Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Keskiviikkona, 29.01.2014 klo 21:14

Dalmatiankoirat - osa 2

Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7

havannah

havannah
Viestimäärä: 2

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Torstaina, 05.11.2015 klo 14:03  
+
0
Kiitos vastauksesta, se valaisi rotua kyllä paljon! Juuri nyt koira ei ole ajankohtainen mutta hyvä kartoittaa ajoissa vaihtoehtoja, ja kyllä nämä tuntuvat aika omilta jo nyt :D Pitääpä käydä moikkaamassa dalluja vielä kun tulee mahdollisuus! Kun on ensimmäistä koiraa hankkimassa on vaikea tietää tarkalleen mitä haluaa, ja eikö ensimmäisen kanssa ole kaikki aina vähän hakusessa, oli se sitten "helppo" tai vaikeampi rotu..? :) Oli rotu mikä tahansa niin ammattilaisten puoleen on tarkoitus joka tapauksessa kääntyä, että vältetään ongelma(koira)t jo heti alussa.

henh

henh
Viestimäärä: 1158

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Torstaina, 05.11.2015 klo 15:42  
+
0
Juu, ehdottomasti kannattaa käydä livenä tutustumassa rotuun :hymy: Mun mielestä sun pohdinnat ja asenne kuulostaa kyllä oikein hyvältä ja vaikuttaa kyllä siltä että oot ns. varautunut kaikkeen! Kyllähän se ensimmäinen on aina oma juttunsa, mutta kaikesta selviää kyllä kunhan oma asenne on kohdillaan eikä ole mitään kiiltokuvahattarakuvitelmia jo rakennellut valmiiksi ja sen takia pety kun ei välttämättä olekaan niin helppoa. Jos olet facebookissa niin kannattaa siellä liittyä Dalmatiankoirat ryhmään, sitäkin kautta varmasti pääsee rotuun tutustumaan livenäkin jos siellä huhuilee.

Muistan kun itsekin tutustuin rotuun ja lueskelin juttuja ja sain dalmatialaisesti jotenkin hirveän "vaikean" kuvan. Hyvin tän kans on pärjännyt :) Toisaalta ihan hyvä että "pelotellaan" kun isoja ja aktiivisia koiriahan nämä on. Ettei kukaan liian heppoisin perustein rotuun päädy kun mitään sohvakoristeita nämä ei ole.
Dalmatiankoira Jali -11
Muistoissa seropi Piki

blogi

DanteRomi

DanteRomi
Viestimäärä: 2

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Perjantaina, 11.08.2017 klo 14:39  
+
0
Moikka!
Hieman on aikaa tuosta viimeisimmästä viestistä mutta jos täällä joku roduntunteva vielä vastaisi.
Eli halusin kysyä on kellään kokemusta pentueen pikkuruisesta jäsenestä? Kyseessä on 7 vk vanha pikkuinen ja hän jää vielä hetkeksi kavattajalleen kasvamaan ennen kuin ostamme hänet :)

Pentu on uros ja noin kilon pienempi kuin pienin tyttö pentueessa. Erittäin aktiivinen kaveri, juoksee muiden tahdissa ja syö loistavasti. Kysymykseni liittyykin hänen aikuisikään. Onko jollakin kokemusta samasta tilanteesta ja onhan "mini" yksilöstäkin kasvanut kaunis aikuinen? Näyttelyihin en koiraa vie mutta kaunista koiraa on aina kiva katsella ja olla hänestä ylpeä.

jakiem

jakiem
Viestimäärä: 74

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Perjantaina, 11.08.2017 klo 18:51  
+
0
Miulla ei dallua ole, mutta tuo joukon nuorimmainen, vuotias buhund, oli "rääpälepentu". Virnan syntymäpaino, ~166g, oli selvästi muita pienempi. Sisarukset oli 210-260g. Pentue oli lukumäärällisesti keskivertoa selvästi suurempi (8 pentua, keskiarvo 4). Luovutusiässäkin Virna oli vielä suht selvästi pienin pentu.
Nyt Virna on inasen päälle vuotias ja hyvin kasvanut :D Säkäkorkeudeltaan kasvoi hyvin rotumääritelmän alarajan yli. Eikä ole enään pienin pentueen tytöistä. Yhden sisaren kokoa en tiedä, mutta kolmesta jotka tiedän niin Virna on se keskimmäinen. Pienempi sisko taitaa olla inasen matalampi ja Virnalla löytyy jo aika hyvin lihaksia, jotka tuo sitä "lisä"painoa.

Hukkuneena pointtina miulla oikeastaan on, että 7 viikkoinen on vielä niin pentu ettei siitä kunnolla pysty sanomaan millainen aikuinen siitä kasvaa. Tietenkin kokeneet koiraihmiset pystyy jotain piirteistä katsomaan ja päättelemään, mutta varmaa vastausta ei ole :) Saattaa olla että pennusta kasvaa oikein kaunis aikuinen, tai saattaa olla että ei kasvakkaan. Samalla tavalla se on pentueen isompienkin pentujen kanssa. Ja saattaa olla että "mini" ottaakin hurjan saa muut pennut aikuisena koon suhteen kiinni, tai saattaa olla että ei.
(Ja oletuksena siis että pentu on eläinlääkärintarkistama eikä sillä ole mitään kasvuhäiriöitä tms.)
Kääviln Nella (4/2002)
Toyviln Enni (6/2005)
Buhund Virna (7/2016)

Unesta piirretty, hiilistä hiottu - Kolmen koiran kopla ja se kaksijalkainen.

DanteRomi

DanteRomi
Viestimäärä: 2

VS: DALMATIANKOIRAT - OSA 2 - Lauantaina, 12.08.2017 klo 08:16  
+
0
Kiitos mukavasta vastauksesta :) kyllähän tuo pikkuruinen meiltä kodin saa. Katsotaan mikä ihanuus sieltä kasvaa!

  Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26144
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263734
(Tilastot päivitetty viimeksi 24.09.2020 klo 14:30)