Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Perjantaina, 09.04.2010 klo 20:45

Snautserit

Siirry sivulle: 1 ... 4 5 6 ... 17

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: SNAUTSERIT - Torstaina, 18.08.2011 klo 14:47  
+
0

Naver kirjoitti:

Tiedän kyllä, että snautserit on nypittäviä otuksia, mutta en tiennyt että ne nypitään ihan kaljuiksi, kun tossa pentu-oppaassakin lukee ettei snautseria tule nyppiä kaljuksi, vaan siistiksi. Että täh , joka paikassa lukee erilailla :eek: Itä-suomessa asustellaan ja yksi kääpiösnautseri kasvattaja olis täällä, mutta häneen ei saada yhteyttä :mietiskel:

Kysynpä nyt teiltä, että pitääkö se pentuturkki sitten nyppiä kokonaan alas , mutta jatkossa sitten ei kaljuksi nypitä?Kun koira luovutetaan on kasvattaja sen siistynyt, eli ajellut ne korvat ja pyllyn sun muuta. Sitten kun pentukarva/haippu alkaa irtoamaan sitä nykitään sen mitä sitä haippua irtoaa. Se tapahtuu siinä 3-4 kuun ikäisenä, eli ilmeisesti teillä on nyt tällä hetkellä se haippu irtoamassa. Sen voi nykkiä irti itse, eikä koiraa vielä otetakaan täysin karvattomaksi vielä vaan jätetään se kasvanut toivottavasti karkeampi lyhyt karva sinne alle.

Mutta kun koira on n. puolen vuoden, tai vähän yli niin se karva mikä sieltä nyt nykityn pentuhaipun alta paljastuu alkaa irtoamaan niin silloin se karva otetaan kokonaan pois. Eli jos teidän koira on nyt n. 4 kk niin teillä se ajoittuisi johinkin marraskuun tietämille. Paitsi tietenkin parta, kulmakarvat ja jalkakarvat. Ja silloin myös nykitään se pohjavillakin kokonaan pois, jatkoa ajatellen olisi näppärää ajella se pohjavilla mitä ei saa nykittyä ja jatkossa hinkata sitä sitä mukaan kun sitä tulee jotta se olisi seuraavaa trimmiä varten helpompaa. Mitä vähemmän pohjavillaa sitä helpompi trimmata. Minä henkilökohtaisesti en tiedä ketään kasvattajaa joka jättäisi karvaa koiraan, ellei sitten trimmausten väli ole pitkittynyt eli kasva päässyt "liian vanhaksi" ja sieltä alta alkanut kasvamaan uutta karkeaa karvaa.

Myös rullaaminen on nykyään näyttelyissä käytettävillä koirilla yleinen tapa jolloinka karva pysyy näyttelykuosissa pidempään, mutta se vaatii sitten taas joka viikkoisen nykkimisen ja sitä en usko että tarkoitat, tai että alkaisit joka viikko koiraa trimmailemaan.

Täällä on jopa kuva siitä miltä snautseri näyttää kun se on trimmattu. Eli karvaton on. Ja katoppas ku sehän sattu olemaan vielä puoli vuotiaskin.

Muoks. googlettelin ja huomasin että myös sinun kasvattajasi sivuilla on sama ohje, siis että noin puoli vuotiaana koira trimmataan ensimmäisen kerran täysin karvattomaksi. Sinuna ottaisi yhteyttä kasvattajaan ja kysyisin että tietääkä ketään sieltä sinun suunniltasi joka trimmaa koiria. Ensimmäinen "oikea" trimmi missä koira vedetään karvattomaksi on hirmuinen homma ja siinä olisi hyvä olla apuja jos ei ole moista ennen tehnyt, vaikka sen pentuhaipun saisikin suht helposti nykittyä.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011
(Viestiä on muokattu torstaina, 18.08.2011 klo 14:54)

Naver

Naver
Viestimäärä: 111

VS: SNAUTSERIT - Torstaina, 18.08.2011 klo 14:56  
+
0
Ok, pitää sitten nyppiä kaljuks vaan jos lähtee karvaa. Kasvattaja kyllä sanoi, että se eka trimmi olis kuukauden pari päästä, eikä sanonut että pitää ekaksi se pentukarva nyppiä pois. Tossa välissä vaan ajeli taas sen kaulan ja peräpeilin. Mutta kiitos kun vastasitte tähän nyppimis-juttuiluun. Pitää varmaan ostaa Lukalle sitten talvipuku, ettei palennu tonne pakkaseen. Eikös se kohta ala oleaman jo aikuiskoossaan?

Tulevia trimmauksia varten tuli tilattua Andis Pro Pet MBG 2 trimauskone. Makso 99 euroa petenkoiratarvikkeesta, joten munkin rahat riitti tommoseen :nauru:
Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet.
- Muumipappa

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: SNAUTSERIT - Torstaina, 18.08.2011 klo 15:13  
+
0
Niin jos se siis nyt tällä hetkellä on sen 4 kk niin ei siltä vielä oteta kokonaan karvaa pois, vaan jätetään sinne alle se "uusi" lyhyt karva. Mutta sitten kun se puolivuotiaana tai vähän yli trimmataan ensimmäisen kerran, niin silloin se otetaan se koko karva alas. Ihan samalla tavalla mitä tuolla aikaisemmin linkkaamassani forumisivuilla on tehty. Eli vielä ei kannata sitä takkia/haalaria ostaa vaan, vasta sitten kun se ekan kerran trimmataan ja silloinhan koira on todennäköisesti kasvunsa pääasiassa kasvanut.

Meillä on hyväksi havaittu hurtan vanhanmallin fleecehaalari. Talvella ei jää lumet jalkakarvoihin kiinni samalla tavalla ja lämmittää paremmin myös reisiä. Takkikin löytyy hurtan uudesta mallistosta oleva, mutta monet ovat kehuneet Pomppa? merkkistä takkia enemmän, eli on suojaavampi mitä Hurtan vastaavat.

Ja tosiaan siellä sun kasvattajan sivulla näytti olevan ihan kattavat ohjeet siihen trimmaukseen ja myös pentuturkin siistimiseen, niillä pitäisi ainakin se pentuturkki osata "siistiä". Ja sinuna pyytäisin siltä kasvattajalta apua sen trimmaajan löytämiseen jos se etukäteen etsitty on kadonnut maan alle, väärän/huonon trimmaajan kanssa voi onnistua pilaaman turkin ja jos on koiran kanssa haaveillut näyttelyistä tms niin silloin se on iso harmi, sillä turkki on oleellinen osa arvostelua. Myös ajelemalla pilatun turkin palauttaminen voi olla todella pitkä ja kivinen tie, joten hyvä trimmaaja on painonsa verran kultaa jatkoa ajatellen. Ja jos haluaa itse jatkossa trimmailla koiraa niin voi pyytää että saa olla mukana siellä trimmissä ja opetella samalla kun sitä koiraa trimmataan. Minä tein niin ja vaikka en näyttelytrimmiä vielä hallitsekaan, niin kyllä se jo ihan tunnistettavana snautserina pysyy ympäri vuoden.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

Naver

Naver
Viestimäärä: 111

VS: SNAUTSERIT - Torstaina, 18.08.2011 klo 21:35  
+
0
Minua vaan mietityttää tuo nypintä, kun tossa hoito-oppaassa lukee ettei saa kaljuksi nyppiä. Ei kai siitä haittaa ole, jos jättää vähän karvaa, ainankin ton talven ajaksi sillein ettei ole ihan kalju? Aika ilkeen näköstä kun tolla pennulla on ihan turkoosi nahka selästä ja sitten jos siitä tulee kalju nypinnän jälkeen :nauru: Toivottavasti ei tule kamalan kylmä talvi, ajattelin nimittäin mantelia, kun olisi helpompi pukea päälle. Fleece-kankaista pukua en voi hankkia, koska mulle tulee kamalat ihottumat siitä käsiin, atooppinen ihokun on. :neutral:

Kasvattaja puhui kyllä siitä ekasta trimmistä, että se tulisi nyt suoraan kun toi karva on ihan kypsä tai sitten jotain on mennyt ohi korvien :mietiskel: Kasvattajalta en ole missään vaiheessa odottanutkaan että olisi soitellut trimmaajille. Tiedän ne muutamat trimmaajat, mutta yksi joka lupautui trimmaamaan on mielestäni aika oudon tuntuinen, kun väkisin nyppi Lukalta karvoja kun tuo oli ihan pikkunen ja ehdotti niitä puristimia korvakarvojen nyppimiseen, vaikka kasvattaja sanoi ettei niitä ainakaan pennulla saa vielä käyttää. käytiin siis trimmaajan mieliksi näyttämässä Lukaa. Ja yksi juuri sopivasti lopetti trimmaamisen, ja hänellä nyt kiireitä uuden työn parissa, kolmas on sitten tuo johon ei saada yhteyttä. Ajattelin että tuo yksi käppänä kasvattaja jos ei vastaa, niin menen paikanpäälle kohta kysymään että saataisko trimmivinkkejä- ja aikaa. :twisted:
Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet.
- Muumipappa

Naver

Naver
Viestimäärä: 111

VS: SNAUTSERIT - Lauantaina, 20.08.2011 klo 15:41  
+
0
Lehdestä bongasin yhden trimmaajan tänään, mutta mainoksessa lukikin ihan pienellä ettei nypittäviä koiria, harmi. Tänään joka tapauksessa hieman parturoidaan Lukaa. Ajattelin, että kerran kuukaudessa tai kerran kahdessa kuukaudessa ajetaan koneella ton kaula ja takapuoli lyhyeksi. Ihan sen takia vaan, että on paljon siistimmän näkönen ja on niin kiva silitellä paljasta kanan kaulaa, kun siinä on ihan lyhyt karva. Kaulaa ei kyllä tänään ajella, kun se on tosi nätin näkönen, ihan mustaa karvaa kasvaa, mutta takapuoli on vähän "repsahtanut" tai karva kasvanut nopeesti sinne. Sanoinkin tänään Lukalle, että tänään ajetaan pylly paljaaksi :kieli:
Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet.
- Muumipappa

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: SNAUTSERIT - Maanantaina, 22.08.2011 klo 10:16  
+
0

Naver kirjoitti:

Lehdestä bongasin yhden trimmaajan tänään, mutta mainoksessa lukikin ihan pienellä ettei nypittäviä koiria, harmi. Tänään joka tapauksessa hieman parturoidaan Lukaa. Ajattelin, että kerran kuukaudessa tai kerran kahdessa kuukaudessa ajetaan koneella ton kaula ja takapuoli lyhyeksi. Ihan sen takia vaan, että on paljon siistimmän näkönen ja on niin kiva silitellä paljasta kanan kaulaa, kun siinä on ihan lyhyt karva. Kaulaa ei kyllä tänään ajella, kun se on tosi nätin näkönen, ihan mustaa karvaa kasvaa, mutta takapuoli on vähän "repsahtanut" tai karva kasvanut nopeesti sinne. Sanoinkin tänään Lukalle, että tänään ajetaan pylly paljaaksi :kieli:Kerran teidän kasvattaja ainakin minusta vaikuttaa ihan asialliselta ja kasvateistaan kiinnostuneelta niin otapa ja soita sille ja kysy tunteeko se ketään kasvattajaa tai trimmaajaa sieltä teiltä päin. Ja jos ei tunne/tiedä niin se varmasti kyllä ottaa selvää asiasta. Onhan se kasvattajankin etu että koirat trimmataan oikein. Kyllä se varmasti ymmärtää jos sanotte että teidän aikomanne trimmaaja on kadonnut jonnekin.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

Naver

Naver
Viestimäärä: 111

VS: SNAUTSERIT - Tiistaina, 23.08.2011 klo 17:39  
+
0
Pitääkin kysästä häneltä sitten noita trimmaajia.
Lukan persaus on nyt ajeltu siistiksi. Kolme viikkoa on Lukalla kohta ollut noi liimat korvissa, joten kohta ne voidaan irrottaa! Ihan ikävä on kun ei ole niitä korvia jotka hulmuaa tuulen mukana :love:
Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet.
- Muumipappa

Naver

Naver
Viestimäärä: 111

VS: SNAUTSERIT - Sunnuntaina, 28.08.2011 klo 12:27  
+
0
Nyt on Lukalta ajeltu korvat puhtaaksi sisäpuolelta, kun piti liimaukset saada pois. Olihan ne jo sen 3 viikkoa olleet. Nätisti antoi leikata ja nätisti satiin nypittyä korvat puhtaaksi :hymy:
Innostuin kovasti ompelemaan Lukalle talvimantelia, kankaana on iki-ihana fleece jota vihaan.. Hermot oli jo katkeamassa, kun ei oikein onnistunut mutta kun sain ommeltua vähän ja kokeilin, niin aika siistihän siitä tuli!:hymy: Selkäpalakin on ommeltu, enää tartteaa ottaa kunnon ompelukone esiin ja sillä ommella se siistiksi. Kokeilin siis ekaksi ommella käsin, että minkälainen siitä tulee. Laittelen kuvaa kunhan tuo on ihan valmis :jjei:
Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet.
- Muumipappa

JuttaL

JuttaL
Viestimäärä: 35

VS: SNAUTSERIT - Maanantaina, 29.08.2011 klo 09:29  
+
0
Täällä kun on trimmauksesta puhetta niin laitetaampas Topin ennen ja jälkeen kuvat viime vuodelta! :nolo: :nauru:

P&s Snautseri Topi

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: SNAUTSERIT - Maanantaina, 29.08.2011 klo 10:36  
+
0
Voi krääh, meidän uusi perheen jatke herää puol seiskalta ja terrorisoi hampaillaan niin kauan että on pakko vääntäytyä ylös sitä käyttämään. :roll: 'Muutoin jätkä on ihan mahtava pakkaus, ollaan jo leikattu kynnet, ja otettu parina iltana muutama korvakarvakin suunnattoman shown saattelemana. Ennenkuin edes kosken korviin niin huuto ja märinä on ihan sanoin kuvaamaton. Voisi luulla että koiraa ollaan teurastamassa. :roll:

Mutta on se ihana, pieni pusukone. Oih ja voih, ihana mömpyläinen pallomahainen ystäväiseni. Tänä aamuna kokeiltiin pantaa ja siitähän ei Sulo oikeen digannut, mutta ei saa mitään, pakko oli laittaa että olisi saanut kiinni jos joku olisi tullut aamu käytöllä vastaan. Muutenhan Sulo menee vielä irti pururadalla/polulla ja välillä sylissä, mutta yksin käytettynä pitää olla vaihtoehtoja.

Sormet jo syyhyäisi alkaa nykkimään pentukarvaa, mutta se ei ihan vielä tahdo irrota, joten odotellaan sitä vielä vähän.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

Tonteria

Tonteria
Viestimäärä: 2481

VS: SNAUTSERIT - Maanantaina, 29.08.2011 klo 13:22  
+
0
Omaa partanaamaa rullasin talven (eli nypin rungon viikottain ja viilasin ylimääräiset pohjavillat poies) ja kesällä nypin erkkarin jälkeen kaljuksi. Nyt meinasin saman homman tehdä, eli kun karva on nyt näyttelykunnossa niin ajattelin pitää sen tuommoisena ensi kevääseen asti. Helpottaa elämää kun näyttelyihin voi vaan ilmottaa koiran eikä tarvitse miettiä missä vaiheessa karva on, tarvitsee vaan sitten siistiä konetettavat paikat viikko-kaksi ennen kehää.
Kodinturva(tuho)joukkona häärää ja mökeltää ssu Giteas Inverno, "Pyry"
Rakas enkelikoirani, ssu Giteas Ginori, "Arttu"

Hullut koiranaiset biksukuntoon
Kuvatuksia

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: SNAUTSERIT - Tiistaina, 30.08.2011 klo 10:06  
+
0

Tonteria kirjoitti:

Omaa partanaamaa rullasin talven (eli nypin rungon viikottain ja viilasin ylimääräiset pohjavillat poies) ja kesällä nypin erkkarin jälkeen kaljuksi. Nyt meinasin saman homman tehdä, eli kun karva on nyt näyttelykunnossa niin ajattelin pitää sen tuommoisena ensi kevääseen asti. Helpottaa elämää kun näyttelyihin voi vaan ilmottaa koiran eikä tarvitse miettiä missä vaiheessa karva on, tarvitsee vaan sitten siistiä konetettavat paikat viikko-kaksi ennen kehää.Mä olen sellainen kerralla kuntoon ihminen. Jos mä alkaisin rullaamaan niin se into hiipuisi parin viikon jälkeen ja sitten se koiran karva vasta olisikin kamalassa kunnossa. :viheltel: Sulolla on sellainen karva että sitä periaatteessa voisi rullata, mutta kun tietää oman luonteensa ja sen mihin sinni riittää niin juu ei.:nauru:
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: SNAUTSERIT - Keskiviikkona, 31.08.2011 klo 12:34  
+
0
Niin Naverille vielä sen verran että kerran pennun emällä on huono/todella huono turkki voi olla että joudutte pennunkin jatkossa ajelemaan. Eli jos karva ei irtoa suosiolla niin sitten vaan ajellaan se turkki.
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

Tonteria

Tonteria
Viestimäärä: 2481

VS: SNAUTSERIT - Keskiviikkona, 31.08.2011 klo 17:12  
+
0
Onko tuo pumpulikarva muuten käppänöillä kuinka yleistä? Kun tuntuu että monet riiseninomistajat ajelevat koiriaan ilman että karva menee miksikään, mutta monella käppänänomistajalla edes nyppiminen ei saa karvaa paranemaan?

Ja nyt siis puhun ihan mustista, poroista ei ole mitään tietoa tai kokemusta..
Kodinturva(tuho)joukkona häärää ja mökeltää ssu Giteas Inverno, "Pyry"
Rakas enkelikoirani, ssu Giteas Ginori, "Arttu"

Hullut koiranaiset biksukuntoon
Kuvatuksia

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: SNAUTSERIT - Torstaina, 01.09.2011 klo 10:44  
+
0

Tonteria kirjoitti:

Onko tuo pumpulikarva muuten käppänöillä kuinka yleistä? Kun tuntuu että monet riiseninomistajat ajelevat koiriaan ilman että karva menee miksikään, mutta monella käppänänomistajalla edes nyppiminen ei saa karvaa paranemaan?

Ja nyt siis puhun ihan mustista, poroista ei ole mitään tietoa tai kokemusta..Käppänän rotumääritelmässähän se on kerrottu millainen karva sille kuuluu
lainaus Suomen kääpiösnautserikerhon sivuilta
"KARVA: Karvan tulee olla jäykän karkeaa ja tiheää. Karvapeite koostuu tiiviistä
aluskarvasta ja kovasta, rungonmyötäisestä peitinkarvasta, joka ei saa olla liian
lyhyttä. Peitinkarva on karkeaa, riittävän pitkää, jotta oikea karvanlaatu voidaan
todeta; ei pörröistä eikä laineikasta. Raajakarvat eivät aina ole aivan niin karkeita
kuin rungossa. Otsassa ja korvissa karva on lyhyttä. Tyypillisinä tunnusmerkkeinä
ovat hieman silmiä varjostavat tuuheat kulmakarvat ja parta, joka ei saa olla liian
pehmeä."

Eli itse henkilökohtaisesti en ottaisi pentua kasvattajalta joka pennuttaa pumpuliturkkista koiraa. Enkä myöskään haluaisi itselleni pumpuliturkkista koiraa, koska se ei ole silloin rodunmukainen. Se on hankala pitää takuttomana ja vaatii ihan julmetusti työtä, kerää enemmän roskaa eikä ole säänkestävä. Pumpuliturkkisesta koirasta en myöskään maksaisi täyttä hintaa koska se kuuluu hylkääviin virheisiin.

" HYLKÄÄVÄT VIRHEET: Kaikenlaiset epämuodostumat; puutteellinen rotutyyppi;
purentavirheet kuten ala-, ylä- ja ristipurenta; karkeat virheet yksittäisissä
kohdissa, kuten rakennevirheet, karva- ja värivirheet; yli 2 cm:n poikkeamat annetusta
säkäkorkeudesta; arkuus, aggressiivisuus, vihaisuus, liika epäluuloisuus tai
hermostuneisuus."
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

Tonteria

Tonteria
Viestimäärä: 2481

VS: SNAUTSERIT - Torstaina, 01.09.2011 klo 11:31  
+
0
^Juu rotumääritelmä on kyllä tuttu, ja karvanhan pitäisi olla ihan samanlainen rautalankakarkea kaikissa kokomuunnoksissa. Kumminkin vain yksi pumpuliriiseni on tullut vastaan, mutta käppänöitä paljon enempi, ja ihmettelin että onko se noissa mineissä yleisempää vai onko tutuilla käynyt vain paska tuuri (mm. pumpuleita ihan karkeista vanhemmista). Ilman siis mitään sarvia tai hampaita.
Kodinturva(tuho)joukkona häärää ja mökeltää ssu Giteas Inverno, "Pyry"
Rakas enkelikoirani, ssu Giteas Ginori, "Arttu"

Hullut koiranaiset biksukuntoon
Kuvatuksia

eetla

eetla
Viestimäärä: 3461

VS: SNAUTSERIT - Torstaina, 01.09.2011 klo 12:09  
+
0
No katos kun käppänä on pieni ja söpö ja ne menee kaupaksi vaikkei turkki ihan priimaa olisikaan. Käppänöitähän tehtaillaan myös paperittomia. Sehän on vaan ihqudaa pörrösempi ja suloisempi jos ei ole karkea karva. Kun taas riisenit ja keskarit on niitä mitkä menee yleensä harrastajille joille se säänkestävyys on tärkeää, vaikka sen turkin ajelisikin. Itsellä herättää heti hälytyskelloja jos emällä on pumpuliturkki, mistä muusta (allergioita tms) on silloin luistettu ja jätetty kertomatta... Itse en tosiaan ottaisi koiraa kasvattajalta joka teettää pentuja koiralla joka ei ole rodunomainen. Siihenhän sen kasvatustyön pitäisi pyrkiä, siis rodunomaisuuteen. Runsas pohjavillaisella voi teettää ja siitä saa kyllä kovalla työllä karkean, mutta pumpuli turkki on pumpuliturkki.

Ja joo, täällä mä istun foliohattu päässä ja kuuntelen lankaliittymän naksahduksia. :nauru:
Osku 2001 v syntynyt seropi rouva k.16.9.2012
p&s käppänä "Nasu" s. 19.10.2008
p&s käppänä "Sulo" s. 28.6.2011

Naver

Naver
Viestimäärä: 111

VS: SNAUTSERIT - Perjantaina, 02.09.2011 klo 18:44  
+
0
Nyt löyty se yksi käppänäkasvattaja joka neuvoi ton nyppimisen kanssa, onneksi! Ainut hyvä juttu tässä päivässä oli tuon trimmausavun löytyminen, vanhempi koiruus vietiin tänään eläinlääkärin luokse piikille. Luka on hieman ihmeissään ja haukkuu nyt ulkona :suru:
Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet.
- Muumipappa

Naver

Naver
Viestimäärä: 111

VS: SNAUTSERIT - Torstaina, 08.09.2011 klo 22:43  
+
0
Lukalla on matoja! Matolääkitykset hoidettu aina ennen rokotuksia, mutta tänään oksennuksessa oli valkoinen mato. Noh, annoin matolääkkeen uudestaan ja nyt jopa ruoka maistuu! Ennen ei siis maistunut kunnolla, viikon oli vähäruokaisena koirana. Ruuan maistumiseen saattaa vaikuttaa joku ihme vitamiinilisä, jota kasvattaja suositteli. Se kuulemma auttaa myös ruokahaluttomuuteen.

Muuten meillä menee hyvin, Luka oppii vauhdilla uusia juttuja ja tänään innoissaan aktivointilelua pyöritteli. Tuossa vauhtikuva vauhdikkaasta Lukasta:

Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet.
- Muumipappa

Naver

Naver
Viestimäärä: 111

VS: SNAUTSERIT - Maanantaina, 19.09.2011 klo 19:47  
+
0
Lukaa on nyt kokeiltu nyppiä, mutta ei siitä irtoa karva ainakaan vielä. Noh, kasvattajan ohjeiden mukaan 6-9 kk:n iässä se eka trimmaus olisi, eli onhan tässä aikaa sitä turkkia tolla vielä kasvatella.
Takaisin luontoon. Elämme vain kerran. Hiiteen velvollisuudet.
- Muumipappa

  Siirry sivulle: 1 ... 4 5 6 ... 17
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26606
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5838
Viestejä yhteensä543835
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264404
(Tilastot päivitetty viimeksi 04.12.2021 klo 04:00)