Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 21:27

Dogo Argentino

Siirry sivulle: 1 2

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

DOGO ARGENTINO - Tiistaina, 13.04.2010 klo 21:27  
+
0
Kokeillaan onnistuuko koko homma.. :viheltel:

Onkos täällä muita dogon omistajia? Edellisessä (vanhassa) tais ollakin muutama, mutta kummosia ei kuulunut.

Meillä Taran kanssa ollu kauheita vaikeuksia, ihon kanssa. Barfiin siirrytty ja nyt rupeaa tytölle tulemaan lihaa luitten ympärille pikkuhiljaa (laihtu aika paljon vähän aikaa sitten), toivotaan että paranee.
Kiva olisi kuulla jos muitakin dogo omistajia täällä :heiluti:
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013

Matonen

Matonen
Viestimäärä: 18

VS: DOGO ARGENTINO - Torstaina, 16.02.2012 klo 22:38  
+
0
No hei taas!! Kyllä täältä toinen pöhkö dogon omistaja ilmoittautuu :peukku:

Meillä noita iho-ongelmia ei hirveästi ole ollut, tietysti talvella puvut saattavat hiertää tai kova lumi tehdä tepposet mutta eipä muuten, luojalle kiitos siitä!

Leikkauksen jälkeen (ja jo ennenkin), Dorikselle on maistunut ruoka joten ennen talvea otetaan kunnon kilot jotka kylmän talven aikana sulaa kuin itsekseen pois. Edellistalvella ei ehditty tehdä joten tyttöhän pääsi todella laihaksi :neutral:

Millainen Tara on muiden narttujen kanssa? Olen haaveillut että Doris pääsisi toisen Dogon kanssa painimaan ja kunnolla, osa koirista jostain syystä pelästyy kun iso massa kasa hyppää öristen päälle vaikka neidin osalta se on puhdasta leikkiin hakua...

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: DOGO ARGENTINO - Perjantaina, 17.02.2012 klo 09:48  
+
0
Hyvä kun olette säästyneet nuilta iho-ongelmilta. On niiden kanssa taisteleminen hermoja raastavaa, mutta toivottavasti tuo lääkekuuri auttaa, joka aloittiin. Rupeaa muuten olemaan neuvot vähissä :neutral:

Tara tulee uiden kanssa toimeen, jos ne ei hypi päälle :nauru: Eli hiimailee omissaolissa eniten, joskus innostuu leikkimään. Riippuu ihan ensitapaamisesta, eli jos käynyt vaikka vieraan koiran kanssa lenkillä pari kertaa, ettei koirat ole päässt kunnon kontaktia ottamaan, mutta saaneet haistella kävellessä ilman kautta, tarpeita ja välillä toinen edessä ja toinen takana, jolloin jälkiä pääsee hyvin haistelemaan ja jos kaikki ok, voi vaikka puistoon mennä leikkimään. Jos eka näkeminen on murinaa tai yhtään jäykkyyttä, tietää ettei Tara halua telmiä kyseisesn koiran kanssa, mutta ei hyökkää kimppuunkaan. Tällöin se omissa oloissa on, eikä kinnostu toisesta. Ei tuo ole koskaan hyökännyt kenenkään kimppuun, murahtanut ja kävelly pois jos ei kiinnosta.

Meillä tuo neiti oli syksyn aikana laihtunut ihan huomaamatta, isä kävi ja sano, että laihtunut, ei liian laiha mutta silti :eek: En tiedä mistä johtu, annettiin matokuurit varuilta ja syötettiin possua enempi, nyt meinaa olla tasapaksu mötkylä.. :viheltel: Eli pääruuaksi voi siirtää taas kanan, jos se sopusuhtaseksi tulisi taas :nauru: Toki vaikuttaa hirmusesti, kun pitit muodoltaan erilaisia, lihakset tulevat selvemmin ja vyötärö erilainen kuin dogoilla, näyttää tuo Tarakin pulleammalta tuon Moron vieressä.

Dogoja ei kyllä liikaa näe, vierähränyt taas vuos tai kaksi, kun viimeksi nähnyt dogon, muuallakuin kuvissa tai tv:ssä
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013

Matonen

Matonen
Viestimäärä: 18

VS: DOGO ARGENTINO - Perjantaina, 02.03.2012 klo 23:25  
+
0
Mun mielestä tasapaksu koira on parempi kuin ylihoikka luudanvarsi- samoin kuin immeisissä :kieli:

Doris on tullut mulle inun alle 2v, tuli tutun kautta vaikkei itse tuttu omistanutkaan Dorista, silloin Doris hengaili muutamat viikot toisen dogo nartun kanssa ja menot olivat kuulema hurjat! Molemmat pökkivät kilpaa toisiaan niin että huonekalut rymisi! Huomaa vieläkin että innostuttuaan leikistä Doris yrittää lähteä pökkimään toisia. Mutta, kun siltä lähti kohtu veks, hormonit meni aivan sekaisin ja luuli hetkellisesti olevansa uros, jopa urokset luuli sen olevan uros, sen verran hanakasti haki sitä tappeluihin ja ärinöihin- ja Dorishan meni! Sen jälkeen olikin kiva alkaa kiimapäissään puksauttelemaan muita narttuja (hällä on ihan oma pano-ilme, eroaa muista ilmeistä huomattavasti) Arvaa vaan hävettikö puistossa kertoa että ei, ei se sun narttua yritä alistaa vaan saada siltä piparia, juu on sekin narttu! :nolo:
Onneksi hormonien laannuttua on lopettanut suurimmaksi osaksi moiset leikin, osa nartuista on hänen mielestä edelleen hänen morsiamia...
Meidän husky neitiäkin välillä leikkiinhaku hetkellä pökkii enkä oikein usko sen olevan alistamista sillä husky on kovassa johtajuusasemassa. Miksi tää mun selostus meni pökkimiseen?? Nooh, ei teillä sellaista sitten ole, jos se vaikka olisi dogojen aivan oma juttu kun muut eivät sitä tee eikä ymmärrä?

Ja aloin miettimään että en ole kuin autosta käsin nähnyt dogoja, liedossa kun asuu yksi kasvattaja niin täällä päin niitä on hieman enemmän..

Mistä teidän Tara on muuten tullut teille??
Oletko kauan barffannut? Mua kiinnostaa se ihan hirveesti mut pelkään et olen niin laiska etten sit jaksa alkaa mittailee paljonko nyt tulee mitäkin vitamiinitippaa ja nyt täytyy ottaa toi sulamaan ja alkaa keittelemään vähän porkkanoita jne jne.. Menikö sun kauan tottua että teet koirille ruokaa? Huoh, olishan se hienoa :kumarrus: Niih, ja olen kuullut monta erilaista mielipidettä hintaluokasta, jotkut sanovat että menee omaisuus ja toiset ettei siihen mene yhtään sen enempää kuin tavallisestikaan... Nyt tuli taas niimpal kysymyksiä :aurinko:

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: DOGO ARGENTINO - Keskiviikkona, 21.03.2012 klo 09:10  
+
0
Ei meillä Tara pöki ketään :nauru: Juoksujen aikaan edellistä pittiä joskus, mutta ihan ykköskertoja ja sen jälkeen ei ole harrastanut sitä.

Barffiin tehdään valmiita annoksia pakkaseen, minkäverran mahtuu. Suoraansanottuna vitamiinilisien kanssa menee joskus päin honkia.. :nolo: Käytetään öljyjä ja mahdollisimman monipuolisesti kasviksia ja lihoja, saadakseen vitamiinit sieltä. Merilevä ollaan unohdettu allergioiden takia, sehän olisi ihan hyvä lisä, mutta ei voi :neutral:
Kasvattajilta saatii neuvoja, että kasviksista vihreitä käyttää enimmäkseen meille, koska on tuota hiivaa.

Lääkkeet ei tehonnut ihoon, tai tehos osittain, mutta 4 tunnin välein olisi pitänyt viedä ulos ja se on mahottomuus, lopetettiin nekin ja nyt odotellaan juoksuja, jolloin kohtu veks ja toivoa, josko sitten parempi. Sitten en tiedä enää mitä tehdä. Välillä on parempana, mutta kesä tulee ja allerginen koivuille, voikukille, itikoille, pajuille jne lista jatkuu ja siedätyshoito toiminut :ttou: Joten tuskanen kesä tulossa, taas..
Vaikka allergioita paljon on, rotu on kyllä vienyt sydämmen, niinkuin pititkin vei sydämmen täysin. Mietitty, että luovutaan dogo harrastuksesta, jos tuleekin samanlainen allergia pakkaus? Mutta on nämä uskomattomia, katsotaan miten tulevaisuudessa, onko aina dogo ja pitti vai onko dogo vaihtunut esim. presaan?

Onko teillä muuten kausittaisia "virtapiikkejä"? Tara on joskus sohvaperuna, joka ei sitä persettä jaksaisi liikuttaa edes ulos, mutta välillä taas ei olisi millään paikoillaan ja koko ajan touhottaa ja leikkii. Me ennen naureskeltiin, että meillä laiskan ihmisen dogo, makaa vaan sohvalla, mutta nyt on tuollainen hepuli aika vaihteeksi, kevättä vaan rinnassa? :nauru:
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013

Matonen

Matonen
Viestimäärä: 18

VS: DOGO ARGENTINO - Keskiviikkona, 28.03.2012 klo 23:59  
+
0
Oikei, eli mulla on tollainen rekkolesbodogo :nauru:

Mä tossa tutustuin (TAAS) lisää luonnolliseen ruokintaa ja Barffiin. Ihmiset kun mieltää ne eri asioiksi mutta idea on mielestäni sama. Ja uskaltauduin kokeilemaan. Onneksi olen niille aina silloin tällöin antanut raakoja lihoja, luita ja kaikenmaailman sekoituksia joten ovat tottuneet syömään luita ja pureksimaan. Päätös lähti siitä kun olisi taas pitänyt vaihtaa ruokaa kun Doriksen silmät alkoivat vuotaa ja Hali (husky) aina närppi vaan ruokaansa.

Voi ei, on hää noin allerginen kaikille?? Te ette siis paljoakaan kesäisin missään metässä juoksentele? :shifty: Luin suomalaisen naisen kirjoittaman kirjan "koiran luonnollinen ruokinta", siinä kanssa puhuttiin mitä pitäisi välttää kun on hiivainen koira..

Kaipa jokaisella rodulla on omat huonot puolet, se että dogot ovat allergisia niin onneksi niillä sentään aivot mahtuvat päähän :peukku: Oliko se cavaliereilla näin?

Kyllä, laiskapaska toi välillä on ja välillä ei riitä permanto! Luojalle kiitos, jos se olisi adhd jatkuvasti voisi hermot mennä huonoon kuntoon, varsinkin kun Hali hoitaa hyvin tuon peuhaamispuolen. Tällä hetkellä energisyys vaihtelee jopa päivittäin, tänään on ollut uskomattoman painava takamus, ei edes puistossa jaksaisi leikkiä, odotas kun yövuorosta kotiin saavun niin Doris odottaa aivan varmasti akut ladattuna ja valmiina tuntien metsälenkkiin... Siinäpä saa tyttö unelmoida :lallati:

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: DOGO ARGENTINO - Torstaina, 29.03.2012 klo 19:48  
+
0
Testeistä tuli seuraavat positiiviset:
Puut, pensaat, kukat
Kattara
Timotei
Karvamesiheinä
Tuoksusimake
Järviruoko
Tuoksukki
Heinäratamo
Revonhäntä
Pujo
Voikukka
Koivu
Leppä
Saami
Jalava
Tammi

Sienet(eli sieni-itiöt/homeet)
Alternaria
Cladosporium
Rhizopus
Smut Mix
Curvularia

Ruoka
Kananmuna
Maito
Lammas
Ohra
Merilevä
Tomaatti
Ankka

Ötökät/Hyönteiset
Hyttynen

Eli onneksi ei ole varastopunkkeja, huonepölyjä jne. mutta ihan sopivan kokonen lista, etten sanoisi :roll:
Testi kyllä otettu 2009, joten muutoksiakin voi olla tullut, mm. lisää allergioita tai voinut poistua, siedättyessä itse kesäisin. Kuitenkin reilun vuoden ikäsenä tehty ja nyt rupeaa lähenemään 4v.

Kyllä nuiden kanssa elää ihan hyvin, jos pysyy kunnossa. Tassut on ne mitä mussuttaa aika paljon, niitä pitää vaan puhistaa ja kuivata usein, malaseb shampoolla pestään ja omat hiiva rasvat/tipat/voiteet on, joita käytetään (vain) Taraan. Eivät ihan ilmaisia ole ja toinen koira (edellinen ja nykyinen), pärjää mainiosti nuilla halvemmilla.

Kesäisin me ihan normaalia elämää vietetään, toki yritetään pitää erossa niiden oksien syömisessä ja entistä enemmän putsaillaan turkkia/ihoa. Meillä kaksjalkasilla aikuisilla on paha siitepölyallergia, joten enemmänkin sen mukaan mennään :nauru: Meillä meinaa silmät tippua päästä ja sillon hankala kulettaa koiraa, sokkona näin ollen. (Eli silmät vuotaa ja kutiavat, meinaavat muurautua umpeen. Ollaan kolmestaan ihmiset ja Tara samanlaisia :shifty: ).

Heh, onneksi ne aivot tosiaan mahtuvat, Taralla saattaa olla vähän liikaakin tilaa ja kolista tuolla ontossa päässä pavun kokoinen aivon murunen :nauru:
Fiksu koira on, mutta välillä ei oikein sen sielunelämää ymmärrä. Ulkona maalla voi olla vapaana, vaikka naapurissa (muutaman sadan metrin päässä) haukkuisi koira pihalla, pysyy pihassa, mutta enemmän kiinnostaa lumen/kissan paskojen/oksien syöminen kuin leikkimnen :ttou:
Tänään oltiin maalla ja molemmat koirat vapaana.. Tara mussutteli enemmänkin kaikkea eteen sattuvaa, kun toinen hyppi lumihangessa ja juos edestakasin ravia.. Ai dogo oli se aktiivinen koira, jolla on energiaa, tarvitsee liikuntaa ja aktiviteettia.. Välillä tuntuu, että Tara on sekoitus dogoa ja mursua :viheltel: :cool:
Ja kiva kuulla, ettei kaikkien dogot omaa helvetinmoisia energiapiikkejä :poppari:
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013

Matonen

Matonen
Viestimäärä: 18

VS: DOGO ARGENTINO - Torstaina, 19.04.2012 klo 03:56  
+
0
Hirvee lista!! Mutta toisaalta onneksi olette tekin allergikoita niin ymmärrätte Taraa :) Olen kuullut, että koirat muistuttavat omistajiian, vai olikos se toisinpäin :viheltel:

Mikä ihme niissä kepeissä kiehtoo! Ei, ei niitä tosiaan kiinnosta kantaa tai hakea mutta ai, kun pääsee niitä rouhimaan.. Joskus kun Doris saa salaa syötyä keppejä niin paskakin on sen mukaista- suoraan kuin jostain hakettimesta :roll: Mutta voisihan sitä alkaa myymään, valmiiksi lannoitettua haketta :peukku:

MirkkuM

MirkkuM
Viestimäärä: 15

VS: DOGO ARGENTINO - Maanantaina, 11.06.2012 klo 21:49  
+
0
Ilmottaudutaanpas mekin Namidan kanssa joukkoon. :)

Meillä Neiti on pääsääntöisesti itse rauhallisuus ja maailman kiltein tapaus. :) Joskus tosin ilmestyy pilkesilmään ja sillon onkin vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja pienempien on parempi pysyä pois jaloista.. :)
Namida ei turhia hötkyile vaan suhtautuu tilanteeseen kuin tilanteeseen rauhallisesti mutta uteliaasti. Tutustuu mielellään uusiin ihmisiin ja koiriin. Jos toinen koira vaan on itsekkin sellainen luonteeltaan ettei turhia räyhää.. Räyhääjistä namida ei pidä vaan antaa kyllä samallamitalla takasin.. Mutta ei koskaan ole riitaa haastanut.
Lapsia neiti rakastaa. :) viihtyy paikassa missä on lapsia. Ja ne saavatkin tehdä neidille mitävaan niin ei haittaa. ihanaa vaan kun häntä huomioidaan. :) Mikä onkin varsin upea piirre neidillä koska kaksin kappalein meidän perheestä lapsia löytyykin. :)
Allergioita ei namidalla ole. tai ainakaan mitään oireita ei toistaiseksi ole ilmennyt..
Pentujen saannin jälkeen on ollut vastustuskyky ilmeisesti niin alhainen että ihottumaa on neidillä selkään tullut.
Omapäisyyttä neidistä kyllä myös tarvittaessa löytyy ja jos siis neiti jotain päättää tehdä niin sen hän myös tekee.. :)
Käykäähän kurkkimassa kotisivuja. :) http://namsu.nettisivu.org/

"Namida" Dogo Argentino
"Gunther" Dobermanni
"Miona" Owzarek podhalansk
''Goljat'' Mix

Muistoissa:

"Sulo" Tanskandoggi
"Jami" Mix
"Hero" Dobermanni

Matonen

Matonen
Viestimäärä: 18

VS: DOGO ARGENTINO - Keskiviikkona, 25.07.2012 klo 03:44  
+
0
Tervetuloa tähän suureen suureen joukkoon :heiluti:
Olen useasti miettinyt miksi, ja mistä, ihmiset ovat saaneet päähänsä että dogo olisi vaarallinen koira perheessä, uskomattoman ihania kaikki joilta olen kuullut, niin muksujen kanssa. Lapset saavat vaikka ratsastaa ja vetää kielestä jos ehtivät. Doris kyllä kun ei jaksa, poistuu rauhallisesti paikalta.
Dorikselle on tullut nyt ikää 5vuotta ja tuntuu että neiti luulee välillä olevansa mua vanhempi ja siksi nykyään entistä useammin pitää korvansa lukossa ja tekee mitä lystää. Prkle kun on muuten raivostuttavaa :twisted:
Myöskin haukkuherkempi siitä on tullut. Talkkari kävi tuossa eräs päivä meidän eteisessä kääntymässä, Doris koko sen ajan olohuoneesta "murahtele/haukahteli", eli ei kumpaakaan mutta molempia yhtäaikaa- hyvin omituinen ääni. Yritin kieltää, yritin kiltisti näyttää kuinka kiva talkkarisetä voikaan olla ja lopuksi yritin olla jopa huomioitsematta. MIKÄÄN ei auttanut, veikkaan että olisin voinut HK:n sinistä heilutella edessä niin ei, jääräpää on niin on :nauru:
Mua niiiin kovin harmittaa ettei me olla muiden dogojen kanssa (kuin sen kenen kanssa Doris asustelikin hetken aikaa) päästy temmeltämään. Oottekos te päässeet?

Matonen

Matonen
Viestimäärä: 18

VS: DOGO ARGENTINO - Keskiviikkona, 25.07.2012 klo 03:45  
+
0
Muuten MIRKKUM , kävin kyyläilemässä teidän kotisivuja. Molemmat koirulit sitten niin suloisia :love:

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: DOGO ARGENTINO - Keskiviikkona, 01.08.2012 klo 20:16  
+
0
MirkkuM, onko näin, että sinulla on Punkun emä? :nauru:

Eli kuulumisia täältä,
Moro jouduttiin lopettamaan, käytös muuttui ja vietiin ell kuvattavaksi. Päästä löytyi varjostuma joka suurella todennäköisyydellä kasvain. Päästettiin herra vihreimmille laitumille..

Tara on siis vielä täällä, en olisi kestänyt kahta menetystä, mutta onneksi vielä Taran kaverina on uusi tulokas, eli 4kk ikäinen Dogo argentino narttu Escarto's Aprilia girl "Punkku" :love:
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013

Matonen

Matonen
Viestimäärä: 18

VS: DOGO ARGENTINO - Tiistaina, 28.08.2012 klo 03:00  
+
0
Voi ei, ikävää aina kun joutuu ystävän yllättäin lopettamaan :(
Mutta onneksi teillä on pieni suloinen (siis todella hurmaava!) lohduttaja.
Ihan unohtaa välillä kuinka valkoisia ne onkaan pienenä :aurinko:

Rorys

Rorys
Viestimäärä: 5244

VS: DOGO ARGENTINO - Tiistaina, 28.08.2012 klo 16:03  
+
0
Ovatko dogot yleisesti tosi sairaita vai miksi esim. Punkun kasvattaja on joutunut kovin nuoria koiria lopettamaan? Kaverille tässä vaan katselen ja kiinnitin huomiota, ihan ilman sarvia ja hampaita kyselen siis.

Matonen

Matonen
Viestimäärä: 18

VS: DOGO ARGENTINO - Keskiviikkona, 29.08.2012 klo 02:52  
+
0
Eivät ne mun tietääkseni sinne sairaimpaan päähän rotukoirista kuulu mutta tuskinpa ovat niin terveitä kuin esim alkukantaiset rodut. Mitä tuolta Dogo Argentino Clubin sivuiltakin varmistin niin "yleisiä" olisivat kuurous, iho-ongelmat (ja kynsi), myös lonkat voi olla heikko paikka.
Tossa linkki tonne KoiraNetin terveystuloksiin. http://jalostus.kennelliitto.fi/frmTerveystilastot.aspx?R=292
Itse en tiedä Punkun kasvattajaa edes joten en lähde sanomaan juuta enkä jaata mihinkään. Toisaalta, lopetetaan niitä nuoria koiria muissakin roduissa, kasvaimen takia esim.
Mutta rakkaita otuksia ne kaikki ovat :love:

Rorys

Rorys
Viestimäärä: 5244

VS: DOGO ARGENTINO - Keskiviikkona, 29.08.2012 klo 09:53  
+
0
^ Kiitos infosta. Koiranetin mukaan ainakin lonkkatilanne on todella surkea. Taidan suositella jotakin muuta rotua tälle kaverille siis... Hienoja koiria, mutta hieman hirvittää.

Toki nuoria koiria lopetetaan rodussa kuin rodussa, mutta tuo erityisen suuri määrä pisti vaan silmään kun en omissa roduissani ole törmännyt vastaavaan.

Taraaa

Taraaa
Viestimäärä: 1755

VS: DOGO ARGENTINO - Keskiviikkona, 29.08.2012 klo 11:07  
+
0
Punkun emän emä kuoli keisarileikkauksessa. Eli tälläisiä tapauksia löytyy, kuin myös tietty näitä lonkka-,iho-ongelmaisia ja nämä kasvaimet yms.
En ole hirmuisesti ottanut selville muista, Punkun sukuhistoriaa (isät, äidit, mummot yms.) otin selville enimmäkseen. Hältä itseltäänhän voi kysyä tarkemmin :wink:

Dogojen "vitsaus" on ehket tuo iho-ongelma, mutta tätäkin yritetään karsia, ei käytetä näitä allergisia jalostuksissa (tietty niitäkin löytyy, jotka käyttävät).

Lonkat on suurimmalta osin D:tä, mutta rodussa ei haittaa mitenkään, koska ovat niin etupainoisia. Muutamia A lonkkaisia nyt tullut jopa (ja toivottavasti jatkossa tulee lisää, paljon).

Rotu kyllä meille (minulle ja miehelle) täysi kymppi! Ulkonäkö ja luonne, haastavuus ja kaikki :love:
Joskus kokeilla uros dogoa, näkee miten iso ero narttuun, vai onko yhtään (koulutettavuudessa). Kokoeroahan löytyy ihan roimasti, vasikoita ne urokset :nauru:
Kotona:
Dogo Argentino Punkku s.6.4.2012

Taivaalla:
Pitbull Aapo 2003-2011
Pitbull Moro 2008-2012
Dogo argentino Tara 1.6.2008-18.10.2013

Rorys

Rorys
Viestimäärä: 5244

VS: DOGO ARGENTINO - Keskiviikkona, 29.08.2012 klo 12:28  
+
0
Kiitos Taraaa vastauksesta. En kohdistanut Punkun kasvattajaan mitenkään erityisesti tätä ihmettelyäni, koiranetin kaivelu on vaan jotenkin helpompaa aloittaa niistä koirista joita tietää esim. palstalaisilla olevan.

Tuosta, ettei D-lonkkaisuus haittaisi mitenkään, olen kyllä aivan eri mieltä. Höpöpuhetta tuo että koiran etupainoisuuden takia niillä ei olisi mitään merkitystä kun monella muulla rodulla kuitenkin on. Onneksi rodun JTO:n tavoitteena on tulevina vuosina rajata D-lonkkaisten jalostuskäyttöä, kunhan jalostusmateriaalia vaan saataisiin lisää. JTO myös myöntää rodun huonon lonkkatilanteen ja huolenahan on se, että vaikka jotkut D-lonkkaiset eivät oireilisi niin osa niistä joka tapauksessa oireilee. Oireilemattomuus ei tee koirasta tervettä. Suomessa on muutenkin todella huono lonkkatilanne verrattuna esim. Ruotsiin, joten minään rodun erityispiirteenä sitä ei voida pitää. Mutta hyvä että kyynärien osalta tilanne on parempi.

Anteeksi paasaus, jotenkin en vain ollut ymmärtänyt että rodun tilanne on näin kurja. Jatkakaa dogo-keskustelua ja mukavaa syksyä kaikille :hymy:

Matonen

Matonen
Viestimäärä: 18

VS: DOGO ARGENTINO - Torstaina, 30.08.2012 klo 03:12  
+
0
Luinpa tossa hetki sitten miten esim Tapiola sijoittaa koirat 6 eriin maksuluokkaan vahinko ja sairasvakuutuksissa. Maksu luokka 6 on siis kallein.

Riskiluokat suurimmasta pienimpään. Suluissa sijoittuminen suosituimpien koirarotujen listalla.

Maksuluokka 6
Berninpaimenkoira (26)

Bokseri (46)

Bullmastiffi (97)

Dobermanni (45)

Englanninbulldoggi (66)

Irlanninsusikoira (95)

Ranskanbulldoggi (63)

Rottweiler (25)

Tanskandoggi (42)


Maksuluokka 5
Australianpaimenkoira (55)

Australianterrieri (80)

Brasilianterrieri (81)

Chow chow (87)

Espanjanvesikoira (40)

Keeshond (100)

Kleinspitz (38)

Lagotto romagnolo (59)

Leonberginkoira (49)

Mittelspitz (43)

Mopsi (37)

Newfoundlandinkoira (54)

Saluki (98)

Sileäkarvainen noutaja (41)

Snautseri (89)

Staffordshirenbullterrieri (52)

Suursnautseri (82)

Welsh corgi cardigan (72)

Welsh corgi pembroke (50)


Maksuluokka 4
Alaskanmalamuutti (79)

Amerikancockerspanieli (91)

Beagle (20)

Bichon frise (18)

Cairnterrieri (31)

Cavalier kingcharlesinspanieli (10)

Chihuahua lk. (21)

Chihuahua pk. (23)

Cockerspanieli (19)

Dalmatiankoira (68)

Englanninspringerspanieli (36)

Hovawart (61)

Jackrussellinterrieri (13)

Japaninpystykorva (93)

Keskikok. villakoira (53)

Kiinanharjakoira (34)

Kiinanharjakoira powder puff (62)

Kk. kettuterrieri (78) 4

Kk. saksanseisoja (39)

Kultainennoutaja (4)

Kääpiösnautseri (8)

Kääpiövillakoira (32)

Labradorinnoutaja (3)

Lk. saksanseisoja (69)

Novascotiannoutaja (27)

Papillon (44)

Pomeranian (94)

Punainen irlanninsetteri (65)

Samojedinkoira (51)

Saksanpaimenkoira (2)

Shetlanninlammaskoira (15)

Silkkiterrieri (99)

Sk. kettuterrieri (77)

Toyvillakoira (76)

Valkoinenpaimenkoira (47)

Valkoinen länsiylämaanterrieri (22)

Walesinspringerspanieli (57)

Yorkshirenterrieri (71)


Maksuluokka 3
Belgianpk. malinois (92)

Belgianpk. tervueren (83)

Bichon havanais (28)

Coton de tulear (24)

Dreeveri (67)

Kääpiöpinseri (17)

Lapinporokoira (60)

Lk. collie (56)

Phalene (85)

Parsonrussellinterrieri (29)

Pk. collie (16)

Saksanmetsästysterrieri (70)

Schipperke (90)

Suomenajokoira (1)

Tiibetinspanieli (11)

Tiibetinterrieri (96)

Vehnäterrieri (73)

Whippet (64)


Maksuluokka 2
Bordercollie (33)

Borderterrieri (48)

Karjalankarhukoira (9)

Kk. kääpiömäyräkoira (84)

Kk. mäyräkoira (14)

Länsigöötanmaanpystykorva (88)

Lk. mäyräkoira (58)

Pk. kääpiömäyräkoira (75)

Pk. mäyräkoira (86)


Maksuluokka 1
Itäsiperianlaika (35)

Harmaanorjanhirvikoira (6)

Jämtlanninpystykorva (7)

Pohjanpystykorva (74)

Siperianhusky (30)

Suomenlapinkoira (5)

Suomenpystykorva (12)

Eli siis jos terveyden ja "tapaturma-alttiuden" kannalta katsoo, kannattaa suositella maksuluokassa 1 olevia koiria. Itselläni on husky kotona johon on tänä keväänä/kesänä mennyt n 2000e. Tapaturmia ja magneettiakuvia. Eli siis poikkeuksia on :) Dogoja en edes löytänyt listalta :mietiskel:

Rorys

Rorys
Viestimäärä: 5244

VS: DOGO ARGENTINO - Torstaina, 30.08.2012 klo 10:03  
+
0
^ Ei noita Tapiolan listoja kannata ottaa ohjenuoraksi :hymy: Ei löydy munkaan rotua tuolta listalta ja se vasta tapaturma-altis onkin. Tuo Tapiolan systeemi perustuu heidän omiin tilastoihinsa, joten listaa ei voida pitää absoluuttisena totuutena. Listaan siis vaikuttaa se, minkä rotuisille koirille vakuutuksia on ylipäätään otettu ja kuinka paljon yhtiö on joutunut näiden koirien havereita korvaamaan. Tilastoharhan mahdollisuus on suuri, sillä Suomessa on rotuja, joista on vakuutettu vain muutamia yksilöitä. Lisäksi nuo Tapiolan vahinkotilastot on luotu ruotsalaistilastojen pohjalta, koska suomalaistilastoja on vasta kymmenen vuoden ajalta.

Miksiköhän vakuutusyhtiö on ylipäätään halunnut luoda tällaisen maksuluokkajärjestelmän? :wink:

Kaverille löytyi dogon tilalle rotuvaihtoehtoja :hymy:
(Viestiä on muokattu torstaina, 30.08.2012 klo 12:18)

  Siirry sivulle: 1 2
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26146
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263735
(Tilastot päivitetty viimeksi 26.09.2020 klo 21:00)