Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Keskiviikkona, 24.04.2013 klo 21:04

Sekarotuiset - osa 2

Siirry sivulle: 1 ... 7 8 9

magik

magik
Viestimäärä: 3965

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Tiistaina, 08.12.2015 klo 12:16  
+
0
^Ei ole kokemusta mutta luulisin että kyllähän tommonen koira kerrostalossa menee kunhan saa tarpeeksi tekemistä. Vahtiviettinen varmasti tulee kun sakemanni ja rotikka on semmoisia?Kaukkarikin suojelukoira.
Kandee kysyä vanhempien luonteet tietty ja siitä päätellä minkäluonteisia mahdollisesti tulee. Ja kysy kasvattajalta sopiiko kerrostaloon hänhän se tietää paremmin kuiteskin :)

Mulla on "vaan" tämmöset monirotuiset ettei tiedä edes varmaksi mitä kaikkia rotuja mut ainakin näiden isä oli venäjänspanieli/mäyräkoira. Emän geeneissä oli sitten kai sakemanniakin ja jotain muutakin:kieli: Hauskat veijarit on kyl!! Valitsin just tästä pentueesta kun emä ja isä oli ulkonäöllisesti mun mieleen.
*2x serobi-uros ja narttu. Synt. 09/2012
*Kääpiövillakoira mix narttu. Synt. 05/2018
(Viestiä on muokattu tiistaina, 08.12.2015 klo 12:23)

Niii

Niii
Viestimäärä: 4297

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Tiistaina, 08.12.2015 klo 17:27  
+
0
^^En ottais kaupunkiin enkä varsinkaan kerrostaloon. Kuitenkin niin erilaisia rotuja joten luonteesta ei voi oikein tietää yhtään mitään. Toki vahtiviettiä luultavasti ainakin on.

Jos tuon tyyppiset rodut kiinnostaa niin ehdottomasti kannattaa ottaa puhdasrotuinen kun rotikoillakin on vaikka minkälaista vikaa, kasvaimia ja huonoa luustoa.
Rottweiler -08
Isovillakoira-13
Maatiaiskissat -07 -08

Shamalai

Shamalai
Viestimäärä: 27

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Tiistaina, 05.01.2016 klo 20:40  
+
0
^^^ Minusta ei ole kysymys niinkään siitä, mihin noita rotuja omaava koira otetaan, vaan millainen koulutustausta tällaisen pennun ottajalla on. Osaavissa käsissä en itse näe ongelmaa kaupunkiin ja kerrostaloon, mutta esim. ensikoiraksi otettaessa voi olla älyttömän kova pala purtavaksi kelle tahansa.

Vahtivietti kerrostalossa on kitkettävä heti pennusta saakka systemaattisesti. Ovikello-harjoituksia tehden, tuttavien ravatessa rapussa ja antaen koiralle positiivista palkkausta samalla. Heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Rapusta kuuluvien äänten tulee kuulua normaaleihin ääniin koiran korvissa. Toisaalta, koiralta kuin koiralta on vaikea odottaa reagoimattomuutta mihinkään rapusta kuuluviin uusiin ääniin.

Koetko itse olevasi valmis juuri tällaiseen koiraan ja kaikkeen siihen työhön?

MUOKS. Meillä koiran pari kertaa päivässä-"puksahtelu" kerrostalon äänille loppui kuin seinään muutettaessa paritaloon. Koira ei ole haukkuja sisällä eikä ulkona, eikä omaa vahtiviettiä, mutta nyt oman pihan rauhassa ei paljoa puksahduta :hymy:
Laika/Muttnik's Space Dog Laika Lou- s.11.04.2009
(Viestiä on muokattu tiistaina, 05.01.2016 klo 20:46)

Corleone

Corleone
Viestimäärä: 7

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Perjantaina, 15.01.2016 klo 19:33  
+
0
Onhan siinä tietenkin tekemistä, ja mahdollisesti naapurien hermot koetuksella, jos tuollaisen potentiaalisesti vahtiviettisen koiran hommais kerrostaloon. Voihan sitä jonkun kaverinsa laittaa ramppaamaan käytävään apumiehenä silloin tällöin, mutta kyllähän se koulutus on lähes yksinomaan minun varassa. Kyseessä olisi meikäläisen toinen koira, edellinen oli sekin sekarotuinen ja hyvin vahtiviettinen, mutta hänen rotunsa olivat muuten helpompia ja pienempikokoisia. Lisäksi asuin silloin vielä ok-talossa maaseutupitäjän taajamassa. Eli tämä tilanne olisi lähtökohdiltaan ihan erilainen.

Tällaisia kaukasianpaimenkoira mixejä on jonkiverran silloin tällöin myytävänä, esimerkiksi juuri rottweilerin ja/tai saksanpaimenkoiran kans pennutettuina, vahingossa tai tarkoituksella.
Erityisesti kaukaasianpaimenkoira on aina kiinnostanut minua rotuna, mutta toki tajuan että en pysty tarjoamaan puhtaalle kaukkarille sen vaatimaa asuinympäristöä. Mutta sekarotuisen kans se vahtikäyttäytyminen voisi olla helpommin kitkettävissä. Pidän myös rottweilerista ja saksanpaimenkoirasta rotuna, niin tällainen yhdistelmä houkuttelee. Joku tais jo kysyä että miks et hommaa puhdasrotuista, no olen ehkä enemmän sekarotuisten ystävä ja pidän siitä miten eri rotujen ominaisuudet yhdistyy yhdessä paketissa...

Tuossa kirjoittelin jo yhden pentueen omistajan kans. Heillä oli/on 2 naaras pentua joiden molemmat vanhemmat on kasvattajan mukaan 50/50% kaukkari/sakemanni mixejä. Upean näköset penikat kyllä, mutta uroksen minä lähtökohtaisesti haluaisin. Edellinenkin oli sellainen, ja uros soveltuu ehkäpä meikäläisen talouteen paremmin. Ei juoksuja,valeraskauksia, vahinkopentuja ym.. Kasvattaja vaan oli sitä mieltä että naaras vois olla helpompi tässä tapauksessa. Vähempi vahti/suojeluviettiä.. Varmaankin pitää paikkansa useimmissa tapauksissa.

No tämä jää vielä harkintaan, mutta mitään "harjoittelukoiria" en ota. Sen on oltava juuri sellainen mikä miellyttää, parempi koiran ja minunkin kannalta. :-)

Niii

Niii
Viestimäärä: 4297

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Sunnuntaina, 17.01.2016 klo 18:14  
+
0

shamalai kirjoitti:

Minusta ei ole kysymys niinkään siitä, mihin noita rotuja omaava koira otetaan, vaan millainen koulutustausta tällaisen pennun ottajalla on. Osaavissa käsissä en itse näe ongelmaa kaupunkiin ja kerrostaloon, mutta esim. ensikoiraksi otettaessa voi olla älyttömän kova pala purtavaksi kelle tahansa.


Kyllähän rotikan tai saksanpaimenen voi ihan hyvin sinne kerrostaloon ottaa, mutta laumanvartijan paikka ei ole kerrostalossa eikä kaupungissa muutenkaan. Oma rotikka saa vahtia (asun rt) eikä sen suhteen ole koskaan ollut mitään ongelmaa, lopettaa kun tarkastan tilanteen tai muuten komennan. Aina oon sitä kiittänyt eikä örise turhia:hymy:

Toki ei kannatakkaan sellaista koiraa ottaa joka ei itseä miellytä, mutta pitää se oikeasti myös koiran kannalta miettiä asiaa. Omasta mielestäni vähän väärin ottaa koiraa joka on jalostettu siihen vahtimiseen ja laumansa puolustamiseen ja jota koira ei voi mitenkään tehdä kaupungissa. Eiköhän niitä parempiakin mixejä löydy ja sulle just se oikea pentu :hymy:
Rottweiler -08
Isovillakoira-13
Maatiaiskissat -07 -08

MustaSeropi

MustaSeropi
Viestimäärä: 10

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Maanantaina, 07.11.2016 klo 03:33  
+
0
Täällä on paljon keskusteltu; vahvaluonteisten, ns. kovien rotujen yhdistelmistä puolesta ja vastaan. Siihen varmaan kasvatuksen lisäksi vaikuttaa moni asia mutta omaani olen ollut hyvin tyytyväinen, vaikka onhan siinä duunia ollut. Pentuhan tuo vieläkin on n.15kk ja edelleen tekemistä riittää. Täytyy sanoa että ainakin toistaiseksi olen tyytyväinen sekä itseeni, että koiraan, koska on minun henk.koht. ensimmäinen koira, mikä ei varmaankaan olis ollut alunperin kenenkään mielestä hyvä asia. Mutta koira ok, säheltää ja repii kaikenlaista, kun on hyvin utelias ja vielä en ole saanut tuttui vastaan hyppimistä loppumaan ja riistaviettii en välttis ikinä, sekö vähän niinku on luultavasti tällä yhdistelmällä geneettistä. Koira siis on Dogo Argentino 62,5%, American Bulldog 25%, ja Hovawart 12,5%. Mutta hyvin ystävällinen vieraille, pikkukoirille, isoille koirille; ei räksytä perässä vaikka olis millanen metakka. Sen sijaan ensin hiipii a väijyy ja kun tarpeeksi lähelle pääsee lähtee, kuin ohjus ja koittaa haastaa leikkiin ja tehä tuttavuutta mutta nyt on alkanu passivoitumista esiintyä, eikä kaikki ole ihan niin must kokea, kuin vaikkapa keväällä. Koira on siis narttu.. Mutta luonnettakin toki löytyy, jos esim. suussa on jtn, mikä pitäs ottaa pois, alkaa murina, jollon itsesuojelu alkaa raksuttaa. Sama on kynsienleikkun kanssa, sitä ei yksin tehdä mutta muuten kiltti,ystävällinen,,energinen,sosiaalinen yms. No, kyllä tässä toki duunia tulee riittämään vielä. Tässäpä Hänen kuvansa, jos sen osaan lähettää... Jos saisi,vaikka kaksi kuvaa lähetettyy. toinen 30.9.2015 ja toinen viime yöltä ku käytiin kiekkoo heitelemässä(siis frisbeetä).(Viestiä on muokattu maanantaina, 07.11.2016 klo 04:00)

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Maanantaina, 07.11.2016 klo 14:06  
+
0
[Muoks... ei mitään, en saanutkaan näkyviin]
:shifty:
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013
(Viestiä on muokattu tiistaina, 08.11.2016 klo 07:27)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Maanantaina, 07.11.2016 klo 17:11  
+
0
Kummankaan laittamana ei näy, kun ei ne ole jpg tms päätteisiä. Nuo kannattaa laittaa url-tagien sisään, niin pääsee klikkaamalla katsomaan. Tai voihan nuo katsoa niinkin, että tuon harmaan päällä klikkaa "näytä kuva".

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Maanantaina, 07.11.2016 klo 21:00  
+
0
^Ai ei näy? Mulla ne näkyy ihan ok.. Yritin kaivaa niistä sen .jpg päätteen mutta ei ollut

// muoks, miksköhän ne mulla näkyi ihan kuvina :mietiskel:
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013
(Viestiä on muokattu maanantaina, 07.11.2016 klo 21:04)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Maanantaina, 07.11.2016 klo 21:32  
+
0
^Oisko tullut välimuistista, kun avasit ne? Eos. Ei muuten kyllä nuo linkitkään toimi :nauru:

MustaSeropi

MustaSeropi
Viestimäärä: 10

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Tiistaina, 08.11.2016 klo 07:19  
+
0

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Tiistaina, 08.11.2016 klo 07:24  
+
0

Sarahia kirjoitti:

^Oisko tullut välimuistista, kun avasit ne? Eos. Ei muuten kyllä nuo linkitkään toimi :nauru:


Voi elämä :nauru: Pöytäkoneella ne eilen näkyi kaikki ihan ok, mut tabletti heittää herjaa. Muokkaan suosiolla pois ne :viheltel:
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

MustaSeropi

MustaSeropi
Viestimäärä: 10

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Tiistaina, 08.11.2016 klo 07:26  
+
0

MustaSeropi kirjoitti:

Kokeilen opiskelleja tuon sain näkyvii ni kokeillaa viel

Testi2

griffon

moderaattori
griffon
Viestimäärä: 5795

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Tiistaina, 08.11.2016 klo 07:28  
+
0
Jees :peukku: Nyt näkyy kuvat linkin takaa :)
Minkä nuorena oppii, sen vanhana unohtaa
Kuvia omista koirista
Muistoissa Laku 2002-2013

MustaSeropi

MustaSeropi
Viestimäärä: 10

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Tiistaina, 08.11.2016 klo 07:36  
+
0

MustaSeropi kirjoitti:

[quote=MustaSeropi]Kokeilen opiskelleja tuon sain näkyvii ni kokeillaa viel

Testi2[/quote]

En tiedä miksi, joko näkyy tai ei näy mutta itellä näkyy molemmat vaikka kirjauduin ulos omasta google drivesta, josta kuvat on, ja välimuistinkin tyhjensin..

Olen todella vähän jakanut kuvii semmosissa paikoissa, jossa en niitä koneelta voi suoraan jakaa. (joskus sitä kokeilin, ni ei onnannu). jok. tap. nämä näkyy niin, että toisessa klikkaa vain linkkitekstiä siis noita kokeiluja ja toisen ku klikkaa oikean puolen hiirinappii ja poimii sieltä. Sitä, täytyykö olla chromella, koska kuvat on Google Drivesta, en tiedä ja kuinka saada ne näkyviin suoraan tohon laatikkoon en myöskään tiedä. Jos ei näy ni täytynee joku krt. opiskella lisää.

_Nao_

_Nao_
Viestimäärä: 2

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Keskiviikkona, 16.11.2016 klo 19:38  
+
0
Heips! täällä asustelee 2 v husky/sakemanni narttu Hertta ♥
Pirtsakka, kaikkia rakastava siro tytsy. Ilonen ku mikä ja tosi hiljanen paitti jos kavereita näkyy muttei pääse lua ^^

Pasa

Pasa
Viestimäärä: 6

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Perjantaina, 17.02.2017 klo 17:12  
+
0
Heipä hei, mulla on tällänen kohta 7kk oleva rotikka-valkkari mix narttu, jonka isä on puhdas rotikka ja emä rotikka-valkkari. Isoksi pitäis kasvaa ja on ensimmäinen oma koirani. c:
Moni on sanonut sekotusta vaikeeks, mut yllättävän helppo tuo otus on ollu. Älykäs, mutta joskus jääräpäinen. Alkaa valittamaan melkein heti kun joku asia ei mene oman halunsa mukaan. :'D

Linkki kuvaan

seropi_koira

seropi_koira
Viestimäärä: 6

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Perjantaina, 21.04.2017 klo 15:49  
+
0
Täällä Peppi, kohta 7v. kultainennoutaja mix :)
"Koira on tämän maailman ainut olento, joka rakastaa sinua enemmän kuin itseään."
-Josh Billings-

Pepin sisaruksia etsin! :) Kultainennoutaja mix, syntynyt 1.10.2010 kärsämäellä

Julian

Julian
Viestimäärä: 3

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Perjantaina, 23.06.2017 klo 14:04  
+
0
Laitoin jo kyselyä toisen otsikon alle kun en huomannut että löytyy sekarotuisille oma keskustelu. Eli onko kenelläkään paimensukuisen lapinkoiran ja keskikokoisen villakoiran yhdistelmää? Tai villakoira yhdistettynä johonkin pidempiturkkiseen rotuun. Olisi mahdollisuus tällainen pentu ottaa mutta mietityttää lähinnä turkin tyyppi. Sekä kiinnostaisi minkä tyyppisiä on tullut rakenteeltaan.

one

one
Viestimäärä: 25

VS: SEKAROTUISET - OSA 2 - Lauantaina, 24.06.2017 klo 12:00  
+
0

Julian kirjoitti:

Laitoin jo kyselyä toisen otsikon alle kun en huomannut että löytyy sekarotuisille oma keskustelu. Eli onko kenelläkään paimensukuisen lapinkoiran ja keskikokoisen villakoiran yhdistelmää? Tai villakoira yhdistettynä johonkin pidempiturkkiseen rotuun. Olisi mahdollisuus tällainen pentu ottaa mutta mietityttää lähinnä turkin tyyppi. Sekä kiinnostaisi minkä tyyppisiä on tullut rakenteeltaan.Kirjoittelinkin sinulle eilen pientä vastauksentynkää siihen aloittamaasi aiheeseen.
Seropi Juliska

  Siirry sivulle: 1 ... 7 8 9
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26611
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5838
Viestejä yhteensä543835
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264411
(Tilastot päivitetty viimeksi 07.12.2021 klo 14:45)