Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Lauantaina, 10.04.2010 klo 20:41

Kiinanharjakoirat

Siirry sivulle: 1 2 3 4 ... 6

Ramon_A

Ramon_A
Viestimäärä: 13

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Torstaina, 29.04.2010 klo 22:57  
+
0
Juuh. Ei mulla ole mitään epävarmuutta henkilökohtasesti, mutta kunhan mietin issekseni :hymy:

zsassa

zsassa
Viestimäärä: 4

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Perjantaina, 30.04.2010 klo 00:11  
+
0
Jospas minä nyt sitten rodusta kiinnostuneena seurailisin vähän tätä harjis ketjua :)
Aivan ihania koiruuksia teillä :love:

catja

catja
Viestimäärä: 129

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Lauantaina, 01.05.2010 klo 12:52  
+
0
Kysytääs ny täältäkin: toi urosnakki on alkanut erirasittavaksi merkkailemalla sisälle ja räyhäämällä kaikille koirille. Auttaiskohan pallien nipsaisu tohon ongelmaan? En edes tiedä miten ton sisälle kusemisen sais lopetettua. Se merkkailee kun nukutaan/ollaan töissä, turha kieltää enää siinä vaiheessa kun kusi on jo kuivanu lattiaan kiinni. Koira on n. 4v ja tää touhu alkoi muutama kk sitten eikä loppua näy.

wihuu

wihuu
Viestimäärä: 9

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Lauantaina, 01.05.2010 klo 13:53  
+
0
Meillä on reilu 2-vuotias uros harjis Unto (Mooncrest Windy Charmer).

Unto on aina merkkaillu sisälle, käyttää "vaippaa" kun ei olla kotona. Ulkona rähisee kaikille mikä liikkuu. Koirapuistossa pystyy puistoilla kun saa olla vapaana. Eli Unto on remmiräjääjä. :mad:

Unto on kastroitu vajaa vuosi sitten. Kotona on rauhottunu, ja Unton kans on helpompi tehdä töitä. Mm. agilityn alkeiskurssi meni hyvin, pysty keskittyä jne.

Untolta löyty oikeen etujalan anturasta kasvain vajaa 3kk sitten. Untolta amputoitiin koko varvas pois (viikko sitten), ja on nyt toipilaana. Kasvain lähetettiin patologille, ja ens viikon aikana pitäisi lausunto tulla. Saa nähdä mikä se oli. :eitietoo:

Ja pari kuvaa poijaasta:


Koirat: keskikokoinen villakoira "Wili" '04, kiinanharjakoira Mooncrest Windy Charmer "Unto" '07, sloughi Alwaahid Alzana "Safir" '09
Kissat: american curl Magnificat Queen Love '05, american curl Diipadaapa Wenona "Freya" '08
(Viestiä on muokattu lauantaina, 01.05.2010 klo 13:54)

Nakuna

Nakuna
Viestimäärä: 60

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Sunnuntaina, 02.05.2010 klo 12:36  
+
0
[b]Catja[/b
Varmaankin voisi olla apua kastroinnista! Muutenkin se on mun mielestä hyvä ratkaisu, jos ei käy näyttelyssä, eikä aio koiraa käyttää jalostukseen. Meillä on ainakin noi koirat leikattu, koska vähenee riski kivessyöpään ja muutenkaan ei hormonit sitten turhaan sekoita päätä. Myös yhdellä on allergiaoireet helpottaneet leikkaamisen myötä.
Chinese Cresteds & American Bulldog

Ame

Ame
Viestimäärä: 1119

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Sunnuntaina, 16.05.2010 klo 13:02  
+
0
Meille kotiutui eilen pieni puuterineiti Maisa (Windy Evening Blackberry Tequila). Sijoituspennuksi tuli tutun kautta. Kuvan lisäilen, kunhan saan ladattua nettiin. :)

Siiri ja Taavi on vielä ihan järkyttyneitä pennusta, mutta eiköhän nekin tuosta vielä tokene :D

Quinton

Quinton
Viestimäärä: 11

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Tiistaina, 08.06.2010 klo 01:44  
+
0
Täytyy kai minunkin hieman keskusteluun osallistua, kun täältäkin osoitteesta näitä harjoja löytyy.

Eli meillä (tai no, tarkennettuna minulla) on tällä hetkellä kolme harjaurosta, kaksi puuterihuiskua ja yksi naku. Ensimmäisen harjakoiran valitsin lähinnä vanhempieni suosituksella/toiveesta, mutta enpä voi väittää katuneeni päätöstä hetkeäkään.

Vanhin koiristani, Secret Line's January Mystery eli Fiido täytti tammikuun lopussa 6 vuotta ja kauhistuttaakin ajatella, että sieltä se vanhuus pikku hiljaa lähestyy... Mutta turha sitä on kai etukäteen murehtia.Toinen pojista, Virosta Suomeen saapunut Nova (Tippytoe's La Lumiere Noire) on "laumasta" se yksilö, joka ei näytä ainakaan minun silmiini paljonkaan kiinanharjakoiralta. Ehkä asiaa valaisee jo se, että ensimmäisessä pennusta saamassani kuvassa se näytti enemmänkin karjalankarhukoiralta?Sitten on tietysti se ns. pahnanpohjimmainen (jota otus ei todellakaan käytökseltään ole) eli Kaunisvirran Winston - siis kotioloissa tietysti Winston. Poju tuli meille tavallaan heräteostoksena kun satuin kaupan ilmoitustaululla näkemään lapun paikkakunnalla myynnissä olevista pennuista. Porukoiden suostutteleminen onnistui yllättävän helposti ;>
Mutta nyt, kun satun täällä olemaan, voisin käyttää teidän muiden harjakoirien omistajien viisaita neuvoja muutamaan asiaan.

Eli ensimmäisenä asialistalla olisivat vuotavat silmät. Vanhimmalla koiralla on jonkin verran tätä ongelmaa, ja silmän alla on aina punertavaksi värjäytynyt karvaosuus. Kenelläkään mitään konstia kyseisen vaivan hoitoon/tahrojen puhdistukseen?

Ja sitten vielä keskimmäisen koiran turkin laadusta. Eli Novalla turkki on jäänyt ns. pentuturkiksi, on rakenteeltaan hyvin pehmeää ja "höttöistä". Tästä syystä turkki takkuuntuu helposti, ja tälläkin hetkellä poika on hyvinkin takkuinen kun niitä syntyy harjauksen kanssa samaa tahtia. En joka kesä haluaisi poikaa ajella nakuksi karvankasvun hitaudesta johtuen (ylhäällä näkyvä turkki on kasvanut n. 2 vuoden takaisen 4cm pituiseksi leikkaamisen jälkeen) joten täytyisi keksiä keinoja turkin pitämiseksi auki muilla tavoin. Vinkkejä tähän?
Secret Line's January Mystery eli Fiido, s. 30.01.2004
Tippytoe's La Lumiere Noire, tutummin Nova, s. 10.07.2006
Kaunisvirran Winston, lyhennettynä vain Winston, s. 07.10.2008

Sanna

Sanna
Viestimäärä: 4

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Sunnuntaina, 13.06.2010 klo 21:36  
+
0
Millä trimmaatte nakuilta kuono- ja runkokarvat pois? Itseltäni köytyy Moser Chro Mini, jolla ei kuitenkaan saa täysin kaljuksi. Höylälläkö sheivailette jalat ja kaikki muut paikat? Saisiko partakoneella sängen pois? Mitenkäs naama? Tuolla koneelle naamaankin jää jonkin verran karvaa :O

Ame

Ame
Viestimäärä: 1119

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Tiistaina, 15.06.2010 klo 18:51  
+
0
Nakua ei mulla ole, mutta partakone ja höylä on yleisiä tapoja saada se sänki pois. Partakone ehkä parempi, ettei tule naarmuja. :)

Quinton: Kuinka useasti peset noita koiria? Meillä ainakin pysyy takut hyvin poissa, kun viikottain pesee shampoolla ja hoitoaineella. Jos vähänkin venyy, niin huomaa heti, että on tullut takkuja.
(Viestiä on muokattu tiistaina, 15.06.2010 klo 18:58)

Nakuna

Nakuna
Viestimäärä: 60

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Tiistaina, 22.06.2010 klo 23:38  
+
0
Ei oo mitään tarvetta saada naamaa ihan kaljuksi, moserin sänki riittää aivan hyvin, itse en oo ikinä höylännyt naamoja. Ja tietysti nakun karvaisuus ja sen karvan laatu vaikuttaa paljon siihen, mikä karvanpoistotapa on tehokkain. Itse käytän yleisimmin moseria + partakonetta (braunin koneet on ainoot jotka toimii). Höylällä onnistun aina saamaan naarmuja, joten vältän sitä.

Ja sitten se puuterin hankala turkki. Ne hyvät aineet on todella tärkeä juttu. Millä shampoolla ja hoitoaineella ne teillä pestään ja mitä tekniikkaa käytät pesuissa?

Meillä puuterin pesu tapahtuu yleensä kerran viikossa, ensin otan kaikki isoimmat kepukat ja kuivuneet lehdet irti enne pesua. Sitten pesen koiran 3 osassa, eli ensin takapuoli kastellaan ja shamppoot perään ja huuhtelu, suraavaksi keskiosalle sama käsittely ja viimeiseksi etuosa. Tämän jälkeen laitan hoitoaineen koko koiraan, hieron sen ja annan vaikutella jonkin aikaa. Itse pesen hoitoaineen kokonaan pois, mutta toiset tykkäävät lilluttaa koiransa hoitoaine vedessä ja jättää hoitoaineen turkkiin huuhtelematta. Tämän jälkeen koira otetaan pyyhkeiden sisään kuivumaan hetkeksi (yleensä n. 15min) ja lopuksi föönaan sen täysin kuivaksi, jos jää kosteaksi niin takkuja tulee ihan varmasti. Föönatessa harjaan samalla koko koiran ja ihan lopuksi käyn vielä turkin kammalla läpi. Takut selvittelen vasta föönauksen yhteydessä tai ihan kuivana jos ei ole isoja. Toiset ovat sitä mieltä, että takut selvitetään märkänä, mutta itse selvitän kuivana, koska ainakin ihmisen hiukset ovat yli 2 kertaa vahvemmat kuivana kuin märkänä. Likaista turkkia en harjaa koskaan.

Silmien vuotoon on aika usein syynä ruoka, toiset ruoat vuodattaa silmiä enemmän kuin toiset. Toki se on myös täysin yksilöllistä. Jos olisin sä, niin ajaisin koirien naamat, koska noi karvat helposti ärsyttää silmiä ja vuoto lisääntyy..tai no mä ajaisin ne mys siksi, että ne näytttäis harjakoirilta eikä terriereiltä, mutta makuasia tuokin :nauru:
Chinese Cresteds & American Bulldog

Cisne

Cisne
Viestimäärä: 69

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Keskiviikkona, 23.06.2010 klo 22:38  
+
0
^ Tuohon ei ole paljon lisättävää. :nauru: Mulla on molempien koirien naamoihin toiminut hyvin Chromini, joka tosin alkaa pikkuhiljaa olla uuden terän tarpeessa. Ja turkin takkuja vastaan on täälläkin toiminut pesu tavallisesti n. kerran viikossa, jonka yhteydessä käyn turkin tiheällä kammalla läpi. Likaista turkkia en itsekään harjaa ja jos on ihan pakko niin sitten harjausnesteen kanssa.

Quinton

Quinton
Viestimäärä: 11

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Perjantaina, 02.07.2010 klo 00:23  
+
0
Meillä nuo pojat ovat tähän mennessä käyneet tähän yleiseen harjakoirien pesutahtiin verrattuna hyvinkin harvoin pesulla - noin kerran kahdessa kuukaudessa kun alkaa mahanalus olla liian likainen. En ole koskaan koiria varsinaisesti fööniin totuttanut, ja turkkien on annettu kuivua itsestään - talvella pesu siis tuottaa hieman ongelmia ja koitan sitä aina pitkittää mahdollisimman paljon. Mutta täytyypi kokeilla jos tuo vanhinkin sietäisi fööniä sen verran, että voitaisi tätä tiheämpää pesuväliä kokeilla.

Olen ostanut eläinkaupasta pojille muistaakseni K9-merkkistä shampoota ja hoitoainetta, joiden pitäisi hieman vähentää turkin takkuuntumista. Shampoopesu tapahtuu pienessä muovikylpyammeessa shampoovedessä lilluen (ja tietysti myös minun nostellessa vettä selkään, kylkiin ja päähän ja hieroessa tavaraa kunnolla karvoihin). Tämän jälkeen suoritetaan huuhtelu, levitetään hoitoaine kaulalle, selälle ja kylkiin, annetaan vaikuttaa pieni hetki ja huuhdellaan kokonaan pois. Kuivuminen tapahtuu ainakin vielä tällä hetkellä pyyheessä istumisen jälkeen niin, että pojat juoksevat itse formulavauhtia ympäri taloa :D

Nakuna, siis että silmien vuoto liittyisi koiralla käytettävään ruokaan? Jotenkin hieman epäilen tätä meidän kohdalla. En siksi, ettei se voisi olla mahdollista, vaan koska nappulamerkki on vaihtunut ainakin kolme ellei useampaankin kertaan vanhimman pojan elinaikana. Myös tällaiset "koostetut ateriat" ovat muuttuneet vuosien varrella useastikin. Ja naama on leikelty hieman lyhyemmäksi (tosin ei aivan harjakoiramalliin koska en koe sille tarvetta eikä poika oikein trimmeristä pidä) ja silmät valuvat edelleen. Tietysti on hyvä että karvat eivät ole silmissä, mutta muuten ei tainnut tätä ongelmaa auttaa...

Jostain sellaista kuulin, että vuotavat silmät voisivat olla merkki tukkoisista(?) kyynelkanavista. Voisiko tällainen pitää paikkansa?
Secret Line's January Mystery eli Fiido, s. 30.01.2004
Tippytoe's La Lumiere Noire, tutummin Nova, s. 10.07.2006
Kaunisvirran Winston, lyhennettynä vain Winston, s. 07.10.2008

Nakuna

Nakuna
Viestimäärä: 60

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Lauantaina, 03.07.2010 klo 17:33  
+
0
No ei se ihme ole jos on hieman hankalaa toi turkinhoito kun pesuvälit on noin pitkät ja toi kuivattaminen tapahtuu ilman fööniä. Se kuivaus on varmasti se suurin ongelma. Ja kyllä se vanhakin koira tottuu föönaukseen, siltä ei vaan kysytä mielipidettä ja kuivaus suoritetaan oli vastarintaa kuinka paljon hyvänsä. Sama asia naamojen trimmaamisen kanssa jos sitä haluaa harrastaa.
Noihin silmiin tosiaan vaikuttaa monest myöskin ruoka, mitä teidän koirat syövät yleensä? Voihan se olla, että mikään niistä teidän koittamista ruoista ei sovi, varsinkin jos mitään ruokaa ei syötetä pidempään vaan vaihtuu tiuhasti. Kyynelkanavien tukkoisuus voi vaikuttaa, kuten myöskin niideen puuttuminen mikä on harjakoirilla aika yleistä
Chinese Cresteds & American Bulldog

Quinton

Quinton
Viestimäärä: 11

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Lauantaina, 03.07.2010 klo 22:14  
+
0
Täytyypi yrittää pestä poikia hieman tiheämmillä väleillä - tuskin näitä kotikoirapalleroita pesen koskaan joka viikko, mutta eiköhän jo se joka toinen viikko olisi merkittävä parannus. Sitten kun vielä löydän meiltä kotoa viileämpää ilmaa puhaltavan föönin, tehokkaalla ja kuumaa puhaltavalla hiustenkuivaajalla tuskin kannattaa lähteä kuivaamaan?

Naaman leikkaukset taidetaan meillä jättää kyllä edelleen saksihommiksi, en viitsi otuksia (erityisesti keskimmäistä) turhaan "stressata" sillä, että ajelen naamat koneella aivan lyhyiksi kun sille ei varsinaista tarvetta ole. Nakukin on saanut karvaantua rauhassa (kertaakaan ei ole meillä kaksivuotiasta nakua sheivattu) kun ei kerran näyttelyissä käydä. Nykyisin se onkin lähinnä puolikarvainen.

Meillä koirat syövät tällä hetkellä royal caninin mini adult-nappuloita, tätä ennen on syötetty myös hiukan aikaa saman sarjan penturuokaa, sitä ennen taas punaisessa pussissa tulevaa "markettiruokaa" (jonka nimeä en nyt muista mutta ainakin prismoissa on kyseistä tuotetta myynnissä). Tämän lisäksi ovat syöneet kerran päivässä mm. makkara/nakki/porkkanalätty-annoksia ja tällä hetkellä ruuassa on mm. makaronia, vihanneksia ja eräästä kennelistä ostettua liha/riisi/vihannes-sekoitusta. Kertaakaan en ole huomioinut, että tilanne silmien kanssa olisi muuttunut suuntaan tai toiseen ruokaa vaihdettaessa. Ehkä kyse siis on vain kyynelkanavien tukkeutumisesta/puuttumisesta, kahdella muulla ei ole koskaan ollut minkään näköisiä silmäongelmia.
Secret Line's January Mystery eli Fiido, s. 30.01.2004
Tippytoe's La Lumiere Noire, tutummin Nova, s. 10.07.2006
Kaunisvirran Winston, lyhennettynä vain Winston, s. 07.10.2008

Nakuna

Nakuna
Viestimäärä: 60

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Lauantaina, 03.07.2010 klo 22:52  
+
0
Ton ikäisille koirille joka toinen viikko on varmasti ihan hyvä väli, meillä on toi pentukarvan vaihtaja joten siksi tiheämmät pesut. Ja kyllä sillä ihan kuumaa puhaltavalla föönillä voi kuivata, muistaa vaan ettei sohota liian pitkään yhtä kohtaa ja pitää föönin niin, että se on karvan mukaan samassa linjassa, ei siis kohtisuoraan koiraa kohti :) tosi selkeä neuvo. Toi RC:n ruoka on muuten semmonen, josta moni on sanonut, että vuodattaa silmiä kovasti. Toki joku muukin syy siihen voi olla. Ja toi nassujen ajeluhan on tosiaan ihan makuasia, joka ei vaikuta koiran hyvinvointiin mitenkään.
Chinese Cresteds & American Bulldog

Bany

Bany
Viestimäärä: 14

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Maanantaina, 19.07.2010 klo 21:09  
+
0
Lueskelin että jollakin oli ollut merkkailuongelmia sisällä. Oletteko kokeilleet Peepadiä? Se on toiminut todella monella koiralla mitä tunnen jotka ovat harrastaneet sisälle ruikkimista.

Eli Peepad on tavallaan niin kuin vyö joka laitetaan koiran vyötäisille napakasti kiinni. Sisälle voi sujauttaa vaikka terveyssiteen ettei poitsu sotke heti vyötä.Ja täällä myös 2 harjakoira herraa. Crestwood Hundred Volts alias Simba s.2002 ja El-Radzith Lusty Lad alias Pojo s.1998
http://www.amerikanbulldoggi.fi | Mukana touhussa 2x kiinanharjakoira, rotikka ja AB.

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5794

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Maanantaina, 19.07.2010 klo 21:58  
+
0
^Onko tuo sun oma ottama kuva? Jos ei, niin pitäis laittaa linkkinä :wink: Eli samat perustelut tekijänoikeuksista kuin mitä aikuistenpalstan ihkutusketjussa.
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

Nakuna

Nakuna
Viestimäärä: 60

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Tiistaina, 20.07.2010 klo 16:45  
+
0
Meillä käytetään peepadeja varmuudeksi vieraissa paikoissa, kotona onneksi merkkailua ei tapahdu kuin joskus ja jouluna.
Chinese Cresteds & American Bulldog

Ramon_A

Ramon_A
Viestimäärä: 13

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Lauantaina, 21.08.2010 klo 01:55  
+
0
Eli täältä löytyy passiiviselta koirat.net käyttäjältä :wink: välillä erittäin aktiivinen poika Lenin :love:(Pinky Twinky Home Entertainment) ja odotellaan jos saataisiin laumaa kasvatettua mahdollisimman pian toisella nakupojalla

Ruusu

Ruusu
Viestimäärä: 160

VS: KIINANHARJAKOIRAT - Maanantaina, 21.03.2011 klo 23:16  
+
0
Itsekin tässä ekaa koiraa etsiessä aloin kovasti kiinnostua harjiksista. Täällä useampi mainitsi näistä epäluotettavista kasvattajista, voisiko joku asiasta enemmän tietävä heittää vaikka yksärillä ja kertoa enemmän? On kauhean vaikea yrittää nettisivujen avulla arvuutella, kuka on luotettava kasvattaja ja kuka ei. Jos ei halua kertoa huonoista kokemuksista, myös suositukset otetaan ilolla vastaan.

Kiitos! :hymy:


  Siirry sivulle: 1 2 3 4 ... 6
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä25906
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5793
Viestejä yhteensä543784
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263316
(Tilastot päivitetty viimeksi 17.01.2020 klo 20:15)