Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Keskiviikkona, 25.08.2010 klo 13:30

Hollanninpaimenkoirat

Siirry sivulle: 1 ... 9 10 11 ... 15

Mankku

Mankku
Viestimäärä: 1307

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Maanantaina, 27.01.2014 klo 21:42  
+
0
^ Sama juttu mulla näitten chodskyjen kanssa.
Pk.holskua olen vähän sillä silmällä katsonut ja mullakin se probleemi, että livenä en ole päässyt vielä tapaamaan yhtään yksilöä. Asia korjaantunee tässä alkuvuoden/kevään aikana. :peukku:
- chodsky pes uros, etsijäkoirakokelas s. 6/2013
- schapendoes uros, s. 6/2017

kojotei

kojotei
Viestimäärä: 175

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Tiistaina, 28.01.2014 klo 12:36  
+
0
Joo, tylsää ei kyllä holskun kanssa ole :nauru: nyt on ollut vielä todella mielenkiintoista nähdä erot sakun ja holskun välillä, kun tuo penska on ollut tuossa rinnalla kasvamassa. Paljon samaa, mutta myös paljon eroavuuksia.

Minäkin ihastuin lopullisesti näihin hölmöihin raitapaitoihin, kun kävin kasvattajan luona katsomassa koiria. Ja onhan toi lk ollut minun eka pk-koirani ja siten portti ihkauusiin harrastuksiin, jotka ovat kyllä toden totta vieneet mennessään.
sheltit Oma ja Nika
saksanpaimenkoira Vea

nauris

nauris
Viestimäärä: 1082

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Tiistaina, 28.01.2014 klo 14:51  
+
0
^Näistä eroista mitä oot havainnoinut olisi kiva kuulla!

Terveisin

Stalkkaan holskukeskustelua koska se oli toinen rotuvaihtoehto :heiluti:
spn -13
broholminkoira, uros -16

kojotei

kojotei
Viestimäärä: 175

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Tiistaina, 28.01.2014 klo 21:05  
+
0
No tietty pitää ottaa huomioon myös kaikki ei-rodulliset erot: Ykä on 5,5v kastroitu uros, joka eli ainoana koirana ensimmäiset pari vuotta. Vea on 1,5v narttu, joka on elänyt neljän koiran laumassa koko ikänsä. Ykä on minun harrastuskoirani ja Vea puolison.

Noin niin kuin periaatteessa Ykä on tättähäärä ja Vea on vähän rauhaton. :nauru: niillä on molemmilla hyviä ja huonoja ominaisuuksia, jotka menee jännästi ristiin. Ykä kiihtyy nollasta sataan sekunnissa ja kiipeää vaikka puuhun jo pelkän nappulankin toivossa. Se on meidän perheen herkkä kukka ja draamakuningatar, joka saattaa ylireagoida vaikka siihen että se vahingossa tönäisee jotain tavaraa ja se liikkuu... lähinnä siis hypähtää ja kiepsahtaa katsomaan, mitä tapahtui, ei juokse karkuun. On myös paukkuarka ja saattaa koetilanteissa yhdistää vaikka minkä kolinan laukauksiin, vaikka normielämässä kestäisi paljonkin tavallisen kaupunkielämän ääniä. Tämä asettaa omat haasteensa. Rakastaa kaikkia ihmisiä enemmän kuin mitään.

Veasta lähtee pientä piippausta aika paljon, ja isompaa turhautuessa. Se ei ole ahne eikä juuri välitä vieraista ihmisistä. Ihmiset on ihan ok, mutta eivät mitenkään yltiöpäisen kivoja kuten Ykän mielestä. Se on työskentelyn suhteen enemmän diesel kuin isoveljensä, eikä häslää niin paljoa. Vea osaa tosi hienosti leikkiä kaikenkokoisten ja -rotuisten koirien kanssa, vaikka sitä lenkillä saattaa ne vähän välillä jännittää. Tähän on saattanut auttaa myös se että se on tottunut pienestä pitäen Ykään, jonka leikkityyli on mallia "juokse päin ja huuda"... jos sen kanssa osaa leikkiä, osaa leikkiä kaikkien kanssa. :cool: Vea ei välitä mistään äänistä, edes laukauksista, ja ottaa muutenkin monet asiat todella lungisti. Mutta sitten kun moottori käynnistyy, mennään ja lujaa.

Kyllä nämä kotioloissa lähinnä nukkuu, vaikka tästä nyt ehkä saakin sellaisen kuvan että ne hyppii levottomina seinille koko ajan. :nauru:
sheltit Oma ja Nika
saksanpaimenkoira Vea

Piksi

Piksi
Viestimäärä: 685

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Keskiviikkona, 29.01.2014 klo 05:35  
+
0
Riisiksen pentu :love: Ja Ykä niin komeana. :cool:

Täällä ollaan vähän reilut 20 kk.

nauris

nauris
Viestimäärä: 1082

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Keskiviikkona, 29.01.2014 klo 08:23  
+
0
^^Kylläpä oli tutun kuuloisia ominaisuuksia kummassakin :nauru: Jatkakaa... :shifty:
spn -13
broholminkoira, uros -16

kojotei

kojotei
Viestimäärä: 175

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Torstaina, 30.01.2014 klo 10:35  
+
0
Onpa Piksin holsku kasvanut nätiksi :hymy: miten teillä muuten menee?

Ja saahan täällä muutkin kuin holskunomistajat rupatella! Mitä nauris tekee sakunsa kanssa ja onko holsku vielä joskus tulevaisuudensuunnitelmissa? :wink:
sheltit Oma ja Nika
saksanpaimenkoira Vea

nauris

nauris
Viestimäärä: 1082

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Torstaina, 30.01.2014 klo 15:14  
+
0
No kyllähän se kk tai lk versio jäi mieleen kummittelemaan valkkarin ohella, mutta toistaiseksi ei ole toisen koiran paikka auki vaikka haaveissa onkin jossain kohtaa :hymy: Tosin vaikea kuvitella ettei se tulokaskin olisi saksalainen paimennin. Kattoo nyt ja jospa niitä joskus hamassa tulevaisuudessa oiskin kolme :nauru: Mutta täällä käyn tosiaan stalkkailemassa hollannikkaiden eloa joten pitäkäähän aktiivinen juttelu yllä!

Menee OT-pulinaksi ton saksalaisen osalta, niin laitan sulle kojotei jossain vaiheessa yksäriä.
spn -13
broholminkoira, uros -16

kojotei

kojotei
Viestimäärä: 175

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Torstaina, 30.01.2014 klo 15:51  
+
0
nauris, tehdään näin!

Me yritetään kovasti treenata kevään toko-VOI -kisoja varten. Liikkeet ovat noin periaatteessa kyllä hallussa, mutta pitäisi itse osata olla vähän jämäkämpi. Ja vain kylmästi ottaa niitä kaikkia muka-vaikeita liikkeitä. Koska kyllä se koira osaa jos minä vain osaan vaatia!

Pientä päivitystä selkäjutuista tähänkin topiciin, jos vaikka paikalla olisi muitakin samojen juttujen kanssa kamppailevia holskuharrastajia: alkujärkytyksestä on toivuttu ja Ykä elää taas aktiivisen harrastuskoiran elämää. Kaikki PK-kisahaaveet ovat jääneet, mutta hakua tullaan yhä harrastamaan kevään tullen, koska se on koiralle niin supermieluista. Tottisestenoutoja ym ei oteta enää. Meillä menee siis hyvin, kunhan muistaa kiinnittää enemmän huomiota lämppäilyyn, oikeanlaisten manttelien pitämiseen ja siihen, ettei selälle osu liikaa revähdysliikkeitä.
sheltit Oma ja Nika
saksanpaimenkoira Vea

Piksi

Piksi
Viestimäärä: 685

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Perjantaina, 31.01.2014 klo 05:26  
+
0
kojotei, meillähän menee mukavasti. Vielä ei olla harrastamaan päästy kuin hiihtoa kokeiltu (ja nyt olisi omat vetimet tiluussa kunhan sähköpostiini vastattaisiin..), mutta tänä keväänä olen oikein urakalla ajatellut ottaa itseäni niskasta kiinni ja paikalliseen pk-liittoonkin jo hakemus laitettu! :)
Ava on kyllä täysin unelmieni koira, vaikka vähän tykkää pe*seilläkin. Hihnassahan sillä ei ole minkäänlaisia käytöstapoja, mutta kohta toivottavasti on kun vihdoin löydettiin yhdessä naksuttimen ilot ja tuota jopa rupesi kiinnostamaan että mitä siellä hihnan toisessa päässä tapahtuu. :nauru: Mitähän muuta sitä osaisi sanoa. No jälkinokka tuolla ainakin kaikkien merkkien mukaan olisi hyvä ja no muuten ei sitten vielä tiedetä, että minkä harrastuksen pariin sitä nokat työnnetään. Tokoon nyt täytyisi saada hieman alkeita ja ohjausta ainakin, että olisi muihin harrastuksiin se koira hanskassa paremmin.

Onkos kukaan menossa 23.2 Kuopioon? Me ollaan menossa ihan kahden pitkäkarvan voimin, kun tulee Avan lisäksi kaverin koira "lainaan". :hymy:

kojotei

kojotei
Viestimäärä: 175

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Tiistaina, 18.03.2014 klo 20:46  
+
0


Meillä on joku järjetön kevätbuumi meneillään tämän treenaamisen kanssa - tällä hetkellä on päällekkäin kaksi tottiskurssia ja yksi tokokurssi. :nauru: okei, kouluttaja jää pentulomalle kesäksi, joten siksi pitää nyt takoa oppia nuppiin niin paljon kuin vain pystyy. Lisäksi mennään koko päivän kestävään PK-seminaariin huhtikuussa.

Minä olen myös ottanut viimein itseäni niskasta kiinni, ja ilmoittautunut jopa kolmeen (3) tokokokeeseen. Jos ei kohta ala tulla koularia niin maailmassa on kyllä jotain vikaa. :cool: tämän lisäksi koetan tsekkailla sitä AD-koetta kalenteriin, koska se pitäisi ennen lokakuuta käydä polkaisemassa.

Toisekseen olen pohdiskellut holskunpentua jonnekin hamaan tulevaisuuteen - sen aika ei todellakaan ole vielä, mutta pakkohan se varmaan on ottaa uusi harrastuskoira kun Ykä alkaa eläköityä. Onneksi mikään ei estä suunnittelemista! :shifty:
sheltit Oma ja Nika
saksanpaimenkoira Vea

norah

norah
Viestimäärä: 864

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Keskiviikkona, 19.03.2014 klo 16:01  
+
0
Missä päin palstan hollannikaiden omistajat asustelee? Olisi kiva päästä tutustumaan rotuun livenä :shifty:
Belgianpaimenkoira tervueren Mutka s. 8/12
Belgianpaimenkoira groenendael Meeko s. 9/14
Belgianpaimenkoira groenendael Moto s. 2/17
Sateenkaarisillalla snautseri Rasmus

kojotei

kojotei
Viestimäärä: 175

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Torstaina, 20.03.2014 klo 14:30  
+
0
Me asutaan Helsingissä. Ykän kasvattaja asuu Orimattilassa (Rochallor-kennel), sinne saa myös mennä tutustumaan rotuun jos haluaa nähdä vähän useampia kerralla. Lisäksi Holsku ry järkkää 2. - 4.5.2014 kevätleirin Loimaalla, sinnekin on rotuuntutustujat lämpimästi tervetulleita.
sheltit Oma ja Nika
saksanpaimenkoira Vea

norah

norah
Viestimäärä: 864

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Torstaina, 20.03.2014 klo 15:24  
+
0
^ Lähin kasvattaja näyttikin olevan Helsingissä (Turussa kun asun), miten ne kaikki on noin kauas eksyneet :nauru: Mut kiitos vinkistä, täältä on Loimaalle alle tunnin matka, joten varmasti voisin tuolla mennä käymään, jos vaan töiden puolesta pääsen. :peukku:
Belgianpaimenkoira tervueren Mutka s. 8/12
Belgianpaimenkoira groenendael Meeko s. 9/14
Belgianpaimenkoira groenendael Moto s. 2/17
Sateenkaarisillalla snautseri Rasmus

kojotei

kojotei
Viestimäärä: 175

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Torstaina, 20.03.2014 klo 15:39  
+
0
Minä en valitettavasti pääse leirille, kun on toisen koiran luonnetesti juuri tuona viikonloppuna. Mutta jos eksyt tänne suuntaan, niin Ykään saa kyllä tulla tutustumaan. :peukku:
sheltit Oma ja Nika
saksanpaimenkoira Vea

norah

norah
Viestimäärä: 864

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Torstaina, 20.03.2014 klo 15:54  
+
0
Kiitos kutsusta, kyllä esim. joku viikonloppu voisi sinne hurauttaa, eipä täältä kauaa aja! :hymy:
Belgianpaimenkoira tervueren Mutka s. 8/12
Belgianpaimenkoira groenendael Meeko s. 9/14
Belgianpaimenkoira groenendael Moto s. 2/17
Sateenkaarisillalla snautseri Rasmus

Riisis

Riisis
Viestimäärä: 1609

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Torstaina, 20.03.2014 klo 22:13  
+
0
Me asutaan Päijät-Hämeen alueella, joten tännekin on sieltä Turusta hieman matkaa. Toki jos satut ajelemaan lähistöllä, niin tervetuloa kylään. Täältä löytyy 3,5-vuotias karkkaripoika ja 4 kk ikäinen lyhytkarvanarttu.

Pk-kevätleirille toukokuussa on tulossa varmasti monenlaisia koiria, joten kannattaa ehdottomasti tulla paikanpäälle tutustumaan, jos vaan pääset. Jos harkitset rotua ihan tosissasi, niin ehdottomasti kannattaa hankkiutua tapahtumiin, joissa on esillä eri karvanlaatuja ja eri kasvattien koiria. Holskuissa on aika paljon hajontaa luonteiden yms. suhteen, joten huolellinen taustatyö on tarpeen. :hymy:
Lk mäyräkoira -08 &
Kk hollanninpaimenkoira -10
Lk hollanninpaimenkoira -13

Piksi

Piksi
Viestimäärä: 685

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Perjantaina, 21.03.2014 klo 06:36  
+
0
norah, laitoin sinulle viestiä! :hymy:

Riisiksen kommenttiin lisäisin myös, että holkuihmisissäkin on erittäin laaja hajonta. :nauru: Tosiaan karvatyypit ovat aivan erilaisia ja tämän puolesta myös eri karvalaatujen omistajat ja kasvattajat hakevat koiristaan hyvin eriasioita. Myös karvalaadun sisällä (erityisesti pitkiksissä) tähdätään hyvin erilaisiin asioihin, toiset keskittyvät esim. luonteeseen, toiset sukuun ja osa harrastamiseen. Jotku myös kaikkeen näistä. Mutta sekaan vaan ! :hymy:

Riisis

Riisis
Viestimäärä: 1609

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Perjantaina, 21.03.2014 klo 12:26  
+
0

Piksi kirjoitti:

Riisiksen kommenttiin lisäisin myös, että holkuihmisissäkin on erittäin laaja hajonta. :nauru:Nojuu, sekin vielä! :nauru: Eivaan, suurin osa on onneksi ollut mukavia, vaikka kyllähän sen tietää mitä se on kun ämmät harrastaa. :shifty: :nauru:
Lk mäyräkoira -08 &
Kk hollanninpaimenkoira -10
Lk hollanninpaimenkoira -13

Piksi

Piksi
Viestimäärä: 685

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Perjantaina, 21.03.2014 klo 12:35  
+
0
^:nauru: Välillä naurattaa, että miten vaan voi olla porukka niin toisiaan vastaan näinkin pienimääräisen rodun keskellä. Heti kun joku selkänsä kääntää niin alkaa se pskanjauhanta. Ainakin näin sivustaseuraajana välillä pistää silmään.. Mutta näistä selviää onneksi keskittymällä vaan siihe omaan ja oman koiransa napaan. :hymy:

  Siirry sivulle: 1 ... 9 10 11 ... 15
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26018
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5801
Viestejä yhteensä543758
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263607
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.05.2020 klo 04:15)