Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Lauantaina, 10.04.2010 klo 14:17

Lapinporokoirat

Siirry sivulle: 1 ... 13 14 15

Porotus_82

Porotus_82
Viestimäärä: 216

VS: LAPINPOROKOIRAT - Lauantaina, 01.04.2017 klo 22:05  
+
0
Porokoiran pärjääminen kaupungissa on varmaan vähän ristiriitaista, kun lapinporokoira ei ole kovin tasainen rotu, vaan löytyy paljon erilaisia yksilöitä etenkin luonteen suhteen. Jos sellaisen ottaa pennusta kaupunkiin/kerrostaloon, ja on aikaa opettaa se hiljaiseksi (etenkin yksinoloajoiksi), niin kyllähän se sopii kaupunkiinkin. Monet on sitten kerrostaloissa hirveän tarkkoja, ettei leikitä tai riehuta sisällä, koska porokoirat helposti leikkii äänekkäästi. Meillä asutaan omakotitalossa, ja saavat leikkiä sisällä ja olla äänekkäitä. Kaupungissa kun ei pääse paljoa olemaan vapaana, niin pitää ottaa huomioon että porokoirat tarvii liikkumista paljon, ja se ei ole koirapuistokoira (eikä välttämättä tule ollenkaan toimeen saman sukupuolen yksilöiden kanssa). Ja porokoirissa löytyy riistaviettiä ja saalisviettiä.

Mulle tuli porokoira ekaksi koiraksi ja olihan just tän yksilön kanssa tekemistä etenkin murkkuaikana, kun alkoi ottamaan vastuuta jne, mutta aikuisena se on aika helppo ja kuin ihmisen ajatus. Pitää vaan jaksaa se eka pari vuotta kasvattaa sitä.

Jos haluat oikeasti harrastuksiin koiran, niin kannattaa ottaa huomioon, että porokoira harvoin menee mihinkään muottiin, ja monesti joutuu miettimään koulutusperiaatteet uusiksi, kun joku neuvoo miten normaalisti tehdään. Ja porokoirat ei välttämättä ole aina niin miellyttämisenhaluisia, joten aina ei ole helppoa. Jos hankit porokoiran, niin helpottaa jos liityt vaikka facebookin ryhmiin, joissa osataan vähän neuvoa lappalaiskoiran kouluttamisesta.

Ja harrastuksia varten kannattaa etsiä sellaisia vanhempien yhdistelmiä, joissa koirat on miellyttämisenhaluisia, vilkkaita, sosiaalisia ja ahneita. Ahneus helpottaa palkkaamista.

Suosittelen että käyt katsomassa etukäteen kasvattajia, ja harrastajia ja näyttelyissäkin voi käydä katsomassa porokoiria ja juttelemassa omistajien kanssa. Facebookin lapinporokoiraryhmässä voi kysellä sun kotialueen kasvattajia ja omistajia, jos haluat heitä tavata ja nähdä heidän koiriaan.

Mä tykkään porokoirista, kun ne on niin säänkestäviä turkiltaan, suht. tasapainoisia ja terveitä. Niillä on oma ajatuksenkulku, ja ne oppii helposti ja oppivat myös huonoja tapoja, joten pitää olla johdonmukainen ja reilu niille. Ne on hyvinkin yhden perheen koiria.

Sitä ei kannata pelätä että pilaa koiran, koska ekan koiran kanssa tehdään joka tapauksessa virheitä, eikä sitä niin vakavasti kannata ottaa, kun yrittää parhaansa. Sitten seuraavan koiran kanssa tietää paremmin :)
Lapinporokoirauros Pyry 03/2011
Lapinporokoirauros Halti 08/2014

- Porokoiran silmissä voi nähdä revontulien leiskun ja hönkäyksissä kuulla shamaanien noitarummut -
(Viestiä on muokattu lauantaina, 01.04.2017 klo 22:08)

  Siirry sivulle: 1 ... 13 14 15
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26167
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5813
Viestejä yhteensä543789
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263762
(Tilastot päivitetty viimeksi 23.10.2020 klo 06:00)