Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Keskiviikkona, 25.08.2010 klo 13:30

Hollanninpaimenkoirat

Siirry sivulle: 1 ... 13 14 15

Canidae

Canidae
Viestimäärä: 182

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Torstaina, 30.07.2015 klo 06:43  
+
0
^Onnittelut! :peukku: Saakin olla polleana!

Voi pentuja :love:

Me oltiin sunnuntaina treffaamassa B-pentuja etelässä. Treenailtiin ja saatiin kullanarvoisia vinkkejä jatkoa ajatellen. On tuo pentu vaan niin kiva! Koko poppoo on sosiaalisia

lk hollanninpaimenkoira 12/2014

lobsteri.blogspot.fi

Riisis

Riisis
Viestimäärä: 1609

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Tiistaina, 01.09.2015 klo 23:02  
+
0


Ahahahahahahahaa :nauru: voi tsiisus tota meidän seuruuta! :viheltel: Mitkähän lyijypunnukset tolle pitäs laittaa etutassuihin, että oppis kävelemään kaikilla neljällä jalallaan? No, ainakin on iloisen näköistä! :nauru:
Lk mäyräkoira -08 &
Kk hollanninpaimenkoira -10
Lk hollanninpaimenkoira -13

Canidae

Canidae
Viestimäärä: 182

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Keskiviikkona, 02.09.2015 klo 20:44  
+
0
^Kikka vähän keulii :nauru: Iloisen ja vietikkään näköistä! :peukku:

Huomaa että samaa sakkia ovat Louhen kanssa
(joskin vain isöäidin puolelta mutta kuitenkin)! :viheltel:

lk hollanninpaimenkoira 12/2014

lobsteri.blogspot.fi

Riisis

Riisis
Viestimäärä: 1609

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Keskiviikkona, 02.09.2015 klo 22:04  
+
0
Ehkä se on sukuvika, että kaikilla vähän keulii? :nauru:
Lk mäyräkoira -08 &
Kk hollanninpaimenkoira -10
Lk hollanninpaimenkoira -13

kojotei

kojotei
Viestimäärä: 175

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Torstaina, 03.09.2015 klo 10:25  
+
0
Kikka ja Louhi :love:

Mun alkuvuoden pentusuunnitelmat taisi mennä vähän uusiksi koiriin liittymättömistä syistä, mutta jaksan kyllä odottaa. Onhan tässä oikeesti vielä tavoitteitakin saavuttamatta, kun pitäisi nyt syksyllä koklata uutta toko-VOI:ta ja korkata rallyn MES-luokka. Ja oon miettinyt nose workinkin aloittamista, kun se ei vaadi mitään revittelyä. Mitäs sitä muutakaan tekisi vapaa-ajallaan. :nauru:


Ykä harmaantuu hiljalleen
sheltit Oma ja Nika
saksanpaimenkoira Vea

Canidae

Canidae
Viestimäärä: 182

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Maanantaina, 19.10.2015 klo 06:02  
+
0
^Harmi että meni suunnitelmat uusiksi!

Mitäs muille kuuluupi?

Me ollaan Louhen kanssa treentatu tasaiseen tahtiin tottista ja jälkeä sekä nyt muutaman keran taas purutreeneissä mukana. Arki rullaa ihan kivasti ja käytiin Hämeenlinnan ryhmiksestä nappaamassa EH ja ensiviikonloppuna olisi tarkoitus käydä Seinäjoella kehässä pyörähtämässä, sitten jää meidän näyttelyt hamaan tulevaisuuteen :nauru:
lk hollanninpaimenkoira 12/2014

lobsteri.blogspot.fi
(Viestiä on muokattu maanantaina, 19.10.2015 klo 06:49)

Piksi

Piksi
Viestimäärä: 685

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Tiistaina, 27.10.2015 klo 10:06  
+
0
Queen A

En se minä. No vähän minä.


Meillä on opeteltu elämää (laika)pennun kanssa ja Ava ottikin sen oletettua paremmin vastaan. Ensi kuussa sitten päästään kahdestaan noseworkkailemaan ja rallytokottelemaan, eikä riiviö ole mukana roikkumassa.. :)

Kikka ja Louhi menee kyllä niin hienosti. :love: Ei meillä vaan onnistu, istuminen ja seuraaminen tapahtuu 0,5-metrin päässä. Noh, ehkä me tuolla rallitokossa jotain opitaan ja siellä se ei ihan niin justiinsa taida ollakaan. :cool:

tari

tari
Viestimäärä: 5

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Lauantaina, 02.01.2016 klo 19:46  
+
0
Heippa!
Olen koiraa hankkimassa vasta reilu vuoden päästä, mutta kyselen ja katselen jo joka puolelta eri rotuja. Paimenkoiriin olen ryhmänä päätynyt, mutta niitäkin on niin paljon että apua :D Eli nyt kokemuksia hollanninpaimenkoirista!
Vaatiiko kuinka paljon aktiviteettia? Tarkoitus olisi käydä aamulla nopealla pissa lenkillä (10-15min), päivällä pidempi (2-3h) ja illalla taas vähän lyhyempi ( 15-30min). Lisäksi kotona opeteltaisiin erilaisia temppuja. Haluaisin siis helposti koulutettavan ja nopeasti oppivan koiran. Minulla tuskin on mahdollisuutta käydä agilityssä, tokossa yms. ellen saa asuntoa jostain läheltä missä näitä voisi harrastaa. Minulla ei siis ole autoa millä matkustaa. Hyppiikö holsku seinille, jos ei saa tuon enempää tekemistä? Osaako se siis rauhoittua sisällä omiin oloihinsa siksi aikaa kun teen esim. koulu tehtäviä?
Asumismuotona on silloinkin kerrostalo. Toivottavasti hieman isompi, tällä hetkellä vain 28 neliötä. Yksiössä asun jokatapauksessa. Onko tämä ongelma koiran kannalta?
Vahtiiko holsku?

Canidae

Canidae
Viestimäärä: 182

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Tiistaina, 02.02.2016 klo 21:39  
+
0
^Riippuu varmasti niin muunnoksesta kuin linjoista + yksilöistä.

Oma kokemus rajoittuu yhteen vuosikkaaseen lyhytkarvaan ja sanoisin että aktiivisena ja älykäänä koirana se nauttii yhteisestä tekemisestä ja siitä että joutuu laittamaan itsensä likoon. Minulle lk hollanninpaimenkoira tuli harrastuskaveriksi.
Liikunnantarve on aika suuri ja koira tarvitsee lisäksi myös aivotyöskentelyä, sitä voi olla jäljestäminen, henkilöetsintä tai ihan pienessä muodossa namien etsintä yms. Monesti tietynlinjaisia koiria (lk) ei myydä pelkiksi lenkkikavereiksi niiden ominaisuuksien takia. Kaikki se into ja aktiivisuus pitää kohdistaa johonkin.

Asumismuoto ei sinällään välttämättä ole ongelma kunhan asunto on koiralle pelkästään lepopaikka ja kaikki aktiviteetti kohdistetaan ulos.
Meidän holsku vahtii kohtuullisesti. Ilmoittaa tulijat ja saattaa pihalta kuuluville äänillä pöhähtää mutta käskystä hiljenee.

Suosittelen että otat suoraan yhteyttä kasvattajiin ja kyselet heiltä, sieltä saat varmasti kaikkein parhaimman tiedon :peukku:

Piksin pitkäkarva on suloinen :love:
lk hollanninpaimenkoira 12/2014

lobsteri.blogspot.fi

huhtalananna

huhtalananna
Viestimäärä: 52

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Keskiviikkona, 14.09.2016 klo 12:30  
+
0
Terrieri-ihminen tuli holskuketjuun pyörimään! Kiinnostus rotua kohtaan on siis herännyt, pari lk:ta olen nähnyt mätsäreissä ja yhden pitkiksen kanssa kuljetaan epäsäännöllisesti hakuporukassa.

Nykyinen koira, ensimmäinen varsinaisesti omani, on 1v 5kk irlanninterrierinarttu. Irski on loistava kompakti koira, jonka kanssa on tähän asti ollut kiva harjoitella harrastamista. Tämä on kyllä Terrieri isolla T:llä, täynnä sinnikkyyttä ja uskoa omiin kykyihinsä. Hakumetsässä mahtava juttu, käytösasioista keskustellessa ei välttämättä niinkään (esim. onko ok syöksyä 3krs. asunnon ovelta leikkiin kutsuen takaisin alaovelle n. 2xpv vähintään kuukauden ajan, vaikka joka kerta se raahattiin takaisin ylös oman kämpän ovelle). Tämä on irskiksi harvinaisen helposti motivoitava ja toistokestävä koira, kestä hyvin myös minun tekemiä virheitä, mutta. Pk-oikeuksia ei ole ja agissa on säälittvä pikkumaksi, 45cm ja 13kg. Me siis tokoillaan (jos joskus edes TK1), hakuillaan koiran iloksi, pyöritään joskus näyttelyissä, canicrossataan, metsälenkkeillään ja agiliidetään. Säännöllisen epäsännöllisesti.

Luonteeltaan on toistaiseksi kaikkien kaveri, mutta hyvinhyvinhyvin harvoin alistuu kenellekään. Puhuu hyvin koiraa ja selviää kyllä tilanteeta kuin tilanteesta, ei aloita rähinöitä, mutta pitää kyllä puolensa. Röyhkeä kuin mikäkin; vie toisilta luut suusta häntä heiluen tai läpsii tassulla niin kauan että saa jonkin reaktion aikaiseksi.

Tarkoituksena ottaa tälle hirviölle siis kaveri jossain vaiheessa, aikaisintaan ensi keväänä/kesällä. Koska tämä ei selvästi ole mikään lapanen luonteeltaan, niin tulevan koiran pitäisi mieluusti olla enemmän osaansa tyytyvä (tottakai liika pompottelu otetaan irskiltä pois) kuin dominoiva. Kokoa mieluusti enemmän kuin tällä, mutta rakenne kevyt ja helposti liikkuva. Energiaa ja oppimiskykyä riittävästi semivakavaan harrastamiseen mahdollisilla kisatavoitteilla (toko, pk-haku, agi). Liioittelematon karva, luonne laumakeskeisempi kuin irskillä.

En siis hae totista kisatykkiä, vaan tervepäistä, liioittelematonta, energistä harrastuskaveria. Kuuloistaisiko yhtään holskulta, vai olenko ihan hakoteillä?

Ja jos Oulun lähistöllä joku holskuihminen pyörii, niin olisi myös kiva tavata :)
irlanninterrieri Siiri 04/2015

Canidae

Canidae
Viestimäärä: 182

VS: HOLLANNINPAIMENKOIRAT - Tiistaina, 22.11.2016 klo 10:18  
+
0
Riippuu varmasti muunnoksesta ja yksilöstä, niin harrastuksia kuin tuota luonnepuoltakin ajatellen. Lyhytkarvaisesta on itsellä kokemusta ja sanoisin että sopii todella hyvin kyseisiin lajeihin, on aktiivinen, saalisviettinen ja ahne, mutta ei ole mikään alistujatyyppi vaan pieni röyhkimys itsekin. Yksilökysymys ja arpapeliä, eihän sitä välttämättä vielä pentulaatikossa tiedä millainen koira on vuosikkaana.

Suosittelen ottamaan yhteyttä kasvattajiin, heillä on omasta muunnoksesta/linjasta eniten tietoa ja osaavat varmasti vastata kaikkiin kysymyksiin :peukku:
lk hollanninpaimenkoira 12/2014

lobsteri.blogspot.fi

  Siirry sivulle: 1 ... 13 14 15
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26174
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263768
(Tilastot päivitetty viimeksi 28.10.2020 klo 06:15)