Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Torstaina, 22.04.2010 klo 12:43

Kääpiöpinserit

Siirry sivulle: 1 ... 7 8 9

Nika

Nika
Viestimäärä: 903

VS: KääPIöPINSERIT - Keskiviikkona, 19.10.2011 klo 22:10  
+
0
Kääkkäfoorumilla on varmasti aktiivisempaa :hymy:
Mutta tuohon yksinolomerkkailuun... Sakis reilu 2v (myös leikattu) tekee sitä. On vähentynyt tänä syksynä huomattavasti, enää oikeastaan satunnaisia kertoja. Auttoi kun (tämän kämpän pohjaan aika epätoivoisella ratkaisulla) rajasin sen yksinoloalueen pienemmäksi (muutamia neliöitä) ja jätin radion päälle. Lisäksi poistin tältä alueelta oikeastaan kaikki merkailtavat asiat, kuten tuolit. Lisäksi pidensin aamulenkkiä puoleen tuntiin, mikä tekee kyllä itselle aika tiukkaa :nauru: Kastraatiosta en meillä huomannut olevan mitään hyötyä, oli kai niin piintynyt tapa jo :eitietoo:
Lyhyet ajat menee jo lähes aina ilman, pidemmät ( 8 h päivät) sitten harvemmin. Pidätyskyvystä ei kuitenkaan ole kyse, koska jos olen itse paikalla, jaksaa hyvin pidättää ylikin tuon 8 h.
Pelkään kyllä erittäin paljon, että mihin suuntaan tilanne menee, kun ensi kuussa muutetaan toiseen kämppään. Meneekö pahemmaksi, pysyykö samanlaisena vai loppuisiko jopa kokonaan.
Kääpiöpinseri Sakis 8/2009

SMK

SMK
Viestimäärä: 14

VS: KääPIöPINSERIT - Keskiviikkona, 02.11.2011 klo 18:55  
+
0
Tämmöinen ketju olikin jossain jo mutta haluaisin nyt tietää pelkästään kääkkien omistajilta että kuinka usein käytte ulkona päivän aikana, miten pitkiä lenkkejä heitätte jne. Ja liikutteko aktiivisesti joka päivä vai välillä vähemmän, välillä enemmän? Asutteko maalla vai kaupungissa?

Liisu

Liisu
Viestimäärä: 37

VS: KääPIöPINSERIT - Maanantaina, 09.01.2012 klo 00:11  
+
0
Hei! Meille on tulossa helmikuussa b&t kääpiöpinseriuros, ja tässä vaiheessa tiedonjano ja valmistautuminen tulevaan pentuaikaan on kovimmillaan - yritin rekisteröityä Kääpiöpinserifoorumille jo marraskuun lopulla, mutta odottelen edelleen nimimerkin aktivointia. Kuvittelin, että siihen menisi korkeintaan vuorokausi, mutta vahvistusviestiä ei ole tullut enkä pääse kirjaumaan sinne. Laitoin nimimerkinkin Etunimi Sukunimi -muotoon, että ei ole siitäkään kiinni. Onko muilla samanlaisia ongelmia ja mikähän auttaisi? Lähetin viestiä ylläpidolle mutta ei ole vastattu.

Randomdog

Randomdog
Viestimäärä: 10

VS: KääPIöPINSERIT - Keskiviikkona, 11.01.2012 klo 21:24  
+
0
^Mun miehellä kävi samalla tavalla, hän loi kahdet tunnukset, kumpiakaan ei koskaan aktivoitu. Kokeilin itse ja sain tunnukset tehtyä. Kysyin sitten ylläpidolta miksei mieheni tunnuksia aktivoitu, sieltä vastattiin, ettei sellaisia tunnuksia näy missään. Eli on voinut käydä joku tietotekninen häiriö ja tunnuksesi ovat vaan kadonneet ennen kuin ylläpito on niitä ehtinyt edes aktivoida.

Asiasta toiseen:
Lahden seudulla näkee todella paljon kääpiöpinsereitä, mutta kumma kyllä meidän treeniporukkaan ei ole tulijoita! O_o
Meillä on hauskat, rennot, edulliset treenit (pari euroa/kerta), mennään koiran ja/tai omistajan taitojen mukaan arkitokoa, sosiaalistamista, leikkejä yms.
Treeniporukka on harventunut niin kovasti, että treenien sosiaalistava vaikutus on haihtunut lähes täysin! :/ Itse olen tässä porukassa kouluttanut 2-v kodinvaihtaja-kääkkäurokseni ja nyt 1,5v kääkkäurospennun. :)

Nyt siis kaikki Lahden seudun kääkänomistajat ikään, sukupuoleen, ulkonäköön, osaamistasoon katsomatta mukaan treenaamaan! AGIRYHMÄÄN MAHTUU VIELÄ 2 KOIRAKKOA!!!

Lisätietoa löytyy Lahden seudun kääpiöpinsereiden kotisivuilta:
http://lahdenkaapiot.nettisivu.org/

Ajankohtaisimmat tiedot treeneistä löytyvät foorumilta:
http://p1.foorumi.info/lahdenkaapiot/
Foorumille ei tarvitse kirjautua viestien lukemista varten.

Tervetuloa kaikki! :)
kääpiöpinserit
Jevil's Kiss Keeper "Rocky" 150406
Senicitas Dr Strangelove "Eeka" 110510
Schelmenstreich Ninya "Numa" 140912
http://bytekeeper.weebly.com

piranha

piranha
Viestimäärä: 5

VS: KääPIöPINSERIT - Torstaina, 12.01.2012 klo 14:48  
+
0
Heii! Täältä mukaan liittyy kahden k.pinserin omistaja.
Viltin alla lämmittää 4v punainen Otto ja 6 kuukautta vanha b&t Osku.
Aikoinaan ihastuin rotuun sen vauhdikkaan luonteen takia ja vauhtia ei ole kyllä sen jälkeen puuttunut! :)

SMK kyseli noista ulkoiluista ja meillä ei ainakaan ole mitään tiettyä kaavaa/aikataulua niiden suhteen.. 1-3 kertaa/vko pyritään "isommalle" lenkille (1-2tuntia kerrallaan, hihnassa tai vapaana metsässä), lisäksi tietty normi kävelyt. Reilu tunti varmaan tulee normi arkena per päivä oltua pihalla.
Mennään aikalailla sään ja fiilisten mukaan, nämä kun ei suostu esim räntäsateessa mielellään kävelemään :D
Käykö kukaan muu pinserinsä kanssa juoksulenkeillä?
Kääpiöpinserit
Otto s.07/08 & Osku 07/11

Randomdog

Randomdog
Viestimäärä: 10

VS: KääPIöPINSERIT - Maanantaina, 23.01.2012 klo 17:48  
+
0
Juoksutan kääkkiäni Kickbiken kanssa ja kummatkin tykkäävät juosta pyörän rinnalla. Kickbike on lisäksi turvallisen matala, sieltä on helppo "hypätä" alas jos koira päättääkin äkkiä sinkaista renkaan eteen tms. Käytän pyörässä springerin kaltaista "keppiä", jonka tuotenimeä en juuri nyt muista, se estää koiran joutumisen liian lähelle renkaita. Juoksutan yhtä koiraa kerrallaan.
Kääkkäni vetävät pyörää osan ajasta, kyllä pienessäkin koirassa on voimaa! :)

Onkohan tämä 2-vuotiaan kääpiöpinserin merkkailu jotenkin rodunomaista, sillä vanhempi koirani tuli meille 2-v ja merkkaili siihen aikaan todella runsaasti sisälle. Käytin pissapöksyjä (Janutex) ja niissä minikokoisia Tena-siteitä. Jossain vaiheessa pissailu väheni ja lakkasi kokonaan, sen jälkeen ei ole poika pissaillut, on nyt 6-v.
Toinen kääkkäni alkaa kohta olemaan 2-v ja on nyt pissannut parin kuukauden aikana jo pari kertaa sisälle: alkaakohan tämänkin kanssa sama pissarumba? O_o
kääpiöpinserit
Jevil's Kiss Keeper "Rocky" 150406
Senicitas Dr Strangelove "Eeka" 110510
Schelmenstreich Ninya "Numa" 140912
http://bytekeeper.weebly.com

sheltlove

sheltlove
Viestimäärä: 7

VS: KääPIöPINSERIT - Tiistaina, 31.01.2012 klo 18:15  
+
0
Millaisia ovat narttujen ja urosten luonne-erot yleisesti? Entä ovatko nartut äksympiä juoksujen aikaan, kuin muuten? Kuinka tiukan kasvatuksen rotu vaatii (vertaa sakemannit, rotikat joilla pitää olla ehdottomasti määrätietoinen omistaja)? Omakohtaiset hyvät ja huonot puolet, molempia varmasti on. Kuinka haukkuherkkä?

Kyselin jo täällä sheltistä, koska olen siihen ollut pitkään ihastunut. Mutta eipä tuo kääpiöpinserikään ihan poissuljettu ole. Miten teidän mielestänne kääpiöpinseri soveltuu lapsiperheeseen? Lisää tietoja tuossa linkissä millainen perhe meillä olisi tarjolla.

SMK

SMK
Viestimäärä: 14

VS: KääPIöPINSERIT - Torstaina, 02.02.2012 klo 11:04  
+
0
Mulla on narttu. Meillä ei juoksujen aikana ole havaittavissa minkäänlaista äksyilyä tai muutenkaan mitää huonoa käytöstä tms. Juoksuaika menee siinä missä muukin aika. Kääpiöpinserihän on erittäin energinen ja vilkas, siksi kouluttamisessa tarvii kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta. En noista rotikoista ja sakemanneista niin tiedä, mutta kääkällekin on kyllä hyvä tehdä selväksi kuka on pomo. Meillä ei ainakaan ole sen "kovempaa" koulutusta tarvinnut, ihan on riittänyt että on johdonmukainen ja tekee selväksi mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

Energisyyden takia vaatii aktiviteetteja ja ulkoilua. Esim. näillä pakkasilla kun ulkona ei kauaa voi olla, on sisällä oltava ehdottomasti virikkeitä tarjolla muuten alkaa turhautumaan ja meillä esim. alkaa haukahtelemaan pienillekin äänille tms. Normaalisti meidän koira ei juuri hauku, ovikellolle kylläkin nostaa mekkalan :)

Lapsia mulla ei itellä ole, mutta mitä nyt on ollut lasten kanssa tekemisissä niin hyvin on mennyt. Tietysti pienen koon takia joutuu lapsia varottelemaan ettei leiki liian rajusti mutta muuten hyvin lempeä lapsia kohtaan.

Hyviä puoliahan kääkässä on paljon: iloisuus, energisyys, helppohoitoisuus jne. Se on hyvin omistajaläheinen eli kainaloon änkeeminen on ehkä parasta mitä kääkkä voi antaa! Huonoja puolia se että kuvittelee usein olevansa isompi mitä on, eli iso ego. Näistä johtuen voi olla toisia kohtaan äksy tai jopa aggressivinen jos sen vaan sille sallii.

Loistava rotu kun vaan viitsii kouluttaa ja sosiaalistaa hyvin!

Tässä minun kokemuksia. Mielellään kuulisin myös muidenkin kokemuksia :)

Anqi

Anqi
Viestimäärä: 6

VS: KääPIöPINSERIT - Lauantaina, 04.02.2012 klo 19:55  
+
0
Mulla on kaksi narttua ja yksi uros. Vanhempi narttu käyttäytyy juoksun aikaan ihan samallalailla kuin muutenkin, ei äksyile turhia tms. Tää nuorempi taas on välillä pikkasen äkänen toisia narttuja kohtaan, kun sillä on juoksut. Meillä ei uroksen ja narttujen välillä ole mitään mielettömiä luonne-eroja, mitä nyt uroksella oli selkeämpi ja pidempi murkkuikä kuin nartuilla.

Haukkuherkkyys on aika koirakohtanen juttu ja koulutuksella hallittavissa. Meidän koirat ilmottaa kyllä kun joku on ovella, mutta ei ne mitään turhan räkyttämistä harrasta.

Kääkkä tarvitsee normaalin tapakoulutuksen, siinä kuin muutkin koirat. Ja tietenkin pitää sosiaalistaa ja totuttaa kaiken kokoisiin koiriin ja ihmisiin.

Energiaa näillä tosiaan riittää ja ainakin meidän kääpiöt on helppo motivoida tekemään lähes mitä vain ruuan avulla. Eikä meillä ainakaan ole vielä tähän mennessä tullut tilannetta, että koirat olis väsyny kesken lenkin, riehumisen tai minkään muunkaan. Kotona ne on sitten tosi huomaamattomia, kunhan on saaneet purkaa energiansa; nukkuvat tyytyväisinä peittojen alla :)

Meidän koirat ei ole ikinä asuneet pikkulasten kanssa, mutta tulevat kyllä hyvin toimeen niiden kanssa ja antavat ihan rauhassa rapsutella, kunhan lapset tietää miten koiran kanssa käyttäydytään.
(Viestiä on muokattu lauantaina, 04.02.2012 klo 19:57)

sheltlove

sheltlove
Viestimäärä: 7

VS: KääPIöPINSERIT - Lauantaina, 04.02.2012 klo 22:45  
+
0
Kiitos kaikille vastauksista. Lisää odotellaan kokemuksia aikaisempiin kysymyksiin :) Ja minä jatkan lisätietojen keräämistä netin ihmeellisestä maailmasta. Naapurustossa asustelee ruskea kääpiöpinseri ja se on ainakin tosi utelias pieni energiapakkaus.

RoiPippuri

RoiPippuri
Viestimäärä: 1

VS: KääPIöPINSERIT - Sunnuntaina, 05.02.2012 klo 11:27  
+
0

sheltlove kirjoitti:

Kiitos kaikille vastauksista. Lisää odotellaan kokemuksia aikaisempiin kysymyksiin :) Ja minä jatkan lisätietojen keräämistä netin ihmeellisestä maailmasta. Naapurustossa asustelee ruskea kääpiöpinseri ja se on ainakin tosi utelias pieni energiapakkaus.Meillä on nyt 8 kk ikäinen kääkkätyttö, jolla loppui juuri juoksu. Meillä on perheessä myös 2-, 6-, ja 7-vuotiaat lapset.

Meidän tyttö on erittäin energinen ja mielestäni hienoluonteinen yksilö. Lasten kanssa tulee toimeen erittäin hyvin, leikkii heidän kanssa enemmän kuin mielellään ja lähtee myös heidän kanssa ulos. Kääkkä kyllä vaatii erittäin johdonmukaisen koulutuksen, että asiat menee lopullisesti perille, tämä vaatii omistajalta selkärankaa. Koira kyllä toimii niinkuin se on opetettu. Ja vaatii päivittäisen lenkittämisen.

Sisäsiisteys on ajoittain ollut meille haastava asia, kun me aikuiset olemme päivätöissä ja tyttäreni ei aina vie koiraa ulos ajallaan. Jaksaa kyllä pidättää päivän, kun on yksin kotona, aamulla tietenkin pitää käyttää tarpeillaan ja heti kun tyttäreni saapuu koulusta kotiin.

Liikunnan kanssa loppua ei varmasti tulisi jos koira saisi itse päättää, kestävä on ja meillä on kyllä riittänyt hyvin se lenkki 1h/päivä + pissalenkit. Näin talvella kun on paljon pakkasta(nytkin -29), ja ollaan oltu kipeänä, niin on tyytynyt käymään pissalla pihalla ja leikkimään lasten kanssa ihan vaan sisällä. Kaikki palloleikit ja veto- ja hakuleikit onnistuu sisälläkin. Itse kyllä käyn koiran kanssa lenkillä kovallakin pakkasella, jos olen vaan terve. Yleensä koira kestää talvivaatetuksella kovallakin pakkasella käydä pienen lenkin. Meillä ei pelkää pakkasta :). Mutta sen voi sanoa, että mukavuusraja koiralle olla ulkona, on silloin kun pakkasta on noin 20 astetta.

Juoksun aikana neiti ei ollut yhtään ärtyisämpi, päin vastoin vielä enemmän hellyydenkipeä ja tunki itseä syliin. On kyllä varsinainen "sylikoira" ja aina on valmis tulemaan kaveriksi nukkumaan. Meillä koira ei nuku sängyssä, vaan kodinhoitohuoneessa yöt omassa pedissään. Juoksussa kestää tiputteluvaihe 3 viikkoa, ja tuona aikana virtsaaminen minusta lisääntyi huomattavasti.

Ja luonnetta on kyllä vaikka muille jakaa. On mm. ilmennyt sellaista, kun en käynyt koiran kanssa lenkillä ollessani pahasti kipeä, niin koira teki sisälle ns. "protestipissoja" vaikka päästettiin ulos sopivin väliajoin. Eli tarvitsee lenkittämistä päivittäin. Nyt pakkasella kyllä huomaa että mielellään tekisi sisälle, jos saisi. Vieraista ilmoittaa, mutta tutustuttuaan sisälle tulleisiin ei enää hauku, meillä on painotettukin sitä että vieraiden tullessa sisälle ei enää haukuta. Juoksun aikana huomasi, että haukuskeli naapurin koirille ulkona :).

Viisas koira, ei tykkää syödä omia nappuloitaan ennen meidän ruoka-aikaa, koska odottaa saavansa jotain koiralle sopivaa "ekstraa" kotiruuasta. Ja niin monesti saakin nappuloihin sekoitettuna. Silloin yleensä syö kupin sitten tyhjäksi. Tämä koira rakastaa yhdessä tekemistä ja olemista, ja ehdotonta on sosiaalistaminen ja hyvä kuri sekä oikeanlainen tapakasvatus ihan pikkuriikkisestä pennusta pitäen. Upea luonne, sopivan kova sekä vahtiviettinen ja rakastaa perhettään. Ei todellakaan mikään mamman pikkupuudeli.

Stella3

Stella3
Viestimäärä: 129

VS: KääPIöPINSERIT - Perjantaina, 02.03.2012 klo 12:26  
+
0
Minäkin piiiiiiitkästä aikaan lueskelin tätä palstaa.

Vähän päivitystä meidän tilanteesta:
Rico on nyt vuoden ja kolme kuukautta vanha, pentuaikainen koirapelko on täysin kadonnut. Syynä on päivittäiset koiratapaamiset lenkillä ja naapurissa oleva koirapuisto jossa käydään lähes päivittäin. Ei pelkää isojakaan koiria, pistää nykyään kaiken kokoiset ja ikäiset koirat järjestykseen koirapuistossa. Nyt onkin enemmän ongelma tuon liian suuri ego, ei kunnioita yhtäkään koiraa. Joskus jos sattuu tulemaan puistoon vanhempi narttu joka sanoo topakasti tuolle niin tämä ei alistu, ei, vaan lähtee kiusaamaan sitten muita. Mutta edistystä sekin, ei sentään haasta nartulle riitaa..
Edelleen jänskää ihmisiä. Tähänkin on löytynyt hoitokeino, mutta ongelmaksi tulee muut ihmiset. Elikäs tämä tutustuu kyllä jos hän saa itse mennä omalla tahdillaan haistelemaan ilman että ihminen ottaa minkäänlaista kontaktia. Tähän vaan ei ohjeistuksesta huolimatta ihmiset pysty. Silloin vielä menee hyvin kun koira ei ole lähelläkään, mutta heti kun Rico yrittää tulla haistelemaan, ihmiset antaa kättä, alkaa höpöttämään, yrittää silittää tai katsoo koiraa. Ja sitten kaikki onkin mennyt pilalle. Ja vaikka kuinka asiasta sanoo ja yrittää neuvoa, niin se ei iskostu ihmisten mieleen. Ärsyttävää tässä on se, että jos Rico jänskää ihmisiä, se haukkuu. Ja haukkuu tosiaan niin kauan kun pelko on mennyt ohi. Joten pahimmassa (yleensä siis aina) tapauksessa Rico haukkuu niin kauan kun ääni menee tai ihmiset poistuu talosta.

Karvaton laikku on meillä edelleen. Se on pienentynyt mutta ei ole kokonaan hävinnyt. Ollaan kolmella eri lääkärillä Suomessa ja yhdellä Espanjassa käyty, eikä kellään ole ollut mitään tietoa mistä laikku johtuu.

Joku tuolla ylempänä mainitsi talvella huonon karvan. Meillä on sitä kyllä kesälläkin. Panta ja vaatteet hiertää, vaihdoin pannan valjaisiin, nyt valjaat hiertää. Aina on se kohta mihin osuu vaate tai panta/valjaat kaljuna. Todella kapisen näköinen koira :D

Muokattu.

Unohdin mainita vielä tuosta protestimerkkailusta. Sitä ilmenee meilläkin. Jopa siinä määrin, että jätkä viettää yönsä kopassa (matkustamiseen tarkoitettu kovamuovinen kantokoppa). Syynä on se, että kun hän herää, hän ilmoittaa heräämisestään huutamalla/kiekumalla/karjumalla/ulvomalla (näistä välimuoto) ja jos tähän ei ole reagoinut välittömästi (=juoksee alakertaan hänen seurakseen) hän merkkaa pitkiinsä pieniä pisuja. Hätä ei ole, koska tätä tapahtui esimerkiksi silloin, kun mies lähti töihin aamu kuudelta. Minä heräsin (Rico herätti..) yhdeksältä ja silloin oli pisut. Aikaa ulkoilusta siis kolme tuntia. Ensiksi sullottiin se kevythäkkiin, josta hän onnellisesti tuli kaksi kertaa läpi. Sitten hankittiin kovamuovinen koppa. Siellä nukkuu nyt tyytyväisenä yönsä ilman huutamista. Tosin akvaarion hankinnan jälkeen, huudot ovat palanneet. Huutoa tulee kun akvaarioon syttyy valot. Sehän on selvä merkki aamusta ja silloin kaikkien pitää olla hereillä. Protestimerkkailua ilmenee enää harvoin päivisin kun emme ole kotona. Yleensä syynä on pitkät päivät joita on edeltänyt pitkät vapaapäivät ja rytmin vaihtuminen ja yksinolo ketuttaa.
Kääpiöpinseri Rico 23.11.2010 ->

Ricon blogi
(Viestiä on muokattu perjantaina, 02.03.2012 klo 13:25)

jekkue

jekkue
Viestimäärä: 9

VS: KääPIöPINSERIT - Perjantaina, 23.03.2012 klo 10:34  
+
0

Stella3 kirjoitti:

Edelleen jänskää ihmisiä. Tähänkin on löytynyt hoitokeino, mutta ongelmaksi tulee muut ihmiset. Elikäs tämä tutustuu kyllä jos hän saa itse mennä omalla tahdillaan haistelemaan ilman että ihminen ottaa minkäänlaista kontaktia. Tähän vaan ei ohjeistuksesta huolimatta ihmiset pysty. Silloin vielä menee hyvin kun koira ei ole lähelläkään, mutta heti kun Rico yrittää tulla haistelemaan, ihmiset antaa kättä, alkaa höpöttämään, yrittää silittää tai katsoo koiraa. Ja sitten kaikki onkin mennyt pilalle. Ja vaikka kuinka asiasta sanoo ja yrittää neuvoa, niin se ei iskostu ihmisten mieleen. Ärsyttävää tässä on se, että jos Rico jänskää ihmisiä, se haukkuu. Ja haukkuu tosiaan niin kauan kun pelko on mennyt ohi.Meillä on sama juttu. Jos sattuu kohdalle ihminen joka ei Manusta välitä, niin tutustuu tähän tosi nopeasti eikä reagoi haukkumalla jokaiseen liikkeeseen. Suurin osa ihmisistä vaan tuppaa olemaan näitä jotka on heti käsi ojossa lässyttämässä ja siitähän se räksytys alkaa :/

Katja_S

Katja_S
Viestimäärä: 277

VS: KääPIöPINSERIT - Maanantaina, 26.03.2012 klo 01:26  
+
0
Mulla kesällä 6v täyttävä kääkkänarttu. Ei pelkää ihmisiä, eikä kyllä tosin niistä välitäkään, luonnetestissä +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin. Käy nuuskimassa, mutta lähtee sitten jatkamaan matkaansa, jos ei nameja tuu.. Sisällä tunkee vieraillekin syliin istumaan. Luonnetestissä puolusti minua hyökkäyksessä (+2 ) kohtuullisen verran sekä itseään seinässä ollessa (+3) suuri-arvion edestä,mutta kummassakin hyökkäyksessä heti kun tuomari laski kepin alas ja otti hupun pois päästä, Eve meni pomppimaan jalkoja vasten. ;)

Ei pelkää toisia koiria, pikemminkin päinvastoin, alkaisi heti tappelemaan, jos tulis mahdollisuus. Ja vieraita (varsinkin pieniä) koiria tavatessaan on heti tunkemassa leukaa toisen selän päälle jne tosi kova provoamaan. Ohittaa kadulla muut koirat nätisti, mutta heti jos joku haukkuu sille, Eve kyllä vastaa ja vois mennä tappelemaan.. On ainoa minun koirista, jota ei voi pitää vapaana kenen tahansa koiran kanssa. :)

Oppi sisäsiistiksi vasta joskus lähemmäs vuotiaana, sen jälkeen ei ole kertaakaan pissannut sisään. Kakat tekee eteiseen, jos yöllä tulee hätä, kun ei osaa herättää minua. Noihin kahteen dobermanniin verrattuna perusasioidenkin opettaminen hankalampaa, kun ei mitään miellyttämishalua tai oikein koulutettavuuttakaan, tosin luoksetulo meni kerrasta perille.. Ei mielellään kävisi ulkona edes pissalla, jos sataa vettä/on märkää. Ei myöskään tykkää kylmästä tai lumesta, vaikka olisi puettunakin, vaan köpöttelee sitten vain minun perässä. Toisaalta käy samat lenkit dobermannien kanssa, jopa pyörälenkitkin metsätiellä koirat vapaana. ;)

Haukkuu ERITTÄIN PALJON. Ja se levy jää lähes aina päälle. Kotona ok, haukkuu vain kun ovi käy tai ovikello soi (jos nykyisessä kämpässä olisi ovikello..). Mutta esimerkiksi porukoilla ollessa räksyttää jokaisen kolahduksen jne äkillisen äänen. Tai jos sohvalta joku nousee nopeasti, lähtee räksyttäen perään ("jotain tapahtuu!!!!"). Haukkupanta on kovassa käytössä ja sen kanssa se vain yskii, eikä levy jää ollenkaan päälle..
dobermanni Fi MVA HK3 TK1 BH Haun rotumestari 2011 "Riina" 7/2004
dobermanni HK1 BH AD MH "Moona" 3/2010
kääpiöpinseri "Eve" 8/2006

kääkät

kääkät
Viestimäärä: 1

VS: KääPIöPINSERIT - Maanantaina, 23.04.2012 klo 17:20  
+
0
me täällä eletään jännittäviä aikoja kun lähipäivinä pitäisi syntyä meidän kääpiöpinserillemme pennut..=)

mysterious

mysterious
Viestimäärä: 843

VS: KääPIöPINSERIT - Maanantaina, 11.06.2012 klo 10:31  
+
0
musta tuntuu että nyt kun kyseinen rotu ollut kovasti mielessä, niin sitte päivittäi lenkillä niitä tulee yhtäkkiä vastaan eikä varmasti ennen ole samoilla lenkkipoluilla tullu kääpiöpinsereitä vastaan!

oon tässä pohtinu että jos kävis kääkkäpentuja katsomassa mutta eihän siitä tulis mitäään kun sitte sitä omaa ei jaksais enää oottaa vaan se ois saatava heti.
the past should be left in the past, otherwise it can destroy your future.
live life for what tomorrow has to offer, not for what yesterday has taken away.

heevi

heevi
Viestimäärä: 3

VS: KääPIöPINSERIT - Maanantaina, 11.06.2012 klo 10:45  
+
0
Ens sunnuntaina ois tarkoitus mennä kääpiöpinserin pentuja katsomaan!

Mikähän muuten on tuossa Kääpiöpinseri foorumilla kun rekisteröidyin jo aika päiviä sitten, eikä vieläkään ole tullut sitä vahvistusta?

jekkue

jekkue
Viestimäärä: 9

VS: KääPIöPINSERIT - Torstaina, 19.07.2012 klo 09:40  
+
0
Sinne kirjautuminen tuntuu kyllä kestävän oman aikansa. Itselläkin taisi mennä kuukausi, pari ennenkö sain tunnuksen.

Vigri

Vigri
Viestimäärä: 2

VS: KääPIöPINSERIT - Keskiviikkona, 26.09.2012 klo 15:14  
+
0
Mulla on 8 kk vanha uros ja se ei kuulemma muistuta yhtään kääkkien perusluonnetta (mikähän sekin sitten on). Sisäsiistiksi oppi 1 kk kuluttua mulle tulon jälkeen ja sen jälkeen on käynyt vahinkolaukauksia muutama, mutta ei mitään kummempaa. Erittäin leikkisä ja rakastava koira, joka voisi olla koko päivän pihalla telmimässä. Ei ole kova poika uhmaamaan (ei ole missään vaiheessa ollutkaan) ja ollaan aloitettu agility sekä rallytoko harrjoitukset. So far so good :)
Ainoa ongelma meillä on suolen liikatoiminta eli löysä kakka.. Ja sitä kakkaa tulee! Lenkkien ensimmäiset kakat saattaa olla hyvän kiinteät, mutta toiset on jo löysemmät ja mitä pidempi lenkki tehdään (n. 2h), niin sitä löysempää tulee. Onko teillä muilla tällaista ongelmaa? Ruokaan (nappeihin) on kokeiltu lisää riisiä, piimää yms. mutta sama "ongelma" silti.. Ell sanoi, ettei tarvitse murehtia.. Kuuluu vähän niin ku rotuun, joten kertokaa jos tällaista on muillakin ja miten sitä voi parantaa :)

Lumo

Lumo
Viestimäärä: 3

VS: KääPIöPINSERIT - Lauantaina, 29.09.2012 klo 20:02  
+
0

Vigri kirjoitti:

Ainoa ongelma meillä on suolen liikatoiminta eli löysä kakka.. Ja sitä kakkaa tulee! Lenkkien ensimmäiset kakat saattaa olla hyvän kiinteät, mutta toiset on jo löysemmät ja mitä pidempi lenkki tehdään (n. 2h), niin sitä löysempää tulee. Onko teillä muilla tällaista ongelmaa? Ruokaan (nappeihin) on kokeiltu lisää riisiä, piimää yms. mutta sama "ongelma" silti.. Ell sanoi, ettei tarvitse murehtia.. Kuuluu vähän niin ku rotuun, joten kertokaa jos tällaista on muillakin ja miten sitä voi parantaa :)Meillä on 11kk vanha kääkkäpoika ja samanlainen "kakkaongelma". Varsinkin pikkupentuna poitsu teki tavallisesti 6-10 kakkaa päivässä, lenkin aikana jälkimmäiset tuotokset oli melko löysiä. Meillä auttaa rustoluiden syöminen, kakka on paljon kuivempaa kun antaa useamman kerran viikossa rustoluita nakerrettavaksi. Nyt normaalitahti on 1-3 kakkaa /lenkki ja lenkillä käydään 3x/pvä. Tuo on niin vilkas ja kärsimätön koira että eihän se malta pysähtyä kakallekaan kunnolla, sen sijaan että malttaisi tikistää kerralla kaiken niin pitää tehdä muutaman kerran hätäiset pikakakat. :D

Mahtava koira on ollu kyllä, ja paremmaksi vaan muuttuu. :) Yhdet ainoat protestipissat on tehnyt ja kerran kylässä merkannut. Onhan meillä rajojen kokeilua ollut monessakin asiassa, mutta vielä on johtajuus ihmisillä. Yllättävän paljon tältä meidän pojalta löytyy myös miellyttämisenhalua, noin niinkuin kääpiöpinseriksi. ;)

  Siirry sivulle: 1 ... 7 8 9
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26018
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5801
Viestejä yhteensä543758
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263607
(Tilastot päivitetty viimeksi 25.05.2020 klo 08:00)