Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Lauantaina, 10.04.2010 klo 14:17

Lapinporokoirat

Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 15

Samaris

Samaris
Viestimäärä: 25

VS: LAPINPOROKOIRAT - Lauantaina, 08.01.2011 klo 22:08  
+
0
Hei! jos Nauskulle on vielä ruokasuositus tarpeen, mitäpä jos kokeilisit Purina Pro Plan penturuokaa? Kysyppä myyjäliikkeestä lisää. Jos teillä on M&M jossain lähellä, sieltä ainakin saa. Suosittelen lämpimästi - meillä on tämä merkki havaittu parhaaksi porokoirille oman kokemuksen perusteella :)

nausku

nausku
Viestimäärä: 37

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 09.01.2011 klo 16:08  
+
0
Kiitti vinkistä Samaris!
Varmaan me jossain vaiheessa kokeillaan tuota ruokaa. Nyt näyttää menevän J&V-nappulat ihan ongelmitta. Oli syönyt jotain muuta sopimatonta ja 1+1= laskelmin tulin siihen tulokseen, että vatsaongelmat aiheutti naudan mahanpalaset.
Ei ainakaan tuon jälkeen enää ole ripuloinut/haissut pahalle.

Nyt on meidän pojulla nousseet korvat pystyyn. Ja se on saanut kasvupyrähdyksen, kun nyt käytössä oleva pennun säätövaralla olevaa pantaa saa jatkuvasti olla löystyttämässä. Kerrassaan ihana riiviö! :love:

Samaris

Samaris
Viestimäärä: 25

VS: LAPINPOROKOIRAT - Maanantaina, 10.01.2011 klo 00:46  
+
0
Kiva että teillä nyt menee OK!

Nuo voimakkaat makupalat sekoittavat helposti mahan, kuten myös possunkorvat ja muut vastaavat, samoin värjätyt puruluut ja vastaavat. Maha voi mennä sekaisin myös ympäristönvaihdoksesta esimerkiksi siksi, uudessa ympäristössä tulee vastaan erilaisia pöpöjä kuin aiemmassa pentuympäristössä. Tietysti mahanherkkyys paljon riippuu pentujen siitä, millaisen sellaisen - miten laajan- "hyvän bakteerikannan" pentu on saanut emältään. Jos pentu on hyvin tunnollisesti kunnon ainein madotettu (Drontal tai Axilur, joista Drontalia tarvitaan kerralla vain yhtenä päivänä ja on kaikki matojen vaiheet tappava) ja pidetään sellaisena, ja vatsan toiminta tuntuu heilahtelevan, kannattaa katsoa ettei vaihda ruokaa tai ruokintatyyppiä liian yhtäkkisesti ja kerralla, eikä anna noita tuollaisia tietyntyyppisiä makupalaja eikä liikaa makupaloja kerralla. Kohtuus kaikessa on hyvä ohje.

Samoin tilanteessa vaa'ankieleksi ja hyvään alkuun päästäksi tarvitessa käytettäväksi voi suositella nykyään saatavilla olevaa helposti pentuun sisälle saatavaa nestemäistä pipettipullossa olevaa maitohappobakteerivalmistetta (ihan ruokakaupoista ja apteekeista saatavia). Ne ovat erittäin hyviä, vaikka eivät ole erikseen eläimille, mutta ovat koirille sopivia myös. Yleensä olen huomannut käytännössä ne eläinten mahan tasapainotukseen tarkoitetut voivat olla erittäin vaikeita saada eläimen suusta alas. En pidä niitä edes tehokkaina, mutta ihmisten Gefilus-tabletit ovat ja olen kuullut hyviä kommentteja noista uusista tipoista - helppo saada esimerkiksi juomaveden mukana alas pennuille tai esimerkiksi sairaana oleville koirille, joita juotetaan ruiskulla.

Purinan penturuoassa on mm ternimaitoa, jolla nimenomaan haetaan vaikutusta vastustuskykyyn. Meillä on kotona eka sillä pentuna alkuun laitettu otus, ja olen kyllä tyytyväinen; Purinaa syönyt koko pienen ikänsä, enkä tiedä parempaa. Koirille maittaa eikä esiinny minkäänkaltaisia "kyllästymisiä samaan makuun" tai merkkiin :D ja vaihtoehtoja riittää.

PenniMyy

PenniMyy
Viestimäärä: 293

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 06.02.2011 klo 12:29  
+
0
Taas on keskustelu hippasen tippunu alas.

Meillä koettiin tänään onnistumisen hetkiä metässä kun koiria sinkoili vastaan. Penni ei ees yrittäny mennä niitten luo vaan tuli käskyllä mun luo ja meni heittämällä ohi, on se tuo supikoiranhäntä-lelu palkkana niin hyvä juttu! :aurinko: Liinalla on paljon harjoteltu ja tulosta on tullu, jipii!

Mutta sitten polulla tulikin vastaan järettömän iso musta pystykorva, ilman ihmistä. Pistin Pennin narun nokkaan ja pidin sen mun takana ja huusin, ja siis ihan oikeesti huusin kunnolla, koiralle ärräpäitä. Välillä se pysähty ja sitten tuli taas pari askelta eteenpäin. Jäi ehkä kuuen metrin päähän napottamaan ja tuumiskeli uskaltasko tulla, ei uskaltanu. Kunnes kohta takaa tulla köpöttää vanha pariskunta, joka ei ees kutsu koiraa luokse, käpyttelevät vaan rauhassa :ttou: Koira lähti tietty taas meitä kohti kun pariskunta lähesty sitä. Loppujen lopuksi koira tuli parin metrin päähän meistä, jolloin mies otti sen kiinni ja sanoi: "ei tälle nyt nuin tarvi huutaa kun tämä on ihan kiltti." Niin joo. Meillä oli vaan mukana kaveri, jolla on corso-uros, eikä se ois välttämättä ollu sille koiralle kiltti jos koira ois menny iholle.

Toisaalta, ainahan tonne metsään mentäessä pitää ottaa se riski, että joku sieltä taapertaa vastaan. Tuo vaan otti niin kupoliin, että ne tyypit ei tehny mitään ottaakseen koiraansa kiinni, vaan ilmeisesti oottivat meistä jotakin leikkiseuraa, koska niitten koira on niin kiltti...:mad:

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 06.02.2011 klo 13:32  
+
0
^Hieno Penniskä! Penni kyllä tuntui olevan aika hulluna siihen supinhäntään sillon kun sen kanssa hallillakin kävin :nauru:

Meillä on täällä mahabileet jo aika pitkällä. Kauaa ei tarvitse enää odotella

PenniMyy

PenniMyy
Viestimäärä: 293

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 06.02.2011 klo 13:59  
+
0
^Marko näki Rillan kuvan ja kysy "tuleeko Pennistäkin nuin läski aikuisena?". Ei vissiin hokannu, että se on siunatussa tilassa :cool:

Millon pennut on odotettavissa? Ja onko tietoo onko siellä masussa monta tyyppiä?

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 06.02.2011 klo 14:39  
+
0
^Noin viikko vielä on laskettuun aikaan. Ultran perustella ell veikkaus oli 4-5, joka on munkin arvio. Mutta saa nähdä meneekö pahasti pieleen.

nausku

nausku
Viestimäärä: 37

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 06.02.2011 klo 19:45  
+
0
Heissan!

Itse yritin eilen nostella tätä ketjua, mutta jostain syystä viestini hukkui bittiavaruuteen.
Kokeilen nyt tallentaa viestin ennen lähettämistä, joko nyt tulisi perille asti.

On siinä mahtava masu koiralla! Ihanko tosi, että vain maksimissaan 5 pentua tulossa! :)

Meillä on poju kasvanut hurjaa vauhtia painoi viikko sitten 8,5 kg. Kohta onkin uusintarokotuksen aika, joko loppuviikosta tai seuraavan viikon alussa, riippuen miten täältä tuon eläinlääkärin saa kiinni.

Oih ja voih! En olisi uskonut, että näin käy, mutta mulle iski jokin suuruudenhulluuskohtaus ja aloin haaveilla toisesta koirasta. Vaikka tuon pojun kanssa on kaikki vielä lähes alkutekijöissä. Itse haaveilisin partacolliesta tms. karvarodusta, mutta mies unelmoi huskysta ja kieltämättä huskytkin ovat upeita.
Ehkä me kuitenkin nyt pidämme päämme kylminä ja jätämme koirahaaveet toistaiseksi jäihin.
Poju kyllä tykkää vielä näin pentuvaiheessa muista koirista, bestis on ehdottomasti eräs komea pienimünsterinseisoja.

Aika moni luulee meidän poikaa saksanpaimenkoiraksi. Jännä juttu! Kyllähän tuo ihan pienenä pentuna muistuttikin hieman ulkoisesti sakemannia. Täällä tuo porokoira on ilmeisesti sen verran tuntemattomampi koirarotu tai jotain.

Hyvää alkavaa kevättä!
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 06.02.2011 klo 19:56)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 06.02.2011 klo 21:34  
+
0
^Ei ultra ole ikinä tarkka ja määrä voi heittää paljonkin suuntaan tai toiseen. Kaiut sekoittuvat helposti kun mahassa on läjä pentuja, eikä usein ole varma onko kaiut eripennuista vaiko samoista. Eläinlääkärin arvio oli kuitenkin 4-5 pentua.

Lpk:ta luullaan aika usein saksanpaimeniksi. Varmaan lähinnä siitä, että saksanpaimenet ovat niin yleinen rotu ja moni ei koiria niin tunteva veikkaa kaikkia hitusenkaan sinnepäin olevia niiksi.

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Torstaina, 17.02.2011 klo 15:01  
+
0
Meille syntyi Rillalle nyt maanantaina ystävänpäiväpennut :aurinko:
2+2 tuli, eli ultra osui oikeaan ja onneksi sukupuolijakaumakin meni vielä noin mukavasti :hymy: Kolme riistaa ja yksi musta merkein lpk:n alku.

Äiti ja poika

nausku

nausku
Viestimäärä: 37

VS: LAPINPOROKOIRAT - Torstaina, 17.02.2011 klo 18:34  
+
0
Oikein paljon onnea! <3

Pennuntuoksut täyttää teidän kodin!
Meiltä pennun tuoksut on jo hävinneet ja poju alkanut vaihtamaan maitohampaansakin pois. Tänään irronnut 2 hammasta. :jjei:

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Lauantaina, 19.02.2011 klo 20:25  
+
0
^Tällä hetkellä talon täyttää lähinnä pentujen lutkutus, kun roikkuvat tissillä :nauru:
Laittelen kuvia pennuista tänne. Sieltä voi katsella, jos tohtii. Hirveästihän noista tekisi itselle kotiin mieli jättää joku, mutta ei oikeen tahdo vielä olla aikaa kolmannelle harrastuskoiralle. Kait niille pitää kodit koittaa etsiä, tytsälle sijoituskoti, vaikka eihän noista raatsisi luopua :hymy:


PenniMyy

PenniMyy
Viestimäärä: 293

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 08:32  
+
0
^:love::love: im in looov!!! onko tuo toinen uros?

Tuleekohan näistä samanvärisiä ku Rilla?
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 20.02.2011 klo 08:34)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 10:00  
+
0
^Joo, tuo on toinen pojista. Kolme näistä on erisävyisiä riistoja, eli niistä tulee emänsä värisiä, joskin tummuusaste saattaa vaihdella. Toisesta pojasta tulee sitten isänsä värinen, musta vaalein merkein :)

nausku

nausku
Viestimäärä: 37

VS: LAPINPOROKOIRAT - Sunnuntaina, 20.02.2011 klo 18:38  
+
0
Voi voi miten suloisia pikku palleroisia. Ihania otuksia! :love: Koirakuume vaan kasvaa.
Sitä ajattelee, että kyllähän kaksi koiraa menee siinä missä tuo yksikin. :viheltel:

Täällä testaillaan jo, tarviiko niitä käskyjä sittenkään totella. Huh, melko jämäkkänä on saanut olla.

Meillä on esim. sellainen sääntö, että sohvalle ei tulla (kangassohva ja väri lika-arka). No nyt poju on keksinyt kokeilla, josko sittenkin saisi tulla sohvalle ja on pitänyt monta!!!kertaa hakea koiraa sohvalta alas. :heristel:
Ja tosiaan, ihan alusta asti oltu niin, että koiraa ei olla kertaakaan nostettu sohvalle, joten mitenkään sekaisin siitä ei pitäisi olla. kunhan testailee paikkaansa vaan tjt.

Kovin on energinen pentu ja nyt pakkaspäivinä on saanut oikein tosissaan miettiä, mitä kaikkea kivaa aktiviteettia sille keksis sisällä.

Ihanaa kun nyt tänään on ollut paljon lauhempaa, käytiin juoksuttamassa porukalla koiria ulkona oikein kunnolla. Pääsi pojukin oikein sydämen kyllyydestä purkamaan energiaansa.

Sudenkorento

Sudenkorento
Viestimäärä: 60

VS: LAPINPOROKOIRAT - Maanantaina, 21.02.2011 klo 11:20  
+
0
Heissan,

Olisin kiinnostuntu lapinporokoirien rotuunotosta ja ajattelin, että tietääköhän joku täällä palstalla siitä vähän enemmänkin?
Itselläni on vajaan vuoden vanha sekarotuinen narttu joka menisi (ainakin omasta mielestäni ja monen muunkin mielestä) ihan aidosta lapinporokoirasta.

Voin laittaa tähän kuviakin, heti kun tajuan kuinka se tehdään :D
Sekarotuinen Suri -10

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Maanantaina, 21.02.2011 klo 16:31  
+
0
^Lapinporokoirien rotuunotto on tarkoitettu lähinnä poronhoitoalueen rekisteröimättömälle työkäytössä olevalle maatiaskoirakannalle. Eli mitä tahansa lapinporokoiran näköistä seropia ei rotuun oteta. Täältä löydät kuitenkin lisätietoa rotuunotosta lappalaiskoirien osalta.

Sudenkorento

Sudenkorento
Viestimäärä: 60

VS: LAPINPOROKOIRAT - Maanantaina, 21.02.2011 klo 18:38  
+
0
Ahaa, okei. No hyvä tietää. Yksi koiranomistaja vain kerran rupesi puhumaan tuosta rotuunotosta ja ajattelin kysäistä olisiko tällainen minun koirani osalta mahdollista :)
Sekarotuinen Suri -10

jjuuli

jjuuli
Viestimäärä: 1

VS: LAPINPOROKOIRAT - Lauantaina, 26.02.2011 klo 14:11  
+
0
Tänne tulin kyselemään, kun ainakin toivon että löysin nyt Sen Rodun joka meidän perheeseen sopisi niin luonteen kuin koon puolesta, ja vielä miellyttäisi itse kunkin silmää...

Mutta miten suuri saalisvietti nyt on sanottakoon että keskimäärin? Koiraa olisi tarkoitus pitää paljon vapaana metsässä ja tallilla, ja vaikka ihan keskellä kaupunkia asutaan niin saattaa kyllä ihan naaman edestä vaikka mitä fasaania sekä rusakkoa (alueella liikkuu enemmän tai vähemmän eläintä päästäisistä kettuihin ja peuroihin) pomppaista - jos lapinporokoira tulis hankittua, niin pitäisikö aina olla valmiina siihen "että jos se nyt lähteekin" vai voisiko ihan rauhatta täällä eläinten ja autoteiden keskellä liikkua?

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: LAPINPOROKOIRAT - Lauantaina, 26.02.2011 klo 14:24  
+
0
^Yleensä koira kuin koira lähtee saalisvietillä näkölähdöltä lähtevän eläimen perään. Lapinporokoirat eivät tee poikkeutta. Koulutuksella voi vaikuttaa asiaan, joskaan en sitäkään on paha luvata etukäteen. Riippuu saalisvietin voimakkuudesta ja kouluttajasta. Omista Ruka on koulutuksella saatu olemaan edes lähtemättä pupujen tms perään, Kita lähtee, mutta kääntyy käskystä.


  Siirry sivulle: 1 ... 5 6 7 ... 15
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26094
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5805
Viestejä yhteensä543770
Uudet käyttäjät tänään1
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263674
(Tilastot päivitetty viimeksi 07.08.2020 klo 12:45)