilman mitään kehuja/nameja, joka jalka ja sen jälkeen pois ilman mitään ihmeempiä. Se vain leikattiin, ei tehty numeroa. Nykyään ei tietenkään lempitoimenpide, mutta antaa leikata hyvin yksinkin. Painettiin seinää vasten siis että ei lähtisi karkuun, oli kuitenkin niin iso että sylissä ei voinut pitää. :)

Lyytikäinen, ei enää jyrsi tassua ja nykyään näyttää että ei ole rasvainen/limainen. Olen pistänyt rasvaa suojaamaan ulos bakteereilta ja ettei menisi pöpöjä siihen. Pessyt olen sitä ja pitänyt puhtaana, nyt kun katsoin niin on jo parantunut, ei auki yhtään ja on siellä joku haava missä on rupi päällä (pieni). Mutta ei ole enää verinen(en tiedä onko verta ollutkaan) mutta punainen on kyllä. Ei enää luputa niitä onneksi. :) Nyt on kuitenkin parempaan päin jo nuo tassut mielestäni.
skcu Pongo

Sinni

Sinni
Viestimäärä: 12

VS: COLLIET - OSA 3 - Perjantaina, 26.10.2012 klo 09:30  
+
0
Löydettiin sitten metsästä lasinsiru keskiviikkona ja eikun eläinlääkärille tikkejä hakemaan. Seurasin ensin tyrehtyykö vuoto, mutta arvasin että ne tikit tarvitaan :-( Kotona oli nukutukseen jälkeen ihan sekaisin, ei antanut meidän tulla lähelle ja oli tosi epäluuloinen. Onneksi nukkui pöhnänsä pois ja yöllä kahdelta sitten oli se iloinen itsensä taas. Viime yönä sitten alkoi ripuli, hohoijaa...

Käytös on kyllä tosi levotonta kun ei pääse kunnon lenkeille, meillä on muutenkin tekemistä koulutuksen suhteen eikä orastava murkkuikä auta yhtään.

Saisi nuo lasin rikkojat astua tai istua itse siihen rikkomaansa lasiin :pyssyt:
Sinni(käs)
sk collieuros, 6/12

virtahepo

virtahepo
Viestimäärä: 1788

VS: COLLIET - OSA 3 - Lauantaina, 27.10.2012 klo 23:26  
+
0
^Pistää vihaksi. :/ Todella inhottavaa, ei muutakun paranemisia sinne suunnille.

Meillä on ensi keskiviikkona kyynär- ja lonkkakuvaus, nyt muuten jännittää!
skcu Pongo

gaselli

gaselli
Viestimäärä: 735

VS: COLLIET - OSA 3 - Sunnuntaina, 28.10.2012 klo 00:55  
+
0
Moi!

En olekaan ollut täällä vähään aikaan.

Hassua kun täällä sattumalta puhutaan tassuvaivoista, kun Ronjalla just oli myös. Huomasin viime viikolla että se nuolee toista etutassua, ja katsoin niin se oli ihan punainen. Me oltiin vielä näyttelyssä viime viikonloppuna ja siellä se alkoi vähän varomaan sitä tassua eli ei astunut koko painolla. Mä ajattelin että voi ei, älä nyt ala ontumaan...Toisaalta ei sillä ollu niin väliä, koska Ronja ei muutenkaan ois pärjänny kamalan karvanlähdön takia. Mutta ois se ollu NOLOA jos koira ontuu kehässä...

No seuraavana päivänä haimme apteekista voidetta (apteekkari suositteli ihan ihmisten Bepanthenia, meille tuli juttua koirista ja hänelläkin oli ollut joskus collie jolla tassutulehdus), ja desinfiointiainetta (sopii haavaan, ei kirvele). Näillä sitten hoidin Ronjaa 3 päivää, kunnes tulehdus parani. Ihanaa, ei tarvinnu mennä eläinlääkäriin!!! Olikohan se furunkuloosi, en tiedä. Ja mistä se yhtäkkiä tuli, en tiedä.

Näyttely oli siis Turussa, arvostelu oli ihmeen hyvä, ottaen huomioon että Ronja on karvaton. Oikeastaan kaikkea kehuttiin, hyvä pää, hyvät korvat, hyvä selkä ja häntä, hyvät kulmaukset.. Ainoastaan liikkeet ei ihan parhaat, nostelee liian korkealle etujalkoja Ja "valitettavasti ilman turkkia" luki viimeisenä. Tulos oli AVO EH. Siis oikeasti varauduin H:hon tai huonompaan.

En itse esittänyt Ronjaa, vaan halusin kokeilla miten se menee jonkun muun kanssa. Mun kanssa nimittäin pompahtelee ja on niin kiintynyt muhun että näykkii hellästi paidan helmaa kun juoksemme kehässä. Pyysin yhtä tuttua collie-ihmistä, hän on joskus ehdottanutkin että voi esittää Ronjan. Aluksi Ronja etsi mua kaula pitkänä ja mua säälitti se, kamalaa olla piilossa ja toinen etsii missä mami on. Onneksi lopulta meni ihan hyvin vieraan ihmisen kanssa. Eikä ontunut :)
Collie "Ronja" 5/2010

Sheltti "Sani" 6/99 - 10/2011

Labbis "Vilma" 4/95 - 3/2010

gaselli

gaselli
Viestimäärä: 735

VS: COLLIET - OSA 3 - Sunnuntaina, 28.10.2012 klo 01:13  
+
0
Toi aijaa.com on jotenkin muuttunut, en saa kuvaa enää heti näkyviin tähän, vaan tulee linkin kautta. Tietääkö joku miten kuvat sais heti näkymään tähän tai millä kuvien lataus-ohjelmalla?

Mutta tässä kuitenkin Ronja ihmettelee onko syksy vai talvi

http://aijaa.com/YbGLBS
Ja tässä yksi kuva turkulaisten yhteislenkiltä lokakuun alussa, Ronja on reunimmainen trikki ja Maksavompatin Sega on toinen soopeli pehko vasemmalta. Olipa kiva nähdä Sega, ja mukavaa kun se niin hyvin tuli toimeen Ronjan kanssa, ne olivat porukan nuorimmat koirat ja juoksivat koko ajan peräkkäin, Sega selvästi seurasi Ronjaa ja matki sitä esim menemällä kuralammikoihin Ronjan perässä :roll: Selvästi nuorilla tytöillä synkkas hyvin.


http://aijaa.com/6PWQLd


Maksavompatti, tiedätkö onko kukaan tällä palstalla joka myös oli tuolla lenkillä? Tunsitko ketään?
Collie "Ronja" 5/2010

Sheltti "Sani" 6/99 - 10/2011

Labbis "Vilma" 4/95 - 3/2010

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: COLLIET - OSA 3 - Sunnuntaina, 28.10.2012 klo 09:15  
+
0

Toi aijaa.com on jotenkin muuttunut, en saa kuvaa enää heti näkyviin tähän, vaan tulee linkin kautta. Tietääkö joku miten kuvat sais heti näkymään tähän tai millä kuvien lataus-ohjelmalla?


Klikkaa kuvan päällä hiiren oikealla ja valitse ominaisuudet (tai properties in english) ja kopioi se kuvan .jpg -loppuinen osoite. Eli ensimmäisessä kuvassa tämä: http://i3.aijaa.com/b/00487/11176573.jpg ja tuot sen tänne tuon ikkunaa muistuttavan kuvakkeen avulla.
Tässä eka kuva
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

RMK

RMK
Viestimäärä: 36

VS: COLLIET - OSA 3 - Maanantaina, 29.10.2012 klo 18:02  
+
0
Hei taas!

Kirjoittelin aikaisemmin tuosta itsenäisestä pennusta. Meillä meni tosiaan noin kolme viikkoa, että pentu alkoi selvästi meihin luottaa. Nyt se tervehtii meitä iloisesti ja rapsutellessaa kiepsahtaa selälleen ja mahaa saa rapsutella. :aurinko: Mutta selvästi se on itsenäisempi kuin esimerkiksi siskonsa. Olemmekin harjoitelleet kontaktinottoa, ja nyt nimen sanottua koira suuntaa katseen silmiin lähes tilanteessa kuin tilanteessa! Luoksetulostakin olemme saaneet vahvan, jes! :cool: Ja tosiaan, olemme metsässä tehneet tuota katoamista, ja koira on saanut meidät etsiä. :)
Pk collie Aslan 29.7.2012

Muistoissa
Englanninspringerspanieli 8.5.1999-23.2.2012

körppis

körppis
Viestimäärä: 149

VS: COLLIET - OSA 3 - Tiistaina, 30.10.2012 klo 12:19  
+
0
Hahaa, täällä ihmisen kadotessa metsässä pentu menee ihan hämilleen... Viikonloppuna käytiin maaseudulla, ja sitten yhdessä vaiheessa juoksin noin 20m Kakea edellä ja hyppäsin metrin sivuun puun taakse. Koira kuulemma pysähtyi kun seinään, katsoi hetken aikaa "o___o" ja lähti juoksemaan mun poikaystävän luo takaisin. Kierti sitten poikaystävän takaa ja lähti etenemään minua kohti. Minusta kuulemma näkyi ihan takin hupun karvareunus jne :D Sitten kun pääsi puun vierelle niin huomasi minut ja oli iloinen koira :)

Mutta ilmeisesti on niin, että koira ei erota niin hyvin paikallaan olevaa vs. liikkeesä olevaa.
Sk collieuros Kake, s. 07/2012

virtahepo

virtahepo
Viestimäärä: 1788

VS: COLLIET - OSA 3 - Torstaina, 01.11.2012 klo 08:52  
+
0
^Mä oon tehnyt samaa Pongolle eli mennyt piiloon. Toi on ihan fiksua niin oppii katsomaan välillä taaksekkin. ;)

Me käytiin kyynär- ja lonkkakuvauksissa ja extemporesti otettiin myös selkä. Pongo oli aika kännissä, mutta ihan röntgenpöydälläkin oli kuulemma ollut ihan "mähän en tänne jää" :D Nopeasti se nukahti ja virkosti kuitenkin, oli loppupäivän aika vetelä mutta tänään jo enemmän normaaliin päin, raukalla taitaa olla darranpoikasta kun vielä kuitenkin vähän on väsyneenä ja reppanana. Hyvät tulokset tuli, A/A 0/0 ja selkäkin hyvä eikä mitään sanomista onneksi. Odotellaan vielä kennelliiton viralliset tulokset, mutta ihme pitäisi olla jos ei noina palaudu.
skcu Pongo

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: COLLIET - OSA 3 - Torstaina, 01.11.2012 klo 09:15  
+
0

Käytiin katsomassa mun äitin shelttipentua. Vielä ei uskaltanut päästää aidan samalle puolelle, kun on sen verran kokoeroa, mut hienosti ne tutustui tolleenkin, vaikka Sumua hiukan jänskätteli.. :D

Ja ulkona otetut kuvat oli joko tälläisiä tai sit pelkkiä häntiä.. :ttou:
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

virtahepo

virtahepo
Viestimäärä: 1788

VS: COLLIET - OSA 3 - Torstaina, 01.11.2012 klo 09:16  
+
0
Apua mikä pentunen :love::love:
skcu Pongo

körppis

körppis
Viestimäärä: 149

VS: COLLIET - OSA 3 - Torstaina, 01.11.2012 klo 10:45  
+
0
AAAAAAAW minäkin haluan tommosen pennun... Miksi Kake ei voisi olla semmoinen pieni ja ruipelo ja suloinen? (Niinkuin Kaken samanikäinen leikkikaveri Uuno on, keskikokoinen villakoira eli ihanan pieni ja pörröinen ja päästää suloisia ääniä!!)
Sk collieuros Kake, s. 07/2012

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: COLLIET - OSA 3 - Torstaina, 01.11.2012 klo 11:22  
+
0
Kauhee sahahampainen hirviö se on.. :nauru:
Mutta jessus kun se on pieni.. Painaako just ja just pari kiloa.. :love: Se on suunnilleen Sumun pään kokoinen. :hymy:
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

SanttuJ

SanttuJ
Viestimäärä: 5302

VS: COLLIET - OSA 3 - Torstaina, 01.11.2012 klo 12:53  
+
0
Hello eevribody! Kehtaisko joku käydä tuolla rotukyselyiden puolella kertomassa lisää omasta rodustaan? Ehdotin collieta ja aattelin teille vähän vinkata, jos joku kehtaa isommalla kokemuksella mennä satuilemaan. Linkki kyselyy. Kiitän!
bokseri Luna 14.8.2009 - 13.3.2015
labradorinnoutaja Inni 31.3.2014

gaselli

gaselli
Viestimäärä: 735

VS: COLLIET - OSA 3 - Sunnuntaina, 04.11.2012 klo 19:56  
+
0
Sonik, ihana pikkuinen tuo sheltin pentu! Tuitui! :love: Olettekos jo uskaltaneet antaa pikkuisen tutustua Sumuun? Lisää kuvia saa myöskin lähettää... :love:
Collie "Ronja" 5/2010

Sheltti "Sani" 6/99 - 10/2011

Labbis "Vilma" 4/95 - 3/2010

Sonik

Sonik
Viestimäärä: 4809

VS: COLLIET - OSA 3 - Sunnuntaina, 04.11.2012 klo 20:56  
+
0
Vasta aidan läpi ollaan tutustuttu, ettei Sumppa huitase sitä tassulla lyttyyn.. :nauru:
Se on kyllä NIIN pieni vieläkin kun sitä käytiin eilen katsomassa..
shelamu "Savu" -10
cpku "Sumu" -11
shelamu "Koda" -13
cpku "Hippa" -15

If you see light at the end of the tunnel, It's the light of the oncoming train.

  Siirry sivulle: 1 ... 9 10 11 ... 46
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26144
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263732
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.09.2020 klo 03:00)