Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Perjantaina, 07.05.2010 klo 13:29

Minkä rotuinen koira on kysessä?

Siirry sivulle: 1 2 3 4 ... 13

markopekkanen

markopekkanen
Viestimäärä: 11

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Keskiviikkona, 08.06.2011 klo 21:43  
+
0
Joo affenpinserissä on myös samaa näköä kun niissä pienissä jotka näin eli hyvä ehdotus. Ne eivät kuitenkaan olleet mustia, kuten griffon mainitsi, joten paremman ehdotuksen puutteessa oletetaan vielä dandiedinmonteiksi. :hymy:
www.markopekkanen.fi - Lemmikkikuvaus

Nakuna

Nakuna
Viestimäärä: 60

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Torstaina, 09.06.2011 klo 19:39  
+
0
Mulle tulee lähinnä mieleen kääpiösnautseri
Chinese Cresteds & American Bulldog

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Torstaina, 09.06.2011 klo 21:13  
+
0
^Edelleen "paitsi että" jos koirat ovat olleet chihun kokoisia ja ruskeita, niin kääpiösnautsereita ne tuskin ovat olleet :cool:

markopekkanen kirjoitti:

...vaan ehkä samaa kokoluokkaa kuin chihuahuat. Naamassa oli ehkä jotain samaa, kuin griffoneissa, mutta griffonit ovat isompia.


markopekkanen kirjoitti:

Karva oli karkean näköistä, en kylläkään silitellyt kumpaakaan. Vaalean ruskeaa ja harmahtavaa oli sekaisin. .

Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

Nakuna

Nakuna
Viestimäärä: 60

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Torstaina, 09.06.2011 klo 22:55  
+
0
Paitsi että oikeen mikään koirarotu ei sovi tohon kuvaukseen, joten joku yksityiskohta on kysyjältä hukkununut. Myöskään Dandi ei ole chihun kokoinen, ei edes pentuna ;) Ja olikos niin, että ko. koirilla oli myös jotain vaatetta päällä, joten väritys ei ehkä myöskään ihan täsmää?
Toinen mikä tuli mieleen niin silkkiterrieri jollain kynityllä turkilla?
Chinese Cresteds & American Bulldog
(Viestiä on muokattu torstaina, 09.06.2011 klo 22:58)

Kerttunen

Kerttunen
Viestimäärä: 1770

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Perjantaina, 10.06.2011 klo 07:48  
+
0
^tai yorkki
Lauma jenkkicockereita


http://www.adunaic.com

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Perjantaina, 10.06.2011 klo 08:16  
+
0

Nakuna kirjoitti:

Paitsi että oikeen mikään koirarotu ei sovi tohon kuvaukseen, joten joku yksityiskohta on kysyjältä hukkununut. Myöskään Dandi ei ole chihun kokoinen, ei edes pentuna ;)


Totta. Chihun kokoisia (ruskeita?) partanaamoja ei taida olla ainakaan näissä "virallisissa FCI roduissa"
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

markopekkanen

markopekkanen
Viestimäärä: 11

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Perjantaina, 10.06.2011 klo 10:50  
+
0
Totta on kyllä, että osa tuntomerkeistä on saattanut sekoittua ajan myötä, koska näin koirat talvella. Dandiedinmont oli lähimpänä arvaustani, mutta siinä oli lähinnä naama samanlaisen tuntuinen. Oli kuitenkin sellainen tunne, että se on pidempi kuin koirat jotka näin.Kuvan yorkshirenterrieri muistuttaa näkemääni nyt enemmän kuin dandiedinmont, tällä hetkellä se on siis paras vaihtoehto. Jos löytäisin jostain numeron, voisin soittaa majapaikkaan ja kysyä. :hymy:
www.markopekkanen.fi - Lemmikkikuvaus

Dandie

Dandie
Viestimäärä: 20

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Perjantaina, 10.06.2011 klo 14:28  
+
0
ei ainakaan kuvaus sovi dandiedinmontinterrieriin koska niillä on suora häntä ja ovat isompia kooltaan kuin chihut. painavat joskus peräti 14 kiloakin tiedän kun omistan semmosen:)
mulle tuli mieleen silkkiterrieri tai yorkki
Beauceron Friday 09.01.2009
Dandiedinmontinterrieri Teppo 28.02.2009
Kääpiösnautseri Tane 05.07.2007
Länsigöötanmaanpystykorva Elvis 14.03.2006
Länsigöötanmaanpystykorva Hukka 02.07.2003

markopekkanen

markopekkanen
Viestimäärä: 11

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Perjantaina, 10.06.2011 klo 20:26  
+
0

Dandie kirjoitti:

ei ainakaan kuvaus sovi dandiedinmontinterrieriin koska niillä on suora häntä ja ovat isompia kooltaan kuin chihut


markopekkanen kirjoitti:

...saattaa muuten olla, että koirat olivat dandiedinmontinterrierejä, ehkä eivät kuitenkaan vielä täyskasvuisia, koska ne olivat lyhempiä (niskasta häntään). Muistelin hännän olleen saparomaisempi eli kerällä...


Eli häntä ja koko olivat ne asiat, joita epäilin aiemminkin, etteivät sovi profiiliin. :hymy:

Trimmatuista yorkshirenterriereistä ei ole kovin paljon kuvia, sen takia en älynnyt sitä aikaisemmin katsoa tarkemmin. Olen kuitenkin hetki hetkeltä varmempi, että kyseiset koirat olivat yorkshirenterrierejä.

Majapaikka, jossa koirat näin, oli nimeltään Wanha Meijeri, mutta ovat lopettaneet toimintansa 30.4. joten en voinut heille soittaa ja rotua tarkistaa. Sähköpostia lähetin, mutta tuli bumerangina takaisin - sähköposti oli suljettu.
www.markopekkanen.fi - Lemmikkikuvaus

JuttaL

JuttaL
Viestimäärä: 35

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Sunnuntaina, 12.06.2011 klo 08:10  
+
0
Kääk, olen nyt monesti nähnyt todella kauniin koiran lenkillä tässä lähistöllä, mutten koskaan saanut tilaisuutta kysyä sen rotua. Vai olisikohan se sittenkin sekarotuinen?

Eli täysin valkoinen, belgianpaimenkoiran mallinen pää ja muutenkin rakenne, isokokoinen. Häntä tuuhea... Siis aivan kuin belgi, mutta täysin valkoinen.

Ei kuitenkaan ole ruumiinrakenteeltaan tai pään piirteiltä yhtään valkoisen paimenkoiran näköinen!
P&s Snautseri Topi

Umber

Umber
Viestimäärä: 572

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Sunnuntaina, 12.06.2011 klo 20:16  
+
0
Kävin tänään auttelemassa kaveria vilejlypalstan kastelussa ja kohdalle osui parisunta sakemannin ja jonkin laumiksen kanssa. Laumiksen rotu jäi mietityttämään (vaikka omistajat rodun nimen sanoivatkin, niin eihän se tuolla paahteessa mielen jäänyt:hymy:.)
Ulkonäöltään muistutti sarplaninacia tai kaukkaria, mutta koiruus oli pienehkö, mukana ollutta sakemannia pienempi. Yksikään wikipedian "tunnetaan myös nimellä" - nimityksistä ei tuntunut oikealta, mutta jugoslaviasta kotoisin oleva rotu oli kuitenkin. Onkos alueelta muita laumanvartijoita peräisin, vai olikohan kyseessä kuitenkin pikkuruinen sarppi? :mietiskel: Tunsisn oloni hiukan hassuksi kun kuvittelin tuntevani edes suurimman osan laumiksista pienen pääni sisällä, mutta mainitusta nimityksestä en ollut kuullutkaan :nauru:
Newfoundlandinkoira 2011
Amerikanakita 2014

volkodav

volkodav
Viestimäärä: 974

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Sunnuntaina, 12.06.2011 klo 21:25  
+
0
Sarplaninac on pienikokoinen paimenkoira. Muita pieniä on estrela, tornjak, miortic ja aidi. Melko pieniä on podhalanski ja cuvac.
Mutta jos koira muistutti kaukasialaista ja sarppia, niin veikkaisin, että kysymyksessä on ollut sarplaninac. Entisen jugoslavian alueelta on kotoisin muistaakseni myös sartip, joka tarkoittaa koiratyyppiä joka on kotoisin (en muista miltä vuorelta) vuorelta. Mutta niitä ei suomessa ole, eikä muuallakaan pohjoismaissa.
Sitten tuli mieleen tiibetinmastiffi. Pienet nartut ovat tosiaankin pieniä. Tiibettiläisiä on vaikka minkä värisiä, mutta yleensä ne ovat mustia punaisilla tai ruskeilla merkeillä, toki näkee ruskeaa punaisella merkillä, harmaata vaaleammalla harmaalla jne. Joten kysymyksessä voisi olla myös tiibettiläinen.

Umber

Umber
Viestimäärä: 572

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Sunnuntaina, 12.06.2011 klo 21:58  
+
0
^ Kai se sitten on pakko uskoa sarpiksi :nauru: jos joskus vielä omistajaan törmään, niin pakko kyllä kysyä uudestaan miksi hän rotua nimitti vai kuulinko jotain ihan omiani. Häiritsi vaan todella tuo koiran pienuus, vaikka kai se rotumääritelmän alarajoille osui. Mielikuva vain taisi olla eri kokoluokan rodusta wikipedian takia, tulipa taas huomattua että lähteiden kanssa sopii olla kriittisempi :cool:
Newfoundlandinkoira 2011
Amerikanakita 2014

Gazehound

Gazehound
Viestimäärä: 7

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Lauantaina, 17.09.2011 klo 21:57  
+
0

Umber kirjoitti:

^ Kai se sitten on pakko uskoa sarpiksi :nauru: jos joskus vielä omistajaan törmään, niin pakko kyllä kysyä uudestaan miksi hän rotua nimitti vai kuulinko jotain ihan omiani. Häiritsi vaan todella tuo koiran pienuus, vaikka kai se rotumääritelmän alarajoille osui. Mielikuva vain taisi olla eri kokoluokan rodusta wikipedian takia, tulipa taas huomattua että lähteiden kanssa sopii olla kriittisempi :cool:Kuulostaisi mun mielestäni Karstinpaimenkoiralta...

Beauceron

Beauceron
Viestimäärä: 940

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Sunnuntaina, 18.09.2011 klo 14:18  
+
0

Gazehound kirjoitti:

[quote=Umber]^ Kai se sitten on pakko uskoa sarpiksi :nauru: jos joskus vielä omistajaan törmään, niin pakko kyllä kysyä uudestaan miksi hän rotua nimitti vai kuulinko jotain ihan omiani. Häiritsi vaan todella tuo koiran pienuus, vaikka kai se rotumääritelmän alarajoille osui. Mielikuva vain taisi olla eri kokoluokan rodusta wikipedian takia, tulipa taas huomattua että lähteiden kanssa sopii olla kriittisempi :cool:Kuulostaisi mun mielestäni Karstinpaimenkoiralta...[/quote]

Veikkaisin samaa, koska karsti on selkeasti pienempi kuin sarplaninac. En tieda sitten onko Suomessa enempaa kuin yksi? Euroopan voittaja -nayttelyssa Helsingissa oli useampi vuosi sitten 7-8 slovenialaista karstinpaimenkoiraa, ja omistajat selittivat tuolloin etta Suomeen oltiin viemassa yhta pentua vuoden parin sisaan, mutta sita ennen niita ei taalla ollut. Jokatapauksessa tuon perusteella lukumaaran Suomessa taytyy pyoria hyvin pienessa, 1-4 koiran tietamilla.
Haaveissa kl u
(Viestiä on muokattu sunnuntaina, 18.09.2011 klo 14:19)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Sunnuntaina, 18.09.2011 klo 14:34  
+
0
^Ainakaan kennelliittoon ei ole rekisteröity yhtään karstinpaimenkoiraa vuoden -06 jälkeen (tilastoja löytyy sinne saakka koiranetistä).

Gazehound

Gazehound
Viestimäärä: 7

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Keskiviikkona, 21.09.2011 klo 06:55  
+
0
[quote=Sarahia]^Ainakaan kennelliittoon ei ole rekisteröity yhtään karstinpaimenkoiraa vuoden -06 jälkeen (tilastoja löytyy sinne saakka koiranetistä).[/quote

Ystäväni toi Suomeen n-pennun kesällä ja se on Haminassa..

Gazehound

Gazehound
Viestimäärä: 7

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Keskiviikkona, 21.09.2011 klo 06:57  
+
0

Gazehound kirjoitti:

[quote=Sarahia]^Ainakaan kennelliittoon ei ole rekisteröity yhtään karstinpaimenkoiraa vuoden -06 jälkeen (tilastoja löytyy sinne saakka koiranetistä).[/quote

Ystäväni toi Suomeen n-pennun kesällä ja se on Haminassa..http://beausavage.tripod.com/

Halla

Halla
Viestimäärä: 374

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Keskiviikkona, 21.09.2011 klo 22:04  
+
0
Minkähän rotuinen koira voisi olla tässä Pedigreen mainoksessa kohdasta 0:22 alkaen? Ei tullut itselleni mieleen mitään vastaavan näköistä koirarotua...

volkodav

volkodav
Viestimäärä: 974

VS: MINKä ROTUINEN KOIRA ON KYSESSä? - Keskiviikkona, 21.09.2011 klo 22:05  
+
0
Ymmärtääkseni koiralla oli jo jonkin verran enemmän ikää mitä tuon koiran ikä täsmäisi kirjoitusajankohtaan.
Onhan vierailevia tähtiä suomessa nähty, kuten aideja ja tornjakeja, mutta suomessa kumpaakia rotua löytyy yhteenlaskettuna vain kourallinen. Jos mukaan lasketaan myös ne koirat, joita ei suomen kennelliittoon ole rekattu.
Jos suomessa nyt joku karsti sitten onkin, tuskin on kirjoittajan kohdalle osunut koira. Tuskin ainakaan tuo linkittämäsi kasvattajan koira, kun puhetta oli myös saksanpaimekoirasta.
Mitä väliä? Tod.näk. se oli sarplaninac tai kaukasianpaimenkoira kera joku hieno intokiinalainen nimi. Äkkiäkös tässä saa porukan kiinnostumaan, jos sanon, että meillä asuu pari tobettia...

  Siirry sivulle: 1 2 3 4 ... 13
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26606
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5838
Viestejä yhteensä543835
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264404
(Tilastot päivitetty viimeksi 04.12.2021 klo 04:30)