Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Keskiviikkona, 29.01.2014 klo 21:14

Dalmatiankoirat - osa 2

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 7

Pixu

Pixu
Viestimäärä: 1319

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Perjantaina, 31.01.2014 klo 13:46  
+
0
^ Meillä taas ei mene paimenten kanssa yhteen kun on niin erilaiset leikkityylit. Paimenet tuntuu olevan vähän totisempia ja tykkää leikkiä "iholla" eli roikkua niskassa ja haukkua, Rölli ei oikein ymmärrä sitä :nauru:
Dalmikset Rölli & Ronja

lunahauva

lunahauva
Viestimäärä: 309

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Perjantaina, 31.01.2014 klo 15:54  
+
0
^Mä veikkaan että jos mersu ei olis pienestä asti Riesan kanssa leikkinyt ei sekään "osais" paimenten kanssa leikkiä. Sen verran erilainen leikkityyli noilla kyllä on. Mutta mersu on oppinu jotenkin leikkiin myös "paimentyylillä" :nauru: Muutenkin toi mukautuu hirveesti leikkikaverin mukaan. Leikit onnistuu niin erityyppisten kuin samankaltaistenkin koirien kanssa. Ainakin vielä kaikki uudet tuttavuudet on ollu enemmän kun jees oli ne sitten minkä näkösiä tai tyyppisiä tahansa. Hassua sinällään kun hihnassa ollessahan tota ei vieraat koirat kiinnosta ollenkaan. :nauru: Hassu eläin. <3
kääpiöpinseri Betty
dalmatiankoira Mersu

Bettyn ja Mersun matkassa

dellu

dellu
Viestimäärä: 122

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Perjantaina, 31.01.2014 klo 23:15  
+
0
Himppu, joo Moppekerhon poikiahan toi Milo on. Tarkemmin Moppekerhon Vautsivau. :hymy:

Täällä taas pentusuunnitelmat heittää häränpyllyä ja varmaan joutuu "tyytymään" tuohon yhteen täplikkääseen vielä ainakin vuoden ellei jopa kaksi. Aion vaihtaa alaa, mikä tarkoittaa koulun penkille suuntaamista ensi syksynä, mikä taas tietää pienempiä tuloja. Miehekkeen pitäisi kylläkin valmistua nyt kesällä mutta saa nähdä miten helppoa tuoreen aineenopettajan on saada töitä Pirkanmaalta. Ei siis uusia rahareikiä tähän tilanteeseen. Vaikea vaan tällaisissa asioissa ajatella järkevästi :nauru:

Toisaalta Milo kyllä selvästi nauttii ainoana koirana olosta. Toki kavereiden kanssa on kiva riekkua ulkosalla mutta kotona jätkä tykkää enimmäkseen nukkua. Huomaa kun äidin luona vieraillessa Milo vetäytyy aina omiin oloihinsa nukkumaan sisällä ollessa (ellei ole ruokaa lähettyvillä) ja ärsyyntyy kun Cheri hakee leikkimään. :roll:

Meillä dalmis on oppinut tosi nopeasti paimenen tavoille vaikka olikin jo 2-vuotias meille tullessaan. Toisaalta meidän sakumaanikko on myös tullut jotenkin pölhömmäksi Milon myötä. On ollut muuten vierestä hauskaa seurata kun kaverille, jolla on alun alkaen ollut paimenkoira, tuli kodinvaihtajana venäjänvinttikoira ja tämä venakko on omaksunut paimenmaiset leikit todella loistavasti. On myös hulvatonta seurata kun nämä paimen ja vinttari ja sitten meidän täplikäs leikkivät keskenään. Siinä on pölhöilyä, kaulailua ja tiukkoja spurtteja vuoron perään. :nauru:
Berninpaimenkoira Lyyti - s. 13.9.2015
Saksanpaimenkoira Cheri - s. 13.10.2007
Maatiaiskissat Jartsa, Pänä, Tirri ja Sulo

Anniet

Anniet
Viestimäärä: 108

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Lauantaina, 01.02.2014 klo 12:32  
+
0
Meillähän dalmiksen tullessa laumaan siihen kuului neljä maremmano-abruzzesea, bordercollie ja osa-aikalabbis (entinen harrastuskoirani, metsästylinjainen labbis joka asuu vanhemmillani). Pentuna dallu leikki nuorempien maremmojen kanssa jotka olivat myös kakaroita tuolloin, mutta noin puolen vuoden iästä kun maremmat lakkasivat pitämästä sitä pentuna loppui myös leikkiminen. Russeli tuli taloon vähän dallun jälkeen, mutta se on ollut hyvin työorientoitunut pennusta saakka ja lähinnä nukkunut sisällä.

Sittemmin tuli porukkaan toinen russeli, toinen bc ja tuo englanninsetteri ja russelit ovat oma porukkansa olleet alusta saakka rottajahdissaan, paimenet leikkivät omia juoksuleikkejään ja dalmiksesta tuli tuon enkkusetterin kanssa erottamattomat.

Pixu

Pixu
Viestimäärä: 1319

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Lauantaina, 01.02.2014 klo 13:03  
+
0
^ Tiedätkö kenen kasvatteja dalmis on? :hymy:

Oltiinkin tänään heti aamusta lähes kahden tunnin umpihankimetsälenkillä. Mukana oli Röllin veli. Nyt kuuluu vaan tasainen kuorsaus kun pisti vähän väsyttämään. :nauru: Ronjakin jaksoi hienosti mukana.
Dalmikset Rölli & Ronja

Anniet

Anniet
Viestimäärä: 108

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Lauantaina, 01.02.2014 klo 13:08  
+
0
Juu, Savitaipaleelta. :)

Minulle rotu on jäänyt aiemmin vähän vieraaksi mutta entisenä dobberi-ihmisenä olen positiivisesti yllättynyt kuinka samanlaisia nuo ovat! Lähinnä viettirakenteessa on eroa.

Pixu

Pixu
Viestimäärä: 1319

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Lauantaina, 01.02.2014 klo 13:17  
+
0
Aijaa, mä en ole koskaan kuvitellutkaan että dobberit ja dallut olisi samanlaisia! Tosin en ole koskaan saanut tutustua yhteenkään dobberiin, mutta olen aina mieltänyt ne jotenkin vähän vakavammiksi ehkä? Ne on vissiin dalmiksesta vielä vähän isompia?
Dalmikset Rölli & Ronja

Anniet

Anniet
Viestimäärä: 108

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Lauantaina, 01.02.2014 klo 13:47  
+
0
No dobbereista suurinosa on tänäpäivänä semmoisia hessuhoposaalispellejä, hyvin dallumaisia siis. Minulla on ollut puolentusinaa dobberia joista yksi narttu ja yksi uros ovat olleet täysin huumorintajuttomia tosikoita, loput ihan pellejä.

Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, niin:

Herra Jäämies. Huumorintaju pakkasen puolella, otti kaiken tosissaan. Pihalla elämäntehtävänä oli kulkea pitämässä jöötä ja kieltää muita leikkimästä, ei mikään harrastustykki:Herra Vedän Kaiken Läskiksi. Saalisviettinen koira joka pelleili aina ja kaikessa, onneksi kuitenkin saalista löytyi sen verran että oli kiva harrastuspeli:

myrkku

myrkku
Viestimäärä: 2138

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Lauantaina, 01.02.2014 klo 15:08  
+
0
Tälläkin palstalla pyörineellä kaverilla on dobberi joka on niin pölhön näköinen, etten osaa enää ikinä ajatella dobbereita vakavina :nauru: :nauru: :nauru:
Kuvasarja 1kuva 2kuva 3kuva 4kuva 5kuva

Jotain samaa siinä oli kyllä Valdoon..
1kuva 2kuva 3kuva

Että sillälailla :D

henh

henh
Viestimäärä: 1158

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Lauantaina, 01.02.2014 klo 21:31  
+
0
Hops, onpas tänne tullut viestejä! Tervetuloa munkin puolesta uudelle kirjoittajalle :heiluti:

Täytyy paremmalla ajalla lukea nuo viimeisimmät viestit läpi, mutta sen verran kommentoin, että Jalilla menee kyllä paimentenkin kanssa leikit tosi hyvin yhteen. Tai sitte me ollaan leikitty kummallisten paimenten kans kun ovat tykänneet lähinnä juosta ja jahdata, mikä Jalista on ihan superhauskaa :nauru: Jalilta sujuu kyllä myös painileikit, mutta haukkumista Jalikaan ei ymmärrä.

Meiän tokoryhmässä on dopperi, jonka kans ollaan myös käyty juoksemassa. Se on kyllä mun mielestä vähän tosikko, tuntu että sillon kun se tekee töitä niin sen maailmaan ei muuta mahdu ja se lähinnä pyörittelee silmiään muiden toilailuille. Mä en oo koskaan nähny sitä pelleilemässä ja lenkilläki se enimmäkseen veteli omia rundeja Jalin leikkiyrityksistä huolimatta. Mutta onhan näitä yksilöitä tiesti monenlaisia.

Me käytiin tänään Jalin kans hiihtämässä. Oli kyllä ihan superhauskaa enkä kaatunu ku kerran :nauru:
Dalmatiankoira Jali -11
Muistoissa seropi Piki

blogi

bzzt

bzzt
Viestimäärä: 285

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 02.02.2014 klo 10:01  
+
0
Me käytiin eilen extemporesti koirapuistossa yhden rw-spk -tyttösen kanssa, enkä muista koska toi ois viimeks ollut niin väsynyt koirapuistoilun jälkeen. Puistossa ei kyllä huomannut väsymystä, vajaan parin tunnin jälkeen tämä hyppeli innoissaan kaverin ympärillä, joka vuoroin istui tai makasi läkähdyksissä. Dalmis ei kesken kaiken väsähdä! :hymy:
dku Redi 2012-2018
cavspan Judi 2007-2015

Himppu89

Himppu89
Viestimäärä: 79

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 02.02.2014 klo 10:40  
+
0
Meil on kans paimenkavereita. Kyllä ne aina jotain leikintynkää saa aikaseks, mutten sanois että mitään ylimpiä ystäviä kuitenkaan. Tai ainakin silloin, jos porukassa on kaks paimenta ja kaks dallua, niin jostain syystä nää aina vetäytyy leikkimään kahestaan ja nää paimenet kahestaan. Ellen on kyl kans vähän tosikko, lähinnä yrittää pitää muille jöötä ja tekee satunnaisia juoksupyrähdyksiä (ja painii Rennyn kans)
Viisas tyhmä on viisaampi kuin tyhmä viisas

http://upperclassunderdogs.blogspot.fi

Pixu

Pixu
Viestimäärä: 1319

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 02.02.2014 klo 18:46  
+
0
Myrkun kuvat on hillittömiä :nauru:
Dalmikset Rölli & Ronja

henh

henh
Viestimäärä: 1158

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Tiistaina, 11.02.2014 klo 16:49  
+
0
Mikä teille muuten on "paimenleikkiä"? Ne paimenet mihin me ollaan törmätty on tykännyt lähinnä justiin juoksemisesta ja vaanimisesta, mikä käy Jalille enemmän kuin hyvin. Jalin bravuuri on jäädä kyttäämään ja vaanimaan kaveria kauempaa ja kohdilla äkkiä juosta kimppuun. Tätä ei esimerkiksi dopperikaveri ymmärrä (painileikit ja tassuilla husimiset sen sijaan on pop!), mutta paimenet osaa tän jutun eli juosta kohti ja tehdä kohdilla kunnon väistöliikkeet ja viilettää sivusta ohi :nauru: Jali myöskin jaksaa aktiivisesti haastaa leikkimään kunhan sattuu olemaan oikeanlainen kaveri. Siinä missä loppulenkistä saksanpaimen oli jo, että ei enää jaksa juosta niin pilkku tekee vierellä leikkipyrähyksiä ja haastaa juoksemaan perään :nauru: Ei väsähdä kesken ei.

Mitenkä teillä leikitään? Juokseminen ainakin taitaa olla dallujen juttu? Te useamman koiran omistajat, ollaanko teillä sisällä ihan rauhassa vai jatkuuko leikki sisälläkin?
Dalmatiankoira Jali -11
Muistoissa seropi Piki

blogi

Pixu

Pixu
Viestimäärä: 1319

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Tiistaina, 11.02.2014 klo 17:21  
+
0
Mä tarkotin paimenleikillä sitä semmoista niskasta kiinni pitämistä, jaloista/kainaloista napsimista ja mökäämistä :nauru: Rölli ei vaan tykkää. Paras leikkityyli on painiminen! Labbisten kanssa synkkaa parhaiten ehdottomasti koska ne on samanlaisia painijoita (korvasta ja poskesta repimistä, hepulointia ja psytypainia) :hymy: Rölli ei jostain syystä kauheasti tykkää vieraiden koirien kanssa juosta. Ronja nyt toistaiseksi tyytyy lähinnä ärrimurraamaan kavereille ja on kovasti selättämässä niitä :nauru: Herkempiä pentuja ei uskalleta edes nähdä kun neiti on hieman päällepäsmäri..
Dalmikset Rölli & Ronja

Anniet

Anniet
Viestimäärä: 108

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Tiistaina, 11.02.2014 klo 22:24  
+
0
Meillä paimenet leikkivät kirjaimellisesti paimentamalla. Jos koirapari (yleensä tuo dallu ja enkkusetteri) juoksevat toisiaa purren ja tönien, juoksee toinen paimen toisella puolella useamman metrin päässä ja juoksee kaartaen näiden eteen, pysyen kuitenkin aina poissa kosketusetäisyydeltä. Kun parivaljakko vaihtaa suuntaa juoksevat paimenet taas sivukautta eteen. Niiden keskinäinenkin leikki on vain juoksemista, siis yrittävät päästä toinen toisen edelle ns. pysäyttämään kaverin. Eivät harrasta fyysistä leikkiä juurikaan.

Tässä huushollissa on sisällä leikkikielto, rangaistuksena lentää pihalle. Niinpä koirat vain makoilevat tahi syövät luita sisällä.

Himppu89

Himppu89
Viestimäärä: 79

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Tiistaina, 11.02.2014 klo 23:44  
+
0
Mun dallujen keskenäinen leikki on lähinnä painia. Ainoostaan Renny tykkää jonkun verran myös juoksuleikeistä. Yleensä se kyllä jahtaa jonku koiran takapuolta.
Viisas tyhmä on viisaampi kuin tyhmä viisas

http://upperclassunderdogs.blogspot.fi

lunahauva

lunahauva
Viestimäärä: 309

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Keskiviikkona, 12.02.2014 klo 11:02  
+
0
Mersun mielestä juokseminen on pop! Koirapuistossakin jos kukaan ei tahdo lähteä leikkiinkutsuun niin toi lähtee päättömästi vaan juoksemaan ja ai että sitä riemua kun joku lähtee perään :nauru: Riesan kanssa nuo leikkii sitten pixun kuvailemalla "paimentyylillä" eli roikkuvat toistensa niskassa ja riesa haukkuu ja paimentaa mersua toisen pinkoessa milloin mihinkin suuntaan. Sisällä meillä saa harrastaa itsekseen leluilla leikkimistä tai "hiljaista painia", mutta heti jos alkaa riehumaan niin joutuu arestiin mun huoneeseen. En tosin edes muista koska olis viimeks joutunut puuttumaan noiden sisällä leikkimisiin.

Meillä alko muuten eilen ohjatut tokotreenit ja ai että pilkullinen oli hieno <3 Tykkään kyllä tosta koirasta vaan päivä päivältä enempi, jopa silloin kun se on täys teinisika :nauru: Täytyykin ottaa kamera ens kerralla mukaan kun lähdetään tokoilemaan niin sais siitäkin kunnon todistusaineistoa. Löytyykös täältä muita tokoilevia pilkkuja? Henh ainakin tokoilee, mutta löytyykö muita. :hymy:
kääpiöpinseri Betty
dalmatiankoira Mersu

Bettyn ja Mersun matkassa

Pixu

Pixu
Viestimäärä: 1319

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Keskiviikkona, 12.02.2014 klo 11:11  
+
0
^ Onkohan nartut kovempia juoksemaan kuin urokset, meidän Lyyli-kaveri kans tykkää juosta ja etenkin tykkää kun sitä jahdataan :hymy:

Röllin kanssa aloitettiin tokon harrastaminen sen ollessa vajaa puolivuotias. Lopetettiin nyt vuodenvaihteessa, se ei vaan ole meidän laji yhtään. Rölliä sapetti se touhu selvästi ja koska koiraa ei kiinnostanut pätkääkään, aloin itsekin inhota koko lajia :nauru: Se ei vaan ole meidän juttu yhtään. Agility on nyt meidän uusi harrastus ja on muuten 10 000 kertaa kivempaa sekä minusta että koirasta :nauru: Tokoilusta on toki se hyöty tuossakin lajissa, että Rölli osaa odottaa paikallaan ja kuuntelee käskyjä.

Mitähän sitä alkaisi Ronjan kanssa harrastamaan..
Dalmikset Rölli & Ronja

henh

henh
Viestimäärä: 1158

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Keskiviikkona, 12.02.2014 klo 14:58  
+
0
Jali on varmaan sitten sisimmissään paimenkoira narttu :nauru: Tultiin justiin sakemanninartun kanssa kahen tunnin lenkiltä, ne on niin paras parivaljakko kun molemmat tykkää juoksu ja jahtauslenkeistä ja siihen päälle vaanimiset ja väistöt ja välillä vähän niskasta näykkimistä ja painia puolin jos toisin. Mä veikkaan, että Mersu ois kans Jalin tyylinen leikkikaveri :nauru:

Me ei olla mökääviin paimeniin juurikaan törmätty, tuo meiän leikkitoverikaan ei leikkiessä pihahda juuri ollenkaan. Ei olla kyllä taidettu "truu" paimenien (bortsu) kans käydäkään koskaan lenkillä.

Mä oon alkanu tykkäämään tokosta ku oon tajunnu, että se on temppujen opettamista siinä missä opetat kotona koiran vaikka kierimään. Ei sitä piä ottaa niin vakavasti ja tärkeintä on, että molemmilla on treenatessa kivaa :hymy: Ja kun sitä on kuitenkin aika helppo treenata missä vain.
Dalmatiankoira Jali -11
Muistoissa seropi Piki

blogi

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 7
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26143
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263732
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.09.2020 klo 15:00)