Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Lauantaina, 10.04.2010 klo 22:41

Kultainennoutaja

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 8

Churri

Churri
Viestimäärä: 229

KULTAINENNOUTAJA - Lauantaina, 10.04.2010 klo 22:41  
+
0
Eli höpinää kultaisista. :--)

Meillä tassuttelee heinäkuussa kaksi vuotta täyttävä kultsunarttu, Top Rosen's Ronja, tutummin Churri. Churri on väriltään todella vaalea kerma ja on erittäin kaunis tytsy. Käytiin -08 syksyllä / -09 keväällä neidin kanssa pentutokokurssi ja nyt ollaan ilmottauduttu ensi syksylle agilityn alkeiskurssille ja tokoon. Kesäkuussa meille olis myös tarkoitus kotiutua toinen kultsupentu, samaisesta kennelistä ja vieläpä samalta emältä kuin Churrikin on.

Jotakin kuvia Churrista voi tsiigailla täältä. Toinen koiruus on perheen kahdeksanvuotias westie.
My goal in life is to be as good of a person as my dog already thinks I am.

saippua

saippua
Viestimäärä: 65

VS: KULTAINENNOUTAJA - Tiistaina, 18.05.2010 klo 16:27  
+
0
Hei missä ovat kaikki kultaistennoutajien omistajat :O?

Meille on tulossa parin viikon päästä kyseisen rodun uros pentu ja kädet syyhyävät jo sisäsiistiksi opettamiseen ja kouluttamiseen :) nyt olisikin varsin mukava kuulla teidän pentu ajastanne! Erityisesti olen kiinnostunut yksinoloharjoittelusta, miten on sujunut ja vinkkejä saa toki antaa. Asustelemme kerrostalossa, joten sisäsiisteys taitaa olla meille kova haaste.. otamme sen kuitenkin ilolla vastaan :D

Kaikki rupattelut kiinnostavat ja valmistelevat hyvin pennun tuloon!

nera

nera
Viestimäärä: 11

VS: KULTAINENNOUTAJA - Tiistaina, 18.05.2010 klo 21:23  
+
0
Tein vahingossa oman aiheen kun ei oikein vielä luonnista tän käyttö! :D

meille tulee ens kuussa kaksin kappalein, 3kk pentu ja 8.v uros. :) Odotan innolla myöskin! Onneksi on kesä niin saa haukkujen kanssa mennä uimaan ja picknikille kauniina kesäpäivänä!

Kaislus

Kaislus
Viestimäärä: 1047

VS: KULTAINENNOUTAJA - Keskiviikkona, 19.05.2010 klo 18:06  
+
0
Meillä (tai siis vanhempieni luona) asuu maailman rakkain kultsuneiti Sandra (Wiikar's Quiet Sound) 7 vee. Mun eka koira, harrastuskaveri ja ihmisen mieli. Laiskanpulskea nautiskelija, joka rakastaa syömistä, nukkumista ja rapsuttelua. Tokossa ollaan kisattu erikoisvoittajaluokkaan asti, kaksi ykköstulosta vielä uupuu valionarvosta mutta tällä hetkellä neiti on ollut vuoden treenitauolla; viime huhtikuussa sillä todettiin spondyloosi (selkäsairaus, yliliikkuvat nikamat luutuvat yhteen) ja viime syksynä muutin opiskelemaan eri kaupunkiin ja jouduin jättämään sen vanhemmilleni, jotka eivät siitä varmaan suostuisikaan luopumaan.

Ihanaa päästä perjantaina pitkästä aikaa Lahteen, ei niistä vanhemmista ja pikkuveljestä niin väliä mutta koiraa on aina hirmuinen ikävä :)

GoldenDog

GoldenDog
Viestimäärä: 3

VS: KULTAINENNOUTAJA - Keskiviikkona, 19.05.2010 klo 19:51  
+
0
Meiltä löytyy myös kultsu, kesäkuussa 2 vuotta täyttävä Sani. =) Tyttö on maailman ihanin, parempaa koiraa en vois toivoo. <3 Eniten tykkää ihmisistä, rapsuttelusta, liikunnasta ja ruuasta. :) Tarkotus ois teettää tytöllä pennut ens keväänä, mutta katotaan nyt. :) Näin kesällä erityisen ihanaa on Sanin mielestä uiminen! =) Varsinkin kuumina päivinä. Sen taki myös ollaan jouduttu siirtämään lenkit pääosin iltaan, kun tuo tuntuu päivällä heti hengästyvän kun aurinko paistaa. Harrastuksina meillä on kotona touhuamisen ja lenkkeilyn lisäksi agility ja toko kotioloissa, mätsäri ja näyttelyt. =)
Kultsuenergiaa maalta

saippua

saippua
Viestimäärä: 65

VS: KULTAINENNOUTAJA - Torstaina, 20.05.2010 klo 08:00  
+
0
Kaislus: Kurjaa kuulla, että jouduit jättämän koirasi vanhemmillesi. Tunnen myötätuntoa :D sillä myös mun oma koira jäi vanhemmille kun muutin lähemmäs opiskelupaikkaa. Tämä 11-vuotias cavalier herra ei enää sopeutunut kaupunkielämään kerrostaloon, kun on koko ikänsä saanut vaellella rauhallisemmalla alueella ja asustaa omakotitalossa. Onneksi vanhemmat asuvat vain vartin ajomatkan päässä, joten sinne voi huristella vaikka joka päivä :)

Tuntuu että täällä lähes kaikki koiraihmiset harrastelevat kauhjasti kaikkea, saapa nähdä innostutaanko mekin sitten vielä jostain :) ajattelin lähinnä keksiä kaikkea omaa puuhaa vanhempieni tykönä, sillä siellä on tilaa temmeltää pihalla. Toivottavasti onnistumme kouluttamaan koiran pysymään vapaana! Luinkin jostain rotuesittelystä, että erityisesti kultsien kohdalla tämä vapaana pysyminen pitäisi olla hivenen helpompaa.. mahtaakohan pitää paikkaansa :D? Totisesti toivon niin :) viikon päästä tämän pienen kultsipennun olisi sitten määrä saapua <3

nera

nera
Viestimäärä: 11

VS: KULTAINENNOUTAJA - Torstaina, 20.05.2010 klo 10:06  
+
0
Kun meille koirat saapuu niin en ajatellut mitään ihmeempiä niiden kanssa harrastaa. Kesällä uimista, niityllä lelun heittoa, kävelylenkkejä, pyöräilyä ja kaikkea muuta sellasta 'tavallista' touhuumista. :)aikuista urosta en välttämättä mitenkään niin kouluta totta kai rajat tehdään selväksi että mitä saa tehdä ja mihin saa mennä. Pennulle ajattelin opettaa näitä perus käskyjä. Asumme kaupungissa joten täällä ovesta pihalle mentäessä ei oikein voi koiraa vapaana pitää, pentua ainakin vanhempien tykönä ja puistoissa pyritään pitämään mahdollisimman paljon vapaana. Aikuinen on jo valmiiksi koulutettu irrallaan olemiseen ja luultavasti kiintyy minuun niin että ei vierestä mihinkään lähde (okei kuulostaa itsekkäältä mutta tämä koira ottaa aina naisen johtajakseen ja seuraa joka paikkaan :) )

Kyllä kultasia on siis helppo opettaa vapaana oloon, ja varsinkin kun alkaa kiintyä omistajaan niin kyllä ne tulee kun luokse kutsuu. :)

Haru_

Haru_
Viestimäärä: 29

VS: KULTAINENNOUTAJA - Torstaina, 20.05.2010 klo 14:19  
+
0
Kuinka paljon kultainennoutaja tarvitsee keskimäärin päivässä liikuntaa? :)

saippua

saippua
Viestimäärä: 65

VS: KULTAINENNOUTAJA - Torstaina, 20.05.2010 klo 19:18  
+
0
^^ Itsellänihän ei siis vielä ole kultseista juurikaan kokemusta, mutta olen ymmärtänyt että ne tarvitsevat paljon paljon liikuntaa ja aktiviteetteja. Siihen ollaan meillä ainakin varauduttu! Kyseessähän on siis iso ja toimelias koira.. yksilöitä tietysti kaikki :) En osaa sanoa tuntimääriä, kilometrimääriä.. Meidän talossa on ollut suunnitteilla (sitten kun pentu siitä vähän vielä ehtii kasvaakkin) viedä koira aamulla piemmälle pissareissulle, ja päivällä jälleen kun saavutaan töistä kotiin. Siinä päivälenkin jälkeen jotain yhdessä puuhailua ja illalla sitten pitkän pitkä lenkki. Meillähän tämä päivärytmi tulee elämään melkolailla suuntaan ja toiseen, sillä olemme molemmat esim. kesän vuorotöissä. Olen ymmärtänyt, että mikäli nämä koiruuden eivät saa tarpeeksi liikuntaa ja muita aktiviteetteja saattavat ne osoittautua hankaliksi. Niin kuin varmasti mitkä tahansa koirat :D !!

Kaislus

Kaislus
Viestimäärä: 1047

VS: KULTAINENNOUTAJA - Torstaina, 20.05.2010 klo 21:21  
+
0
saippua: oikeastaan on koirallekin parempi, että sai jäädä "maalle" äiskän ja iskän tykö, se on paljon enemmän heidän peräänsä - porukat eivät komentele sitä ja ovat aivan liian hidasliikkeisiä estämään mm. ruuan varastelua. ;) Sandra on tottunut kulkemaan metsissä ja hengailemaan omalla pihalla, se viihtyy siellä varmasti paljon paremmin kuin tässä mun 27 neliön yksiössä. Sitä paitsi täällä on adhd-Aidan (17-kuinen flättinuorukainen), joka välillä vähän riistää vanhemman koiran hermoja..

Kultsun liikunnantarpeesta. On tosi vaikea sanoa mitään tarkkaa tunti- tai kilometrimäärää, mutta tämänkokoinen ja toimelias, aktiivinen koira kyllä tarvitsee ulkoilutusta, mielellään mahdollisimman paljon vapaana metsässä. Toisaalta on yksilöitä, esim. tuo meidän Sandra, jolle riittäisi aivan mainiosti se, että se saa kiertää lähi-Siwan ympäri kahdesti päivässä jotta saa pissan ja kakan tehtyä ja lopun ulkoilunsa se hoitaisi varmasti oikein mielellään kotipihalla loikoillen ja ympäristöä seuraillen. Linjojensa takia se kuitenkin pakotetaan hiukan pidemmillekin lenkeille. :P Sandra kuitenkin on tosi ääripää, joten kannattaa asennoitua siihen että koiraa on lenkitettävä enemmän kuin puoli tuntia kahdesti päivässä.

Eikä meilläkään sen suurempia harrastustavoitteita alussa ollut, itse olin toki hirveän kiinnostunut koiran koulutuksesta ja ihan kaikesta mahdollisesta koiriin liittyvästä, ja pentukoulussa sitten iski tokokipinä. :)

Haru_

Haru_
Viestimäärä: 29

VS: KULTAINENNOUTAJA - Lauantaina, 22.05.2010 klo 09:37  
+
0
Kiitos vastauksista. :)
Itsekkin ajattelin, että tämä rotu tosiaan kaipaa paljon liikuntaa yms. mutta oli paras tarkistaa se vielä ihan asiantuntijoilta! :D

atbara

atbara
Viestimäärä: 1

VS: KULTAINENNOUTAJA - Sunnuntaina, 23.05.2010 klo 10:27  
+
0
Hei vaan kaikille!

Meillä on kotona 11-vuotias kultainen noutaja, joka on koko perheen kullanmuru. Hän on meidän ensimmäinen koira ja ollut suuri ilo koko sen ajan, kun on kuulunut perheeseen. Joka päivä saa olla kiitollinen siitä, että hän on meille tullut ja toivotaan vielä monta onnellista ja tervettä vuotta :kieli:!
Kultsi Nelli 19.4.1999

Aurum

Aurum
Viestimäärä: 108

VS: KULTAINENNOUTAJA - Tiistaina, 25.05.2010 klo 18:57  
+
0
Meillä launtaina 4kk kultsu narttu. Miksei kukaan kertimu ettei tätä saa edes pentuna väsymään millään??? : D Kun se jo nyt tarvii niin tolkuttomasti tekemistä niin mitä se on sitte aikusena...
Kultainennoutaja narttu -10
Saksanpaimenkoira narttu -16

Saksanpaimenkoira narttu 2011-2016
Dalmatiankoira narttu 2004-2013
Dalmatiankoira narttu 2003-2014

nera

nera
Viestimäärä: 11

VS: KULTAINENNOUTAJA - Tiistaina, 25.05.2010 klo 22:35  
+
0
Voi ihana kuva!^^
Aikuisenahan kultaset rauhottuu ja niistä tulee lauhkeita ku lampaat. Tosin meidän tulevan pennun isä on kohta 7.v ja sellanen ad/hd että huhhuh.. Mutta nartut ainakin on aika rauhallisii, toki yksilöitä kaikki on. Ja pentunahan se koira vilkkaimmillaan on!

Aurum

Aurum
Viestimäärä: 108

VS: KULTAINENNOUTAJA - Keskiviikkona, 26.05.2010 klo 12:21  
+
0
Joo niinhän ne on... Noi Dallutkin oli pentuna ad/hd tapauksia ja toinen on nyt 7 ja ihan lunki tapaus. Tuon emo kanssa oli ihan rauhallinen ja isä kanssa, että kaipa tuo rauhottuu. Pahahan tuo on pennusta sanoa mitään.

Mua nyt vähän jänskättää tuo turkki kun se kasvaa, että miten sitä lähtee trimmaamaan.
Kultainennoutaja narttu -10
Saksanpaimenkoira narttu -16

Saksanpaimenkoira narttu 2011-2016
Dalmatiankoira narttu 2004-2013
Dalmatiankoira narttu 2003-2014

Inttu

Inttu
Viestimäärä: 22

VS: KULTAINENNOUTAJA - Maanantaina, 31.05.2010 klo 02:26  
+
0
Meidän kultsu täyttää huomenna 6v ja ei merkkiäkään aikuistumisesta. :nauru: Ihana pakkaus on kyllä, rakastan näiden lempeää luonnetta yli kaiken.
Samojedi/ Maatuulen Hector 'Lumo' 13.08.2012
Japaninpystykorva/ Fuji-San Ginsei Sakura 'Luna' 16.04.2010
Kultainennoutaja/Perfect Beast Next To Me 'Lily' 01.06.2004-2012

Stella

Stella
Viestimäärä: 1

VS: KULTAINENNOUTAJA - Tiistaina, 01.06.2010 klo 15:32  
+
0
Oi että, kun lukee näitä viestejä niin ei malttais millään odotella heinäkuuta, kun tuo kultainen pentu astelee kotiin! : )

Puoli vuotta osasin elää ilman koiraa, mutta siihen se sitten kaatui! : D
"In a perfect world, every dog would have a home and every home would have a dog."

saippua

saippua
Viestimäärä: 65

VS: KULTAINENNOUTAJA - Torstaina, 03.06.2010 klo 08:32  
+
0
Täällä sitä ollaan jo kotiuduttu hyvin. Ikää 8-viikkoa ja risat. Unta riittää vielä paljon, mutta kovasti touhuilee hereillä ollessaan :) Nätisti tämä herra käy sanomalehdellä ja ulos tekee tarpeensa kunhan sinne vaan tajuaa oikeissa väleissä viedä. Kovasti ihmiset tulevat juttelemaan ja ihastelemaan kun ulkona olemme, ja mikäs siinä, onhan se vielä pieni sulonen karvapallero. Olemme todenneet, että tällähetkellä muistuttaa eniten jääkarhun poikasta, mutta myös kettua ja lammasta on havaittavissa :D kultseista on moneksi, myös ulkonäöllisesti :D

karja

karja
Viestimäärä: 1

VS: KULTAINENNOUTAJA - Perjantaina, 04.06.2010 klo 21:38  
+
0

saippua kirjoitti:

Hei missä ovat kaikki kultaistennoutajien omistajat :O?

Meille on tulossa parin viikon päästä kyseisen rodun uros pentu ja kädet syyhyävät jo sisäsiistiksi opettamiseen ja kouluttamiseen :) nyt olisikin varsin mukava kuulla teidän pentu ajastanne! Erityisesti olen kiinnostunut yksinoloharjoittelusta, miten on sujunut ja vinkkejä saa toki antaa. Asustelemme kerrostalossa, joten sisäsiisteys taitaa olla meille kova haaste.. otamme sen kuitenkin ilolla vastaan :D

Kaikki rupattelut kiinnostavat ja valmistelevat hyvin pennun tuloon!Heip! Täällä olis yksi 9 vk pentu, eli ollut vajaan viikon meillä. Ja vauhtia riittää!!! Sisäsiisteys on lähinnä itsestä kiinni, näköjään. Itse herään 2 x yössä kun pentukin ja vien sen ulos. sitten se tekee asian. mua lähinnä kiinnostaa se, että kun olen 8 h töissä, miten voin jättää sen yksin???? tai siis ei se yksin ole.on myös kaksi muuta koiraa.mutta naapurit jo kerran valitti kun se vinkui 2 h putkeen.mutta muuten ihana ja nopeasti oppiva muru!!

jjjepa

jjjepa
Viestimäärä: 19

VS: KULTAINENNOUTAJA - Keskiviikkona, 09.06.2010 klo 00:48  
+
0
Meille tulee heinäkuussa kultainennoutaja, enkä millään malttaisi odottaa :/
Mutta onneksi parin viikon päästä pääsee jo katselemaan :)

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 8
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26143
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5811
Viestejä yhteensä543785
Uudet käyttäjät tänään2
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263732
(Tilastot päivitetty viimeksi 21.09.2020 klo 18:15)