Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Lauantaina, 10.04.2010 klo 20:19

Mäyräkoirat

Siirry sivulle: 1 2 3 ... 9

lallimus

lallimus
Viestimäärä: 501

MäYRäKOIRAT - Lauantaina, 10.04.2010 klo 20:19  
+
0
Sana on vapaa, kunhan kyseessä on mäyräkoiramainen pulina tietysti ;)

Ja heti kysymys, jota kysyin jo pentupalstallakin, mutta kysyn nyt ihan rodun omaavilta, eli minkä ikäsenä teidän mäykkynartuilla on juoksut alkaneet? Narttukoirista ei oikeastaan ole juuri mitään kokemuksia, koirat on aina ollut uroksia, mutta kesällä olisi ensimmäinen tyttökoira tulossa omaan "käyttöön".
- nimimerkki vaihtunut -

Guardacaccia

Guardacaccia
Viestimäärä: 461

VS: MäYRäKOIRAT - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 16:35  
+
0
Meidän Helgalla alkoi juoksut 7 kk:den ikäisenä, joulukuussa 2007. Tosin sen ekat juoksut jäi hieman heikoiksi, sitten sillä tuli maaliskuussa 2008 uudet, normaalit juoksut, ja tämän jälkeen vielä kesäkuussa 2008 uudet normaalit juoksut.

Tuon alun hormonisekoilujen jälkeen juoksut on tulleet aikalailla päivälleen joka joulukuu ja kesäkuu. Hyvin on ennustettavissa aina, eikä ole enää jääneet heikoiksi, eikä ole tullut mitään välijuoksuja. Luultavasti ekat juoksut jäi heikoiksi, koska koiraa vietiin tuohon aikaan aika paljon metsälle.
Lk. mäykyt Spectrolite´s Hard Steel "Veeti" (2005) ja Skades Röskva "Helga" (2007)
Spn BH Aufruhr Donau "Rho" (2010)
Pelastuskoiran tie http://guardacaccia.wordpress.com

laurrrra

laurrrra
Viestimäärä: 23

VS: MäYRäKOIRAT - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 20:43  
+
0
Täällä ilmoittautuu kohta ensimmäisen mäyräkoiransa saava ihminen :D En ole vielä raahkinut siirtyä tänne osastolle tuolta pennunodottajista, mutta voisihan sitä :D
kk mäyräkoirauros Kultapuron Aarre Armas "Iiro" 170310 <3
+ liuta kaneja

lallimus

lallimus
Viestimäärä: 501

VS: MäYRäKOIRAT - Sunnuntaina, 11.04.2010 klo 23:19  
+
0
Eli vois kuvitella, että kun koira täyttää puol vuotta, niin voi alkaa jo varautua tuleviin juoksuihin?

Ootteko mittaileet aikuisen koiran rinnanympärystä? Normaalikokoisella siis.

Mietiskelin vaan että jonkun tän palstan käyttäjän koiran rinnanympärys oli 52cm kotisivujen mukaan ja se tuntu kyllä aika järkyttävän isolle, kun minimimitta on normaalilla se 35cm ja jotenkin ois jääny mieleen, että porukoiden karkkarilla se on siinä 37/38, edellisellä lk versiolla taas pikkasen vajaata 40. Tai sit oon ihan hakuteillä ja muistan ihan väärin :mietiskel: Joka tapauksessa aika hurjalle kuulostaa tuo 52, joten kyseisen koiran omistaja sais kyllä luvan ilmottautua tänne ja kertoa, onko tullut näppäilyvirhe vai onko se oikeasti noin iso ja mahtuuko sellanen edes ahdinkoputkeen?? :nauru: jos siis luolilla käy.

Niin ja se vielä, että hemskatin komea uros oli kuitenkin kyseessä!
- nimimerkki vaihtunut -
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 11.04.2010 klo 23:20)

Riisis

Riisis
Viestimäärä: 1609

VS: MäYRäKOIRAT - Maanantaina, 12.04.2010 klo 00:24  
+
0
Meidän uroon rinnanympärys on siinä 49 cm paikkeilla. Ahdingosta mahtuu juuri ja juuri menemään. Kovasti oltais tosta luolakoiraa tekemässä, mutta jos tuo meinaa vähänkin vielä rintavarustustaan kasvattaa, niin joutuu hylkäämään ne haaveet. Eikä tuo omaan silmään kauhean isolta näytä, päinvastoin. Viime syksyisessä näyttelyssä tuo tuntui olevan kilpailijoihinsa verrattuna hyvinkin pieni. :eek:
Lk mäyräkoira -08 &
Kk hollanninpaimenkoira -10
Lk hollanninpaimenkoira -13

Susku_

Susku_
Viestimäärä: 138

VS: MäYRäKOIRAT - Maanantaina, 12.04.2010 klo 08:36  
+
0
lallimus: Olisikohan kyseessä meidän Bono? 52 senttiä ei ole kirjoitusvirhe. En ole kylläkään hetkeen aikaan rinnanympärystä mitannut ja muistaakseni tuo 52 senttiä ei ollut aivan tiukka mitta. Pari vuotta sitten jalostustarkastuksessa rinnanympärykseksi mitattiin 46 senttiä...ja tuo oli erittäin tiukka mitta. Tuon jälkeen niin koira kuin koiran rintakin ovat rotevoituneet. Täytyisikin mitata rinnanympärys uudelleen pitkästä aikaa...jos vaan muistaisi. Kyllähän tuo jätkä kieltämättä kookas on. Painoa on vajaa 12 kiloa...vaihtelee 11,5-11,8 kilon välillä. Rungon pituus on 51 senttiä ja korkeus vielä kauriinajon salliva 28 senttiä.

Bonoa ei ole luolilla käytetty lainkaan. Ei olla edes haluttu yrittää tai pikemminkin vahvistaa luolaintoa. Jätkää käytetään ajometsästykseen ja luolainnosta voi olla haittaa ajohommissa...niinkuin olemme saaneet viime syksynä kokea. Koiralla ikää nyt 4,5 vuotta ja viime syksynä innostui itsestään luolista. Kesken haun koira löydettiin pariin otteeseen luolasta ja yksi kerta oli kesken ajokokeen. Ja tuolloin koira oli luolassa yönkin yli. Eli kyllä tuo on itsensä saanut luonnonluoliin mahdutettua ajoliivi ja GPS-paikannin päällä.

Guardacaccia

Guardacaccia
Viestimäärä: 461

VS: MäYRäKOIRAT - Maanantaina, 12.04.2010 klo 09:05  
+
0
Mittasinpa juuri omien koirien ry:t. Nartulla 48 cm ja uroksella 51cm. Uros ei silti ole mikään hirveän iso. Kummatkin koirat painaa jahtikunnossa tasan 9 kg. Nyt kun ovat vähän pläskejä niin jotain 9,5-10 kg väliltä.
Veeti todistetusti mahtuu ahdingosta ihan helposti tuolla ry:llä. Kun on intoa tarpeeksi, niin koolla ei ole niin väliä :wink:
Lk. mäykyt Spectrolite´s Hard Steel "Veeti" (2005) ja Skades Röskva "Helga" (2007)
Spn BH Aufruhr Donau "Rho" (2010)
Pelastuskoiran tie http://guardacaccia.wordpress.com

lallimus

lallimus
Viestimäärä: 501

VS: MäYRäKOIRAT - Maanantaina, 12.04.2010 klo 11:53  
+
0
Joo oli kyseessä Bono. Siinä tapauksessa mä oon todellakin muistanut väärin nuo meidän koirien mitat, varmaan se kymmenen senttiä enemmän niidenkin rinn.ympärykseen ei ole todellakaan liikaa ja mahtuvat silti putkesta. Lyhytkarvasella tosin teki aika tiukkaa, joten sen rinn.ymp. ei tainnut sitten todellakaan olla se vajaa 40, vaan olisko siinä tapauksessa ollut siinä 50 paikkeilla. Pitäisi kyllä lähtee porukoille niitten karkkariakin mittailemaan, häirihtee kyllä nyt sen verta paljon noi mitat :mietiskel: Mittasuhteet mulla nyt kyllä ihan hukassa.. :nolo:
- nimimerkki vaihtunut -
(Viestiä on muokattu maanantaina, 12.04.2010 klo 11:57)

laurrrra

laurrrra
Viestimäärä: 23

VS: MäYRäKOIRAT - Maanantaina, 12.04.2010 klo 18:47  
+
0
Mä muistankin ton Bonon tarinan kun olit kirjoittanut siitä kuinka se jäi luolaan yöksi, tuli lukiessa ihan kylmät väreet :eek:
Tuonkin pitäisi olla ihan vain ajava, mutta mitäs sitä voi jos ittestään menee luolaan kesken ajon. GPS-tutka aiotaan hankkia, mutta tottakai isä ei suostu heijastinliiviä ostamaan ihan sen takia että koira näkyisi paremmin, mutta kyllä mä sen pään saan vielä käännettyä koiran turvallisuuden kannalta :paapatus:

Pentueen isoin on meidän poika, mutta kasvattaja sanoi että muuttuu vielä paljon, eli se ei kerro jääkö koirasta isompi vai pienempi jos se on pentueessa jompikumpi.

Meillä on nyt pakastimessa kauriin jalkoja ja pennulle tehään sitten jälkiä noilla kun opetetaan metsälle, mitäs meinaatte onko hyvä tyyli?
kk mäyräkoirauros Kultapuron Aarre Armas "Iiro" 170310 <3
+ liuta kaneja

Susku_

Susku_
Viestimäärä: 138

VS: MäYRäKOIRAT - Maanantaina, 12.04.2010 klo 22:13  
+
0
Meillä GPS-mötikkää pidetään ajoliivissä...eli liivin selässä on GPS:lle tasku. Näin koiralla ei tarvitse käyttää pantaa. Itse en enää tykkää pantaa käyttää ajossa, jos se vaikka jää johonkin kiinni...tai jos koira menee luolaan ja jää pannasta jumiin. Ajoliivi on tiukka ja kropan myötäinen, joten sen kanssa ei tarvitse niin pelätä. Ja ajoliivi suojaa koiran vatsaa, jossa Bonolla ei kovinkaan paksu karva ole. Meillä oli GPS-tutka aluksi pannassa ja tuntui siltä, että se aina luisti leuan alle eikä signaali toiminut niin hyvin. Jossain annettiin vinkiksi laittaa GPS liiviin. Lisäksi kun koiralla on oranssi ajoliivi päällä, koiran huomaa itsekin paremmin maastossa...muuten se hukkuu sinne. Eli ihan turvallisuuskysymyskin. Tuossa hyviä syitä hankkia koiralle ajoliivi. :wink:

Susku_

Susku_
Viestimäärä: 138

VS: MäYRäKOIRAT - Maanantaina, 12.04.2010 klo 22:19  
+
0
laurrrra: Lisäyksenä vielä, että jos päätette heijastinliivin/ajoliivin hankkia, liivin pitää olla tiukka. Meillä oli aluksi aivan normaali Hurtan heijastinliivi, mikä oli hiukan löysä. Tästä syystä jäi helposti risuihin yms. kiinni ja repesi. Muutaman kerran jaksoin sitä korjata, jonka jälkeen tuli hankittua parempi huomioliivi. Liivi kannattaa teettää mittojen mukaan.

laurrrra

laurrrra
Viestimäärä: 23

VS: MäYRäKOIRAT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 16:01  
+
0
Susku_ : Kiitos hyvästä vinkistä! :)
kk mäyräkoirauros Kultapuron Aarre Armas "Iiro" 170310 <3
+ liuta kaneja

Niinay

Niinay
Viestimäärä: 3

VS: MäYRäKOIRAT - Tiistaina, 13.04.2010 klo 21:43  
+
0
Meillä (pk.kaniini) nartun ensimmäiset juoksut alkoivat vasta 1v 1kk iässä ja tämän jälkeen on tulleet säännöllisesti 10kk:n välein.

Susku_

Susku_
Viestimäärä: 138

VS: MäYRäKOIRAT - Torstaina, 15.04.2010 klo 22:32  
+
0
Eilen tuli vietyä Bono vihdoin ja viimein silmätarkastukseen. Bonolla ei ole aikaisemmin silmiä tarkastettu. Jotenkin olen pelännyt tilannetta, että jos kaikki ei olekaan kunnossa. Ja tästä syystä on silmätarkastukseen meneminen venynyt ja venynyt. Nyt sitten mäykkykerho järjesti sopivasti terveyspäivän ja päätin viedä Bono tarkastukseen. Eihän siellä silmissä mitään ollut. Täysin terveet. :)

Sitä olisi sitten lauantaina Laitilan ryhmänäyttely. Mä ihan kauhistuin, kun sain tietooni karkkareiden määrän näyttelyssä...57 kpl. Harvoin missään näyttelyssä on ollut noin paljon karkkareita. Huh...lauantaina ei parane olla kiire mihinkään, sillä näyttelyssä kuluu varmasti aikaa. Toivottavasti olisi kohtuullinen ilma, ettei tarvitsisi koko päivää vesisateessa seistä.

lallimus

lallimus
Viestimäärä: 501

VS: MäYRäKOIRAT - Perjantaina, 16.04.2010 klo 08:42  
+
0
Lahdessa ois ens viikonloppuna (24-25.) KV, yritän kyllä päästä kattelee, varsinkin jos kasvattaja on ilmotellut omia koiriaan, niinkuin varmasti on, kun asuvat siinä Lahden nurkilla. Pentuja nyt ei oo vielä sen kummempi järki käydä kattelemassa, mutta näkeepähän kuitenkin kasvattaja minkä näköselle nassikka menossa.

On kyllä aika monta ryhmikseen ilmotettu :eek:

Hyvä ettei Bonolla ollut mitään :peukku: Tuo jännittäminen kieltämättä usein ihan turhaa :)
- nimimerkki vaihtunut -

Susku_

Susku_
Viestimäärä: 138

VS: MäYRäKOIRAT - Perjantaina, 16.04.2010 klo 13:21  
+
0
Eilenillalla muistin mitata Bonon rinnanympäryksen...sen kummemmin mittanauhaa kiristämättä se on sen 52 senttiä (kuten Bonon sivuilla on mainittu). Ja kun kiristin mittanauhaa enemmän, sain mitaksi 50-50,5 senttiä.

Vielä tuosta silmätarkastuksesta...Senkin takia hiukan pelotti viedä Bonoa silmätarkastukseen, sillä Bonon siskolla ja äidillä on todettu Trichiasis ja Bonon isällä viimeisimmässä tutkimuksessa (parin vuoden takaa) PHTVL/PHPV, jonka diagnoosi on avoin. Ja tottakai sitä mietti, että onkohan Bonon silmissä jotain. Mutta eipä se lääkäri sieltä mitään onneksi löytänyt. Bono oli niin nätisti tutkittavana. Seisoi kuin patsas, kun lääkäri katsoi laitteillansa jätkän silmiä. Lääkäri oikein erikseen mainitsi, että onpas koira nätisti.

lallimus

lallimus
Viestimäärä: 501

VS: MäYRäKOIRAT - Perjantaina, 16.04.2010 klo 13:48  
+
0
Mites toi silmätarkastus käytännössä tehdään? Kattelee siis jollain vehkeellä vaan tutkii silmiä? Kuvittelen jotenkin kaikki eläinlääkärien "erikoistarkastukset" hirmu vaikeiks :nauru:

Mie lähen kohtapuoliin porukoille viettämään viikonloppua ja otin jo mittanauhankin taskuun valmiiksi, että muistan niiden karkkarin rinnanympäryksen mitata samantien.
- nimimerkki vaihtunut -

Susku_

Susku_
Viestimäärä: 138

VS: MäYRäKOIRAT - Perjantaina, 16.04.2010 klo 15:32  
+
0
Silmiin laitetaan pupillia laajentavia tippoja ja niiden annetaan vaikuttaa. Elli tutkii koiran silmät pimeässä huonessa parilla erilaisella laitteella. Tässä linkki, jossa on aikas hyvin kuvattu toi silmätarkastus: http://koti.mbnet.fi/tuulen/jkoodit.htm

Ozidanie

Ozidanie
Viestimäärä: 76

VS: MäYRäKOIRAT - Lauantaina, 17.04.2010 klo 14:06  
+
0
Ilmoittaudunpas nyt sitten vielä tännekin! :heiluti:
Eli yksi mäyrävauvan onnellinen omistaja täällä. Aiempana kokemuksena löytyy kk. kääpiömäyräkoira, joka jouduttiin valitettavasti lopettamaan uusiutuneen selkätyrän vuoksi vain 10 vuoden ikäisenä, kun lääkärit eivät puoltaneet uutta leikkausta.

Meillä on harkinnassa tämän pienen nassikan kanssa jälki tai luola, ainakin kokeilu mielessä. Aiemman kanssa ei mitään harrastettu missään seurassa, mikä nyt jälkikäteen harmittaa todella paljon. :neutral:

Millaisia kotikonsteja voisi käyttää pennun kanssa, jos aikoo myöhemmin luolille tai jälkeistämään? Jäljestä nyt olen kuullut verta/tonnikalaa tms sukkahousuihin ja vedellään pitkin pihaa ja muita hajun vahvistamis keinoja, mutta kaikki uusi on tervetullutta, myös luolan kanssa. Pentua ei ole vielä rokotettu ja voi mennä jokunen tovi ennen kuin päästäisiin ihan harkkaamaan, jotenka kyselisin sen vuoksi sellasia pieniä kikkoja edes :)

Susku_

Susku_
Viestimäärä: 138

VS: MäYRäKOIRAT - Lauantaina, 17.04.2010 klo 19:13  
+
0
Ozidanie: Tervetuloa mukaan ja onnea uudesta perheenjäsenestä. :)

Laitilan näyttely takana. Eilen kauhistutti näyttelyyn lähtö, kun katsoi sääennustetta. Luvattiin kylmää ja sadetta. Kylmä kyllä oli, mutta sade ei ainakaan vielä meidän paikallaolessa kerennyt alkaa. Bono oli hienosti VSP. Ei kyllä yhtään harmita, että ROP meni sivu suun. Ei tarvinnut tuossa jäätävässä kelissä jäädä odottamaan ryhmäkehää. Odottelua nimittäin olisi ollut ainakin 3 tuntia....ellei enemmänkin. Bonon kasvattaja osallistui kasvattajaluokkaan ollen ROP-kasvattaja, hän päätti ettei jäädä BIS-kasvattajakehään tuon kylmän sään vuoksi. Pääsivät kaikki lähtemään kotiin lämmittelemään.

  Siirry sivulle: 1 2 3 ... 9
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26019
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5801
Viestejä yhteensä543759
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263612
(Tilastot päivitetty viimeksi 29.05.2020 klo 04:15)