Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Lauantaina, 10.04.2010 klo 14:17

Lapinporokoirat

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 15

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 06.06.2010 klo 09:12  
+
0
^Yleistettynä sanoisin ennemmin toisinpäin. Lapinporokoira on edelleen työkoiramaisempi ja usein harrastuskoiraksi ehkä aavistuksen parempi valinta. Lapinporokoira on myös usein aktiivisempi, kun monelle seurakoiramaisemmalle slk:lle riittää vähempi tekeminen ja liikunta, kun taas moni lpk vaatii enemmän tekemistä. Meillä noista slk ja lpk uroksista slk olisi tyytyväinen, vaikka sen kanssa käpyteltäisiin vaan normilenkkejä, ja se saisi nuuskutella ja touhuta siinä. Toki se toimii kivasti harrastuksissakin, mutta se ei samalla tapaa sitä "tarvitse" vaikka innoissaan hommasta onkin. Tuo lpk taas selkeästi tarvitsee juoksemista ja tekemistä. Jos käymme pelkkiä hihnalenkkejä (lyhyessä hihnassa tai fleksissä), niin koira alkaa selkeästi kaivata sitä, että se pääsee kunnolla päästelemään. Samaten tuo lpk tuo kotona leluja ja hakee huomattavasti enemmän huomiota, jos aktivoiva tekeminen jää vähemmälle.
Yksilöitä kuitenkin löytyy molemmista roduista suuntaan jos toiseen, mutta karkeasti lpk tosiaan on enempi työkoiramaisempi ja slk menee jatkuvasti enempi seurakoiramaisempaan suuntaan.

Haru_

Haru_
Viestimäärä: 29

VS: LAPINPOROKOIRAT - Lauantaina, 12.06.2010 klo 15:49  
+
0
Meillä oli tässä pari päivää hoidossa yksi lapinporokoira pentu. Oikein hurmava poikahan se oli, ei voi muuta sanoa! Todella rauhallinen ja hiljainen. Ja tietenkin hieman kömpelö.
Peiliä piti pojan kauan ihmetellä. Lisäksi oli outoa, kun suihkukaapin lasiovista ei millään päässyt läpi. :D

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Lauantaina, 12.06.2010 klo 18:36  
+
0
Mullakin on täällä vaihteeksi hoitokoira. Tällä kertaa tuo nuorin sijoitusnarttu, ikää vajaa puoli vuotta :) Kiltti ja AHNE tapaus tämä Penni-neiti.


Kitan kanssahan nuo jaksavat leikkiä paljon. Rukakin välillä innostuu, mutta ei se niin pennuista välitä. Kita jaksaa peuhata. Se onkin meillä aina hoitopentujen lapsenvahti ja kaitsija kun sillä ei tunnu ikinä loppuvan pinna pentujen riekkumiseen vaan, sitten kun riittää niin nätisti rauhoittaa pennun.


Tuon vanhemman sijoitusnartun, Rillan kanssa käytiin lenkillä viikolla ja tuli otettua pitkästä aikaa uusi seisotuskuva, niin laitetaampa sekin vielä. Kivasti Rilla on aikuistunut sekä luonteeltaan, että ulkomuodoltaan.


Ja sen verran pitää hehkuttaa vielä lapinporokoirakuulumisia kun Kita sai kolmannen sertinsä ja valioitui tuossa pari viikkoa sitten, eli on nyt sitten FI MVA. Muuten onkin elämä mennyt kesäreenailujen parissa. Lenkkeilyn lisäksi ollaan jäljestetty, agiliidetty ja koiratanssahdeltu. Kitankin kanssa ollaan ruvettu tanssahteluja aloittelemaan Rukan lisäksi.

(Viestiä on muokattu lauantaina, 12.06.2010 klo 18:37)

PenniMyy

PenniMyy
Viestimäärä: 293

VS: LAPINPOROKOIRAT - Keskiviikkona, 16.06.2010 klo 15:04  
+
0
Uulalalaa, mitä kuvia taasen, ja Pennillä näyttää olevan ollut hauskaa :peukku: Kiitoksia vaan Kitalle perhepäivähoitajan hommista! :D Köhköh, miten niin Penninen on ahne? Hehee! Tosin, se on ainoastaan hyvä asia, tokossa tekee mitä vaan lihapullien eteen. Osaa jo tulla niin hienosti vierellekkin ja tepsutella kontaktissa :jjei:

Pennillä on tosiaan ollut pikku vinkeitä varastella pöydältä ruokaa (eilen kun oltiin saunassa, neiti oli päättänyt vetäistä parit mansikat RUOKAPÖYDÄLTÄ!) . Tänä aamuna teinkin jipon; jätin leivän pöydälle ja menin ite nurkan taakse, just kun se oli kurkottamassa sitä leipää kohti, ammuin Penniä vesipyssyllä nokalle ihan renosti! Siitäs sai, hahaa! Toista kertaa ei mennyt samaan lankaan. Illlalla uusi testaus jollakin herkummalla esim. hiillosmakkaralla :shifty:

Muoks/ Rillahan näyttää jo ihan aikuiselta koiralta, ihanan näkönen otus!
(Viestiä on muokattu keskiviikkona, 16.06.2010 klo 15:05)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Keskiviikkona, 16.06.2010 klo 15:13  
+
0
^Joo, Rilla on aikuistunut kovasti :)

Varasteluun meillä laitettiin aikanaan peltisiä kattilankansia pyödänreunoille ja joku houkute keskelle pöytää. Itse sitten toiseen huoneeseen, niin kohtahan kuului keittiöstä räminää ja hyvin_viaton_pieni_koira juoksi vauhdilla pois keittiöstä. Ei kovin montaa kertaa tarvinnut tuota tehdä, kun meni oppi perille.

Olli nauroi Pennin syömisestä, että näyttää kuin se koittais tappaa sen ruuan samalla kun syö :nauru:

PenniMyy

PenniMyy
Viestimäärä: 293

VS: LAPINPOROKOIRAT - Keskiviikkona, 16.06.2010 klo 15:53  
+
0
^Tuo kattilan kansi homma muuten testataan heti tänään! Järeät aseet käyttöön vaan! :twisted:

ransa

ransa
Viestimäärä: 2013

VS: LAPINPOROKOIRAT - Tiistaina, 06.07.2010 klo 08:50  
+
0
Meille kotiutui sunnuntaina tällainen riiviö...Olen ollut tuon kanssa ihan ihmeissäni, nimittäin olin varautunut siihen, että pissoja ja kakkoja saa koiranpennun jäljiltä olla siivoamassa ihan urakalla, mutta tämä neiti ei ole KERTAAKAAN tehnyt tarpeitaan sisälle. Ovatko nämä porokoirat luonnostaan siistejä vai vaikuttaneeko asiaan se, että tuo oli kasvupaikassaan viimeviikot täysin ulkona ennen meille muuttamista.

Kahden päivän kokemuksella neiti vaikuttaa varsin sopeutuvaiselta ja oppivaiselta, mm. pannan ja hihnan on jo oppinut hyväksymään ja hihnassa ulkoilu sujuu varsin hyvin jo. Tuossa pihassa olen antanut olla vapaana, mutta hihna on koko ajan perässä siltä varalta, että yrittää lähteä väärään suuntaan, on sitten helppo pysäyttää hyppäämällä remmin päälle.

Tällä hetkellä tärkeimpänä projektina on opettaa neiti leikkimään niin ettei revi koko ihmisperhettä riekaleiksi. Pienimmistä lapsista yritän tuon aina riehaantuessaan pitää hieman loitommalla ja jos on minua purrut niin olen aina tarjonnut tilalle jotakin sallittua purtavaa (lelun/kepin tms.)... Kuitenkin ehti tässä tänä aamuna riehkatessaan jo yhden hameeni repiä, mutta omapa oli syyni, kun en sillä kertaa huomannut ottaa mitään mukaan ja edes keppejä ei ollut ihan tarttumaetäisyydellä.

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Tiistaina, 06.07.2010 klo 09:03  
+
0
^Onnea pennusta!
Mulla on muuten pennut usein ensimmäiset päivät olleet vähän "vieraskoreita", eivätkä ole tosiaan välttämättä juuri tehneet sisälle. Asia on kyllä aina muuttunut sitten vähän ajan päästä ja sisälle on tullut enempikin kuin tarpeisiin, vaan aina se loppuu jossain vaiheessa. Mulla nuo on oppineet siinä n. 5kk iässä täysin sisäsiiteiksi kaikki.

Samaris

Samaris
Viestimäärä: 25

VS: LAPINPOROKOIRAT - Keskiviikkona, 07.07.2010 klo 14:33  
+
0
Onnitteluja pennusta!

Asioissa on aina plussansa ja miinuksensa.


Muistan vaan ihmetellen, miten eräs entinen tuttavani mellasti minulle puhelimessa jutellessa, miten ei sellaisia vanhanaikaisia sisäpentuja kukaan enää kasvata, kaikki normaalit ihmiset tarhaavat. ... itseisarvona, kuulosti siltä. Noo epänormaalius ja normaalius on tietysti ihmisen näkökannasta kiinni. Ja jos on ties miten paljon pentueita kerralla, saisihan sitä olla vallan kartano käytettävissä, jotta ne kaikki sisäpentuina menisivät kerralla.
Sen asian antamaa opetusta ja merkitystä voikin sitten meistä itsekukin miettiä itseksensä?

***************************

Huvittaa siksi miten joku sattuukin kirjoituksessa sivuamaan tätä juuri nyt. Juttelin tutun kanssa tässä pitkään ja asia sivusi tätä - syystä tahi toisesta-. Koirarotu olkoonkin nyt mikä hyvänsä :)

Siihen aikaan oli hänen kasvattamassa rodussa tietyt pentueet tietyllä osalla maata myynnissä ;)
Häneltä ostajat jotka ostivat, nimenomaan arvostivat sitä, että oli sisäpentu, ihmiseen ja huushollin ääniin tottunut, eikä arka tarhapentu tai villi tarhapentu. Kertoi miten muualta kennelpaikasta olleet pentua ottamatta pentujen *arkuuden vuoksi* ja ottivat ihan tuikituntemattomalta, kun pennut olivat sisällä ihmisen kanssa koko ajan, reippaita ja rohkeita sosiaalisia ja mukavia, eivät mitään tarhavillejäkään niin kuin joskus tarhapenikat on. Eivätkä arkoja, kuten ne pennut, joita oli kennelissä käyty katsomassa, ja siellä oli ollut sentään ja nimenomaan useampia kuin yhdet kerralla.

On herättänyt totisesti omassa päässäni monenlaisia mietteitä...

ransa

ransa
Viestimäärä: 2013

VS: LAPINPOROKOIRAT - Torstaina, 08.07.2010 klo 09:08  
+
0
Tuo meidän pentumme vaikka kirjoitinkin sen asustaneen "täysin ulkosalla" kasvupaikassaan on siellä kuitenkin ollut toisinaan (päivittäin jonkin tunnin ja sateella) myös sisällä ja ihmisten kanssa tekemisissä, esim. emän omistajien lapsenlapset vierailivat usein pentuja hoitamassa ja leikittämässä. Ulkona koiraporukalla ovat kuluneet lähinnä yöt (äitikoira ei viihdy sisällä pitkiä aikoja ja kun lämmintä on ollut niin pennutkin ovat olleet ulkona kanssaan nukkumassa) ja tuo isäntäväki tuolla on sellaista ettei taida pahemmin näin kesällä sisällä viihtyä vaan pennut ovat pyörineet siinä heidän kanssaan. Esim. kerran kun kävimme katsomassa niin rouva siellä kertoi meidän pentumme olleen tuntikausia kanssaan puutarhahommissa.

Tuon ulkoilmaelämään tottumisen huomasi ensi päivinä siitä, että ulkona tuo neiti aina on menossa ja keksimässä tekemistä, sisällä seuraa perässä ja vaati alkuun jatkuvaa huomiota, nyt on jo tottunut talon tavoille sen verran, että väsyneenä ollessaan vetäytyy oma-aloitteisesti lepäilemään ja nukahtaa yksinkin ilman että vieressä vahditaan. Yöt poika vielä toistaiseksi nukkuu tuon kanssa. Päivisin saa aina nukkuessaan olla tuolla yhdessä huoneessa rauhassa, silloin aina suljen lapsiportin etteivät ipanat häiritse nukkuvaa pentua. Noita pisuvahinkoja on nyt tullut sisälle pari kertaa, mutta edelleen olen huomannut sen, että kunhan aina ulkona katsomme, että pissii sinne niin ei herkästi sisälle tee ja kakat käy aina tekemässä jonnekin kauemmas metsään.

Hihnassa kulkeminen sujuu jo varsin mallikkaasti ja nimikin alkaa olla hallussa (tosin jo ennen meille tuloa tuo sama nimi oli käytössä). Innostuessaan pureskelee kovasti, mutta niin teki myös aiempi "sisällä kasvanut" paimenkoiran pentunikin (collie) aikanaan. Yritän olla huomioimatta tuota, kun puree minua, mutta toisinaan vain se sattuu niin mielettömästi että vaikea olla reagoimatta ja lapsista kyllä revin äkkiä irti - toisaalta ei tuo niin usein noiden pienimpien kimppuun tunnu enää hyppivänkään.

Sarahia: Piti vielä sen verran tuosta sisäsiistiksi oppimisen iästä kysyä sinulta, että kun pennut ovat tulleet sinulle niin oletko ollut töissä tms. Minä olen lasten kanssa kotona ja siis koko ajan pennun saatavilla siten, että aina kun se herää niin pääsee heti ulos - ainoastaan nuo yöt ovat meillä sellaisia kriittisiä aikoja että se ulkoiluväli pääsee pitemmäksi ja nuo tähän astiset vahingot ovat tulleetkin yöllä. Mietin vain, että mahtaisiko lopulliseen siistiksi oppimisikään vaikuttaa tämäkin asia.
(Viestiä on muokattu torstaina, 08.07.2010 klo 11:34)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Torstaina, 08.07.2010 klo 11:47  
+
0
^Sisäsiisteyden oppimiseen vaikutta toki omistajan aktiivisuus. Minulla pennut on kasvanut kerrostopentuina, eli ulosmeno ei ole ollut niin kauhean nopeaa saati siellä ei tosiaan ole koko päivää voitu lorvia, kun ei omaa pihaa ollut :) Molemmat kuitenkin tosiaan olleet täysin sisäsiistejä tuossa n.5kk iässä. Toki siihenkin mennessä olivat jo suurimmalta osin siistejä, mutta välillä vielä vahinkoja sattui.

PenniMyy

PenniMyy
Viestimäärä: 293

VS: LAPINPOROKOIRAT - Tiistaina, 13.07.2010 klo 08:42  
+
0
Meillä pääsi Penni sitten eilen illalla toteuttamaan itseään kun POROTOKKA päätti pamauttaa kulkea meidän pihan ohitse :ttou: Penni ja Peppi (slk) ovat lähes koko ajan irti pihassa, koska eivät ruukaa normisti tästä minnekkään lähteä (ollaan lomailemassa täällä Kainuussa isän luona) ja yhtä äkkiä alkoi järetön kimityshaukku joka hävisi horisonttiin.. Mehän ei ite tietenkään oltu niin lähellä koiria että ois saatu ne kiinni napattua. Korvathan ei koirilla siinä vaiheessa pelittänyt vaikka kuinka ärräpäitä heiteltiin, toinen koira vaan lietsoi toista kun ne ajattivat porot jonnekkin hiiteen saakka! ÄÄÄÄÄ!!! Tulivatpa takasin aika pian, kun huudeltiin, mutta pitääpä olla nyt varuillaan jos ne porot on niin idareita että tuleevat uuestaan meiän kulmille pyörimään! :twisted:

MUOKS// sisäsiisteys-asiaan. Meillä Penni nyt vähän reilu 6 kk ja nyt voi sanoa, että se on sisäsiisti. Kotona on ollut max. 8 h yksin ja sillonkin on pystyny pidättämään. Nyt ei ole sisälle tullu ainuttakaan pissaa melkeen kuukauteen.
(Viestiä on muokattu tiistaina, 13.07.2010 klo 08:45)

ransa

ransa
Viestimäärä: 2013

VS: LAPINPOROKOIRAT - Tiistaina, 13.07.2010 klo 16:18  
+
0
Nyt tuo Minni-neitonen on ollut meillä vähän toista viikkoa ja pisuja on alkanut öisin lirautella sisälle, eli ehkäpä oli alkuun Sarahian mainitsemaa "vieraskoreutta" ja kun kotiutui niin rakkokin rentoutui... Päivisin kuitenkin tekee aina ulos samoin isommat asiat on aina tehnyt pihaan.

Poika nukkui tuon vauvelin kanssa ensimmäisen viikon ajan, mutta lähti sitten yhdeksi yöksi kaverilleen (katsoivat yhdessä jalkapallon MM-finaalin...) jolloin koitti neidin ensimmäinen yksinäinen yö. Alkuyöstä heräsi huutamaan ja käytin ulkona pienellä lenkillä, jonka jälkeen sitten rauhoittelin tuon omalle sijalleen ja menin itse nukkumaan. Muutamaan kertaan kuului pientä itkunpoikasta yön mittaan, mutta ensimmäinen isompi huuto koitti siinä ennen neljää, jolloin käytiin taas pihalla pikaisesti tarpeilla (oli kakkahätä ja sitä huusi). Sitten nukkuikin rauhallisesti vielä jonkun tunnin aamuun. Viime yö oli toinen yksinäinen ja meni jo tosi hyvin, illalla poika laittoi pennun nukkumaan ja hieman tuo kuului alkuun itkevän, mutta huomattavasti edellistä yötä vähemmän. Kahdelta heräsin ulinaan ja lähdin tytön kanssa ulos, jolloin välittömästi meni metsään kakalle ja sen jälkeen tuli rauhassa sisälle ja meni petiinsä, minkä jälkeen heräsi vasta kuudelta kun nousin ylös... Eli ihan mukavasti meillä tuntuu tämä yhteiselo tästä lähtevän sujumaan.

Muutamia perusasioita on jo alettu opettaa, noista hihnassa kulkeminen on reilussa viikossa jo juurtunut täysin. Sisällä on opetettu mm. lattialla pysymistä - eli ei huonekaluille hyppimisiä ym. Käsittelyyn olen tuota totuttanut, mm. korvia on putsattu ja pesulla käyty (oli pakko, kun anopin seropi-uros pissasi lauantaina tuon päälle.) Ja sen puremisinnon hillitsemistä yritetään - lapset jättää ihan kiitettävästi rauhaan, mutta minun käteni ovat sen näköiset, että ollaan painittu tuon pienen pirukoiran kanssa. Muistin tässä hiljattain, että meidän collie oli pentuna samanlainen puruintoilija, joka roikkui toisinaan terävillä hampaillaan mm. nenässäni ja niin vain se oli aikuisena ihana ja tottelevainen koira - joten kaipa tälläkin pikkupedolla on toivoa kehittyä kelpo kaveriksi. Ihanahan se jo on, mutta villi kuin mikä.

(Viestiä on muokattu tiistaina, 13.07.2010 klo 16:22)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Tiistaina, 13.07.2010 klo 17:07  
+
0
^^Voi Penniä ja Peppiä :nauru: Yhdessähän on ollut hyvä lähtä porojen perään, kun on kaveri mukana kirittämässä.

^Ihanan häkkikuvat ransalla

Laitetaampa meiltäkin pari kuvaa. Kotipuolessa on taas siilejä pyörinyt pihalla paljon, kun isä niitä ruokkii. Oltiin tuossa yksi vkonloppu siellä kyläilemässä, niin sai otettua pitkästä aikaa uusia koira-siili -kuvia :) Pojat on molemmat opetettu, että siilit jätetään rauhaan ja ne saa tuolla pihalla pyöriä vapaasti. Siilit tulevat syömään koiranraksuja tuonne puun alle, mihin isä niitä jättää. Siiletkin ovat rohkeita koirien kanssa, kun nuo vaan rauhassa loikoilevat tai puuhastelevat. Tulevat ihan lähelle koiria.
Tässä Kitaa ja siilejä, takana pari siiliäJa laitetaan nyt Rukastakin yksi vanha "siilikuva", vaikka onkin tuota sukulaisrotua

(Viestiä on muokattu tiistaina, 13.07.2010 klo 17:13)

ransa

ransa
Viestimäärä: 2013

VS: LAPINPOROKOIRAT - Tiistaina, 20.07.2010 klo 15:23  
+
0
Noista siilikuvista tuli mieleen edesmennyt afgaanini, joka aikanaan meni tekemään tuttavuutta siilin kanssa... Ja nenäänhän siinä sattui. Saman koki aikanaan myös vanhempieni niinikään edesmennyt seropi-Lady... Voin vain kuvitella, miten Minni reagoisi. Neidin tuntien sekin olisi heti nenällään tökkimässä otusta.

Tökkimisistä puheenollen... Mentiin eilen koiratyttösen ja kahden keskimmäisen ihmislapsen (minulla on siis neljä lasta, viides tulossa joskus ennen joulua) lähimetsästä hakemaan piirakkamarjoja. No joko koira tai sitten poika löysi ampiaispesän ja sohaisi siihen. Koira ryntäsi kiljuen tielle ja me kolme - minä, poika ja tyttö perässä - kaikki saivat ainakin muutaman ampiaisenpiston. Onneksi koirakaan ei noita saanut suuhunsa, korvaan pisti yksi ja se turposi ikävästi. Kotiin juostiin aika haipakkaa (mitä minä tämän mahani kanssa hieman jäin jälkeen) ja otettiin kortisonipillerit koko poppoo, minkä jälkeen sitten soitin sekä eläin- että ihmislääkäreille ja käytiin lasten kanssa terveyskeskuksessa näytillä. Iltaan mennessä kaikki olivat jo ennallaan - koirakin kohelsi metsässä vanhaan malliin ja yritti napsia paarmoja suuhun, eli ilmeisimmin ötökkätraumoja ei jäänyt.

Samaris

Samaris
Viestimäärä: 25

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 25.07.2010 klo 13:25  
+
0
Puremiseen saa helpotusta siinä vaiheessa, kun hampaat ovat vaihtuneet. Joskus se jää tasan pois siinä kuin napista painamalla; ainakin meillä jäi yhdellä tasan siinä vaiheessa. Yhdellä taas kesti kauemmmin. Tsemppiä - kyllä se jossain vaiheessa.... saako udella monesko päivä toukokuuta syntyneestä pentueesta sulla on, jotta tietäisin kummasta siihen aikaan syntyneestä pentueesta? Mietin että sukua löytyy joka tapauksessa ;)

Annat vain paljon kaikenlaista mitä purra ja pureskella. Ne ihmisen kädet ovat vaan kyllä ne kivoimmat ;)
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 25.07.2010 klo 15:22)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Tiistaina, 21.09.2010 klo 10:35  
+
0
Täällä ruvetaan siirtämään nyt toiveita ensikeväälle. Rilla kävi viimeviikolla silmä- ja polvitarkissa ja terveet oli näkimet sekä polvet. Lonkat ja kyynärät neidiltä onkin kuvattu jo aiemmin "priimaksi". Viimeviikolla kävi silmätarkissa myös kaavailtu uros ja terveet näkimet löytyi sieltäkin edelleen. Nyt siis siirrytään seuraavaan vaiheeseen, eli odottelemaan talven juoksuja ja sitä mukaa ensikeväälle toivottavasti pentuja :)

Itse käytiin poikien kanssa reissussa Kilpisjärvellä viikko sitten. Maisemat ja ruska oli ihanaa ja pojatkin istuivat yllättävästi niin mukavasti siihen maisemaan :D

PenniMyy

PenniMyy
Viestimäärä: 293

VS: LAPINPOROKOIRAT - Torstaina, 23.09.2010 klo 22:05  
+
0
^Vau, hieno kuva!

Ooolallaaa, pentuja, pentuja, pentuja! Ja vielä ihku-Rillalle, jei! :love:

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Torstaina, 23.09.2010 klo 22:12  
+
0
^Täällä yks ihku-Penni nukkuu mun jaloissa tietokonepöydän alla :) Kävi poikien kanssa rallailemassa tuossa aiemmin illasta. Jos tässä joku päivä pääsis lenkille valoisan aikaan, niin sais näpsittyä kuvia pitkästä aikaa :)

unintended

unintended
Viestimäärä: 166

VS: LAPINPOROKOIRAT - Lauantaina, 25.09.2010 klo 16:04  
+
0
^^^Ihana kuva pojista! :)

En muista oon tänne kirjoittanut aikaisemmin, en kai. Eli täältä löytyy vuoden ja muutaman kuukauden ikäinen lpku Ohmu.

Musta tuntuu, että Ohmu on alkanut nyt aktivoitumaan ihan erilailla, kuin mitä nuorempana. Aiemmin riitti sellainen korkeintaan kahden tunnin ulkoilut per päivä ja 3-5krt/vko aktivoivampaa toimintaa (eli siis kotona treenailua, temppujen tekemistä jne). Nykyään meillä pitää lenkkeillä mielellään kolmea tuntia per päivä ja aktivointiakin lähes päivittäin. Olin viikon poissa treeneistä tuon kanssa erinäisistä syistä ja jätkä suurinpiirtein hyppi seinille sen jälkeen, ja kuitenkin kotioloissa reenattiin ihan normaalisti, eli suhteellisen paljon. Kai se pitää hyväksyä, että tuon kanssa vaan on pakko jotain ohjattua/erilaista toimintaa harrastaa useampaan kertaan viikossa, että pysyy tavarat ehjinä ja jätkä osaa käyttäytyä. Ohmu nimittäin selvästi turhautuu lenkkeillessäkin jos siinä samalla ei tee jotain muutakin, esim. käy juoksuttamassa vapaana/treenaa tottista tms.

Tänään ollut kyllä ihanaa, kun eilen vietettiin niin häsellyspäivää. Jätkä nukkui ensinnäkin yön mun vieressä, noustiin molemmat myöhään ja ulkona osattiin käyttäytyä. Siitä tulee itselle aina niin hyvä olo, kun teini osaa olla koiriksi aina toisinaan. :nauru:

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 15
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26021
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5801
Viestejä yhteensä543759
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263615
(Tilastot päivitetty viimeksi 31.05.2020 klo 03:15)