Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Tiistaina, 04.07.2017 klo 12:11

Pennun hankinta

Sakemanni24

Sakemanni24
Viestimäärä: 1

PENNUN HANKINTA - Tiistaina, 04.07.2017 klo 12:11  
+
0
Kaipailisin neuvoja ja vinkkejä enemmän ja vähemmän tyhmiin kysymyksiin. Olemme nelihenkinen perhe, kaksi pientä lasta. Asumme isossa okt ja pihaakin on. Käymme paljon erilaisissa paikoissa perheen kesken, kuten luonnossa ym. Lenkkeilyäkin harrastetaan päivittäin. Emme käy reissuissa eli ollaan oikeastaan aina kotona. Lähipiirissä on melkein kaikilla koiria joten sitä kautta ollaan oltu koirien kanssa suht paljon, ja miehen lapsuuden kodissa on ollut aina koiria. Mutta asiaan, haaveena on siis saksanpaimenkoira, ei olla edes muuta rotua ajateltu. Olisin hoitovapaalla, ja sen takia ottaisimme sen näin 'aikaisin' kun lapset ovat vielä pieniä, haluaisin olla koiran 'vauva-ajan' kotona että myös hänelle jäisi aikaa ettei tarvitsisi olla yksin. Ajattelimme että jos päädymme ostamaan pennun niin hankkisimme sen vasta joskus joulukuun aikoihin, siihen olisi sopivan pitkä aika harkitsemisen ja asioiden punnitsemisen kannalta.. Ja ehdottomasti kennelistä. Olen lukenut keskustelupalstoilta kokemuksia saksanpaimenkoirasta lapsiperheessä ja todella paljon on ollut positiivisia kokemuksia. Omasta mielestäni meillä on myös auktoriteetti asiat kunnossa ihan lastenkin kanssa, siis tiukat rajat ja säännöt, tiedossa on että saksanpaimenkoira on myös iso ja voimakas ja luonteeltaan päättäväinen, eli ns vapaata kasvatusta emme hyväksy ei lapsille eikä eläimille! Jos joku viittii kertoa kokemuksia sekä plussaa/miinusta niin olisin kiitollinen!
Laitan kysymyksiä tähän:
- Tärkein, onko kokemusta jos pienempi lapsista on 1v ja vanhempi 3v, pentu siinä rytäkässä? Jääkö kouluttamiselle tai yleensäkin pennulle aikaa?
- Mistä löytäisin ns sopivan kennelin? Onko ainoa keino vain selailla netistä tietoja ja arpoa sopiva?
- Sopivan kennelin löydettyäni (tai vaikka en löydä heti sopivaa), onko tyhmää soitella muutenkin kuin pennun osto mielessä ja kysellä asioista tai mennä paikanpäälle tutustumaan? Siis tekeekö ihmiset näin, itseäni kiinnostaisi ja vielä kun saisi jutella asiantuntevien ihmisten kanssa!
- Jos tarkoituksena on hommata koira vasta kuukausien päästä, mistä tiedän missä kennelissä olisi silloin pentuja myytävänä (nehän meneekin tosi nopeasti) vai onko järkevintä selailla kennelit ja sopivan löydettyä varata pentu eikä odotella joulukuuta? (Anteeksi epäselvät sepustukset, heh)
- Haluaisin harrastaa jotain (ja luonnollisesti tietty liikkua) koiran kanssa, mutta kuitenkin on kyse lapsiperheestä, niin onko käyttö vai näyttelylinjainen parempi? Entä sekalinjainen?
- Onko pinnallista toivoa jonkun tietyn väristä koiraa, tietysti terveys/suku jutut on ykkössijalla, mutta ihmisten ostaessa yleensäkin koiraa niin vaikuttaako värit valintaan vai pidetäänkö silloin pinnallisena?
- Kustannukset, kuinka paljon menee rahaa kuukaudessa ruokiin/tarvikkeisiin? Millaisia vakuutuksia kannattaa olla vai kannattaako olla ollenkaan?
En nyt keksi tähän hätään enempää kysymyksiä mutta enemmänkin saa ja pitää kertoa :)

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5794

VS: PENNUN HANKINTA - Torstaina, 06.07.2017 klo 14:32  
+
0
Heippa :heiluti:
Täällä rotupalstalla on yritetty pitää yhtä rotua koskevat ketjut yhden ja saman otsikon alla ja kun tässä nyt on kyse saksanpaimenkoirasta, niin siirrän viestisi olemassa olevaan saksanpaimenkoiraketjuun (näyttää olevan 50 sivua) ketjuun > linkki

Jos haluaisitkin rotuehdotuksia, niin siinä tapauksessa rotukyselyt palsta on parempi.

Huomasithan muuten, että pentupalstalla=pentu tulee taloon saattaa olla aiheeseen sopiva keskustelu?
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

 
Hae viesteistä
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26019
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5801
Viestejä yhteensä543759
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös263610
(Tilastot päivitetty viimeksi 27.05.2020 klo 11:15)