Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Keskiviikkona, 04.07.2018 klo 10:37

Serra de Airesin paimenkoira

Silu

Silu
Viestimäärä: 4

SERRA DE AIRESIN PAIMENKOIRA - Keskiviikkona, 04.07.2018 klo 10:37  
+
0
Moikka
mun koirani emo on tällainen. Olen lukenut rodusta kaiken mahdollisen, mutta haluaisin tietää, onko jollakin tämänrotuinen koira ja minkälainen se on arjessa, kotioloissa, ihmisten ja muiden eläinten kanssa. Oma koirani vaikuttaa hyvin rauhalliselta (en tiedä, tuleeko se täältä paimenkoirapuolelta vai ajokoirasta, tuskin ainakaan springeristä...) leimaantuu voimakkaasti omaan ihmiseensä mutta on enemmänkin tarkkaileva kuin riehakkaan rohkea. Pidän siitä.

Isässä on puolet ajokoiraa ja puolet Walesin springerspanielia, mutta paimenkoiran luonto sieltä vahvasti esiin nousee. Ajokoiran katsetta ja korvat, mutta turkkia taas emon puolelta. Koko on iso, tai tulee ilmiselvästi olemaan.

Ajokoirasta ja Walesin springeristä löytyy kokemuksia, mutta tosiaan tämä Serra de Aires on koirassani vallitseva rotu (emo siis puhdasrotuinen) ja hyvin vähän tuntuu niitä Suomessa olevan.

Mankku

Mankku
Viestimäärä: 1307

VS: SERRA DE AIRESIN PAIMENKOIRA - Perjantaina, 06.07.2018 klo 05:13  
+
0
Tutuilla on rekisteröimätön tällainen. Heillä oli alkuun tosi paljon haasteita ihan vaan arjessa koiran kanssa. Koira ei ole heidän ensimmäinen, aikaisempia kokemuksia mm. vesikoirasta.
Nykyään koira on koulutettu ja ok. mutta omaa erittäin voimakkaan resurssiaggressiivisuuden. Vartioi täpäkästi asuntoa. Muistaakseni heillä oli juuri tuon voimakkaan vartiointivietin kanssa isot haasteet, kun koira käyttäytyi erittäin aggressiivisesti vierailijoita kohtaan.
- chodsky pes uros, etsijäkoirakokelas s. 6/2013
- schapendoes uros, s. 6/2017

Silu

Silu
Viestimäärä: 4

VS: SERRA DE AIRESIN PAIMENKOIRA - Tiistaina, 10.07.2018 klo 09:10  
+
0
Onpa Mankku hurja juttu :( Tämä meidän pentu (5kk) on kyllä täysin päinvastainen, ihmisiä tulee ja menee, lasten kavereita, remppamiehiä, vieraita koiriakin käy meillä. Mitään aggressiivisuutta en ole havainnut. Jos takapihan puolella kadulla joku kävelee, koira saattaa haukahtaa kerran, ja sanon sille että "kiitos, kuulin", ja se lopettaa. Ei hauku edes siis kaikkia ohikulkijoita, vaan silloin tällöin ainoastaan. Joskus saattaa nukkua niin sikeästi, ettei edes huomaa, jos joku tulee ovesta sisään. Mutta koskaan ei ole ollut vihainen tai pelokas vieraita kohtaan.

Toivottavasti tämä luonteenpiirre säilyy vielä senkin jälkeen, kun koira tulee murrosikään ja alkaa kunnolla nuo hormonit vaikuttaa.

Sen olen kyllä huomannut, että koirani on melko rauhallinen ja mieluummin tarkkailee etäisyyden päästä mieluummin kuin siten, että tulisi välittömästi tervehtimään. Mutta tulee kyllä, ystävällisesti, hetken kuluttua.

 
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26606
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5838
Viestejä yhteensä543835
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264404
(Tilastot päivitetty viimeksi 04.12.2021 klo 04:00)