Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Keskiviikkona, 07.04.2010 klo 14:51

Keskustelun SÄÄNNÖT

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

KESKUSTELUN SÄÄNNÖT - Keskiviikkona, 07.04.2010 klo 14:51  
+
0
Kerta toisensa jälkeen palstalle ilmestyy keskusteluja samoista roduista. Ajoittain keskustelujen otsikoista ei ilmene mitä keskustelu käsittelee.
Kertaus on opintojen äiti:

1. Tarkista, onko haluamastasi rodusta jo avattu keskustelu

Samasta rodusta ei kannata avata uutta keskustelua, ellei aihe todella poikkea toisista keskusteluista (harvinaista koirarotupalstalla). On varmaa, että kirjoituksesi tulee huomatuksi myös muiden keskustelujen jatkeena ja saat vastauksia kysymyksiisi. Keskusteluaihe nousee listalla ensimmäiseksi kun siihen on tullut vastaus. Kiinnostuneet ihmiset kyllä lukevat viestisi, usko pois.

2. Muotoile avaamasi keskustelun otsikko huolellisesti

Kun mietit keskusteluusi aihetta, muista että sen täytyy olla kuvaava ja kertoa, mistä keskustelussa on kyse. "Kuka tietää?", "Mistä voisi saada...?" jne otsikot eivät ole asiallisia ja kuvaavia. Ne eivät kerro keskustelun ydintä. Kuvaavampi otsikko on esim. "Rhodesiankoirien omistajia?".

3. Mikä rotu meille - keskusteluista

Löytyvät omalta palstaltaan ->

4. Gallupeista

Galluppeja yritetään välttää Koirarodut-palstalla. Ne kuuluvat lähinnä Junnu-, nuorten- tai aikuisten palstoille. Jos kuitenkin haluat udella jotain gallupissa tälläkin palstalla, ota yksityisellä viestillä yhteyttä Koirarodut-palstan moderaattoriin.

5. Pentu- ja kasvattajakyselyistä

Ennen kuin aloittaa Koirarodut-palstalla kyselemään pentujen ja kasvattajien perään, kannattaa käydä kyseisen rodun rotuyhdistyksen sivuilla. Rotuyhdistykset löytää parhaiten kirjoittamalla esim. rodun nimen hakukoneeseen (esim. Google). Kennelliton sivuilla on myös rotuyhdistysten yhteystietoja, sinne vaan etsimään. Koirarodut-palsta ei ole paikka jossa kasvattajia arvostellaan (ei hyvässä eikä pahassa). Kasvattajasuositukset hoidetaan yksityisin viestein tai sähköpostitse!

6. Nimiä (ihmisten tai kennelten) ei kuitenkaan palstalla mainita, vaan nämä asiat kuuluvat yksityisviestien pariin. Tilanne menee liian helposti siihen, että viestiä tulkitaan väärin, ja alunperin positiivisessa mielessä sanottu nimi muuttuu syyttelyn kohteeksi. Maalaisjärki on sallittua tässäkin, tottakai voitte sanoa vaikka: "nicki se-ja-se mainitsi aiemmin palstalla..."

7. Myynti- ja ostoilmoitukset eivät ole Koirarodut -palstalla (kuten ei muuallakaan Koirat.comin keskusteluissa) sallittuja! Tämä koskee myös "astutukseen etsitään" -aiheisia viestejä. Myöskään ei ole sallittua mainostaa muita foorumeita.

Ja muistattehan vielä, että kielenkäytön on syytä pysyä asiallisuuden rajoissa, koska palstaa lukevat myös monet alaikäiset.

8. Turhat upittelut poistetaan
Ketjujen turha upittelu on tarpeetonta eikä kuulu hyvään palstakäytökseen. Ketjut löytyvät sieltä edeltäviltäkin sivuilta, jos jollain on jotain kommentoitavaa.

Tiuhat upitteluviestit poistetaan ketjuista, joten ne putoavat aina sinne mistä on nostettukin.
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 11.05.2014 klo 20:39)

 
Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26611
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5838
Viestejä yhteensä543835
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264411
(Tilastot päivitetty viimeksi 07.12.2021 klo 16:15)