Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KOIRARODUT - Sunnuntaina, 11.08.2013 klo 12:20

Suomenlapinkoirat - osa 2

Siirry sivulle: 1 2 3 4 ... 23

nnora

nnora
Viestimäärä: 2246

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Maanantaina, 16.09.2013 klo 13:16  
+
0
Vilma kiittää kehuista :aurinko:.

Ja voin samaistua täysin yorathin ajatuksiin. On hienoa omistaa semmoiset koirat jotka on tehty suomen talveen. Ei tartte pukea eikä ressata että paleltuu.
Mulla on myös hillitön vaellus-ja retkeilykuume iskenyt koirien myötä, ja ollaankin käyty sellaisia pieniä puolipäiväretkiä tekemässä. Meilläkin on tavoitteena kaverin kanssa ensi syksynä jollekin hiukan isommalle vaellukselle mennä, ei varmaan ihan vielä lappiin asti.

Kuun vaihteessa mennään kaveriporukalla koirien kanssa kävelemään Poronpolku, joka on paikallinen, hyvin suosittu tapahtuma.
On niin huippua reippailla raittiissa happirikkaassa ilmassa ja kauniissa maisemissa ja katsoa kuinka koirakin nauttii täysin siemauksin :love:.
Porokoirasukuinen Moona 08/06
Suomenlapinkoira Vilma 09/11

sassu

sassu
Viestimäärä: 89

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 22.09.2013 klo 19:32  
+
0
Mites teidän lappalaiset pupujussien kanssa tuolla ulkona? Lähdetäänkö perään vai tullaan heti mamman huutaessa luokse? Meillä muutamaan otteeseen rusakko lähtenyt Nooan silmien edestä (itse edes ehtinyt huomata..) perään kyllä lähtee mutta hetken päästä pysähtyy kattomaan, että miksen lähtenyt jahtiin mukaan ja mitä seison siellä kaukana. :D Sitten saa kutsuttua luokse ja megapalkan. Tavoitteena vielä joskus ettei edes lähdetä jahtaamaan!

Nooa sai ensimmäiset rokotukset perjantaina. :) Porukoitten koirat eläinlääkärissä jännittävät, odotin samaa tältä mutta ei. Odotettiin omaa aikaa tää iski hihaan kiinni, äris ja muris :D Ei ajatustakaan että uusi paikka jännittäisi, eläinlääkärin pöydälläkin pyöri kuin hyrrä eikä edes huomannut rokotusta. No, parempi ettei turhia stressaa. Harmittaa vain etten täältä Mikkelistä tunne muita koiranomistajia, tahtoisin niin kovasti tuolle leikkikavereita tulevaisuudessa. :(

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 22.09.2013 klo 19:49  
+
0
Ruka (slk) ei lähde jänisten perään, Kita (lpk) lähtee perään, mutta kääntyy käskystä. Nuorempana Ruka lähti kerran perään, mutta sain hyvin ajoitettua siitä palautteen, joten jäi siihen. Lisäksi nuorempana harjoiteltiin myös muiden eläinten (lähinnä sorsien) ja siilien kanssa, että ne saa olla ja niitä ei saa ajattaa. Molemmat pojat meillä antaakin kotikotona siilien kulkea pihalla vapaasti ja tulla pihalle syömään siilien ruokintapaikalle, kun isä siellä niitä ruokkii.

Strikku

Strikku
Viestimäärä: 1820

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Maanantaina, 23.09.2013 klo 09:33  
+
0
Meillä tämän riista- ja saalistusvietti rajoittuu kärpäsiin :nauru:. Niitä se metästää, muut saa olla rauhassa. Tosin vaan kerran on nähny jänösen ja sillon lähti perään, mutta sai huudettua takasin heti. Myös metsäkauriita ollaan nähty, toi oli ihan kuset housussa :nauru:.
suomenlapinkoirat Rolle ja Bea

When only the best is enough good.

iisamai

iisamai
Viestimäärä: 201

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Maanantaina, 23.09.2013 klo 11:08  
+
0
Kuura lähtee pakoon lähtevien jänisten perään ja korvat unohtuu sen siliän tien. Mutta jos ei näe jänistä tai on pelkkä hajujälki, niin silloin kääntyy ja tulee luokse käskystä. Linnuista se ei niin välitä eikä siileistä, vaikka kovasti haluaisi niitä nuuskutella. Oravat saa myös tuon aivan ylikierroksille, mutta vain silloin jos ne liikkuu :ttou:

Tuon saalitusvietin kanssa ollaan tehty aivan älyttömästi töitä ja tuntuu ettei siinä auta mikään. Jos vähääkään edistyy niin se menee aivan hukkaan, kun tuo lähtee taas jonkun ristiturvan perään ja sitten ollaankin taas alkutekijöissään.

Onneksi Kuura ei ole niin hirvien, peurojen ja karhujen perään eikä niitä hauku. Katsoo kyllä kiinnostuneena ja karhunlanta on melkosta gurmee-ruokaa jäniksenpapanoiden ohella...
Slkn Kuura
Slkn Pihka (sij.)

Strikku

Strikku
Viestimäärä: 1820

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Torstaina, 26.09.2013 klo 08:46  
+
0
Onko mulla jokin poikkeava yksilö? Ei lähde minkään eläimen perään, sähkölangoilla keikkuvia lintuja saattaa joskus katella silleen "wtf?"-ilmeellä. Tuo myös karttaa kaikenmoista sontaa kuin ruttoa eikä varmastikaan kävele kuralätäköstä. Kumminkin lenkkeilee sateella (erityisesti lumisateella) tosi mielellään ja parasta on, jos saa jäädä ulos kuono pystyssä katteleen taivasta, kun lunta sataa. Tää pysyy myöskin pihassa, vaikka taivas putoaisi. Ja monista lappalaisista poiketen kestää todella hyvin toistoja. Mikä otus toi on, sen sisällä asuu kumminkin joku hienohelman puudelin ja aina innokkaan bortsun sekotus :nauru:.
suomenlapinkoirat Rolle ja Bea

When only the best is enough good.

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Torstaina, 26.09.2013 klo 10:17  
+
0
Meillä Ruka (slk) kyllä kävelee surutta kaikista lätäköistä, mutta Kita (lpk) on hienohelma, eikä halua kastella tassujaan. Kiertää siis lätäköt, mutta jostain syystä kyllä menee lampiin kahlailemaan. Sateella kumpikin lenkkeilevät kyllä ihan normaalisti. Silmiä räpyttelevät vaan, ettei silmiin sada. Pikkupentuna yritti myös, ettei märälle ruoholle voi mennä pissalle kun peppukarvat kastuu ja se oli niin inhaa. Valitettavasti minä olin erimieltä :nauru: Mulla myös koirat pysyy aitaamattomassa pihassa kun rajat on opetettu. Poronpaimennustestissä aikanaan molemmat kääntyivät myös käskystä porojen perästä.

Mulle sopisi kyllä, että Rukakin kiertäisi lätäköt, niin ei sotkeutuisi niin. Alkaa jo valmiiksi ärsyttämään tuleva kurakelikausi. Toivottavasti maa jäätyisi pian!

yorath

yorath
Viestimäärä: 1124

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Torstaina, 26.09.2013 klo 12:23  
+
0
Väpä kyllä saattaa ampaista rusakon tai linnun perään, mutta lopettaa juoksemisen aika nopsasti tajutessaan että toinen menee "hippasen" kovempaa. On se kerran kadonnut jäniksen perässä metsikköön, mutta hetken kutsumisen ja kiroamisen jälkeen se tuli sellaista kylkimyyryä takaisin valmiina mielistelemään meikäläistä. :hymy:

Vesilätäköt on ihan se ja sama - ei välttämättä ole pakko päästä veden kanssa läträämään, mutta jos se nyt siinä kulkureitillä on niin ihan hyvin siitä voi yli kävellä. Vesisade on ihan tosi ihanaa ja emäntäkin tykkää kun koiraa voi pitää vapaana kun täälläpäin ei taida kukaan muu ulkoiluttaa koiriaan vesisateella.. :roll:

Voi kun tulisi jo ihan oikeasti kylmät säät ja lunta! Tai siis onhan tämä syksykin kiva, mutta mä en haluaisi näillä nollakeleillä vielä kiskoa sitä toppatakkia päälle (mutta uskokaa vaan, houkutus on kova!), koska sitten -20 astetta on meikäläiselle hengenlähdön paikka.. :nauru:

muoks. Ja käääk, mää oon ruvennut jännittämään! Meillä on siis ensi viikon lauantaina Tuuloksen näyttely, jossa mennään ekaa kertaa junnuluokkaan - huuui! :eek: :hymy: Onneksi kasvattaja tulee samaan näyttelyyn ja vielä hauskempi nähdä kun Väpän velipoika on samassa luokassa - katsotaan että kumpi on se komeampi karju! :wink:
{ slku Väinö s. 02.01.2013 }
{ slku Unto s. 02.06.2016 }

Hengessä mukana-blogi / instagram @hengessamukana

But the ocean's not whiskey and I'm not a duck.
(Viestiä on muokattu torstaina, 26.09.2013 klo 12:24)

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Torstaina, 26.09.2013 klo 12:55  
+
0
Onko täältä tulossa muuten Oulun erkkariin väkeä? :hymy: Mulla ei koiria näytille mene, mutta katsomaan menen kyllä, kun täällä on.

ousa

ousa
Viestimäärä: 477

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Torstaina, 26.09.2013 klo 15:36  
+
0
^ Pikku jätkä on menossa näyttelyyn :)
tassun jälkiä seuraten..

ecc

ecc
Viestimäärä: 11

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Lauantaina, 28.09.2013 klo 10:50  
+
0
Kiela lähtee jänisten perään. Ja kettujen. Ja kauriiden. Ja hirvien. Ja ties minkä muun. Niin, ja niiden jälkien. Voi kyllä, saalis- ja riistaviettiä löytyy. Mulla ei oo mielenkiintoa alkaa niin pitkälliseen koulutusprosessiin, joten menkööt. Ei lenkkeillä kuin sellaisilla alueilla, missä riski päätyä tielle on pieni. Jos tuo nyt onnistuu tappamaan itsensä ajattaessaan jotakin otusta tielle ja just sillon sattuu siitä ohi kulkemaan auto ja tuo vielä alle jää, niinno, kyllä on niin perkeleen huono tuuri että. Että saapahan koira ainaki kunnolla liikuntaa vetäessään ittensä sippiin metsäneläimiä jahdatessaan :peukku:

(asutaan poronhoitoalueella, mutta siitä ei sen enempää kun poro + koira on niin arka aihe että huhhuh)

syksytyttö

yorath

yorath
Viestimäärä: 1124

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Lauantaina, 28.09.2013 klo 20:31  
+
0
^ Voi kuinka kaunis! :hymy:
{ slku Väinö s. 02.01.2013 }
{ slku Unto s. 02.06.2016 }

Hengessä mukana-blogi / instagram @hengessamukana

But the ocean's not whiskey and I'm not a duck.

Strikku

Strikku
Viestimäärä: 1820

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 29.09.2013 klo 17:49  
+
0
Kielan kuva on tosi nätti!

Sarahia tai joku muu koiransa turkin lyhyeksi ajanut, kuinka kauan teillä on yleensä mennyt turkin takaisin kasvamisessa? Entä minkälaisena se on tullut takaisin (onko ollut pehmeää höttöä, onko tullut yhtä pitkäksi kuin ennen leikkausta)? Onko ollut joku kohta turkista, joka on kasvanut muita kohtia hitaammin takaisin? Tutun lapinkoiran turkki meinaan ajettiin touko-kesäkuun vaihteessa lyhyeks, noin sentin mittaseks. Turkki on nyt n. 4 cm pitkää pohjavillahöttöä ja hännän päältä (selässä) turkki on tuskin kasvanut lainkaan, siinä on semmonen rusehtava kohta lyhyempää karvaa. Ei sen puoleen, että asia minuöle sen enempää kuuluisi, mutta mietin vain asiaa.
suomenlapinkoirat Rolle ja Bea

When only the best is enough good.

Sarahia

Sarahia
Viestimäärä: 4470

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 29.09.2013 klo 18:57  
+
0
^Rukalla ajettiin turkki tänävuonna kesäkuun alussa siihen muistaakseni puoleen senttiin. Alussa kun turkki kasvaa se on höttöä kun pohjavilla on yhtäpitkää kuin päälikarva, mutta kun päälikarva kasvaa yli pohjavilllasta on turkki palautunut normaaliksi. Yleensä turkin kasvu on kiihtynyt siinä vaiheessa kun on alkanut ilmat viiletä ja tukka on tullut hyvin nopeaa normaaliksi. Rukalta on nyt kolmesti ajettu tukka pois. Tänäkesänä oli ensimmäinen kerta, kun pepun päälle hännän tyveen ei alussa kunnolla kasvanut turkki samalla tapaa kuin muualle. Nyt siinäkin on kuitenkin jo turkki päällä.

Tämä kuva on parin vuoden takaa syyskuun alusta, silloin turkki taidettiin ajaa toukokuussa. Tässä näkyy hyvin kun turkki on vielä pörröinen ja pehmo


Tämä on vuodelta 2012 lokakuusta, jossa turkki jo normaali. Silloin turkki ajettiin toukokuun lopussa.

iisamai

iisamai
Viestimäärä: 201

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Maanantaina, 30.09.2013 klo 15:30  
+
0
Ecc:in syyskuva on ihana, sävyt sulautuu toisiinsa hienosti!

Hitsi tuota Oulun erkkaria, Koiraa en muistanut ilmoittaa (eikä se kyllä olisi puolinakuna siellä kovin hyvin edustanutkaan), mutta itse olisin mennyt turistiksi sunnuntaille. Vaan ei, kun aikaisin juna on siellä vasta puoli kolmen aikaan iltapäivällä jolloin suurin osa kaikesta on jo mennyt ohi. Samoin linja-autot ovat illalla Oulussa :neutral: Jäänee meiltä siis väliin, kun yöpyäkään en siellä voi.
No, toisella kertaa sitten! :hymy:
Slkn Kuura
Slkn Pihka (sij.)

nnora

nnora
Viestimäärä: 2246

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Keskiviikkona, 02.10.2013 klo 20:27  
+
0
Aivan supersöötti Kiela :love:

Meilläkin nautittu syksyn väreistä (ja kytätty oravia 24/7...)

Porokoirasukuinen Moona 08/06
Suomenlapinkoira Vilma 09/11

ecc

ecc
Viestimäärä: 11

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Perjantaina, 04.10.2013 klo 09:48  
+
0
Kiela kiittää :)

Strikku

Strikku
Viestimäärä: 1820

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 06.10.2013 klo 00:20  
+
0
Nnorallakin kaunis kuva! Miksi kaikki muut löytää aina kivoja maisemia ja värikkäitä lehtiä kuviinsa, mutta minä en? :mad: Hmm, johtuisikohan siitä, että tääl on metsät täynnä havupuita ja lehtipuut toisten ihmisten pihoissa... :mietiskel:
suomenlapinkoirat Rolle ja Bea

When only the best is enough good.

yorath

yorath
Viestimäärä: 1124

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 06.10.2013 klo 09:51  
+
0
Siis vitsit mikä näyttelyreissu meillä oli eilen! Tuo junnupelle käyttäytyi ihan supermahtavasti, vaikka paikka olikin hieman eriskummallinen. Meidän kehä oli parkkihallin perällä ja mekkala oli arvatusti koko hallissa ihan hillitön ja lattiat olivat älyttömän liukkaat. Jännitin ihan älyttömästi, kun muutama amerikanakita narttu päätti lorotella pissat kehään, että mitä tuo hormoonihiiri siihen sanoo..

Ja mitä vielä. Tyyppi esiintyi niin mahtavasti ja yllätti tuloksilla ihan kymmenen nolla: JUN-ERI JUK1 SA PU3! Kun miettii että PU1 oli 4-vuotias uros, kakkonenkin taisi olla avo- tai vet-luokasta, niin se että meidän 9kk ja kolme päivää vanha junnu vetää kolmossijan - ihan hullua! :shifty: :hymy: Ei pöllömpi junnuluokan aloitus.

Ja vähän pönöttelyä SA:n kanssa kotona keittiössä. :hymy:
{ slku Väinö s. 02.01.2013 }
{ slku Unto s. 02.06.2016 }

Hengessä mukana-blogi / instagram @hengessamukana

But the ocean's not whiskey and I'm not a duck.

iisamai

iisamai
Viestimäärä: 201

VS: SUOMENLAPINKOIRAT - OSA 2 - Sunnuntaina, 06.10.2013 klo 17:38  
+
0
^ Vau, onnea paljon! :hymy:

Kun muut lähti perjantai-iltana baanalle, niin me suunnattiin metsään katselemaan auringonlaskua ja tulipa samalla jokunen syyskuvakin otettua.Slkn Kuura
Slkn Pihka (sij.)

  Siirry sivulle: 1 2 3 4 ... 23
Ohjeet ja säännöt
Takaisin
KESKUSTELUN TILASTOJA:Kpl:
Rekisteröityneitä käyttäjiä26606
Moderaattoreita16
Viestiketjuja yhteensä5838
Viestejä yhteensä543835
Uudet käyttäjät tänään0
Viestiketjuja aloitettu tänään0
Viestejä kirjoitettu tänään0
Aktiivisimman kirjoittajan nimimerkkiSipulu
Peukkuja ylös264404
(Tilastot päivitetty viimeksi 04.12.2021 klo 03:45)